کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دل آدم باید پاک باشد !!
۱۶:۱۸, ۱۵/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/مرداد/۹۱ ۱۶:۲۲ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
دوستان و کاربران ارجمند
مدتی هست یک دغدغه در ذهن من ایجاد شده راجع به جمله زیر
"دل آدم باید پاک باشد "
لطف بفرمایید نظر خودتان را راجع به این جمله بفرمایید ، بتوانیم یک نتیجه جامع بگیریم که آیا
دل آدم کافی هست که پاک باشد یعنی ظاهر هر چه باشد ، باشد؟
مثلا نعوذ بالله خانمی هست که رعایت حجاب اصلا ندارد ولی پای صحبتش که بنشینی می بینی
چادری ها را به مسلمانی قبول ندارد از بس خودش طالب ائمه هست !!!
بعد به ایشون بگی خانم ، خدایی که خودت اینقده قبول داری ، گفته حجاب واجب هست ،
می گه خیر!!! آدم باید دلش پاک باشد!!!
اصلا باید بحث بشود ببینیم این دل پاک چگونه ساخته می شود و دل پاک یعنی چه ؟!
و اینکه دل پاک چگونه شناخته می شود؟!یا در واقع چگونه ساخته می شود!؟!!
بفرمایید دوستان ...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، MohammadSadra ، Tohid_Prince ، ترنم وحیدی ، حسن عزتي ، میلاد.م ، saloomeh ، انصارالمهدی ، fazel ، ali.khm ، meshkat ، somayeh ، یا صاحب الزمان ، وحید110 ، yashar1374 ، خادمة الزهرا ، rastin ، ترنم ، hesam110 ، فدايي ولايت ، shafagh_mah ، تازه مسلمان ، revenger ، SARV ، zarati313 ، ساجد ، mohammad reza ، N.Mahdavian ، فدک زهرا ، شهیدطیبه واعظی ، یوسف خان ، Farzaneh ، Havbb 110 ، taleb ، محمداحسان ، مفقود الاثر ، مجید املشی ، ayat-avini ، faraz_223 ، جویای حقیقت ، عبدالرحمن ، حسنیه

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۳۸, ۱۵/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #31
آواتار
دل بايد پاك باشه Angry
بعضيا ميگن دل انسان بايد پاك باشه و اين جواب رو زماني ميگن كه ازشون در مورد نماز خوندن يا روزه گرفتن سوال ميشه و به نوعي دارن اشتباه خودشون رو با اين جواب ميپوشونند .
دل انسان بايد پاك باشه Angel
اين ويژگي هست كه هر انساني ( براي پيروزي ) بايد داشته باشه .
رفتار انسان و اعمال او ، ويديئو پروژكتور ( نمايانگر ) درون انسان كه همان اعتقاد ها و افكار و بينشها ( دل آدمي ) هست ، است . انسان به راحتي با مرور كردن اعمال خود ميتواند بفهمد كه درونش پاك است يا نه و همچنين انسان به راحتي ميتواند با ديدن اعمال طرف بفهمد كه درونش پاك است يا نه ! ( در صورتي كه باهم دوست واقعي باشن و با همديگه تعارف نداشته باشن مثل دو برادر Heart )
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، خادمة الزهرا ، mhvvhm ، فدک زهرا
۲۱:۵۱, ۱۵/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #32
آواتار
اگه بحث مخالف نداشته باشه بحث بی فایده هست
نقل قول:آقا سید این یه بحث فرا دینی و عقلیه. کسی که این گزاره رو مطرح می کنه نیمشه خیلی باهاش بحث دینی کرد چون به لحاظ دینی همون اول کار نظرش رد میشه.
اطاعت اوامر جناب محمد . دوستان از گزاره های دینی کمتر استفاده کنید
خوب در مورد پاک بودن دل شکی نیست . اما میشه یکی از دوستان مخالف "جمله دلت باید پاک باشه " برای بنده تعریف کنه

