کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
افراط در فقه شیعه ...
۲۳:۰۶, ۱۱/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/دی/۹۰ ۲۳:۰۹ توسط دیدگاه نوین.)
شماره ارسال: #1
آواتار
با سلام خدمت دوستان عزیز
لطفا این حرف من رو در راستای مخالفت با علما و اصول فقه شیعه ندونید .
اما در یک نگاه کلی تاریخ شیعه و علمای آن و علمای سایر ادیان و مذاهب به این نتیجه رسیدم که یکی از مشکلات آنها عدم تطابق با برخی پدیده های نو است .
برای مثال زمانی بود که اکثر علما موسیقی را مطلقا حرام میدونستند . به نظر من این فتوا بر حرمت مطلق موسیقی که در زمان پیامبر هم بوده ، ناشی از استفاده نا درست و مبتذل گونه تصوف از موسیقی بود به علاوه تناقض فلسفی تصوف و فقه شیعه به این مسئله دامن زد و موجب شد قشر عظیمی از علمای شیعه به مخالفت با اصل موسیقی بپردازند .
این در حالی است که اکنون اکثر علما اصل موسیقی را حلال دانسته و حتی برخی علما در حسن موسیقی مطالبی عرض کرده اند . به نظر من این نشان میدهد که نفوذ اندیشه های افراطی و عدم تطابق با برخی مسایل زمانه در بین علما زیاد است . البته در آن دوران هم مراجع هوشیاری مانند شیخ بهایی بودند که در مقابل این اندیشه ها بیاستند و از موسیقی دفاع کنند .
جدا از موسیقی ، این مسئله را در احکام بانکی میبینیم . همه میدانیم که اکنون اکثر علما ایرادات بزرگی به اصل بانکداری اسلامی وارد میکنند . شاید این هم ناشی از این که بانکداری اسلامی بدون ربا از بانکداری غربی همراه ربا گرفته شده و استحاله گشته باشد و به دلیل وجود مسئله ربا در معاملات بانک های غربی و شباهت ظاهری آن با بانکداری اسلامی باشد .
من فکر میکنم زمانی برسد که اکثر علما نیز بانکداری اسلامی را فاقد هیچ اشکالی بدانند .
این نظر من در مورد ، عدم تطابق علما ادیان با برخی مسایل زمانه است . میدانم که در بین اعضا محترم سایت ، مخالفان زیادی با این نظر وجود دارد . ولی امیدوارم در این مورد یک بحث منطقی به دور از تعصب داشته باشیم .
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، zahra11 ، علائم ظهور ، hesam110 ، Havbb 110

آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱:۲۷, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #41
آواتار
(۱۳/دی/۹۰ ۱:۲۱)Admirer نوشته است:  سلام بر همگی!!

ببخشید که بنده ی حقیر پست میدم در میان شما بزرگان!Angel

دو تا مساله رو می خواستم متذکر بشم :

1. در فقه و احکام خدا بنده و شما نمی تونیم نظر به درستی یا غلطی بدیم، چون صلاحیتش و علمش را نداریم!

2. اخیرا دیده میشه که دوستان بدون هیچ پشتوانه ی علمی به احادیث فقهی رجوع می کنن و به نوعی فتوا صادر می کنن! مثلا بدون علم کافی به کتاب هایی نظیر اصول کافی مراجعه می کنن و برای خود نتیجه گیری هایی انجام میدن ....

هر دو مورد اشتباه هستن!

یا علی

یه سوال شما میری دکتر میگی دلم درد میکنه . اونم یک دارو میده . دفعه بعد میای میگی آلزایمر گرفتم . اون باز همون دارو رو میده . حال شما حق نداری شک بکنی و حتی سوال کنی و به نظرتون آیا دکتر حق داره اینطوری بی ادبانه داد بکشه و بگه تو چه میفهمی پزشکی چیه ؟؟؟

باید یک جواب قانع کننده برای این باشه وگرنه دکتر اشتباه میکنه . شما به جای جواب دادن هی میپیچونید مسئله رو و هی میگید تو چه میدونی از اجتهاد . من جواب میخوام نه طرد شدن از سوال رو
۱:۲۷, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #42
آواتار
خوب بهتر بود شما همان اول سوال میکردید چرا فتوای علما با هم تفاوت دارد ؟

این یک سوال بجا است .

شما قبل از دانستن دلیل این امر حکم به سطحی نگری علمایی دادید که بعضا نبوغ دارند در رشته خودشون و 70 سال درس خوندن و تدریس کردند!

