|
آيا حجاب حقالله است يا حقالناس؟!
|
|
۱۷:۰۳, ۱۴/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
آيت الله جوادي آملي در پاسخ به پرسشي در خصوص عدم محدويت حجاب براي زنان به بيان آيات و ديدگاه متعالي دين در اين زمينه پرداختند.
به گزارش مرکز خبر حوزه، متن سؤال و پاسخ معظمله به شرح ذيل است: سوال :آيا حجاب براي بانوان محدويت نمي آورد. پاسخ :قرآن كريم وقتي درباره حجاب سخن ميگويد ميفرمايد: حجاب عبارت است از احترام گذاردن و حرمت قائل شدن براي زن كه نامحرمان او را از ديد حيواني ننگرند لذا، نظر كردن به زنان غير مسلمان را، بدون قصد تباهي جايز ميداند شبههاي كه در ذهنيت بعضي افراد هست، اين است كه خيال ميكنند حجاب براي زن محدوديت و حصاري است كه خانواده و وابستگي به شوهر براي او ايجاد نموده است، و بنابراين، حجاب نشانه ضعف و محدوديت زن است. راه حلّ اين شبهه و تبيين حجاب در بينش قرآن كريم اين است كه زن بايد كاملاً درك كند، حجاب او تنها مربوط به خود او نيست تا بگويد من از حق خودم صرفنظر كردم، حجاب زن مربوط به مرد نيست تا مرد بگويد من راضيم، حجاب زن مربوط به خانواده نيست تا اعضاي خانواده رضايت بدهند، حجاب زن، حقي الهي است، لذا ميبينيد در جهان غرب و كشورهايي كه به قانون غربي مبتلا هستند اگر زن همسرداري آلوده شد و همسرش رضايت داد، قوانين آنها پرونده را مختومه اعلام ميكنند، اما در اسلام اين چنين نيست، حرمت زن نه اختصاص به خود زن دارد نه شوهر و نه ويژه برادر و فرزندانش ميباشد، همه اينها اگر رضايت بدهند، قرآن راضي نخواهد بود، چون حرمت زن و حيثيت زن به عنوان حقاللَّه مطرح است و خداي سبحان زن را با سرمايه عاطفه آفريد كه معلّم رقّت باشد و پيام عاطفه بياورد، اگر جامعهاي اين درس رقّت و عاطفه را ترك نمودند و به دنبال غريزه و شهوت رفتند به همان فسادي مبتلا ميشوند كه در غرب ظهور كرده است. لذا كسي حق ندارد بگويد من به نداشتن حجاب رضايت دادم، از اين كه قرآن كريم ميگويد هر گروهي، اگر راضي هم باشند، شما حد الهي را در برابر آلودگي اجرا كنيد، معلوم ميشود عصمت زن، حقاللَّه است و به هيچ كسي ارتباط ندارد. قهراً همه اعضاي خانواده و اعضاي جامعه و خصوصاً خود زن امين امانت الهي هستند. زن به عنوان امين حقاللَّه از نظر قرآن مطرح است يعني اين مقام را و اين حرمت و حيثيت را خداي سبحان كه حق خود اوست، به زن داده و فرموده: اين حق مرا تو به عنوان امانت حفظ كن، آنگاه جامعه به صورتي درميآيد كه شما در ايران ميبينيد، جهان در برابر ايران خضوع نموده است، زيرا كه در مسأله جنگ تا آخرين لحظه، صبر نمود و كاري كه برخلاف عاطفه و رقت و رأفت و رحمت باشد انجام نداد. با اين كه دشمنان او از آغاز، حمله به مناطق مسكوني، كشتار بيرحمانه بيگناهان و غير نظاميها را مشروع نمودند. جامعهاي كه قرآن در او حاكم است، جامعه عاطفه است و سرّش اين است كه نيمي از جامعه را معلمان عاطفه به عهده دارند و آن مادرها هستند، چه بخواهيم، چه نخواهيم، چه بدانيم و چه ندانيم اصول خانواده درس رأفت و رقّت ميدهد، و رأفت و رقّت در همه مسائل كارساز است. فلسفه حجاب در قرآن بنابراين در هر بخشي و هر بعدي از ابعاد براي سير به مدارج كمال بين زن و مرد تفاوتي