(۱۵/بهمن/۹۰ ۱۸:۰۱)انصارالمهدی نوشته است:  سلام و عرض ادب
پاکی لازم است اما کافی نیست . پاکی تنها بدون معرفت به مسائل شرعی موجب بروز حرف های سطحی از همین نوع میشه ! جمله "دلت باید پاک باشه" شاید سطحی ترین صحبتی باشه که از طرف همین خانم ها صورت میگیره . یه دوستی دارم که یه مقدار بچه سه پیچی هست . نشده یه کلمه از دهن من بیرون بیاد ایشون نگه لطفا این صحبت تو یه جمله برا من تعریف کن ! میرم میگم سلام حضرت آقا میگه سلام به معنی ؟؟؟
بگذریم که دیدگاه این دوست بنده به صورت افراطیی مترقی هست و خیلی بدش میاد کسی که به چیزی علم نداشته باشه و در موردش صحبت کنه .
در مورد بحث دلت باید پاک باشه می تونید به سبک همین دوست من از این خانم هایی که این صحبت می کنند بپرسین که لطفا دل پاک بودن در یک جمله تعریف کنید . و از کلمات جواب خودش باز هم سوال بپرسید
قبول حجاب از طرف خانمی بدحجاب مستلزم مطالعه و صرف وقت زیاد با علاقه قلبی هست . مسلما خیلی ها عرفا چادری شدن و انتقادی هم به کل کسانی که از چادر استفاده می کنند از طرف همین قشر هست . از منظر خانم های بدحجاب چون بعضا خانم های چادری به گناهانی همچون غیبت ملوث هستند پس چادر هم الوده شده و اگه این خانم های بدحجاب چادر بپوشن , مردم به چشم غیبت به اینها نگاه می کنند .
خیلی صادقانه خدمتون عرض کنم که اینها همه کار استکبار هست .شاید دوستان روشن فکر من همه جبهه بگیرند و بگن تا هرجا گیر می کنه میندازه گردن آمریکا گردن شکسته !در صورتی که باور بفرمایید اصل مطلب همین هست و اگر شکیبا باشید خدمتون عرض می کنم .
خوب چون بنده این پست رزرو کرده بودم و امکان داره از بعضی از دوستان این مطلب نخونن بنده صحبت موقتا میذارم و پست های بعدی رو میخونم و بعد از مطالعه پست های دوستان در خدمتون هستم

خوب همه قبول دارید که مومن باید وقت شناس باشه . ما باید به سبک و سیاق زمانه زندگی کنیم به نحوی که در زمان امروز به دوستان روشن فکر نمیشه با بک گراند مذهبی جهت داد ! با توجه به روان شناسی طرف مقابل باید با اون فرد ارتباط برقرار کرد نه اینکه چون منطق قوی پشت اسلام هست دیگه هرجور که دلمون بخواد در موردش تبلیغ کنیم . آقای رائفی پور ببینید !

خوب خیلی از خانم های ظاهرا بدحجاب هم وقتی صحبت از دین میشه شاید با گفتن این مطلب" منم به خدا اعتقاد دارم " اعتقاد به خدای یگانه را تنها راه خداپرستی می دونند .
پس میشه گفت که یکتا پرست هستند ولی مسلمان نیستند چرا که کسی که تسلیم میشه و مسلمان میشه با توجه به چارچوب دین و مسلکی که قبول کرده باید پیش بره .
ببینید اگه از یه منظر دیگه بخوایم برسی کنیم که چرا جوونای دل پاک ایران زمین با وجود اعتقاد و انجام فرائض دینی , ولی به صورت دلخواه خودشون تیپ میزنن باید این مسئله رو مطرح کرد که اینان با توجه به عرف جامعه و مسئله هم رنگ بودن با جماعت در جهت رسوا نشدن عمل می کنند .اگر اینطور نیست و این دوستان همانطور که خودشون دوست لباس می پوشند خوب برای امتحان یکبار هم که شده با چادر در میان دوستان خود ظاهر شوند .
چطوره انواع مانتو شلوارهای رنگوارنگ می پشون یکبار هم چادر را تنها به عنوان یک تیپ امتحان کنند و در میان دوستان خود تنها به مدت 2 یا 3 ساعت ظاهر شوند ( عاجزانه تقاضا دارم این کار کنید و جواب در همین تاپیک به اطلاع دوستان برسانید ) .
چطوره وقتی صحبت از چادر میشه چنان جبهه گیری انجام میشه که آدم از گفته خودش پشیمون می کنند .
خواهش می کنم راحت راحت باشید . یه روز مانتو یه روز چادر ! چرا که نه؟ واقعا چرا به چادر انقدر بدبینانه نگاه میشه ؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm
۲۳:۳۳, ۱۵/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #33
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام من همه نظرات رو نخوندم ولی نظر خودم رو میگم (چند تا نکته کوچک رو میگم نظرم دستتون میاد):

دل جایگاه خداست آیا در این جایگاه که خدا حکومت میکند جای ناپاکی هاست ؟؟؟مسلم است که دل همه پاک و منزه است اما چه میشود که برای بعضی خروجی منفی دارد و اثر مشابه ندارد طرز فکر افراد است ...(قابل توجه افرادی که ادعای دل پاکیشان میشود من جمله خودم[تصویر: wink.gif])

به نظر من اعمال افراد از عقلی سرچشمه میگیرد که منشا آن احساسات قلبی است و رفتار هر فرد هم از عقلش و دلش نشات میگیرد حال این چه دل پاکی است که که اثری بیرونی و نتیجه ای ندارد الله اعلم این دل پاک هم که شد زنبور بی عسل.......

رعابت حجاب لازمه ایمان است اما هرکس که حجاب را رعایت نمود لزوما مومن نیست. (قابل توجه کسانی که جهت گذاشتن کلاه شرعی سر خودشان عبارت دل باید پاک باشد را بر زبان می آورند و برای اثبات حرفشان لیست بلند بالایی از اعمال ناشایست افراد با حجاب ارائه میدهند ......)

برای سلامتی بچه های گردان سیدالشهدا صلوات....(اللهم صل علی محمد و آل محمدو عجل فرجهم)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، rastin ، یا صاحب الزمان ، N.Mahdavian ، محمداحسان
۰:۲۳, ۱۶/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #34
آواتار
عزیزان من...
من خیلی مقید ب حجاب نیستم!
نه اینکه آرایش کنم برم بیرون یا خودنمایی کنم! نه!
اما واسم مهم نیست حتماااااا آستینچه دست کنم یا چادر کش دار سرم کنم!
پیش میاد که گاهی اوقات موهام بیرون بیاد... نه اینکه موهامو از قصد بیرون بذارم...
دلم هم پاکه!
الان از نظر شما مشکل چیه؟؟؟؟Dodgy
خیلی هم از خیلی از چادری های کاملا مقید ب حجاب بهترم! چون نه ریا میکنم نه دروغ میگم نه غیبت میکنم نه ......
شاید من نخوام خودمو اونجور که یه سری ها میپوشونن بپوشونم! مگه زوره؟!
دل باید پاک باشه که خدا خودش از دل من خبر داره!
کسی با این حرف مشکل داره؟
دیگه این همه بحث و حدیث واسه چیه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انصارالمهدی
۲:۳۸, ۱۶/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #35
آواتار
(۱۶/بهمن/۹۰ ۰:۲۳)آرین (الهه.ع) نوشته است:  عزیزان من...
من خیلی مقید ب حجاب نیستم!
نه اینکه آرایش کنم برم بیرون یا خودنمایی کنم! نه!
اما واسم مهم نیست حتماااااا آستینچه دست کنم یا چادر کش دار سرم کنم!
پیش میاد که گاهی اوقات موهام بیرون بیاد... نه اینکه موهامو از قصد بیرون بذارم...
دلم هم پاکه!
الان از نظر شما مشکل چیه؟؟؟؟Dodgy
خیلی هم از خیلی از چادری های کاملا مقید ب حجاب بهترم! چون نه ریا میکنم نه دروغ میگم نه غیبت میکنم نه ......

