کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سخنی تامل برانگیز از امام علی(علیه السلام) -نیازمند نظراتتان هستم-
۱۷:۱۵, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #1

بسم الله الرحمن الرحیم
.
سلام
داشتم در نهج البلاغه دنبال ردپایی از سخنان امام علی(علیه السلام) در مورد زنان می گشتم که این حکمت رو دیدم ..
وقال علیه السلام: المراة عقرب حلوة اللسبة
فرمودند: زن عقربی است دارای گزیدن شیرین.
حکمت 61-نهج البلاغه ترجمه علامه جعفری
این رو دیدم و برای ارائه به گروهمون بردم پیش دوستام خیلی از این تعبیر امام علی(علیه السلام) شگفت زده شدم واقعا چه زیبایی هایی که در این توصیف نیست . معمولا نهج البلاغه پر از این تعبیرات زیباست که حتما باید روی این تعبیرات بررسی های زیادی انجام بشه ، خلاصه وقتی این سخن رو عنوان کردم دوستانم برداشت های جالب و گاهی هم دور از ذهنی از این سخن داشتند که هرکدومشون جای بحث داشت.
دوستان میشه نظرتون در مورد این تعبیر مولی بگید ؟!؟
چرا باید مولی زن رو به عقرب که گزش شیرینی داره مثال بزنند؟!؟!؟
خوب این خوبه یا بد؟!؟!؟
چه تعابیری داره ؟!؟!؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، میثاق ، saloomeh ، میلاد.م ، Admirer ، yamin ، اکبر.ع ، MESSENGER ، SARV ، أین المنتظر ، دستهای سبز
۱۰:۵۳, ۱۴/دی/۹۰
شماره ارسال: #2
آواتار
اشاره ای مهم !
در حكمت 58 نهج البلاغه آمده است:
المرأة عقرب حلوةُ اللَسعة ؛ زن عقربي شيرين نيش است.
شبيه اينگونه تعابير در نصوص ديني نسبت به امور ديگر مانند «دنيا» نيز وجود دارد.
اينگونه بيان نوعي صنعت ادبي به نام «مجاز در اسناد» است!يعني حكم چيزي را به چيز ديگر اسناد دادن...
مثلاً :در علائم راهنمايي و رانندگي گاه به علامت «پيچ خطرناك» برخورد مي‏كنيم، در حالي كه پيچ به خودي خود هيچگونه خطري ندارد؛ آنچه خطرناك است عبور از آن با سرعت غير مجاز است.
روايات فوق نيز در واقع هشدار به مردها نسبت به خطر زن بارگي ودنياپرستي است. يعني:
زن بارگي، دنيا پرستي و فرو غلطيدن در گرداب شهوت، ظاهري نوشين و باطني نيش‏آلود دارد. پس خطر اصلي از كف نهادن كنترل نفس در رويارويي با زنان و مطامع دنياوي است.
.
.
توجه مهم تر:
برخي از توصيفات موجود در كلام اميرالمؤمنان(علیه السلام) مقيد و مربوط به گروه خاصي است و كليت ندارد؛و نسبت به زمان خود اميرمؤمنان(علیه السلام) و چه نسبت به ديگر زمانها.
عدم شمول و كليت آن به معناي اين نيست كه حضرت از دست يك زن عصباني بوده و همه زنان را تحقير نموده‏اند. بلكه اساسا نوعي تيپ‏شناسي (Typology) در بين جامعه زنان است كه مشابه آن در مردها نيز وجود دارد، يعني در هر زمان و هر جامعه‏اي ممكن است چنان زناني وجود داشته باشند.
ازاين‏رو سخن آن حضرت مربوط به زماني معين نيست، بلكه مربوط به همه زمانها است ولي در هر زمان گروه خاصي از زنها را شامل و از ديگر زن ها منصرف است.
(( براي آگاهي بيشتر در اين زمينه ر.ك:اسلام و مقتضيات زمان، شهيد مطهري ))
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اکبر.ع ، mahdy_mir ، saloomeh ، ali.khm ، SARV ، محیصا ، MohammadSadra ، دستهای سبز
۱۱:۰۴, ۱۴/دی/۹۰
شماره ارسال: #3
آواتار
به نام خدا

ضمن تشکر از مطلب شما

در دین و اخبار و احادیث از این صحبتها زیاد میشه . مثلا فلان چیز خوبه در حالیکه بد هم هست . عقربی که زهری شیرین داره
و یا در آهن هم خوبی و هم بدی قرار داده شده و غیره ..

فکر میکنم اینا معنیش عدم استفاده از عقرب یا آهن نباشه Smile

فکر کنم یعنی باید مواظب و کنترل شده بود . در برخی مکاتب عرفانی کاذب هم به نوعی این نظریه منتشر شده که خوبی و بدی در همه جا یکسان هست . مثل نظریه یین و یانگ .

اصلا سر منشا هستی رو آمیخته ای از خوبی و بدی میدونن . در حالیکه اصلا اینطور نیست. در عوالم بالا فقط خیر و خوبی هست .

دنیاست که مشخصه اصلیش اینه که هر چیزی خوبیها و بدیهای خاصی داره . البته اینو بعنوام نظر خودم میگم . دنیا هم خوبه از برای اینکه میتونه مزرعه آخرت باشه و هم بده از برای اینکه میتونه آخرت و خراب کنه .

التماس دعا و تشکر از مطلب شما
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، محیصا ، MohammadSadra ، دستهای سبز
۱۱:۲۲, ۱۴/دی/۹۰
شماره ارسال: #4

اینطوری که من استباط کردم امام علی(علیه السلام) منظورشون این بوده که نفس خانم ها خوبه همون طور که می گن با هوش ازدواج نمی کنه ولی عاقل چرا.
بنابراین می فرماید اگر از راه درست وارد شید این زهر شیرین است ولی اگر نا مشروع باشه از سمم مهلک تره.
یا این که زن در هر حال نیش می زنه مونده توی چه راهی نیش بزنه اگه مشروع باشه که شیرین و اگر نا مشروع باشه کشنده است.
اینا به عقل ناقص من خطور کرد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، محیصا ، MohammadSadra ، دستهای سبز
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]