این واقعا از شما بعید بود

حالا اگر سوالتون اینه میشه روش بحث کرد

در پناه خدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم
۱:۳۱, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #43
آواتار
(۱۳/دی/۹۰ ۱:۲۷)وحید110 نوشته است:  خوب بهتر بود شما همان اول سوال میکردید چرا فتوای علما با هم تفاوت دارد ؟

این یک سوال بجا است .

شما قبل از دانستن دلیل این امر حکم به سطحی نگری علمایی دادید که بعضا نبوغ دارند در رشته خودشون و 70 سال درس خوندن و تدریس کردند!

این واقعا از شما بعید بود

حالا اگر سوالتون اینه میشه روش بحث کرد

در پناه خدا

اینم یک نمونه از سطحی نگری است . من کلمه نظر رو که هنوزم بهش معتقدم برداشتم و به جاش کلمه سوال رو گذاشتم اما اصل ماجرا تغییر نکرد و فط ظاهر عوض شد . اما شما نظرت کاملا نسبت به حرف من تغییر کرد .
امان از سطحی نگری !!!
در ضمن 70 سال که سهله 7000000 سالم که داشته باشند باز هم دلیل بر درست بودن راهشان نیست
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110
۱:۳۶, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #44
آواتار
حالا من سطحی نگر و شما عالم و نابغه و عالم تر از این علما .

قبول

حالا سوال یا نظر یا هر چی ... هر چند تغییر یک کلمه میتونه خیلی تاثیر بزاره و این دیگه از مسلمات عقلیه ...
به جای اینکه از یک فرض غلط نتیجه بگیری . روی فرض و دلیلش کار کن

اگر بحث روی دلیل تفاوت فتاوی است ادامه میدهیم . و اگر نه این هم اخرین پست بنده .
شما یک کلکسیون انواع حرف های قشنگ به من زدی .
خیلی ممنونم .
70 سال رو کسی باید اشکال کنه که عالم به علوم لازم باشه و این خودش همین حدود ها زمان میبره .

موفق و در پناه حق باشی
۱:۳۸, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #45
آواتار
اگه سواد خواندن داری
این نظر 14 معصوم است درباره ی موسقی
بخوان و بگو این نظرات سطحی و افراطی است یا نه؟
منع موسیقی و آوازه خوانی در قرآن

1.امام صادق (علیه السلام):بدانید که موسیقی و آوازه خوانی از جمله چیزهایی است که خداوند تعالی در کتابش بر آن وعده عذاب داده است آنجا که در سوره لقمان آیه6میفرماید: (ومن الناس من یشتری لهو الحدیث) (از جمله مردم کسی است که میخرد کلام لهو وباطل راتا گمراه کند با آن مردم را) که منظور از" لهوالحدیث"در این آیه اشاره به موسیقی و آوازه خوانی می باشد. منبع : فروع کافی جلد4صفحه433

2.امام صادق (علیه السلام):هشام گوید از امام صادق(علیه السلام)درباره تفسیر آیه 31سوره حج سوال کردم که خدا می فرماید : (فاجتنبوا الرجس من الاوثان واجتنبوا قول الزور) (اجتناب کنیدپلیدی را که بت پرستی است و دوری کنید از قول باطل) حضرت فرمودند :منظور ازپلیدی شطرنج است و منظور از قول زور (موسیقی و آوازه خوانی) میباشد. منبع : تفسیر قمی جلد 2صفحه 84

3.امام صادق (علیه السلام):درباره قول خدای عزوجل سوره مومنون آیه 3(والذین عن اللغو معرضون) (مومنان کسانی هستند که از لغو گریزان هستند)فرمودند : منظور از"لغو" "موسیقی و آوازه خوانی" است. منبع : فروع کافی جلد4صفحه433

4.امام صادق (علیه السلام):درباره قول خدای متعال سوره فرقان آیه 72(والذین لا یشهدون الزور)(بندگان خدا کسانی هستند که حاضر نمی شوند زور را )فرمودند منظور از زور مجلس موسیقی و آوازه خوانی است. منبع : مستدرک الوسائل جلد 13باب 78ح7

منع موسیقی و آوازه خوانی در سنت رسول الله ص

5.رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):در ضمن حدیث مناهی فرمودند : شما را از بازی با نرد وشطرنج و نواختن در طبل و عود و طنبور و همچنین خرید و فروش آنها نهی میکنم. منبع:ترجمه من لا یحضره الفقیه جلد 5صفحه 308

6. رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):همانا خدای تعالی مرا به عنوان هدایت و رحمت از برای جهانیان مبعوث فرموده است و به من فرمان داده است تا نواختن در نی ها و دایره ها وتارو مزمارها را نابود سازم. منبع:امالی صدوق صفحه 422

موسس و مخترع موسیقی و آوازه خوانی شیطان و قابیل اند

7.امام صادق (علیه السلام):هنگامی که آدم(علیه السلام)از دنیا رفت ابلیس و قابیل از مرگ او اظهار شادمانی کردند و در زمین به هم پیوستند برای همین شیطان اولین آلت موسیقی را به شکل طنبور اختراع نمود و شروع به نواختن کرد و قابیل با شنیدن نوای ساز شیطان اقدام به خوانندگی نمود پس هرچه در زمین از این قبیل وسائل باشد که مردم از آن لذت میبرند از همان زمان منشإ می گیرد . منبع: فروع کافی جلد 4صفحه 431

درباره کسی که به نوای موسیقی و آوازه خوانی گوش می دهد

8.امام رضا (علیه السلام):گوش فرا دادن و شنیدن صدای تارها و آلات موسیقی از گناهان کبیره است. منبع :وسائل الشیعه کتاب تجارت باب 100

9.امام صادق (علیه السلام):شخصی از امام(علیه السلام)درباره حکم گوش دادن به آلات موسیقی و صوت شخص آوازه خوان سوال نمود حضرت پاسخ دادند ای مرد آیا سخن خدای متعال در سوره اسری آیه 17را نشنیدی که می فرماید:همانا چشم وگوش و قلب نسبت به آن چیزهایی که کسب نموده اند مسئولند .پس گوش خود را از شنیدن صداهای حرامی مانند موسیقی و آوازه خوانی حفظ کن که در قبال آن مسئول هستی . منبع:مستدرک الوسائل جلد 13باب80حدیث2

10.امام صادق (علیه السلام):شخصی به امام (علیه السلام)عرض کرد :پدر و مادرم فدایت وقتی در منزل به مستراح می روم از خانه همسایه ام نوای موسیقی و آوازه خوانی به گوشم می رسد و من گاهی برای آنکه صدای موسیقی آنها را بشنوم نشستن در مستراح را طول می دهم .پس امام (علیه السلام)فرمود :ای مرد شنیدن موسیقی و خوانندگی را ترک کن آن مرد گفت ای مولای من آخر من که به مجلس آنها نرفته ام بلکه فقط صدای آوازی از آنها را می شنوم پس امام (علیه السلام)فرمودند:آیا گفتار خدای متعال سوره اسری آیه 17را نخوانده ای همانا چشم و گوش و قلب نسبت به آن چیزی که کسب کده اند مسئول هستند .آن مرد پس از شنیدن این آیه گفت:به خدا این آیه از کتاب خدا را تا کنون از هیچ عرب و عجم نشنیده بودم ودیگر این عمل را تکرار نخواهم کرد .پس امام فرمودند :برخیز و غسل توبه کن زیرا بر گناه بزرگی مداومت می کردی . منبع :من لا یحضر الفقیه ج1 صفحه 73

شرکت نکردن در مجلس موسیقی و آوازه خوانی

11.حضرت امام صادق (علیه السلام):ابو ایوب گوید من در مدینه خدمت امام صادق (علیه السلام)مشرف شدم حضرت به من فرمودند :کجا منزل کرده ای ؟گفتم منزل فلان مرد که در خانه اش آلات موسیقی می نوازد و چند آوازه خوان خوانندگی می کنند .پس امام (علیه السلام)آیه 72سوره فرقان را تلاوت نمودند :هنگامی که بندگان خدا با لغو روبرو می شوند با کرامت از آن می گذرند .ابو ایوب گوید من در فکر خود گمان نمودم منظور از کرم جود وبخشش است پس امام (علیه السلام)قبل از اینکه من حرفی بزنم :فرمودند:نه این طور که تو فکر می کنی نیست .بلکه شما باید از مجلس موسیقی و خوانندگی دوری کنید تا صاحب کرامت شوید. فروع کافی جلد 4صفحه 434

12.رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : در زمان پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)روزی ابن مسعود از مکانی عبور می کرد که جمعی در آن مشغول نوازندگی و خوانندگی بودند پس چون این وضع را مشاهده کرد به سرعت وشتاب از آن مجلس عبور کرد .روز بعد پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)او را ملاقات نموده و فرمودند:ابن مسعود صبح کرد در حال که کریم و با کرامت بود. منبع:تفسیر جامع جلد5صفحه 53

13.امام صادق (علیه السلام):شخصی به امام صادق (علیه السلام)عرض کرد فدایت شوم دیروز فلانی پیش من آمد ودستم را گرفت و به خانه اش برد ودر منزل وی گروهی بودند که در نی و دایره می نواختند و شخصی هم آواز می خواند و من تا شب در آنجا بودم پس امام (علیه السلام)فرمودند:وای برتو نترسیدی که در آن حال عذاب خدا بر تو فرود آید همانا آن مجلسی که تو در آن بودی مجلسی است که خدای متعال به اهل آن نمی نگرد زیرا نوای موسیقی و آوازه خوان پلید ترین آفریده های خدا می باشد

منبع:مستدرک الوسائل کتاب تجارت باب 78

حرام بودن درآمد و کسب شخص نوازنده

14.مولا علی (علیه السلام):روزی امیرالمومنین (علیه السلام)شنیدند که مردی طنبور می نوازد .آن حضرت او را از این کار بازداشته و نهی فرمودند .پس طنبور او را گرفته و شکستند .سپس چند درهم به آن مرد دادند و فرمودند :برخیز و با این پولی که به تو دادم به حمام برو و غسل توبه کن .زیرا پولی که از این راه بدست آوردی حرام و در نتیجه غسل هایی هم که می کردی باطل بود.سپس فرمود آیا می دانی طنبور در هنگامی که نواخته می شود چه می گوید ؟آن مرد گفت شما به آن داناتر هستید .امام علی (علیه السلام)فرمودند :طنبور در آن حال می گوید :ای صاحب من به زودی پشیمان می شوی .ای نوازنده من بزودی در آتش دوزخ خواهی رفت .و این گونه به نفرین او ادامه می دهد تا نواختنش پایان یابد. منبع :مستدرک کتاب تجارت باب 79

حرام بودن درآمد و کسب شخص آوازه خوان

15.حضرت صادق (علیه السلام):مزد مرد و زن خواننده حرام است. منبع من لایحضر الفقیه جلد 3 صفحه105

16.حضرت رضا (علیه السلام):از امام (علیه السلام)درباره کسب شخص آوازه خوان سوال شد.حضرت فرمودند : پول این شخص مانند پول سگ حرام است. منبع :وسائل الشیعه جلد12صفحه 88

تذکر:منظور از پول سگ یعنی پولی که در خرید و فروش سگ مورد استفاده قرار می گیرد

17.حضرت صاحب الزمان (علیه السلام):در نامه ای به محمد ابن عثمان فرمودند :و اما آن چیزی را که به عنوان صله برای ما ارسال کردی نمیپذیرم .زیرا ما خاندان رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)فقط چیزی را قبول می کنیم که پاک و پاکیزه باشد .واین مالی که ارسال نمودی دستمزد و پول شخصی خواننده می باشد .و همانا پول این شخص حرام است

منبع :وسائل الشیعه جلد 12صفحه 86

درباره زنان آوازه خوان و نوازنده

18.رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):در شب معراج که به آسمانها رفته بودم ملکوت زنی را دیدم که سر تا پایش تماما به شکل سگ بود و آتش از پائین اش داخل می شد و از دهانش خارج می شد از جبرئیل پرسیدم این شخص کیست ؟گفت:او زنی بوده که در دنیا آوازه خوانی یا نوازندگی می نموده است. منبع:حیوه القلوب مجلسی باب معراج

19.حضرت صادق (علیه السلام):زن خواننده یا نوازنده ملعون است و هرکس در آمد او را بخورد ملعون است و مزد او مانند پول سگ حرام است. منبع : وسائل الشیعه جلد12صفحه 85

حرام بودن خرید و فروش وسائل و آلات موسیقی

20.حضرت صادق (علیه السلام):درباره خرید و فروش آلات موسیقی فرمودند:صفتی که هیچ جهت حلالی در آن نباشد و جز شر و فساد چیزی در آن مترتب نباشد مانند آلات موسیقی و شطرنج و صلیب سازی و یا نوشابه های مست کننده و هرچیزی که از این قبیل باشد پس یاد دادن و یاد گرفتن و خرید و فروش و اجرت دادن به کسی در رابطه با آن و یا اجرت گرفتن در رابطه مثلا حمل وسائل آن و کلا جمیع تصرفات در آنها حرام است . منبع : تحف العقول صفحه 335

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110
۱:۴۶, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #46
آواتار
(۱۳/دی/۹۰ ۱:۳۶)وحید110 نوشته است:  حالا من سطحی نگر و شما عالم و نابغه و عالم تر از این علما .

قبول

حالا سوال یا نظر یا هر چی ... هر چند تغییر یک کلمه میتونه خیلی تاثیر بزاره و این دیگه از مسلمات عقلیه ...
به جای اینکه از یک فرض غلط نتیجه بگیری . روی فرض و دلیلش کار کن

اگر بحث روی دلیل تفاوت فتاوی است ادامه میدهیم . و اگر نه این هم اخرین پست بنده .
شما یک کلکسیون انواع حرف های قشنگ به من زدی .
خیلی ممنونم .
70 سال رو کسی باید اشکال کنه که عالم به علوم لازم باشه و این خودش همین حدود ها زمان میبره .

موفق و در پناه حق باشی

حرف من از اول این بود که توانایی تطبیق برخی علما با برخی مسایل زمانه به شد کمه . همین باعث شده که اکثر علما در یک زمان یک نظر داشته باشند و در زمانی دیگر اکثر علما نظری مخالف . موسیقی ، فلسفه صدر و بانکداری مثال بودند .
به نظر من این یک ایراد بر اکثر علما فقه است . نه فقط شیعه تمام ادیان و مذاهبی که من میشناسم اینگونه اند .
برای اثبات حرفم مثال زدم و کلی هم برای اثبات مثال ها بحث کردیم و فکر کنم تغییر 180 درجه نسبت به موسیقی رو قبول کردید . حال شما این نظر منو قبول دارید ؟ اگر ندارید چرا ؟؟؟
این وقت شب گیر دو تا 110 افتادیم ... Wink
۱:۵۳, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #47
آواتار
(۱۳/دی/۹۰ ۱:۳۸)علی 110 نوشته است:  اگه سواد خواندن داری
این نظر 14 معصوم است درباره ی موسقی
بخوان و بگو این نظرات سطحی و افراطی است یا نه؟
منع موسیقی و آوازه خوانی در قرآن

1.امام صادق (علیه السلام):بدانید که موسیقی و آوازه خوانی از جمله چیزهایی است که خداوند تعالی در کتابش بر آن وعده عذاب داده است آنجا که در سوره لقمان آیه6میفرماید: (ومن الناس من یشتری لهو الحدیث) (از جمله مردم کسی است که میخرد کلام لهو وباطل راتا گمراه کند با آن مردم را) که منظور از" لهوالحدیث"در این آیه اشاره به موسیقی و آوازه خوانی می باشد. منبع : فروع کافی جلد4صفحه433

2.امام صادق (علیه السلام):هشام گوید از امام صادق(علیه السلام)درباره تفسیر آیه 31سوره حج سوال کردم که خدا می فرماید : (فاجتنبوا الرجس من الاوثان واجتنبوا قول الزور) (اجتناب کنیدپلیدی را که بت پرستی است و دوری کنید از قول باطل) حضرت فرمودند :منظور ازپلیدی شطرنج است و منظور از قول زور (موسیقی و آوازه خوانی) میباشد. منبع : تفسیر قمی جلد 2صفحه 84

3.امام صادق (علیه السلام):درباره قول خدای عزوجل سوره مومنون آیه 3(والذین عن اللغو معرضون) (مومنان کسانی هستند که از لغو گریزان هستند)فرمودند : منظور از"لغو" "موسیقی و آوازه خوانی" است. منبع : فروع کافی جلد4صفحه433

4.امام صادق (علیه السلام):درباره قول خدای متعال سوره فرقان آیه 72(والذین لا یشهدون الزور)(بندگان خدا کسانی هستند که حاضر نمی شوند زور را )فرمودند منظور از زور مجلس موسیقی و آوازه خوانی است. منبع : مستدرک الوسائل جلد 13باب 78ح7

منع موسیقی و آوازه خوانی در سنت رسول الله ص

5.رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):در ضمن حدیث مناهی فرمودند : شما را از بازی با نرد وشطرنج و نواختن در طبل و عود و طنبور و همچنین خرید و فروش آنها نهی میکنم. منبع:ترجمه من لا یحضره الفقیه جلد 5صفحه 308

6. رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):همانا خدای تعالی مرا به عنوان هدایت و رحمت از برای جهانیان مبعوث فرموده است و به من فرمان داده است تا نواختن در نی ها و دایره ها وتارو مزمارها را نابود سازم. منبع:امالی صدوق صفحه 422

موسس و مخترع موسیقی و آوازه خوانی شیطان و قابیل اند

7.امام صادق (علیه السلام):هنگامی که آدم(علیه السلام)از دنیا رفت ابلیس و قابیل از مرگ او اظهار شادمانی کردند و در زمین به هم پیوستند برای همین شیطان اولین آلت موسیقی را به شکل طنبور اختراع نمود و شروع به نواختن کرد و قابیل با شنیدن نوای ساز شیطان اقدام به خوانندگی نمود پس هرچه در زمین از این قبیل وسائل باشد که مردم از آن لذت میبرند از همان زمان منشإ می گیرد . منبع: فروع کافی جلد 4صفحه 431

درباره کسی که به نوای موسیقی و آوازه خوانی گوش می دهد

8.امام رضا (علیه السلام):گوش فرا دادن و شنیدن صدای تارها و آلات موسیقی از گناهان کبیره است. منبع :وسائل الشیعه کتاب تجارت باب 100

9.امام صادق (علیه السلام):شخصی از امام(علیه السلام)درباره حکم گوش دادن به آلات موسیقی و صوت شخص آوازه خوان سوال نمود حضرت پاسخ دادند ای مرد آیا سخن خدای متعال در سوره اسری آیه 17را نشنیدی که می فرماید:همانا چشم وگوش و قلب نسبت به آن چیزهایی که کسب نموده اند مسئولند .پس گوش خود را از شنیدن صداهای حرامی مانند موسیقی و آوازه خوانی حفظ کن که در قبال آن مسئول هستی . منبع:مستدرک الوسائل جلد 13باب80حدیث2

10.امام صادق (علیه السلام):شخصی به امام (علیه السلام)عرض کرد :پدر و مادرم فدایت وقتی در منزل به مستراح می روم از خانه همسایه ام نوای موسیقی و آوازه خوانی به گوشم می رسد و من گاهی برای آنکه صدای موسیقی آنها را بشنوم نشستن در مستراح را طول می دهم .پس امام (علیه السلام)فرمود :ای مرد شنیدن موسیقی و خوانندگی را ترک کن آن مرد گفت ای مولای من آخر من که به مجلس آنها نرفته ام بلکه فقط صدای آوازی از آنها را می شنوم پس امام (علیه السلام)فرمودند:آیا گفتار خدای متعال سوره اسری آیه 17را نخوانده ای همانا چشم و گوش و قلب نسبت به آن چیزی که کسب کده اند مسئول هستند .آن مرد پس از شنیدن این آیه گفت:به خدا این آیه از کتاب خدا را تا کنون از هیچ عرب و عجم نشنیده بودم ودیگر این عمل را تکرار نخواهم کرد .پس امام فرمودند :برخیز و غسل توبه کن زیرا بر گناه بزرگی مداومت می کردی . منبع :من لا یحضر الفقیه ج1 صفحه 73

شرکت نکردن در مجلس موسیقی و آوازه خوانی

11.حضرت امام صادق (علیه السلام):ابو ایوب گوید من در مدینه خدمت امام صادق (علیه السلام)مشرف شدم حضرت به من فرمودند :کجا منزل کرده ای ؟گفتم منزل فلان مرد که در خانه اش آلات موسیقی می نوازد و چند آوازه خوان خوانندگی می کنند .پس امام (علیه السلام)آیه 72سوره فرقان را تلاوت نمودند :هنگامی که بندگان خدا با لغو روبرو می شوند با کرامت از آن می گذرند .ابو ایوب گوید من در فکر خود گمان نمودم منظور از کرم جود وبخشش است پس امام (علیه السلام)قبل از اینکه من حرفی بزنم :فرمودند:نه این طور که تو فکر می کنی نیست .بلکه شما باید از مجلس موسیقی و خوانندگی دوری کنید تا صاحب کرامت شوید. فروع کافی جلد 4صفحه 434

12.رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : در زمان پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)روزی ابن مسعود از مکانی عبور می کرد که جمعی در آن مشغول نوازندگی و خوانندگی بودند پس چون این وضع را مشاهده کرد به سرعت وشتاب از آن مجلس عبور کرد .روز بعد پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)او را ملاقات نموده و فرمودند:ابن مسعود صبح کرد در حال که کریم و با کرامت بود. منبع:تفسیر جامع جلد5صفحه 53

13.امام صادق (علیه السلام):شخصی به امام صادق (علیه السلام)عرض کرد فدایت شوم دیروز فلانی پیش من آمد ودستم را گرفت و به خانه اش برد ودر منزل وی گروهی بودند که در نی و دایره می نواختند و شخصی هم آواز می خواند و من تا شب در آنجا بودم پس امام (علیه السلام)فرمودند:وای برتو نترسیدی که در آن حال عذاب خدا بر تو فرود آید همانا آن مجلسی که تو در آن بودی مجلسی است که خدای متعال به اهل آن نمی نگرد زیرا نوای موسیقی و آوازه خوان پلید ترین آفریده های خدا می باشد

منبع:مستدرک الوسائل کتاب تجارت باب 78

حرام بودن درآمد و کسب شخص نوازنده

14.مولا علی (علیه السلام):روزی امیرالمومنین (علیه السلام)شنیدند که مردی طنبور می نوازد .آن حضرت او را از این کار بازداشته و نهی فرمودند .پس طنبور او را گرفته و شکستند .سپس چند درهم به آن مرد دادند و فرمودند :برخیز و با این پولی که به تو دادم به حمام برو و غسل توبه کن .زیرا پولی که از این راه بدست آوردی حرام و در نتیجه غسل هایی هم که می کردی باطل بود.سپس فرمود آیا می دانی طنبور در هنگامی که نواخته می شود چه می گوید ؟آن مرد گفت شما به آن داناتر هستید .امام علی (علیه السلام)فرمودند :طنبور در آن حال می گوید :ای صاحب من به زودی پشیمان می شوی .ای نوازنده من بزودی در آتش دوزخ خواهی رفت .و این گونه به نفرین او ادامه می دهد تا نواختنش پایان یابد. منبع :مستدرک کتاب تجارت باب 79

حرام بودن درآمد و کسب شخص آوازه خوان

15.حضرت صادق (علیه السلام):مزد مرد و زن خواننده حرام است. منبع من لایحضر الفقیه جلد 3 صفحه105

16.حضرت رضا (علیه السلام):از امام (علیه السلام)درباره کسب شخص آوازه خوان سوال شد.حضرت فرمودند : پول این شخص مانند پول سگ حرام است. منبع :وسائل الشیعه جلد12صفحه 88

17.حضرت صاحب الزمان (علیه السلام):در نامه ای به محمد ابن عثمان فرمودند :و اما آن چیزی را که به عنوان صله برای ما ارسال کردی نمیپذیرم .زیرا ما خاندان رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)فقط چیزی را قبول می کنیم که پاک و پاکیزه باشد .واین مالی که ارسال نمودی دستمزد و پول شخصی خواننده می باشد .و همانا پول این شخص حرام است

منبع :وسائل الشیعه جلد 12صفحه 86

درباره زنان آوازه خوان و نوازنده

18.رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):در شب معراج که به آسمانها رفته بودم ملکوت زنی را دیدم که سر تا پایش تماما به شکل سگ بود و آتش از پائین اش داخل می شد و از دهانش خارج می شد از جبرئیل پرسیدم این شخص کیست ؟گفت:او زنی بوده که در دنیا آوازه خوانی یا نوازندگی می نموده است. منبع:حیوه القلوب مجلسی باب معراج

19.حضرت صادق (علیه السلام):زن خواننده یا نوازنده ملعون است و هرکس در آمد او را بخورد ملعون است و مزد او مانند پول سگ حرام است. منبع : وسائل الشیعه جلد12صفحه 85

حرام بودن خرید و فروش وسائل و آلات موسیقی

20.حضرت صادق (علیه السلام):درباره خرید و فروش آلات موسیقی فرمودند:صفتی که هیچ جهت حلالی در آن نباشد و جز شر و فساد چیزی در آن مترتب نباشد مانند آلات موسیقی و شطرنج و صلیب سازی و یا نوشابه های مست کننده و هرچیزی که از این قبیل باشد پس یاد دادن و یاد گرفتن و خرید و فروش و اجرت دادن به کسی در رابطه با آن و یا اجرت گرفتن در رابطه مثلا حمل وسائل آن و کلا جمیع تصرفات در آنها حرام است . منبع : تحف العقول صفحه 335
۱:۵۵, ۱۳/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/دی/۹۰ ۱:۵۷ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #48
آواتار
(۱۳/دی/۹۰ ۱:۲۷)دیدگاه نوین نوشته است:  
(۱۳/دی/۹۰ ۱:۲۱)Admirer نوشته است:  سلام بر همگی!!