سلام به دوست عزیزم الهه خانم.
میدونی دوست عزیزم,میدونی چرا بعضی ها به اصطلاح اسلام زده شدن؟چون همش سعی میکنن اسلام رو توو عملکرد یسری افراد که تو جامعه هستن مثل عالم های دینی یا چادری ها ببینن.آره اینا خیلی رو افکار آدم های دور و برشون تأثیر میذارن.چرا ؟چون پوشش عالم های دینی پوشش رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) است و پوشش چادر,پوشش حضرت زهرا(سلام الله علیها) هست و خواه ,ناخواه این افراد تو ذهن افراد دور و برشون نماینده ی این بزرگواران هستن.این افراد خیلی باید مراقب رفتار,گفتار و عملکرد خودشون باشن ولی دوست عزیزم آیا این افراد معصومند؟خوب مسلمه که نه,درسته؟
من این حق رو به شما میدم که زیاد از چادری ها دل خوشی نداشته باشی چون واقعاً بعضی هاشون عملکردشون ضعیف هست.با این که می دونن چه پوشش مقدسی دارن ولی باز اونو آلوده به گناه می کنن و اینجوری رو ذهن اطرافیانشون تأثیر بدی میگذارن. تازه می دونستی بعضی هاشون فقط به چادر عادت کردن؟خیلی هاشون فلسفه ی چادر و حجاب رو نمی دونن. ولی دوست من آیا میشه عملکرد این گونه افراد رو به پای اسلام و چادر گذاشت؟آیا میشه گفت چون اینها توو این پوشش مقدس گناه میکنن پس کلاً چادر بده؟نه.چرا؟چون همون جور که گفتم اینها که معصوم نیستن.
میدونی چرا خدا ائمه(علیه السلام) رو عاری از هر گونه گناه و اشتباه قرار داد؟چون دقیقاً مردم از اونها الگو برداری می کردن.پس لازم بود حتماً عصمت داشته باشن.
حالا یک سوال دارم از شما! اگر حضرت زهرا(سلام الله علیها) که الگو برای تمام عالمه,چه مرد و چه زن,توو این دوران بودن,به نظر شما پوشش چادر رو انتخاب می کردن یا مانتو رو؟ خدایی نکرده فکر نکنی دارم به پوشش مانتو توهین میکنم ,ها؟اصلاً.فقط خواستم این سوال رو توو ذهنت ایجاد کنم,همین. تا حالا این سوال رو از خودت پرسیدی؟راستش اولین بار این سوال رو داییم از من پرسید؟من خیلی راجع به این سوال و جوابش فکر کردم.
دوست عزیزم خانم الهه عزیز.ایا به نظر شما درسته که ما این چادری های به اصطلاح گناهکار رو الگوی خودمون بگیریم یا حضرت زهرا(سلام الله علیها) رو؟به نظر شما حضرت زهرا(سلام الله علیها) می تونن بهتر اسلام رو به ما معرفی کنن یا این گونه افراد چادری؟
راستش یه روز توو اتوبوس نشسته بودم,یه خانم خیلی بیحجاب با پسرش که خیلی کوچولو بود کنارم نشسته بودن.اتوبوس توو ایستگاه ایستاد تا مسافر پیاده و سوار کنه.چند دقیقه دیگه یه خانم خیلی محجبه و انصافاً نورانی وارد اتوبوس شد.این خانم چنان حجاب زیبایی داشت و خودش هم چنان زیبا بود که همه رو من جمله این پسر کوچولویی که کنار من توو بغل مامانش نشسته بود رو مجذوب خودش کرده بود.این پسر کوچولو بعد حدود 20 دقیقه که محو این خانم شده بود و چشم ازش برنمی داشت,رو کرد به مامانش و گفت: مامان تو چرا انقدر موهات بیرونه ولی این خانومه اینجوریه.مامان موهاتو بده توو.زشته.اون خانم انقدر خجالت کشید که سریع پیاده شد.
می دونی منظورم از نقل این اتفاق چی بود؟ می خواستم بگم افرادی هستن توو بین چادری ها که واقعاً رو ادم تأثیر خوبی میذارن.جوری که ادم رو کلی عوض می کنن.ولی متأسفانه بعضی هاشون ....
نمی دونم کتاب معاد شهید ایت اللّه دستغیب رو خوندی یا نه.اگه من رو به عنوان دوست خودت قبول داری,بهت پیشنهاد میدم حتمآ بخونیش.روو من که خیلی تأثیر گذاشت.
دوست عزیزم اگه یه موقع چیزی پرسیدی و بنده جواب ندادم,عذر من رو بپدیر.دارم فردا میرم مشهد.فکر کنم توو یه گردان هستیم درسته؟عزیزم برام دعا کن,خیلی.من که قول دادم اونجا برای همه ی بچه های 3 گردان نماز بخونم اونجا.سر قولم هم هستم.
التماس دعا
یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انصارالمهدی ، somayeh ، فدک زهرا
۱۰:۴۲, ۱۶/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/بهمن/۹۰ ۱۰:۴۶ توسط انصارالمهدی.)
شماره ارسال: #36
آواتار
نقل قول: خیلی هم از خیلی از چادری های کاملا مقید ب حجاب بهترم! چون نه ریا میکنم نه دروغ میگم نه غیبت میکنم نه ......

شما می دونید که کسی هست که از این دل پاک خبر داره و اون خدای بزرگه.خیلی خوبه که شما خودتونو در محضر خدا قرار میدید و با خطاب قرار دادن خدا, دل پاکتونو به اون نسبت میدید .
خیلی از ماها هنگامی که در محضر خدا قرار میگیریم (به صورت عام در نمازهای یومیه ) بیشتر به گفتن حوائج میپردازیم و بعضی اوقات فراموش می کنیم که اگه میدونستیم خدای رحیم چقدر به ما علاقه داره بند بند وجودمون از هم می گسست . کمتر پیش میاد به خدا بگیم امروز فقط به خاطر عشق به وجود الهی اومدم 2 رکعت نماز بخونم . چون درک نکردیم !(با خودم هستم به کسی برنخوره )
ببینید هیچ چیز در این عالم بی سبب نیست . همون بادی که یه نایلون تو خیابون این طرف اون طرف میبره حکمت داره ! خدا هر چیزی را به عدالت در این عالم قرار داده ! به یکی پول به یکی تلاش به یکی زیبایی ! خدا اصلا دوست بوسیله نعمت های اون گناه کنیم . فرضا به وسیله زیبایی که خدا داده باعث انحراف دیگران بشیم (این مورد خارج از این انجمن هست وجهت مثال بود ). اما مستحضر هستید که ما در طول روز دچار یه سری گناه میشیم حالا خواسته یا ناخوسته ! خدا به داد ناخواسته ها برسه ! عین یه لوله ترکیده هست که داره کنتر میندازه !
اگر ما به اندازه کافی علم خود در زمینه دین خودمون که سعادت دنیا و آخرت در گرو همین افرایش آگاهی هست بالا ببریم موجب پیشیگری از همین گناهان میشه !
ببینید قرار نیست همه چیز منطقی نگاه کنیم ! هر کسی مسلمان هست اگه نمی دونسته , بدونه که در اسلم اعتقاد بر این هست که هر چیزی اعم باد باران . . . بوسیله فرشتگان صورت میگیره و ملک مخصوص خودشو داره ! اما غربی ها باران را در اثر یک سری شکل گیری فعالیت ها میدونند
اگه منطقی به حجاب فکر کنیم که با توجه به رضایت شخصی میشه هر جوری تصمیم گرفت . البته اندکی چاشنی دین هم چیز خاضی تغییر نمیده !
ببینید اصل دین آب پرتغال اصلی هست . اما دینی که من دارم میشه سن ایچ !
تا بخوام اصلش کنم خیلی وقت میبره ! آیت الله های اسلام 70 سال درس می خونن باز هم به پایان کار نمیرسن اونقت ما با یه دل پاک میخوایم سروته قضیه هم بیاریم .
میدونم شاید بعضی ها دوست نداشته باشن مذهبی باشن امام بحث ما در مورد مسلمانانی هست که حجاب دارن دلشونم پاکه اما چادری نیستن .
خوب اگه طبق همون آیه ای که باعث ایجاد ضرورت حجاب شد و یه جوون رد شد با نگاه به نامحرم و به یه ستون خورد و زخمی شد و جریان به حضرت رسول گفت و اگر دختر ایرانی موجب زخمی شدن افکار یه پسر ایرانی بشه باز هم منتظر نزول آیات اللهی هستید ؟ اگر نیستید خودتون حساب کتاب کنید .
ما آخرالزمانی هستیم و با چند خط کتاب به غیب ایمان آوردیم و البته جایگاه ما نزد خدا محفوظه ! و تردید در این وادی به چنان سردرگمی منجر میشه که نگو نپرس .
به خدا همه این جمله های دلت باید پاک باشه به سطح پایین مطالعات ما برمیگرده !
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، MohammadSadra ، محب الزهرا ، somayeh ، yamin ، فدک زهرا
۱۵:۴۷, ۱۷/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #37
آواتار
با تشکر از اعلام نظرات دوستان گرامی
اگر نظر اعلام نشده خاصی باقی نمانده ،
در باب بد حجابی و توجیه آن با جمله "دل آدم بادید پاک باشد " بالاخص ،
کم کم سراغ نتیجه گیری برویم .
بعد از اعلام نظرات و نتیجه گیری پایانی ، ان شاء الله سوالی نباید باقی مانده باشد ، در این باب.
یعنی کلا این جمله به بایگانی سپرده خواهد شد . Exclamation
پس اگر مورد نگفته ای باقی مانده ، بفرمایید .
یا حق

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، meshkat ، انصارالمهدی ، yashar1374 ، وحید110 ، N.Mahdavian ، فدک زهرا
۱۷:۴۸, ۱۸/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/بهمن/۹۰ ۱۷:۵۱ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #38
آواتار
با تشکر از نظرات دوستان
جمع بندی قسمت اول
دل - قلب - سلیم
قلب سالم یعنی دلی که هیچ نوع بیماری از قبیل کینه و حسادت و سایر صفات مذموم خالی باشد.
دلی که منور باشد به نور معرفت خدا و در آن شکی و شرکی وجود نداشته باشد، دلی که گواهی دهد که جهان را صاحبی باشد خدانام، دلی که حس کند لغو و عبث و بیهوده در جهان وجود ندارد و هیچ گونه نیکی در آن گم نمی شود و بی پاداش نمی ماند و هیچ ظلم و بدی فراموش نمی شود و بدون کیفر نمی ماند.
مفسران براي «قلب سليم» تفسيرهاي متعددي بيان كرده اند كه هر كدام به يكي از ابعاد اين مسأله اشاره مي كند:
1- قلبي، كه پاك از شرك باشد.
2- قلبي، كه خالص از معاصي و كينه و نفاق بوده باشد.
3- قلبي، كه از عشق دنيا تهي باشد، كه حب دنيا سرچشمه همه خطاها است.
4- و بالاخره قلبي، كه جز خدا در آن نباشد!
حقيقت اين است كه: «سليم» از ماده «سلامت» است،
1
2
و هنگامي كه سلامت به طور مطلق مطرح مي شود، سلامتي از هرگونه بيماري اخلاقي و اعتقادي را شامل مي شود.
قرآن مجيد درباره منافقان، مي گويد: في قلوبهم مرض فزادهم الله مرضا: «در دل هاي آنها يك نوع بيماري است و خداوند نيز (براثر لجاجت و گناهشان) بر اين بيماري مي افزايد.»
جالب ترين تفسير براي «قلب سليم» را امام صادق(علیه السلام) بيان فرموده: «قلب سليم قلبي است كه خدا را ملاقات كند، درحالي كه هيچ كس جز او در آن نباشد.» و اين تعبير، جامع همه اوصاف گذشته است. 1
و نيز در روايت ديگري از همان امام آمده است كه:
«كسي كه نيت صادقي دارد صاحب قلب سليم است، چراكه سلامت قلب را شرك و شك، نيت را در همه چيز خالص مي كند.» درباره اهميت قلب سليم همين بس، كه قرآن مجيد آن را تنها سرمايه نجات روز قيامت شمرده،
چنان كه در سوره «شعراء» آيات 88و 89 مي فرمايد: «يوم لا ينفع مال و لا بنون¤ الا من أتي الله بقلب سليم: «روزي كه اموال و فرزندان سودي به حال انسان نمي بخشند¤ جز كسي كه با قلب سليم در پيشگاه خداوند حضور يابد.»
بنابراين صاحب قلب سليم در اين دنيا نيز قلبش از امور غيرخدايي خالي است.
اموري از قبيل هواي نفس، قدرت طلبي، تكاثرطلبي، ناهنجاري هاي اخلاقي و... هيچ گونه تناسبي با قلب سليم ندارد.
و بالاخره در يك كلام قلب سليم قلبي است كه جميع وابستگي هاي غيرخدايي را از خود دور ساخته و در دنيا كانون توجه و تمركز خود را بر خداي تبارك و تعالي قرار داده است كه در دعا مي خوانيم:
الهي هب لي كمال الانقطاع اليك. خدايا كمال بريدن و گسستن به سوي خودت را به من عطا فرما.

این تعریف کوتاهی بود از قلب سلیم ... ادامه دارد ان شاء الله

--------------------
1- تفسیر نمونه . جلد 19 . صفحه 102
لطفا موضوع را منحرف نفرمایید . تشکر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، meshkat ، انصارالمهدی ، paradise ، Admirer ، yashar1374 ، rastin ، Islam ، ترنم وحیدی ، محب الزهرا ، خادمة الزهرا ، آرین (الهه.ع) ، N.Mahdavian ، فدک زهرا ، محمداحسان ، حقیر
۱۴:۵۵, ۲۰/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۹۰ ۱۴:۵۷ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #39
آواتار
جمع بندی قسمت دوم :
تاثیر گناه بر قلب
از نظر تعلیمات اسلامی، هر گناه اثری تاریک کننده و کدورت آور بر دل آدمی باقی می گذارد و
در نتیجه میل و رغبت به کارهای نیک و خدائی کاهش می گیرد و ایمان انسان ضعیف می گردد و رغبت به گناهان دیگر افزایش می یابد. متقابلا عبادت و بندگی و در یاد خدا بودن ایمان و وجدان مذهبی انسان را پرورش می دهد،
میل و رغبت به کار نیک را افزون می کند و از میل و رغبت به شر و فساد و گناه می کاهد. یعنی تیرگی های ناشی از گناهان را زایل می گرداند و میل به خیر و نیکی را جایگزین آن می سازد.
هر گناهی یک مقدار روی قلب انسان و روی روح انسان اثر می گذارد و روح انسان را قسی و فاسد می کند. گناه صغیره یک ذره اثر می گذارد نه زیاد، ولی یک ذره اگر تکرار شد می شود دو ذره و ده ذره و صد ذره، بعد اثرش برابر می شود با یک گناه کبیره. حال اگر اصرار بر کبیره باشد چطور؟ آنهم کبیره ای که از بزرگترین گناهان کبیره باشد. آن دیگر اثرش مسخ شدن روح انسان است، یعنی روح انسان آن فطرت انسانی خودش را به کلی از دست می دهد.
انسان روحش بر روی عملش اثر می گذارد و عملش بر روی روحش؛ یعنی همین طور که اگر روح انسان خوب باشد عمل خوب انجام می دهد، همچنین عمل اگر خوب شد روح را خوبتر می کند و همین طور اگر روح انسان فاسد بود منشأ عمل بد می شود، عمل بد هم به نوبه خودش باز روح انسان را فاسدتر می کند.

در بسیارى از آیات قرآن مجید از تاثیر گناه در تاریک ساختن دل سخن گفته شده است.
در یک جا مى فرماید: «کذلک یطبع الله على کل قلب متکبر جبار»:" این گونه خداوند بر قلب هر متکبر طغیانگرى مهر مى نهد" (مؤمن، 35).
و در جاى دیگر درباره گروهى از گنهکاران لجوج و عنود مى فرماید: «ختم الله على قلوبهم و على سمعهم و على أبصارهم غشاوة و لهم عذاب عظیم»:" خداوند بر دلهاى آنها مهر نهاده، و همچنین بر گوشهاى آنها، و بر چشمهایشان پرده اى فرو افتاده، و براى آنها عذاب بزرگى است" (بقره، 7).
و در آیه 46 سوره حج مى خوانیم: «فإنها لا تعمى الأبصار و لکن تعمى القلوب التی فی الصدور»: " چشمهاى ظاهر نابینا نمى شود، بلکه دلهایى که در سینه ها جاى دارد نابینا مى گردد".
در حدیثى از پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) مى خوانیم: کثرة الذنوب مفسدة للقلب:" گناهان زیاد قلب انسان را فاسد مى کند".
امام صادق (علیه السلام) فرمودند، پدرم مى فرمود: «ما من شى ء افسد للقلب من خطیئة ان القلب لیواقع الخطیئة فما تزال به حتى تغلب علیه فیصیر اعلاه اسفله»: چیزى بیشتر از گناه، قلب را فاسد نمى کند، قلب گناه مى کند و بر آن اصرار مى ورزد تا در برابر گناه به زمین می خورد و در نتیجه سرنگون و وارونه مى گردد.
یعنی هیچ چیزی به اندازه خطا و لغزش و گناهکاری روح را بیمار و فاسد نمی کند، روح پشت سر هم کار سیاه انجام می دهد تا آنجا که یکسره زیر ورو می شود و فطرت بشری به یک حیوان درنده و بلکه بدتر از آن تبدیل می شود.
همچنین امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمود: «لا وجع اوجع للقلوب من الذنوب»: دردى دردناکتر از گناه براى دل نیست.

از نظر اصول روانشناسى نیز این معنى ثابت شده که اعمال آدمى همواره بازتابى در روح او دارد، و تدریجا روح را به شکل خود در مى آورد، حتى در تفکر و اندیشه و قضاوت او مؤثر است.
این نکته نیز قابل توجه است که انسان با ادامه گناه، لحظه به لحظه، در تاریکى روحى بیشترى فرو مى رود، و به جایى مى رسد که گناهانش در نظرش حسنات جلوه مى کند، و گاه به گناهش افتخار مى نماید! و در این مرحله راههاى بازگشت به روى او بسته مى شود، و تمام پلها پشت سرش ویران مى گردد و این خطرناکترین حالتى است که ممکن است براى یک انسان پیش آید.

منبع
-----
توضیح: غرض از استفاده از کپی پیست در این موضوع ، استفاده از منبع در معرض دید عموم . عدم ابراز سلیقه شخصی در تاکید بر مسئله است.
تشکر از صبر و پیگیری دوستانAngel
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، ترنم وحیدی ، محب الزهرا ، انصارالمهدی ، meshkat ، وحید110 ، MohammadSadra ، خادمة الزهرا ، آرین (الهه.ع) ، N.Mahdavian ، فدک زهرا ، rastin ، محمداحسان
۱۶:۱۶, ۲۰/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #40

شرمنده وارد بحث میشم ولی من یک جا که دقیقا یادم نیست شنیدم شعار دل باید پاک باشد از زمان امویان جاری شده و بنی امیه برای اولین بار در تاریخ این شعار را سر دادند تا علاوه بر تبرعه کردن خود پیروان بیشتری برای خود جمع کنند

میخواستم ببینم درسته؟؟؟؟؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، فاطمه خانم ، yashar1374 ، N.Mahdavian ، فدک زهرا
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا