کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: با توجه به مطلب زیر چگونه با این کانال رفتار کنیم؟ اول مطلب رو بخونید
آگاهانه نگاه کنیم
نگاه نکنیم
برنامه هایی که به نظرمون خوب هست رو فقط نگاه کنیم

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 13 رای - 3.77 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
manoto1&2 دسیسه ای بعد از farsi1
۱۴:۴۷, ۲۰/بهمن/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۸۹ ۱۵:۱۲ توسط سینا.)
شماره ارسال: #13

نقل قول:-تکامل (نظریه شیطانی داروین) و ...
تمامی این برنامه ها وجود خدا انکار شده و همه چیز توسط طبیعت و مرور زمان انجام شده است !
نقل قول:تکامل داروین (شیطان)
در مورد نفی نظریه تکامل داروین (شیطان) باید یک سوال از طرفداران آن پرسید
و چند جا دیگه در مورد نظریه تکامل اینجا موضع گرفته شد ...من به عنوان یه زیست شناس وظیفه خودم دونستم موضوع گیری کنم ،هر چند که خود من به صورت شخصی نظریه تکامل رو قبول ندارم باید خدمت دوستان عزیزم عرض کنم که فعلا این نظریه پر طرفدارترین نظریه در این مورد در دنیا است و(ضمن تمام احترامی که برای دوستانم قائلم باید بگم که: ) این چنین موضوع گیری های بچه گانه . نا پخته همچون شیطانی خاندان آن و طرح سوالاتی بدون داشتن ابتدایی ترین اطلاعات که به ظاهر در دفاع از اسلام است تنها زیر سوال بردن اسلام استف
چند تا پست رو من قبلا از یه جا دیگه گذاشته بودم الان اینجا هم میزارم
فققط برای اینکه به دوستان بگم تضادی بین اسلام و نظریه تکامل وجود داره و هدف این نظریه هرگر زیر سوال بدن خدا نیست!

آیا بین قرآن و علم تعارض وجود دارد؟

این مبحث زیر مجموعه مبحث گسترده علم و دین است. برخی صاحب‌نظران تعارض واقعی بین علم و دین را غیرممکن و برخی دیگر راه حل تصرف در ظواهر آیات را برگزیده‌اند، از جمله، جعفر سبحانی با اشاره به تعارض قرآن و علم در مورد نظریه تکامل می‌نویسد: «ولی با این همه، هر گاه فرضیه تحول انواع، در آینده رنگ علمی به خود گرفت و روی دلایل قطعی و روشن ثابت شد که انسان کنونی، پس از تحولات جوهری و تبدلات نوعی، موجودی دو پا و صاحب نفس ناطقه شده است و این ثبوت به مرحله‌ای رسید که مسئله تحول انواع در شمار مسائل قطعی و روشن که جای هیچ گونه انکار نباشد وارد ساخت؛ در این صورت ظواهر قرآن، طوری نیست که قابل تأویل و تفسیر نباشد.1] . نک: سبحانی، جعفر، مجله تخصصی کلام، ش 1 (بهار 1371 ش)، ص 7.
نظر اسلام در باره ی تکامل انواع چیست؟
پرسش:
نظر اسلام در باره ی تکامل چیست؟

منبع پاسخ: پایگاه حوزه2670، 2670
پاسخ:

فرضیه تکامل و تنوع انواع یک نظریه قدیمی است و سابقه آن چنانکه«شبلی شمیل»نویسنده کتاب«فلسفة النشوء و الارتقاء»گفته است؛ به بیش از 2500 سال پیش می‏رسد که بعدها و در قرون اخیر این نظریه توسط داروین و لامارک؛ با دقت بیشتری بیان گردیده است.

این مسأله سالها در محافل دینی؛ بین خدا پرستان و مادیون؛ مورد بحث قرار گرفته است و دانشمندان مسلمان جوابهایی بدان داده اند و کتابهای زیادی در این زمینه نوشته اند ، و ما بعضی از آنها را برای اطلاع بیشتر شما معرفی می‏کنیم.

1ـ تفسیر المیزان ج 16/ علامه طباطبایی ره‏

2ـ فیلسوف نماها /آیت الله مکارم شیرازی‏

3ـ داروینسم یا تکامل انواع/ آیت الله جعفر سبحانی‏

4ـ خلقت انسان از نظر قرآن /ـ آیت الله مصباح یزدی‏

5ـ توحید و تکامل/ استاد شهید مطهری

6ـ علل گرایش به مادیگری/ شهید مطهری

7ـ مبانی انسان شناسی در قرآن/ دکتر عبدالله نصری‏

8ـ آفرینش انسان/ علامه محمد تقی جعفری‏

آنچه لازم است مورد توجه قرار گیرد؛ مرکز اصلی بحث و محل اشکال و چگونگی تعارض تئوری تکامل و تبدل انواع با خلقت آدم و حواست، زیرا نظریه تکامل و تبدل انواع می‏گوید: انسان همانند سایر موجودات، خلقت حدوثی نداشته بلکه بصورت تدریجی و از طریق تبدل انواع،به شکل امروزی آن درآمده است؛ اما آنچه در قرآن مجید آمده است؛ اینست که آفرینش انسان؛ بصورت تبدل انواع نیست . و همین باعث شده است تا عده‏ای فکر کنند که آنچه که آیات قرآن فرموده است با نظریه تکامل در تضاد است.

آنچه از مطالعه و جمع بندی کتابهای استاد شهید مطهری استفاده می‏شود این است که:فرضیه«تبدل انواع»یک فرضیه زیست شناسانه است و از نظر علمی، علم زیست شناسی متکفل بحث و بررسی و رد و اثبات آن است و از حوزه مباحث دینی و کتابهای آسمانی خارج است زیرا حوزه دین شامل مباحث ماوراء طبیعت، احکام، حقوق و مسائل اخلاقی است. البته در بسیاری از آیات قرآن مجید مسائل علمی و اسرار عالم بیان گردیده است که در این موارد باید به نحوه بیان آیات الهی توجه داشت ، گاهی قرآن مجید یک مطلب علمی یا تاریخی را بیان می‏کند ولی منظور از بیان آن یک نتیجه گیری اخلاقی است که طبیعتا در این موارد نباید انتظار داشت که قرآن تمام جنبه‏های تاریخی و یا علمی آن قضیه را صریحا بیان کرده باشد.

و نگاه قرآن در مسأله خلقت؛ اینگونه است پس نمی‏توان انتظار داشت که اگر قرآن این مساله را بیان می‏کند همانند یک کتاب زیست شناسی،تمام زوایا و جزئیات آنرا مورد بحث قرار دهد. زیرا اساسا زبانِ بیان قرآن کریم با زبان فنی و تخصصی علوم طبیعی و تجربی متفاوت است .بنابراین فرضیه تکامل هر چه باشد و چه رد شود یا اثبات گردد و بطور مثال چه بیولوژی ثابت کند که پروتئین‏ها در تمام موجودات حتی انسانها شبیه به هم هستند و چه ثابت نکند و صرفنظر از اینکه دانشمندان علوم زیست شناسی از این اثبات یا عدم اثبات چه نتیجه‏ای بگیرند، این اثبات و نتیجه‏گیری ، منافات و تضادی با آنچه که در قرآن مجید درباره خلقت آدم و حوا آمده است ، ندارد.

زیرا تناقض دارای شروطی است و یکی از شرایط آن«وحدت حمل»است یعنی اینکه باید بین دو نظریه متناقض؛ سنخیت زبانی وجود داشته باشد و سخنی می‏تواند با یک نظریه علمی تناقض داشته باشد که با زبان علمی بیان شده باشد.

بنابراین سخنی که به زبان سمبولیک بیان شود؛ هیچگاه نمی‏تواند با سخنی به زبان علمی متناقض باشد و همینطور سخنی که به زبان فلسفی بیان شده با سخنی که به زبان علمی (علم تجربی) بیان شده است؛ هیچگونه تناقض و تضادی ندارد.

در باب خلقت انسان(آدم و حوا)زبان قرآن یک زبان سمبولیک است که در آن ثبوتی و تبدلی بودن خلقت قابل اثبات نیست؛ بلکه مهم بیان جنبه‏های اخلاقی آن است.

یعنی قرآن داستان آدم و حوا را از نظر سکونت در بهشت، اغوای شیطان،طمع،حسد،رانده شدن از بهشت،توبه و ... به صورت سمبولیک بیان کرده است. نتیجه‏ای که قرآن از این داستان می‏گیرد از نظر خلقت حیرت انگیز آدم نیست و در باب خداشناسی از این داستان هیچ نتیجه گیری نمی‏شود.بلکه تنها از نظر مقام معنوی انسان و از نظر یک سلسله مسائل اخلاقی داستان آدم را مطرح می‏کند.

بهرحال این سخن قرآن در باب خلقت انسان(آدم و حوا) با فرضیه‏های مطرح شده در باب تبدل و تنوع انواع،هیچگونه تضاد و تعارض ندارد و این گونه مطالب را بهانه انکار قرآن و مذهب قرار دادن خلاف انصاف علمی است تا چه رسد به اینکه با تمسک به آنها خدا را انکار نماید .
بررسی و نقد هر مسأله و گزاره علمی باید با متد و شیوه‏های خاص آن علم صورت بگیرد مثلا مسائل شناختی را نمی‏شود با علوم نقلی تحقیق کرد چنان چه علوم نقلی را با علوم زیست شناسی نمی‏توان بررسی نمود مثلا حوادث تاریخی را نمی‏شود با ادله فلسفی و براهین عقلی ثابت نمود پس هر علمی را باید با شیوه و متد آن نفی یا اثبات نمود. در مورد نظریه تکامل انواع (ترانسفورمیسم) یا اصالت انواع(فیکسیسم) باید گفت که اینها نظریه‏های زیست شناختی هستند و جز با متد آن قابل پاسخگویی نیستند اما بررسی نظر قرآن با دو پیش فرض در این زمینه می‏تواند مقبول و مطلوب باشد:

الف: قرآن وحی و کلام الهی است.
ب: در قرآن باطل راه ندارد و آن چه گفته است مطابق با واقع است.

با این دو مقدمه می‏توان با نظر قرآن در مورد این اصل زیست‏ شناسی قضاوت نمود.
البته نباید از نظر دور داشت که تصویر عامیانه از تطور انواع با تصویر عالمانه آن بسیار متفاوت است و این جا گنجایش پرداختن به آن را ندارد.

ظاهر قرآن در مورد بشر نظریه فیکسیسم است و نه ترانسفورمیسم و اگر فرض شود که نظریه ترانسفورمیسم قطعی است چاره‏ای جز توجیه ظاهر قرآن نیست و دانشمندان برای اصل این تعارض دست به توجیهاتی زده‏اند چنان چه شهید مطهری داستان خلقت بشر در قرآن را زبان سمبلیک می‏داند البته نه به این معنا که (آدم) نام شخص نبوده و وجود عینی نداشته است بلکه به این معنا که از نظر خلقت حیرت انگیز آدم در قرآن از آن نتیجه گیری نشده است [1] و مصباح یزدی به فرض صحت این نظریه خلقت انسان را معجزه می‏داند و می‏گوید قرآن کتاب علم نیست و برای شناساندن طبیعت نیامده است و اگر مطالبی راجع به علوم و... در آن مطرح شده اصالتا مورد توجه نبوده است چرا که مقصود اصلی هدایت بشر و ساختن انسان است.[2] در این میان آیت اللّه مشکینی آیات مربوط به خلقت را به 5 دسته تقسیم کرده است که بعضی از آنان با نظریه تکامل انواع مخالفت ندارند و آقای مشکینی می‏خواهد با این بیان بگوید که اولا زبان قرآن با علوم هماهنگ است و ثانیا نظریه تطور انواع با توحید ناسازگار نیست.

ولی مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان عقیده دارد که اگر چه در قرآن برای نفی و اثبات این نظریه نص (سخنی که هیچ گونه احتمال دیگر در آن نباشد) نداریم و هر چه داریم ظواهر قرآن است (که این ظواهر بسیار بیّّن و قریب به نصّ است) می‏فرماید: منتهی شدن بشر موجود امروزی با تناسل به یک زن و مرد مدلول ظهوری قریب به نص آیات شریفه بوده و قابل تفسیر نمی‏باشند و اگرچه (قبول این مطلب) از ضروریات دین نیست ولی از ضروریات قرآنی می‏باشد [3] و هم می‏فرماید:

ظاهر قریب به تصریح آیات قرآن دلالت بر این دارد که بشر امروزی از نسل دو نفر زن و مرد معین هستند و مرد در قرآن آدم نامیده شده است و آن مرد و زن از پدر و مادری به وجود نیامده بلکه از خاک یا گل یا گل پخته و یا از زمین پدید آمده‏اند [4] و هم فرموده است : اما اعتقاد به این که نسل بشری به فردی از انسان کامل (از جهت فکری) از طریق توالد بر اساس قوانین تنازع در بقا و انتخاب اصلح می‏رسد که او از انسان غیر کامل به دنیا آمده است با آیه زیر دفع می‏گردد که «إِنَّ مَثَلَ عیسی‏ عِنْدَ اللّهِ کَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ قالَ لَهُ کُنْ فَیَکُون�برای مطالعه بیشتر به کتب معارف قرآنآیت الله مصباح یزدی، علل گرایش به مادیگری شهید مطهری خلقت انسان دکتر ید اللهسحابی، تکامل در قرآن آیت الله مشکینی، تفسیر المیزان جلد 16، و موضع علم و دین درخلقت انسان احد فرامرز قراملکی رجوع شود.
دوستان عزیز باز هم میگم من به شخصه خودم هم نظریه تکامل رو قبول ندارم (به دلایلی که اونجا که این پست ها رو ازش برداشتم گفتم ) ولی خواستم اینو به دوستانم بگم که وقتی بزرگانی که که در بالا اسمشون اومده ایچنین محافظه کارانه موضوع گرفتند خوب است ما هم تند نرویم ....
(اونجا که این پست ها رو ازش برداشتم اطلاعات مفید دیکری هم هست که من نذاشتم اینجا اگه کسی مایل بود می تونه بره اونجا بخونه : جامعه مجازی دانشجویان )
....................................................................................................​.................................................
در مورد موضع اصلی تاپیک هم Blush ما که ماهواره نداریم ولی ولی ترسی از دیدن این شبکه ها نیست(اگر بحث نقد و اینهاست نه تصاویر فاسد و اینها) چرا که خدای متعال در قرآن می فرماید "فبشر عبادالذين يستمعون القول و يتبعون احسنه اولئك الذين هداهم الله و اولئك هم اولوالالباب [ زمر / 18] "
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: F.E.A.R ، aseman ، mohammad790 ، خاک ، G.M ، حلما ، آزاد اندیش ، mojtaba14 ، fardinho
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
RE: manoto1&2 دسیسه ای بعد از farsi1 - سینا - ۲۰/بهمن/۸۹ ۱۴:۴۷
RE: manoto1&2 دسیسه ای بعد از farsi1 - G.M - ۵/اسفند/۸۹, ۱۲:۴۳
RE: manoto1&2 دسیسه ای بعد از farsi1 - hesam110 - ۷/فروردین/۹۰, ۱۴:۰۹
RE: manoto1&2 دسیسه ای بعد از farsi1 - sasa - ۱۸/اسفند/۸۹, ۱۷:۲۷
RE: manoto1&2 دسیسه ای بعد از farsi1 - K-1 - ۲۲/اسفند/۸۹, ۲۰:۵۵
RE: manoto1&2 دسیسه ای بعد از farsi1 - سینا - ۷/فروردین/۹۰, ۲۱:۱۷
RE: manoto1&2 دسیسه ای بعد از farsi1 - roohi_issa - ۱۵/اردیبهشت/۹۰, ۱۷:۴۱