|
راه هاي افزايش تاثير گذاري نماز بر ما
|
|
۱۶:۲۳, ۶/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
تقريبا چهار ماه كه قبل از نماز شب يه صفحه قران ميخونم ( همراه به معني آن ) . آخه قبل از اون خيلي ناراحت ميشدم كه چرا نماز ، تاثير چنداني بر من نميزاره . به خاطر همين تصميم گرفتم هر روز قبل از نماز شب يك صفحه از قرآن رو بخونم تا بفهمم كه وقتي كه سر نماز ميگم سبحان الله به خاطر چي خداوند سبحان است ؟ مثلا تو قرآن ميخونيم كه خداوند به قوم بني اسراييل ارزش زيادي داده و اين رو از اونجايي ميتونيم بفهميم كه علاوه بر اين كه خداوند براي آنها يك كتاب هدايت قرار داده ، در قران ما هم به بني اسراييل گفته كه ايمان بياوريد ( الرحمن الرحيم ) يا به زيركي خدا ، در داستان حضرت يوسف ميتوان اشاره كرد و ... . خودم كه از اين كار خيلي راضيم و خدارو شكر ميكنم كه به من كمك كرد تا راهي براي افزايش اغتقاد پيدا كنم . البته هنوز اول راه كه نميشه گفت خيلي خيلي اول راهم و مشكل ديگه اي هم دارم . اون اينكه وقتي در جايي ميبينم كه كسي از سوره پيام خيلي زيبايي استخراج كرده ولي من با اين كه اون آيه رو خوندم اما نتونستم متوجه پيام اون آيه بشم حسرت ميخورم كه چرا پيامرو اونوقت نتونستم بفهمم . انشالله به كمك خدا اين مشكل روهم حل ميكنم ![]() ![]() التماس دعا |
|||
|
|
۱۶:۳۱, ۶/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
سلام برخی کتب تفسیرهایی در مورد آیاتی که در نماز تلاوت میکنیم دارن . مثلا اینکه وقتی داریم نماز رو میخونیم واقعا درکی از آیه ها و کلمات هم داشته باشیم . و حتی معنی حرکات . مثلا من جایی خوندم که رکوع معنی داره یا چرا دو سجده داریم و معنیش چیه . خلاصه از فرصت میخوام استفاده کنم و دوستان کتابی معرفی کنند که وقتی نماز رو میخونیم بیشتر به کاری که انجام میدیم توجه داشته باشیم و معانیش بیشتر تو ذهنمون باشه . یا مقاله ای که بطور خلاصه راهنمایی کنه . منونم |
|||
|
|
۱۸:۰۶, ۶/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
(۶/اسفند/۹۰ ۱۶:۳۱)mahdy_mir نوشته است: به نام خدا ابتدا نظر برخی از بزرگان را درباره ی شخصیت و آثار ایشان نقل میکنم : علامه طباطبایی با عناوینی چون حجت الحق و پیشوای طایفه از ایشان یاد می کنند و بلندای شخصیت ایشان را با هیچ مقیاسی قابل اندازه گیری نمی دانند امام خمینی رحمت الله علیه هم در باره ایشان و آثارشان می فرمایند : و از کتب علمای معاصر، کتب عالم جلیل القدر حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی را مطالعه کن ... اما نظر این حقیر درباره ی کتاب اسرار الصلاه من خودم زندگی خود را به قبل و بعد از مطالعهی کتاب اسرار تقسیم میکنم. نمیدونم چرا ولی مقارن با مطالعهی کتاب در خود احساس تحول و شوقِ بندگی خدا را مییافتم. این کتاب مطالب جامع و بسیار کلیدی در بارهی هر موضوعی که به نماز مربوط میشود را در بر دارد از اسرار و آداب وضو و طهارت تا چگونگی توبهی حقیقی و فضایل دوستی و دشمنی برای خدا و اسرار اعمال و اذکار نماز و ... بعد از خواندن کتاب، دیدگاهم نسبت به بسیاری از واجبات و مستحبات و حرامهای خدا تغییر کرد و به دستگاه معرفت شناختیِ من و نوع نگاهم به هستی و خالق و مخلوقاتش دگرگون شد و به من نشان داد که یک موحد چرا و چگونه باید بیاندیشد و عمل کند؛ خلاصه در زندگی من تأثیر شگفتی نهاد. آوردن چند پاراگراف از فرازهای ارزشمند و پر محتوای کتاب : یکی از فرازهای بسیار اثر گذار کتاب اسرار الصلاة تألیف میرزا جواد آقا ملکی تبریزی: ... تا اینکه در فلان شب یکی از بندگان محتاجم را به در خانهی تو فرستادم و او از آنهمه نعمتها که به تو ارزانی داشته بودم اندکی را طلب نمود، و قبل از آن به تو خبر داده بودم که اگر به چنین کسی چیزی بدهی در حقیقت به من وام دادهای و من هستم که از تو میگیرم و در وقتی که از هر حال نیازمندتر باشی بتو باز خواهم گردانید، و اگر او را برانی و دست رد به سینهاش زنی، در حقیقت خواستهی مرا رد نمودهای، و تو با علم به همهی این امور او را از خودت راندی، و نعمت مرا کفران نمودی و با دست خالی از نزد تو بازگشت و شب را گرسنه به روز آورد، ای بندهی من برای چه تقاضای مرا رد نمودی و به من قرض ندادی؟!! آیا ترسیدی که من بی چیز شوم ویا از آن بیم داشتی که خیانت کنم و به وعدهام وفا ننمایم؟ بندهی من چگونه با بندگان من داد و ستد داشتی ولی از معاملهی با من سر باز زدی، چگونه بود که من نزد تو از همهی مخلوقات و بندگانم بیمقدارتر بودم و.... یکی دیگر از فرازهای بسیار زیبا و اثر گذار کتاب اسرار الصلاة : و سزاوار است که بر آنچه از عمرش گذشته بیاندیشد و ببیند آن مقدار از عمر را که از کف داده با همهی لذات و خوشیهایش و درد و رنج هایش سپری شده، نه از آن لذتهای بالفعل چیزی مانده و نه از آن درد و رنجها اثری، بلکه آنچه باقیمانده تبعات اعمال ناپسند و اجر پاداش کارهای نیک اوست، از آن گذشته آنچه از عمر باقی مانده نمیتوان به آن اعتماد نمود چه بسا صبحی که آدمی آن را به شب نرساند، و چه بسا شبی که هنوز به پایان نرسیده عمر آدمی در آن بهآخر میرسد. پس ... یکی دیگر از فرازهای بسیار زیبا و اثر گذار کتاب اسرار الصلاة : اما تکبیر نماز، در آن مطالبی است: مطلب اول در کیفیت این عمل، که میبایست با اول تکبیر دستها بلند شود و با تمام شدن تکبیر بالا بردن دستها هم تمام شود و باید در هنگام بالا بردن کف دستها رو به قبله باشد و بهتر این است که سر انگشتان هنگام بلند کردن تا محاذی گوش برسد. اما بیان آنچه مقصود از این عمل است و آن عبارت است از تبری و بیزاری جستن از هر شرک و شریکی و از هر چه که مشرکان قائل به آن هستند و ثمرهی آن، برائت جستن در پیشگاه خداوند متعال از همهی گناهان و معاصی خود و از عذاب جهنم و آتش آن است... مطلب دیگر اینکه: آنگاه که تکبیر گفتی آنچه که بین خاک و افلاک قرار دارد همه را کوچک شمار کبریاء و بزرگی او را سرامد همهی اینها بدان، چرا که ذات اقدس حق هرگاه به قلب بنده نظر کند که در حالی که تکبیر بر زبان دارد قلبش از حقیقت آن تکبیر روی گردان است میفرماید: ای دروغگو آیا مرا فریب میدهی؟ به عزت و جلالم یاد خودم تو را از حلاوت یاد خودم محروم میگردانم و از قرب و نزدیکی با خویش تو را محروم میسازم، و سرور و شادمانی مناجاتم را به تو نچشانم. پس قلبت را در هنگام نماز در بوتهی آزمایش در آور اگر که حلاوت یاد خدا را در آن یافتی و ... بدان که ذات اقدس حق تو را در تکبیرت تصدیق نموده است، و الّا اگر چنین نبود و سلب لذتی که برای مناجات با خدا هست و ... را در خود دیدی، این امر دلیل تکذیب تکبیر تو از ناحیهی ذات اقدس حق و طرد و دور ساختن تو از باب اوست. ... بهتر آن است که انسان قصد و نیتش از تکبیر، این باشد که ذات اقدس حق بزرگتر از این است که به وصف آید(الله اکبر عن یوصَف). http://forum.bidari-andishe.ir/thread-138.html |
|||
|
|
۱۸:۲۴, ۶/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
منم دارم کتاب اسرار الصلاه رو میخونم
خیییییییییییییییلللللللللللللللییییییییییییییی کتاب خوبیه اگر بخونی عاشق عبادات میشی البته کتاب"" اخلاق خوبان """ استاد حسین انصاریان هم میتونه کمکت کنه التماس دعا |
|||
|
|
۲۳:۳۳, ۶/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/اسفند/۹۰ ۲۳:۳۴ توسط yashar1374.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام
ببخشيد اين كتابارو بايد قبل از نماز بخونيم يا بعد از نماز ؟!
|
|||
|
۳:۲۲, ۷/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
خوش به حالتون
والا من نماز رو فقط واسه این که خدا گفته واجبه و دوست دارم از خدا تشکر کنم ، میخونم. حالا دیگه نمیدونم قبول میکنه یانه. اقا یه راهی پیشنهاد میکنید که اینقدر واسه نماز صبح تنبلی نکنیم ؟ |
|||
|
|
۸:۴۸, ۷/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/اسفند/۹۰ ۹:۵۳ توسط soshiant.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۷/اسفند/۹۰ ۳:۲۲)Mohammad Trust نوشته است: اقا یه راهی پیشنهاد میکنید که اینقدر واسه نماز صبح تنبلی نکنیم ؟ بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوست من .یکی از بهترین نعمتهای الهی دوست خوبه . فرست و راهنمایی از این بهتر ؟ کتاب اسرار الصلاه رو بگیر و مطالعه کن ببین تاثیر داره یا نه . من خودمم نخوندمش وقتی این پست رو دیدم خیلی خوشحال شدم . نماز و عبادت همیشه برای ما که اطلاعات درست بهمون نرسوندن جای تردید داشته به خاطر همینه که بهش کم محلی میکنیم . باید بجنبیم وقت کمه منم دنبال کتابم ، شروعش کن به امید خدا خیلی چیزا واست روشن میشه . پاینده باشی . (۶/اسفند/۹۰ ۲۳:۳۳)yashar1374 نوشته است: سلام اگه از من بپرسی میگم هر چه زودتر تا قبل ا ز اینکه دیر بشه . شاید تا قبل از رسیدن اولین نمازت . ناشتا باید قورتش بدی .
|
|||
|
|
۱۰:۲۳, ۷/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/اسفند/۹۰ ۷:۵۴ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
بنده خدا بهم توفیق داده کتابهای زیادی در مورد اسرار نماز مطالعه کردم. البته حضور قلب و علاقه پیدا کردن به نماز نعمتی است والا که با مطالعه تنها بدست نمیاد. باید خداوند لطف کنه و توفیق حضور قلب و لذت عبادت رو به ما ببخشه. اما این وسط وظیفه ما اینه که در حد خودمون لااقل این کتابها رو مطالعه کنیم. اعتقاد بنده اینه که خود این کتابها نور دارن و همین نور کتابها و از طرفی لطف خدا نسبت به بنده خودش باعث تقویت نماز میشه و تقویت نماز باعث تقویت همه جنبه های زندگی ما میشه ان شاءالله. مگه خداوند نگفته از تو حرکت از من برکت؟ خوب ما طالب حضور قلب در نمازیم. حرکت ما هم اینه که کتابهایی از بزرگان طی طریق کرده در این موضوع مطالعه کنیم بقیه اش که میشه کسب نعمت و برکت هم با خدا. خدا تلاش هیچ مجاهدی رو بی پاداش نمیگذاره.
فقط نیت مهمه که ما رو راست به خدا بگیم که ما با مطالعه کتاب تنها به جایی نمی رسیم. حتما دستگیری کنه. خداوند هم لطفش رو سر ریز خواهد کرد ان شاءالله.... این لیست کتابهایی هست که درباره حضور قلب در نماز هست که خداوند توفیق مطالعه اونها رو به بنده داده و الحمدلله بی تاثیر نبوده: 1- قلب عارف (گفتار عرفا و بزرگان پیرامون حضور قلب در نماز) 2- اسرار الصلاه میرزا جواد آقا ملکی تبریزی رحمه الله علیه که علی آقا گفتن کتاب بسیار ارزشمندی هست. 3- ادب پرواز که روان شده و خلاصه شده کتاب آداب الصلاه امام خمینی رحمه الله علیه هست. برای ما که تازه کار هستیم این کتاب توصیه میشه تا خود اصل کتاب آداب الصلاه که کمی مباحث و کلماتش سنگینه. (البته امام خمینی کتاب سر الصلاه هم نوشتن که در حد ما نیست به هیچ وجه. مال اهل سرّ هست.) 4- کتاب صلاه الخاشعین شهید دستغیب رحمه الله علیه 5- تفسیر سوره حمد امام خمینی که توی تلویزیون پخش شد اما خشک مقدس ها نگذاشتن امام این تفسیر عرفانی زیبای خودشون رو ادامه بدن. کلیپهاش موجوده اگر بگردین توی نت. پیشنهاد میکنم کلیپهاش رو ببینین. تاثیرش بیشتره. البته کلا تفاسیر امام چون عرفانی هست ممکنه یه کم برای کسانی که با مباحث عرفانی آشنایی نداشته باشن سنگین باشه اما خوب خیلی قشنگه... 6- تفسیر سوره حمد از آیت الله جوادی آملی که در جلد اول تفسیر تسنیم ایشون مطالعه کردم. (یه پیشنهاد هم داشتم به دوستان که اگر بتونن تفسیر تسنیم رو از کتابخونه ای گیر بیارن خیلی زیباست آروم آروم برنامه ریزی کنین برای طول عمرتون. یکی از مردان خدا می گفت این تفسیر به نوعی شرح تفسیر المیزان علامه طباطبایی هست به اضافه نکات و لطایف عرفانی... این تفسیر سوره حمد ایشون خیلی قشنگ بود خصوصا آیه "ایاک نعبد و ایاک نستعین".... 7- کتاب اسرار نماز آیت الله جوادی آملی که البته به زیبایی تفسیر حمدشون در تفسیر تسنیم ایشون نبود. البته بنده مدتی هست کتابی رو مطالعه نمی کنم مگر اینکه خلاصه برداری نکات مهم ازش میکنم. از این کتابها هم نکات مهمش رو یادداشت کردم. ان شاءالله خدا توفیق بده فرصتی فراهم بشه اونها رو تایپ می کنم و برای استفاده دوستان در تالار قرار میدم. اما اکیدا توصیه میکنم خود کتابها رو مفصلا مطالعه کنین. هم اثرش بیشتره. هم اونموقع خلاصه بنده بیشتر براتون مفید واقع میشه. یه بزرگی می گفت ما یه حضور قلب داریم یه توجه در نماز. حضور قلب چیزی هست که خدا باید بده اما توجه در نماز وظیفه ماست چه حضور قلب بهمون بده چه ندن. این میشه وظیفه ما. بقیه کار هم تمنا و خواهش از خدا هست برای بخشیدن نعمت و فضلش به ما. ان شاءالله دستگیری خدا هم شامل حالمون میشه. |
|||
|
|
۲۲:۲۰, ۷/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
این لینک دانلود اسرار الصلاة برای موبایل هست :اسرار الصلاة
اما کتاب الکترونیکیش رو برای کامپیوتر پیدا نکردم.اگر لینک دارید ممنون میشم راهنمایی بفرمایید یا علی |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

خيلي خيلي اول راهم و مشكل ديگه اي هم دارم . اون اينكه وقتي در جايي ميبينم كه كسي از سوره پيام خيلي زيبايي استخراج كرده ولي من با اين كه اون آيه رو خوندم اما نتونستم متوجه پيام اون آيه بشم حسرت ميخورم كه چرا پيامرو اونوقت نتونستم بفهمم . انشالله به كمك خدا اين مشكل روهم حل ميكنم