|
اثبات الهیت دین اسلام
|
|
۱۷:۵۵, ۲۲/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۰ ۱۷:۱۸ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
ببینید ما که محدوده عقل رو مشخص کردیم .
الان ما باید روی کلیت اسلام بحث کنیم . اگر بخواهیم روی جز بخ جزئش باشه که ... خوب بزارید یه مثال بزنیم . فکر کنم منظور شما هم همین باشه . ما میخواهیم بفهمیم ایا اسلام از طرف خداست ؟ اگر اسلام و احکامش از طرف خدا باشد هر چند مخالف نظر ما میپذیریم . ( این رو توافق کردیم ) خوب فرض میکنیم یه نامه به دست ما رسیده که حاوی دستورات مهمی است ( از طرف ما فوق ما ) چیزیه که ما نمیدونیم و باید اجراش کنیم اونقدر دستورات مهمه که حتما باید مطمئن بشیم از طرف همون فرد خاصه . چطور برسی میکنیم ؟ الان یک کیس دست ماست به نام دین اسلام ( قران و احکام و ...) ( این که ایا اسلام تحریف هم داره بزارید برای بعد . فعلا فقط کلیتش ) دوستان دیگه این سوال رو حتما اصرار دارم همه جواب بدید از کجا بفهمیم این رو خداوند فرستاده ؟ تا اینجا وقتی به اسلام نگاه میکنیم میبینیم خدا را به زیبایی توصیف کرده و همه نیاز ها را پاسخ گفته . باید ببینیم اگر از طرف خداست خوب دیگه قبولش کنیم . یا حق |
|||
|
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۸:۰۸, ۲۴/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/بهمن/۹۰ ۱۸:۴۲ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
|
پس به نظر شما نمیتوان از هیچ طریقی الهی بودن یک دین را تشخیص داد درست است؟
بنای شما همانطور که در جای جای صحبت های شما دیده میشه بر نفی است و نه اثبات بنا بر اظهارات خود شما در تالار مانند: این اظهار نظر صریحتون در این ارسال: http://forum.bidari-andishe.ir/thread-12...l#pid90240 و همچنین: (۲۴/بهمن/۹۰ ۱۷:۵۴)emadm نوشته است: برای اثبات الهی بودن، شخصا معیار دقیقی ندارم، (۲۴/بهمن/۹۰ ۱۷:۵۴)emadm نوشته است: اینکه بگیم اول اعتقاداتش رو اثبات کنیم و بعد هر آموزه ای داشت بپذیریم، به نظرم روش خوبی نیست و خیلی هم خطرناکه. شاید بشه درستی اعتقادات رو شرط لازم دونست، اما شرط کافی نیست. همونطور که گفتم گویا شما میخواهید تمام آموزه هارو هم که شامل امر و نهی ها و احکام میشه به محک عقل خودبنیاد خودتون در بیارید وجه مشترک مستکبرین و شیطان هم همین هست عقل ناقص را ملاک درستی و نادرستی احکام میدانند شما در ظاهر اقرار میکنید که عقل ناقص باید بپذیرد احکام الهی را بعد در عمل در برابر این احکام عقل ناقص را قرار میدهید با اینکه ما اثبات کردیم که باید یک کتاب تحریف نشده از طرف خدای هادی در اختیار بشر باشد به عنوان ملاک و معیار و گفتیم اگر عقل بخواهد در برابر هر حکم الهی چون چرا کند دیگر به آن بندگی خدا نمیگویند میگویند پرستش نفس پس خود شما در عمل ناقض آن چیزی هستید که قبلاً پذیرفته اید اساساً مشکل انسان در عدم پذیرش حق در طول تاریخ مشکل استدلال نیست چرا که حتی در برابر انبیای الهی و ائمه ی معصومین هم کسانی با استدلال و توجیه سعی میکردند که از زیر بار احکام الهی شانه خالی کنند و این همان استکبار است در عمل شما قائل به این هستید که هر چیزی که عقل خودتون (عقل ناقص آمیخته با هوای نفس) قبول کنه میشه دین الهی که این هم البته نمیشه دین الهی این میشه دین من درآوردی و دین خودتون با احکام خودش یه جورایی همون پلورالیزم پلورالیزم یکی از قطعه های اومانیسم یا همان انسان خدایی هست که معیار تعیین درست غلط عقل خودبنیاد یا همان نفس بشریست در اون استاد ما حرف بسیار جالبی میزنند ایشان میگن آدمها امروز میگردن دنبال دین و مسلکی که به سایز خودشون بخوره ! نه اینکه سایز خودشون رو بکنن اندازه ی اون سایزی که خدا گفته!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! جمله بسیار لطیف و عمیقی هست در ضمن شما معیارهاتون رو نگفتید (۲۴/بهمن/۹۰ ۱۷:۵۴)emadm نوشته است: برای اثبات الهی بودن، شخصا معیار دقیقی ندارم، |
|||
|
|
۱۸:۴۸, ۲۴/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/بهمن/۹۰ ۱۸:۵۰ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
|
خوب به جای دور دادن بحث . میریم سر بحث اصلی
دومین دلیل برای الهی بودن اسلام وقتی ما از طرف کسی چیزی رو دریافت میکنیم و بنا به اعتبار فرستنده میخواهیم در مورد اون اقدام کنیم باید راه رسیدن پیام رو چک کنیم . مثلا علی اقا از طرف بیداری اندیشه برای من پیام میاره که فلان قسمت تالار رو ببند!! خوب من با توجه به اینکه اقای بیداری گفته هر چی علی اقا از طرف من بگه قبوله و علی اقا رو من چک کردم فرد بسیار خوبیه و بهش 100 در صد اعتماد دارم و ایشون از طرف اقای بیداری اندیشه نشانه ای برای من اورده و این که چیزی که گفته مثلا یک فرمول پیچیدس که محال بوده کسی جز همون فرستنده بدونه . بهش اعتماد میکنم ما اینجا باید راه رسیدن پیام رو چک کنم در مورد خدا که خودش نمیاد پایین چیزی بگه . بلکه یه رابط میفرسته . بنابراین پیامبری از طرف خودش میفرسته . این پیامبر باید از طرف خدا تایید شده باشه . نشانهای از طرف خدا داشته باشه به جهت صداقت صد در صد تایید شده باشه . اهل دروغ و ریا و منفعت طلبی و .. نباشه نشانه ای که میاره مشخصا از طرف خدا باشه و نشانه هایی داشته باشه که بجز از خدا از کسی بر نیاد . دوستان اگر چیزی بر این اضافه میشود کرد بفرمایید و یا اگر مطلب خاصی هست بفرمایید تا برسی کنیم و بریم مرحله بعدی یا حق |
|||
|
|
۱۹:۳۴, ۲۴/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
|
من اگه اجازه بدی یه قدم بیام عقب تر که با قدرت بیشتری جلو بریم.
ما ثابت کردیم که : 1- خداوند وجود دارد. 2- این خداوند از هر جهت بی نیاز و لذا جمیع صفات کمالیه را در خود دارد. 3- خداوند طبق اصل 2 دارای بالاترین حد قدرت و بالاترین حد علم و بالاترین حد رحمت میباشد. 4- خب طبق اصل فلسفی که هر هادی علیم دیگران را به هدایت راهنمایی میکند پس بر خدا لازم و واجب است که بندگانش را از تیرگی و ظلمت به سوی نور درآورد... این وجوب که بیان شد اصلا منافاتی با اختیار خدا ندارد. 5- حال اگر فرستاده ی این خدا معصوم از گناه نباشد این امکان پیش میاید که برخی از آموزه های دینی را که انتقال میخواهد بدهد نادرست باشد و باعث ضلالت بندگان شود..... خب در این جا خداوند تبارک و متعال باید یا توانا نباشد که نتواند جلوی این انحراف را بگیرد یا علیم نباشد و یا رحیم به بندگانش نباشد. و هر سه فرض باطل است. 6- لذا بر خداوند واجب است که شخصی را فرستد تا معصوم از هر گناه و شری باشد تا بتواند آن پیام حقیقی را ارجاع دهد. دوستان گرامی بسیار مختصر توضیح دادم در مورد هر بند این پست میشود کلی توضیح داد. شماره دار نوشتم که هر جایش را مشکلی داشتید دقیق و موشکافانه بحث کنیم. یا علی. |
|||
|
|
۲:۰۲, ۲۵/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #34
|
|||
|
|||
|
سلام سید ابراهیم
ممنون از مطلب خوبتون موضوعاتی که مطرح شد، بر اساس عقاید اسلام اند و میشه در موردشون بحث کرد، اما می تونیم با همین فرضها پیش بریم. |
|||
|
۹:۵۴, ۲۵/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #35
|
|||
|
|||
(۲۵/بهمن/۹۰ ۲:۰۲)emadm نوشته است: سلام سید ابراهیم سلام عماد عزیز حالت چطوره ؟ در ابتدای جمله ات در پست بالا میگی بر اساس >>عقاید<<< اسلام است و >>میشه<< بحث کرد . در انتهای جمله ات میگی میشه با این>> فرضها<< پیش رفت ! بالاخره >>عقاید<< را میشه بحث کرد یا >>فرضها<< رو میشه ؟ اصلا به اعتقاد من نیاز نیست که هر کی از راه برسه و تایین کنه که میشه یا نمیشه ! تایین کنه که فرض هستند یا اعتقاد . تشکر یادت نره : ) |
|||
|
|
۱۰:۲۲, ۲۵/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #36
|
|||
|
|||
|
سلام مهدی
قربان تو به نظرم برای جلوگیری از طولانی شدن و چند شاخه شدن بحث، می تونیم اینها رو درست فرض کنیم و با همین فرضها پیش بریم. بیشتر هدفم اینه که یک دید کلی در مورد روش اثبات الهی بودن اسلام پیدا کنیم. بعد از اینکه کلیات مسئله روشن شد، میشه در مورد جزئیاتش هم بحث کرد. موفق باشید |
|||
|
۱۱:۱۵, ۲۵/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/بهمن/۹۰ ۱۲:۲۴ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #37
|
|||
|
|||
(۲۵/بهمن/۹۰ ۱۰:۲۲)emadm نوشته است: سلام مهدی به نام خدا سلام خوب حالا شد یه بحث مناسب . راستی سوال من اینه که چرا ما باید اثبات کنیم اسلام یه دین الهی است ؟ تو این انجمن خیلیها معتقدند که اسلام الهی است پس لازم نیست شما زحمت بکشی تا ما رو قانع کنی ؟ اگر هم برای خودت میخوای اثبات شه , این باعث افتخار خیلیهاست که وسیله ای برای رسیدن شما به دین حق بشن . پیشنهاد میکنم یه سری بری حوضه های علمیه . مطمئن باش طلبه های جوان تو پاسخ دادن کم نمیارن . ![]() اگه دنبال یه بحث سازنده تو انجمن هستی تا دیگران هم نفع ببرن , جالبه که تنها فقط خودت هستی که در جریان مخالف رودخانه شنا میکنی . لااقل باید چند نفر هم مثل شما باشن و نظر شما رو تایید کنن . بالاخره این که نمیشه که فقط شما به تنهایی بخوای در مباحث شرکت کنی ؟ موق باشی |
|||
|
|
۱۲:۳۰, ۲۵/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/بهمن/۹۰ ۱۲:۳۸ توسط emadm.)
شماره ارسال: #38
|
|||
|
|||
نقل قول:تو این انجمن خیلیها معتقدند که اسلام الهی استاینجا می خواهیم در مورد روش رسیدن به این اعتقاد بحث کنیم. اگر فردی اعتقاد به اسلام داره، حتما دلیلی هم برای این اعتقادش داره. سید ابراهیم عزیز یک حالت زنجیره واری رو پیشنهاد کردند: نقل قول:1- خداوند وجود دارد.با فرض درستی تمام این مسائل، می رسیم به این که باید فرستادگان معصومی وجود داشته باشند. حالا چطور میشه این رو ادامه داد و رسید به درستی اسلام؟ (فعلا حالت تیتر وار بریم جلو) تا بعد از اون برسیم به درستی احکام اسلام. ممنون |
|||
|
|
۱۳:۲۴, ۲۵/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #39
|
|||
|
|||
|
بهتره اول ببینیم اصلا فلسفه وجود فرستادگان معصوم چیه ؟وقتی توانستیم این موجودیت را پپذیریم پس احکامی که از ناحیه خدا بر آنها صادر میشود را میپذیریم .
|
|||
|
|
۱۴:۲۳, ۲۵/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #40
|
|||
|
|||
(۲۵/بهمن/۹۰ ۱۳:۲۴)saloomeh نوشته است: بهتره اول ببینیم اصلا فلسفه وجود فرستادگان معصوم چیه ؟وقتی توانستیم این موجودیت را پپذیریم پس احکامی که از ناحیه خدا بر آنها صادر میشود را میپذیریم .ممنون از پاسختون پس باید ثابت بشه که حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرستاده خدا بوده اند و همچنین ثابت بشه که این احکام توسط ایشان گفته شده و بعدها وارد اسلام نشده. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| اثبات حدیث غدیر ،اثبات خلافت بلافصل | mahdy30na | 20 | 7,650 |