کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
در چه صورت می توان کار افراد را به یک گروه تعمیم داد؟
۱:۰۳, ۵/اسفند/۹۶
شماره ارسال: #9
آواتار
(۴/اسفند/۹۶ ۲۲:۱۴)سعدی نوشته است:  خوشحال میشم دوستان نظرشون رو در مورد این سه تا سوال بفرمایند.

1. در چه صورتی صلاحیت قضاوت در مورد دیگران رو داریم؟
2. به چه قضاوتی میشه استناد کرد؟
3. معیار قضاوت چیست؟

سلام موضوع خیلی خوب و مبنایی است.
یادمه از دوران فتنه 88 مدام مشغول پاسخگویی به شبهات سیاسی و جواب دادن به کار یک عده بسیجی نما بودیم که کارشون به اسم اسلام و نظام تموم میشد. اونجا من اینطور استدلال میکردم که شما ملاک تشخیص برای شناخت و قضاوت درباره یک گروه رو باید رهبر اصلی و متون و مبانی اصلی اون گروه در نظر بگیری نه هواداران .

جمهوری اسلامی چه مبانی دارد ؟ همون چیزی که امام و رهبری گفتند نه فلان امام جمعه یا استاندار یا حتی رئیس جمهور .
اسلام چیه ؟! همون چیزی که قرآن گفته و پیامبر تفسیر کرده
شیعه چیه ؟! همون چیزی که ائمه از قرآن و پیامبر برای ما تفسیر کردند
فرقه دراویش چیه ؟! همون چیزی که رهبران اصلی و متون اصلی شون میگند

راه دستیابی به اینها هم مراجعه به خود علما و بزرگان شون است و باید عقاید هر کس رو از زبون خودش شنید نه از زبون مخالفین و منتقدینش ( چیزی که ما معمولا رعایت نمیکنیم)

در کل جواب من به سه سوال بالا:

1. وقتی که در مورد مسئله ای که میخواهیم قضاوت کنیم اطلاعات کافی از خودشون (رهبر و متون اصلی گروه نه طرفداران) داشته باشیم
2. به قضاوتی که شرایط بالا رو داشته باشه Smile
3. هر کس با مبانی اعتقادی خودش میسنجه ... مبانی من قرآن و اهل بیت و عقل سلیم و تا حدی عرف است.

اینا تجربیات و نظرات منه ، خوشجال میشم تجربیات بقیه رو هم بخونم( کاش شکلک های اینجا مشابه تلگرام بود !!! Blush )
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سعدی ، mdroudgar
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
پاسخ به: در چه صورت می توان کار افراد را به یک گروه تعمیم داد؟ - دیدگاه نوین - ۵/اسفند/۹۶ ۱:۰۳

پرش در بین بخشها:

بالا