ببخشید که بنده ی حقیر پست میدم در میان شما بزرگان!Angel

دو تا مساله رو می خواستم متذکر بشم :

1. در فقه و احکام خدا بنده و شما نمی تونیم نظر به درستی یا غلطی بدیم، چون صلاحیتش و علمش را نداریم!

2. اخیرا دیده میشه که دوستان بدون هیچ پشتوانه ی علمی به احادیث فقهی رجوع می کنن و به نوعی فتوا صادر می کنن! مثلا بدون علم کافی به کتاب هایی نظیر اصول کافی مراجعه می کنن و برای خود نتیجه گیری هایی انجام میدن ....

هر دو مورد اشتباه هستن!

یا علی

یه سوال شما میری دکتر میگی دلم درد میکنه . اونم یک دارو میده . دفعه بعد میای میگی آلزایمر گرفتم . اون باز همون دارو رو میده . حال شما حق نداری شک بکنی و حتی سوال کنی و به نظرتون آیا دکتر حق داره اینطوری بی ادبانه داد بکشه و بگه تو چه میفهمی پزشکی چیه ؟؟؟

باید یک جواب قانع کننده برای این باشه وگرنه دکتر اشتباه میکنه . شما به جای جواب دادن هی میپیچونید مسئله رو و هی میگید تو چه میدونی از اجتهاد . من جواب میخوام نه طرد شدن از سوال رو

دوست عزیز!

شما اگر به دکتر اعتماد کردی و با چشم باز بهش اطمینان کردی، دیگه حق نداری بهش چون و چر اکنی!!!

یا اگر فکر می کنی صلاحیت ندارد، می توانی دکترت را عوض کنی!!!

به هر حال تو در شرایط مریضی باید از یک دکتر که عالم تر ( اعلم ) از بقیه است، تبعیت کنی وگرنه به هلاکت خواهی رسید!!

یا این که میتونی بری خودت دکتر بشی تا بی نیاز از رجوع به دکترهای دیگه باشی!!!

ولی دیگه این که بیای و با دکترا جنگ و جدل کنی و بخوای بگی که اشتباه می کنن، بی احترامی و بی ادبی است!!

بنده الان زمانی که در دانشگاه با یک استاد تمام درس داریم، اونقدر ابهت داره از نزدیک که جرات نمی کنم لحظه ای فکر کنم که داره اشتباه می کنه!! می دونی چرا؟؟

چون 50، 60 ساله داره درس می خونه و درس میره و هزارتا کنفرانس علمی داده و مقاله نوشته!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اصلا من در برابرش از نظر علمی احساس هیچی و پوچی می کنم و اصلا در مخیله ام ایراد بهش نمی گنجه!!!!!

شما اگر اندکی به زحمتی که بزرگان علم کشیدن فکر کنی، میبینی که هنوز خیلی مونده که با 100 کتاب هم حتی بخوای مچشون رو بگیری!!!!!!!!!!

کسایی که خودشون کتاب می نویسن و بعضا نظریات جدیدی رو مطح می کنن!!

به هر حال باید آداب رفتار با علمای بزرگ رو یاد گرفت و بعد اظهار فضل کرد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اندکی به خودت و زحمت اونا فکر کنی، متوجه منظورم میشی!!!

یا علی برادر

امضای Admirer
[تصویر: 1wn3fi050ilv8uqetyj9.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، علی 110 ، فاطمه خانم
۲:۰۵, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #49
آواتار
Admirer عزیز ...
من با کسی جنگ نکردم ... من یک مسئله رو مطرح کردم و گفتم بیاید در موردش بحث کنیم . همون اول هم گفتم بحث منطقی و به دور از تعصب .
دوما تجربه و علم یک نفر زمانی به کار میاد که بتونه جواب من نوعی رو بده . اگه با اون همه به اصطلاح ابهت نتونه جواب منِ فضرتی رو بده که تمام تجربه و علمش به درد لای جرز دیوار میخوره .
امان از سطحی نگری ... بابا این قدر ظاهر افراد رو نبینید ، این همه ابهت که میگی فقط ظاهر است . مقاله میده 50 سال تدریس کرده فقط ظاهره . باید درون رو دید . اگه نتونه با اون همه تجربه جوابت رو بده این همه تجربه و علم ، همش بی ثمر میشه . همه رشته ها پنبه میشه .
از انسان های دیگه به خاطر ظاهرشون بت نسازید لطفا ... و بگذارید من برم بخوابم لطفا ... تا برای نماز صبح بیدار شم لطفا ... لطفا
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا