کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تعارف الکی در حکم دروغ است !!!!
۱۱:۱۶, ۲۷/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/بهمن/۹۰ ۲:۱۰ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1
آواتار

[b]روزی عده ای از محارم پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) مهمان ایشان بودند و حضرت با شیر و خرما از ایشان پذیرایی می کردند؛ حضرت به مهمانها فرمودند: «شیر بخورید، خرما بخورید» گفتند: «یا رسول الله میل نداریم» حضرت فرمود: « لَا تَجْمَعْنَ جُوعاً وَ كَذِباً » بین دروغ و گرسنگی برای خودتان گناه جمع نکنید.
گفتند: یا رسول الله ، مگر ملائکه اینها را هم می نویسند؟ حضرت فرمود: «ملائکه می نویسند حتی کُذَیبَه را». کُذَیبَه به معنای دروغ کوچک است. ( 1)

به شما چایی تعارف می کنند، در حالی که گلویتان خشک شده و دلتان له له می زند برای یک لیوان چای، اگر بگویی میل ندارم؛ دروغ است و می نویسند.
[/b]

[b]مرحوم آیت الله بافقی (أعلی الله مقامه الشریف) وقتی وارد نجف اشرف شدند، برای اینکه نمی خواستند از سهم مبارک امام زمان (علیه السلام) استفاده کنند، دکانی را اجاره کردند که ماست و ذغال آورده و می فروختند. امام (رحمة الله علیه) می فرمودند که آیت الله بافقی یک مدت کاسبی کردند اما چون ضرر کردند، دکان را جمع کردند و علت ضرر کردنشان این بود که وقتی مشتری می آمد می گفت: «این ماست، ماست امروزه و شیرین است، این یکی ماست مال دیروز است و ترش»! لذا ماست های شیرین فروخته می شد و ماست های ترش می ماندند و نمی دانست چه کار کند، عاقبت هم مجبور شد دکان را جمع کند. اینقدر در کسبشان صداقت داشته اند.
.امام سجاد (علیه السلام) به پسرشان می فرمایند: [/b]

با پنج گروه رفیق نشو، اولین آنها: « إِیَّاكَ وَ مُصَاحَبَةَ الكَذاب» پسرم با دروغگو رفیق نشو که «فَإِنَّهُ بِمَنزِلةِ السَّرَابِ» دروغگو به منزله سراب می ماند «یُقَرِّبُ لَكَ البَعِیدَ وَ یُبَاعِدُ لَكَ القرِیب » که دور را برایت نزدیک و نزدیک را برایت دور نشان می دهد. (2 )

به حیوان هم دروغ نگویید

شیخ المحدثین جناب صدوق (رحمة الله تعالی علیه) روزی از کوچه ای رد می شدند که یکی از رفقایش را می بیند که مقداری علف را جلوی دهان بز گرفته و آن حیوان را به دنبالش می کشد. (دیده اید که وقتی می خواهند حیوانی را ببرند، مقداری علف جلوی دهانش می گیرند) در آن لحظه شیخ صدوق به رفیقش گفت: من از این لحظه به بعد با تو رفاقت نمی کنم و تو دیگر رفیق من نیستی. رفیقش پرسید: آقا چرا؟ آقا فرمودند: انسانی که به حیوانی دروغ بگوید، قابل اعتماد و رفاقت نیست. تو الان به این حیوان دروغ می گویی، می گویی که بیا تا به تو علف بدهم اما نمی دهی.

منبع :سایت حجة اسلام دکتر سید حسن عاملی

پی نوشت ها :

1- مسند احمد ابن حنبل جلد 6
2- الکافی، جلد 2، صفحه 376.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: N.Mahdavian ، خیبر110 ، MohammadSadra ، محب الزهرا ، میلاد.م ، najmeh ، أین المنتظر ، فدک زهرا ، وحید110 ، تفکر ، 208 ، a.l.? ، حسن عزتي ، Hadith ، bi neshani ، خادمة الزهرا ، MohammadMeraj ، yamin ، shafagh_mah ، mhvvhm ، Ramin_Ghn ، حسن.س. ، behzad-jn ، یا صاحب الزمان ، در جستجوی سختی ، جویای حقیقت ، rahi ، Mohammad Trust ، hesam110 ، شهـاب
۱۲:۰۳, ۲۷/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/بهمن/۹۰ ۱۲:۰۴ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #2
آواتار
چند روز پیش با خودم فکر می کردم، الان سی سال دارم، کلاً سی سال دیگه از عمرم مونده و بعدش می میرم. این سی سال دوم هم به همین سرعت سی سال اول می گذره چه بهتر خوب بگذره.

بزرگترین سرمایه آدم برای خوب زندگی کردن صداقته.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انصارالمهدی ، saloomeh ، محب الزهرا ، فدک زهرا ، وحید110 ، 208 ، a.l.? ، حسن عزتي ، Hadith ، خادمة الزهرا ، MohammadMeraj ، اکبر.ع ، yamin ، shafagh_mah ، hesam110 ، فاطمه خانم
۱۵:۲۱, ۲۷/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #3
آواتار
بسم الله
سلام
ما داریم در محضر اساتید گرامی درس پس میدیم، من معتقدم دروغ ریشه های نفاق رو در وجود آدمی پرورش میده و باعث میشه آدم مجبور بشه تو شرایط مختلف چهره های متفاوت از خودش نشون بده، و در زندگی هم چیزی منفورتر از نفاق وجود نداره....
برادر عزیز جناب آقای محمدصدرا، کاش همه مثل شما فکر میکردن، اما افسوس که درست بودن یه جورایی به افسانه ها پیوسته...!

التماس دعای فرج .....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: 208 ، a.l.? ، اکبر.ع ، shafagh_mah ، MohammadSadra ، saloomeh ، hesam110 ، فاطمه خانم
۱۷:۳۵, ۲۷/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #4
آواتار
سلام
حالا یک سوال :
اینکه بعضی ها پشت تلفن یا در روبرو مدام قربون صدقه ی ادم میرن یا موارد دیگه باز هم حرامه ( در حالی که ما میدانیم دارند تعارف میکنند)
از نظر من چون دارن دروغ میگن مشکل داره ولی بعضی ها میگن این ها عرف است و هر دو طرف هم در جریانند
ممنون میشم جواب بدیدWink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدک زهرا ، saloomeh ، hesam110
۱۸:۴۶, ۲۷/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #5
آواتار
سلام علیکم
تا اونجایی که من می دونم ، بهتره برای بدست آوردن فتوا هر کسی به مرجع خودش مراجعه کنه ، چون نظرات مراجع متفاوت هست ، و به گفته یک عالمی ، اگر ما خودمون از روی احادیث برای خودمون فتوا استخراج کنیم ، این باز هم حرامه.
مثلا من از نماینده آقای سیستانی در مشهد با واسطه پرسیدم ، ایون گفتند گفتن جملاتی مثل "یک ساعته این جا معطلم" و امثالهم دروغ حساب نمی شن ، چون عرف هست و طرف می دونه وقتی میگید یک ساعت ، منظور 60 دقیقه نیست ، بلکه منظور یک مدت طولانی هست.و قص علی هذا.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدک زهرا ، saloomeh ، rahi ، hesam110
۱۹:۱۲, ۲۷/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #6
آواتار
2 تا عادت هست که هر کس به ایرانی ها از خارج نگاه کنه سریع متوجه میشه و ای کاش نبود

اول بی نظمی و عدم احترام به وقت

دوم تعارف !

میری مهمونی میگه میوه بفرمایید . میگی ممنون میل ندارم بابا بخور... نمیخورم . اخرش کار به کشتی و دعوا میکشه که باید بخوری!!!

خوشبختانه بنده توی خانواده جا انداختم که تعارفی نیستم . میریم مهمونی میگن بفرما . یا میخورم با نمیخورم دیگه دعوا مرافعه سرش نداریم!

اصلا این تعارف بد سنتیه . طرف میگه بفرما خونه . معلوم نیست راست میگه برم یا تعارفه نرم !!

در پناه خدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: 208 ، أین المنتظر ، میلاد.م ، خادمة الزهرا ، MohammadMeraj ، a.l.? ، در جستجوی سختی ، saloomeh ، rahi ، فدک زهرا ، hesam110 ، فاطمه خانم
۲۰:۵۱, ۲۷/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #7
آواتار
(۲۷/بهمن/۹۰ ۱۹:۱۲)وحید110 نوشته است:  میری مهمونی میگه میوه بفرمایید . میگی ممنون میل ندارم بابا بخور... نمیخورم . اخرش کار به کشتی و دعوا میکشه که باید بخوری!!!
البته خیلی جاها من شخصا سر رعایت (عدم مزاحمت و ... ) می گم ممنون نمی خوام ، اما این نمی خوام با نمی خوام این که الآن دلم دوست نداره بخورم فرق داره (دوست دارم بخورم ، اما دوست ندارم تو این شرایط که اون طرف به زحمت میافته بخورم).
اما به جاش روی دعوت و امثالهم اصلا تعارف ندارم ، یعنی به کسی الکی نمی گم بفرمایید منزل ، در حالی که دوست ندارم بیاد تو ، این فکر میکنم با این شرایط که گفتم یک جور ریا باشه (یعنی مثل اینه که بگی دوست دارم بیای تو ، اما در واقع دوست نداری طرف بیاد تو) این رو اگر طرف بفهمه ناراحت می شه ، حتی ممکنه فکر کنه هر چی تعریف تا به حال ازش کردید الکی بوده ، اما مورد اول که گفتم اگر طرف بفهمه نیت انسان رو ، نه تنها که ناراحت نمی شه ، بلکه متوجه می شه که چقدر هواشو دارید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، Blank Mind ، فدک زهرا ، saloomeh ، وحید110 ، hesam110
۱۹:۰۹, ۲۹/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #8
آواتار
دستتون درد نكنه. به نكته خيلي خوبي اشاره كردين. من هم واقعا تو اين مساله گير دارم. مثلا قديمتر وقتي يكي بد موقع زنگ مي زد كه من خواب بودم، وقتي ميپرسيد خواب بودي؟ به خاطر اينكه ناراحت نشه ميگفتم نه. اما حالا راستشو ميگم، ولي خب اين طوري شايد طرف مقابل ناراحت بشه. به نظرتون تو اين جور موقعيت ها بايد چه كار كرد؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدک زهرا ، hesam110 ، فاطمه خانم
۱۹:۲۴, ۲۹/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #9
آواتار
(۲۹/بهمن/۹۰ ۱۹:۰۹)rahi نوشته است:  دستتون درد نكنه. به نكته خيلي خوبي اشاره كردين. من هم واقعا تو اين مساله گير دارم. مثلا قديمتر وقتي يكي بد موقع زنگ مي زد كه من خواب بودم، وقتي ميپرسيد خواب بودي؟ به خاطر اينكه ناراحت نشه ميگفتم نه. اما حالا راستشو ميگم، ولي خب اين طوري شايد طرف مقابل ناراحت بشه. به نظرتون تو اين جور موقعيت ها بايد چه كار كرد؟
سلام
البته فکر کنم اگر بگید نه بشه دروغ ؛ نهایتش بگید : "یواش یواش می خواستم بیدار شم" یا مثلا "اشکالی نداره باید بیدار می شدم" (یه چیزی که حداقل نه راست باشه نه دروغ)و ......
اما همین هم فکر می کنم موقعیتش فرق کنه ، مثلا اگر پدر و مادر که محترم هستند و ممکن هست دلشون ناراحت شه ، با این جملات جوابشون رو بدیم باید خوب باشه به نظر من ، اما برای مثلا دوستان صمیمی و غیره فکر می کنم زیاد لازم نباشه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hesam110 ، rahi
۱:۵۹, ۳۰/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #10
آواتار
حرام و حلال کردن حکم فقهی است و توسط مرجع با فقاهت بر مبنای آیات و روایت و قواعد اجتهاد استخراج میشه
پس مناسب تر است که نام تاپیک تغییر کنه

مثلاً اگر صراحتاً در روایت مطرح شده باشد که این کار (تعارف الکی) دروغ است همین رو بیان کنیم
بیان حکم فقهی مناسب نیست و کار ما نیست دوستان
خدا نگهدارتان

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، rastin ، فدک زهرا ، hesam110 ، فاطمه خانم
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا