کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
معرفی کتاب "دغدغه های فرهنگی" مهم !!!
۱۳:۵۸, ۱۳/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مهر/۹۰ ۱۴:۰۴ توسط MESSENGER.)
شماره ارسال: #1
آواتار
كتاب «دغدغه‌هاي فرهنگي» در ارديبهشت ماه سال 1390 ، توسط " موسسه جهادی مرکز صهبا " به چاپ رسيده است.
"شرح مزجي" يكي از بيانات محوري حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در سال 1373 است كه با استفاده از ديگر بيانات معظم‌له تكميل شده است.
جهت توليد اين كتاب، بيش از پانصد سخنراني از بيانات معظم‌له مطالعه و هشتاد سخنراني براي استفاده در اين كتاب انتخاب گرديد.
متن محوری کتاب، مربوط به دیدار مقام معظم رهبری با عناصر جبهه‌ی خودی در حوزه‌ی فرهنگ در تاریخ 22/4/73 می‌باشد.

در این جلسه هم مسئولان دولتی در حوزه‌ی فرهنگ حضور داشته‌اند و هم گروه‌های مستقل فرهنگی. عناصر جبهه‌ی خودی در حوزه‌ی فرهنگ در حال تکثیر هستند. این جمع ریزش‌ها و رویش‌هایی داشته است. چه بسا کـسانی در این دیدار حضور داشته‌اند و هم‌اکنون عضو جبهه‌ی خودی نیستند و چه بسا کـسانی که در هنگام این سخنرانی، هنوز متولد نشده‌ بودند، اما مخاطب این صحبت‌ها خواهند بود.
.
.
«مزجي»
به معناي تركيب و آميختگي است و وقتي متن با شرح متن، به گونه‌اي در هم بياميزند كه متني جديد به وجود بيايد، به اينگونه شرح، «مزجي» مي‌گويند.
كتاب‌هاي زيادي وجود دارند كه به روش شرح مزجي نوشته شده‌اند.
معروف‌ترين آن، كتاب شرح لمعه است. كتاب لمعه‌ي شهيد اول از مشهورترين كتب فقهي شيعه است. اين كتاب بخاطر محدوديت زماني، ظرف مدت يك هفته در زندان نوشته شده و پس از شهادت او، شهيد ثاني شرحي بر اين كتاب مي‌نويسد به روش مزجي كه معروف است به شرح لمعه. او در ميان كلمات و جمله‌هاي كتاب، كلمات و جملات خود را مي‌نويسد و براي آنكه تفكيكي ايجاد كند بين متن اصلي و شرح آن، كلمات و جملات متن اصلي را داخل پرانتز مي‌گذارد. شرح با متن اصلي تركيب شده است اما با اين حال خودش را به گونه‌اي تفكيك مي‌كند تا خدشه‌اي به متن اصلي وارد نشود.

اين سبك كار براي اولين بار است كه در مورد بيانات مقام معظم رهبري انجام گرفته است.
اين كتاب در 275 صفحه و با تيراژ 5000 نسخه به چاپ رسيده است.

مطالعه چندین مرتبه این اثر که ستون فقراتش و خمیر مایه اش از بیانات حکیمانه و اندیشه های ناب رهبری سر چشمه می گیرد، به تمام دوستان فرهیخته و فرهنگی که دغدغه رشد ایران اسلامی مان را دارند،توصیه اکید میشود.

چند جرعه اندیشه ناب و زلال از این نوشتار:

« بنده به عنوان گران بارترین مسئوول در نظام جمهوری اسلامی که سنگینی این بار را هم خیلی خوب و با همه وجود حس می کنم، در عالم سیاست هیچ دغدغه ای ندارم.چون امروز در میدان سیاست در دنیا وضع ما بسیار خوب است و دشمن را دنبال خودمان می کشیم...

در عرصه اقتصادی _ که فصل مهمی از مسائل کشور است _بنده از لحاظ حرکت اقتصادی جامعه، هیچ نگرانی ندارم. چون در این زمینه ، کاری در حال انجام است و در مجموع که نگاه می کنیم کار بدی نیست...

و اما در عرصه فرهنگی، بنده به معنای واقعی کلمه ، احساس نگرانی می کنم و حقیقه دغدغه دارم.این دغدغه از آن دغدغه هائی است که آدمی بخاطر آن ، گاهی ممکن است نصف شب هم از خواب بیدار شود و به درگاه پروردگار تضرع کند، من چنین دغدغه ای دارم. »
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود ، shafagh_mah ، Agha sayyed ، rastin ، ريحانه الرسول ، خادمة الزهرا ، MAHDI59 ، nafas ، hajiali.m ، سرود پیروزی ، Mahdy2021 ، SARV ، حسن عزتي ، مجید املشی ، Farzaneh
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
معرفی کتاب "دغدغه های فرهنگی" مهم !!! - MESSENGER - ۱۳/مهر/۹۰ ۱۳:۵۸

[-]