نيست، منتها بايد انديشهها قرآنگونه باشد، يعني همان گونه كه قرآن بين كمال و حجاب و انديشه و عفاف جمع نمود، ما نيز در نظام اسلامي بين كتاب و حجاب جمع كنيم. يعني عظمت زن در اين است كه: «أن لا يرين الرّجال ولا يراهنَّ الرّجال»[1] نبينند مردان نامحرم را و مردان نيز آنان را نبينند. قرآن كريم وقتي درباره حجاب سخن ميگويد ميفرمايد: حجاب عبارت است از احترام گذاردن و حرمت قائل شدن براي زن كه نامحرمان او را از ديد حيواني ننگرند لذا، نظر كردن به زنان غير مسلمان را، بدون قصد تباهي جايز ميداند و علت آن اين است كه زنان غير مسلمان از اين حرمت بيبهرهاند. حال اگر كسي از تشخيص اصول ارزشي عاجز باشد، ممكن است ـ معاذاللَّه ـ حجاب را يك بند بنداند، و حال اين كه قرآن كريم وقتي مسأله لزوم حجاب را بازگو ميكند، علت و فلسفه ضرورت حجاب را چنين بيان ميفرمايد: (ذلك أدني أن يعرفن فلا يؤذين)[2] يعني براي اين كه شناخته نشوند و مورد اذيت واقع نگردند. چراكه آنان تجسم حرمت و عفاف جامعه هستند و حرمت دارند. نتيجه بحث مرد و زن در آن معيارهاي اصلي همتاي هم هستند، و يك سلسله مسؤوليتهاي اجرايي براي مرد است كه اگر انجام ندهد بايد وزر آن را تحمل كند، بنابراين نتيجه ميگيريم كه اولاً: آن تهمتهايي كه به اسلام زده و ميگويند كه: اسلام نيمي از جامعه را از بسياري از حقوق محروم نموده است، نارواست. ثانياً، اين تعصّبات و رسوم جاهلي كه از ديرباز در فرهنگ جوامع اسلامي رواج پيدا كرده است كه زن را به عنوان مظهر ضعف و زبوني ياد ميكنند اين بايد زدوده بشود. ثالثاً، اگر كسي احساس ميكند كه زن نبايد از علوم و مسائل تربيتي و مانند آن كه خدمات قابل عرضهاي به جامعه ارائه ميدهد استفاده كند، بايد از اين اعتقاد صرفنظر كند و علاقهمند باشد زن همتاي مرد در اين علوم و معارف بار يابد و به جامعه خدمت كند مگر آنجايي كه به طور استثنا وظيفه مرد قرار گرفته است. رابعاً، جمله (عاشروهنّ بالمعروف) اختصاصي به مسائل داخل منزل ندارد، بلكه در كل جامعه هم جاري است و مسأله پنجم اين است كه زن در مقابل مرد غير از زن در مقابل شوهر است، يعني زن در مقابل شوهر بايد تمكين كند، اما زن در مقابل جامعه، مثل فردي از افراد جامعه است و اين چنين نيست كه بايد اطاعت كند و در مسائل خانوادگي هم ميبينيم كه گاهي زن قوام و قيّوم است و مرد بايد اطاعت كند، همچنانكه پسر بايد از مادر اطاعت كند ولو در حد بالايي از تخصصهاي علمي باشد. در پايان گرچه هنوز شبهاتي در مسأله برابري زن و مرد قابل طرح است ليكن با توجه به اصول كلي ياد شده و آشنايي با خطوط اصيل نظام ارزشي در اسلام و تبيين محور سعادت و شقاوت پاسخ آنها روشن خواهد بود. [1] ـ بحارالانوار، ج103، ص238. [2] ـ احزاب، 59. |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۳:۱۸, ۲۳/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
بسم الله الحمن الرحیم
من تقریبا با نظر دوستان موافقم وبه نظرم بد حجابی ظلم در حق هر دو طرف هست ، چه آقا ، چه خانم. حتی اونی که داره بد حجابی میکنه ، داره به خودش از همه بیشتر ظلم میکنه . |
|||
|
|
۳:۵۰, ۲۳/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
من به دلایل مختلفی میگم که بد حجابی ظلمه.
اول بگم که بد حجابی و بی حجابی 2 چیز جدا از هم هستن. هست. بد حجابی : مثال عامیانه ( مثلا مدل شلواری که یه مقدار پارگی داره ، پیرهن هایی که یه دکمه ازش باز میمونه. - یه روسری یا شال که یه مقدار مو ازش بیرونه ، و . . .) بی حجابی : لباس های بسیار!!! چسبان ، یه تیکه پارچه که رو موها میزارن ، شوالوار کوتاه و . . . بد حجابی تقریبا میشه گفت که مدل های جدیدی رو میگن که ما جوونا شاید استفاده کنیم. به نظر من درسته یه مقدار مشکل داره ولی نباید اینقدر جوونارو محدود کرد که از جوو حاکم داغون بشن. بعضیا میتونن اسمش رو بذارن هنجار شکنی در حالی که اگه زیاده روی نشه داخلش ، چیز بدی نیست. اصلا میتونه به درجه بد حجابی هم نرسه. ولی بی حجابی 100% فقط کسایی دارن که اسلام رو به طور کامل قوبل ندارند. من که همه مدل دوستی دارم ، تا حالا ندیدم یکشون که من مثلا بهش میگم بی حجاب ، اصلا اسلام رو قبول ندارند. حالا ظلمی رو میگم که بی حجاب ها میکنند: ( بد حجاب ها فقط ظلم به خودشون میکنن. در ادامه میگم چرا ! ) 1- اولین ظلم اینه که چندین آیه از قران رو زیر پا میذارن. 2- باعث چشم و هم چشمی های خیلی خیلی خیلی زیادی میشن. 3- باعث ترویج بی حجابی یا بد حجابی میشن.(زیبایی جذب کنندست) 4- باعث میشن چه پسر و چه دختر گاهی اوقات به گناه بیوفته. البته دخترا کمتر.(پسرا توی این زمینه چشم چشرونی جلوترن) 5- فرزندانی که تربیت میکنن ، مطمئنا از پدر مادرشون تاثیر میگیرن و اگه این باعث بدبختی اونا در آینده بشه ، یکی از بزرگترین گناهان کبیرست. 6- کم شدن اعتماد خونواده ها نسبت به فرزندان. مثلا میبینیم که اگه پسر و دختری با هم حرف بزنن ، کلا خونواده ممیکنه تا اخرش رو اشتباه بخونه و تصمیمی گیری و اقدام کنه :| و . . . بد حجابی که من گفتم در ادامه میگم چرا فقط در حق خودش ظلم میکنه ، واسه این بود که یه شلوار که درست پوشیده بشه ، حالا پارچه ای باشه ، کتون باشه ، جین باشه ، لی و . . . مدل های مختلف باشه ، به قول خودم پاره پوره باشه ، ولی جذب کننده ی جنسی نباشه ، اشکالی نداره ، به نظر من بذارید جوون بپوشه و کیف کنه و بگه خوشتیپم ، تازه اعتماد به نفس هم میگیره. حالا یه دختر خانم میاد 1 سانت از موهاشو میزاره بیرون که فشنگ تر به نظر بیاد ، کار درستی نیست ولی اگه با 1 سانت مو فکر میکنه قشنگیش بیشتر میشه ، ولش کن بذاره بیرون ولی نه 15 سانت :| حالا اینا ظلمی که میکنن فقط به اعتقاد خودشونه ، حق الله هستش .در صورتی که بی حجابی که ظلم هاش رو بالا گفتم حق ناس هم هست. خدا حق خودش رو می بخشه ولی حق بندش رو نه. پس واسه همین بی حجابی ظلمه. پ.ن : دوستان لطفا نگید که این اومد تبلیغ بد حجابی کرد ، اگه یه جوون با دیدن یه شلوار پاره پوره یا 1 سانت تار مو ، از راه بدر بشه ، مشکل از خودشه. کسی که اینطوریه ، اصلا نمیتونه توی هیچ جای دنیا زندگی کنه. مگر حکومت امام زمان که ایاشاا... نصیبمون بشه. پس لطفا اینقدر به تیپ جوونا گیر ندید و بیشتر روی اتحاد کار کنید .اینقدر رفیق دارم که تیپ های غیر مذهبی دارن ولی نماز اول وقتشون ترک نمیشه. موفق باشید
|
|||
|
|
۱۰:۱۲, ۲۳/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
دوستان عزیز از نظرات پربارتون متشکرم ،
آقای navid-313 : نظر شما کاملا درسته و توی جامعه خیلی خیلی از دختر ها از صد تا پسر هم در این رابطه بدترن ... و به قول شما BF دارن و باعث خیلی از انحرافات در جامعه هستن. اما دوست عزیز حتی اگر به آیه ی قر آن هم توجه کنید ، اول آقایون هستن که باید چشمشونو بپوشونن و تا جای ممکن نگاه نکنن. من پسر نیستم و نمیدونم که اینکار سخته یا آسون ، اما یه بار سعی کردم که به آدم ها نگاه نکنم ، و واقعا موفق شدم. چون وقتی راه میرفتم سرم پایین بود. به هر حال این و من نگفتم خدا گفته. (حتی استاد ما میگفت که اگر مردا جایی برن که زنها بدون هیچ لباسی باشن نباید نگاه کنن و گناه این نگاه براشون منظور میشه ....البته خانمی هم که باعث این گناهه خودش داره گناه میکنه) امیدوارم منظورم و متوجه شده باشین......... باز هم متشکرم ![]() آقای Mohammad Trust : با نظر شما هم موافقم . اما شما با اینکه سعی کردی بدحجابی و بی حجابی رو توضیح بدی به نظر من تعریفتون ناقصه و در این مورد باید بگم که هر آدمی با هر لباسی میتونه یه تعریفی از بدحجابی یا بی حجابی باشه. اما درسته که اگر لباس باعث جلب توجه نباشه چه اشکالی داره که به روز باشه و زیبا. به هر حال نظر شما هم منطقی و درست بود. ممنون ![]() |
|||
|
|
۱۳:۱۸, ۲۳/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/اسفند/۹۰ ۱۳:۱۹ توسط sayed reza.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
سلام بر همه دوستان
اول من یک نکته رو بگویم یعنی نقد کنم یک جمله رو که از روی عدم اطلاع زده شده. نقل قول:البته میدونم که مرد موظف که توی هر شرایطی به نا محرم نگاه نکنه ، اما تو جامعه ما مگه میشه مردا کور بشن؟؟؟؟؟برای نگاه نکردن به بی حجاب هایی که در کوچه و خیابان موجود میباشند نیازی به کور شدن نیست. فقط تصمیم لازمه و اونوقته که دیگه نگاه نمیکنی. اینو چون تجربه کرده ام میگویم. حتی میتوان نگاه اول که ایرادی ندارد را هم ترک کرد. نقل قول:بد حجابی : مثال عامیانه ( مثلا مدل شلواری که یه مقدار پارگی داره ، پیرهن هایی که یه دکمه ازش باز میمونه. - یه روسری یا شال که یه مقدار مو ازش بیرونه ، و . . .)از نظر من و یک عده از آقایون این جمله کاملا اشتباه است. مگر حجاب امری نسبی است که کم حجاب و بد حجاب داشته باشیم. اگر منظور از حجاب روسری یا چادر است درسته، اگر منظور حجاب ، حجاب است بدحجابی معنا پیدا نمیکند. کسی خانمی که مویش را بیرون میگذارد از روی عمد، چه یک تار مو چه همه اش. مرتکب گناه شده. حجاب یعنی همان دستوری که از خدا رسیده. یعنی همان که امام صادق فرموده اند که دست ها و پاها تا مچ و گردی صورت(البته برای خانم ها. برای آقایان هم کمی تا قسمتی مشابه) حال اگر کسی این را رعایت نکند از دایره ی حجاب خارج شده. خانم های بی حجابی که در جامعه هستند ر درجه ی اول به خودشون ظلم میکنن و ضرر میزنن. چون معمولا رفتاری که باهاشون میشه مثل رفتاری است که با دستمال کاغذی میشه. قشر غالب هم این تیپ افراد (چه مونث چه مذکر) را مناسب برای زندگی نمیدانند. |
|||
|
|
۱۶:۱۹, ۲۳/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
(۲۳/اسفند/۹۰ ۱۰:۱۲)ZaHra_20 نوشته است: دوستان عزیز از نظرات پربارتون متشکرم ، بله موافقم باهاتون و من هم منظورم این نبود که مردها تقصیر ندارند و از این حرفا بلکه فقط چون دیدم دوستان جوری صحبت میکنن که خانم ها همیشه برّه قصه هستند و آقایون نقش روباه قصه .. خواستم محکم اعتراض کنم - اگه توجه کرده باشین آخرش نوشتم که هرجفت مقصر هستند و نمیشه یکی رو بیشتر مقصر دونست ! |
|||
|
|
۲۱:۱۸, ۲۳/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام با تمام وجود با حرفای سرکار خانم زهرا موافقم. مردان بطور کلی با دیدن تحریک میشند برعکس زنان که با صدا تحریک میشند. وقتی یه پسر توی خیابون زن بی حجابی رو میبینه قوه شهوتش تحریک میشه ولی این تحریک به هیچ وجه ارضا نمیشه و این حس سرکوب میشه. این یه غریزست و الهی ترین انسان ها هم دچارش میشند. حالا در نظر بگیرید یه پسر هرچقدر هم مذهبی باشه توی این جامعه از صبح تا شب چند بار این غریزش تحریک میشه و سرکوب میشه. این تحریک و سرکوب ضربه شدیدی به بدن میزنه و باعث نا هنجاریای جن*سی زیادی برای مردان میشه و به نظر من این بزرگ ترین ظلمیه که زنان بد حجاب نسبت به مردان میکنند. یا علی |
|||
|
|
۱۳:۰۳, ۲۶/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/اسفند/۹۰ ۱۴:۳۶ توسط naderfez.)
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم در پاسخ از چرایی احکام معمولا سوال کننده را به چرایی دین و اطاعت از خدا ارجاع می دهند، زیرا عقل بشر ناقص است و احاطه بر خلقت ندارد، برای همین سعادت را از خالق جستجو می کند و هر حکمی که از خالق صادر شده باشد، مطلوبیت دارد. اگر هم دلایلی برای برخی احکام گفته می شود صرفا از جهت فهم حِکمت است نه لزوما علت حکم، مگر اینکه شارع مقدس خود علت حُکم را بیان کند. به هر حال در برابر این سوال از یک طرف به شارع(قرآن و سنت) و از طرف دیگر به عقل(دلایل روانشناسانه و جامعه شناسانه) در جهت فهم حکم توجه می کنیم. عفاف، ملکه ای اخلاقی است که سبب مجموعه ای از اعمال در جهت حفظ کرامت و ارزش انسانی و قرار گرفتن نیاز جنسی در مسیر انسانی(خانواده) می شود. حجاب یکی از اصلی ترین ظهورات عفاف است که در احکام اسلامی یعنی همه بدن زن موقع حضور در جامعه، مگر گردی صورت و مچ دستان (بدون آرایش و زینت) پوشیده شود. ![]() توجه به حجاب در آیات قرآن و روایات: در این مقاله فقط به برخی از این آیات و روایات در حد فهم کلی اشاره می شود. سه واژه «خمار»، «جلباب» و «سراویل» نقش كليدي در فهم حدود حجاب اسلامي دارند، و از اين سه با عناوين «مقنعه»، «چادر» و «شلوار» در جامعه ایران ياد مي شود. ضرورت پوشيدن خمار از آيه شريفه سوره نور استفاده مي شود كه مي فرمايد: «وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ...» (نور/31) راغب ذيل واژه خمار مي نويسد: خمار در اصل به معناي پوشاندن چيزي است و در اصطلاح پارچه اي كه زن سرش را با آن مي پوشاند اطلاق مي شود. (راغب اصفهاني، 1412ق، ص210) امّا نكته اي كه قابل توجه است اين است كه كاركرد مقنعه فقط پوشاندن سر نيست؛ بلكه بايد گريبان را نيز بپوشاند و اين معنا از كلمه «جيوب» فهميده مي شود. (مصطفوي، 1360، ج2 ص157) آيه اي ديگر چگونگي پوشيدن چادر را به زنان آموزش مي دهد.« يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لأزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا»(احزاب/59) كلمه «يدنين» از ريشه «دنو» به معناي نزديك است. (راغب اصفهاني، 1412ق، ص172) «جلباب» جامه اي است سرتاسري كه تمامي بدن را مي پوشاند. (طباطبائي، 1417ق، ج16: 364) وجه دیگر حجاب، دورى از تبرج يا خودنمايى است، زيرا تبرج رفتار جاهليت است. «وَ قَرْنَ فىِ بُيُوتِكُنَّ وَ لَا تَبرََّجْنَ تَبرَُّجَ الْجَهِلِيَّةِ الْأُولىَ»(احزاب/33) يعنى در جوامعى كه به تمدن نرسيده اند، زنان به خودنمايى می پردازند. پس زن مسلماني كه بدون توجه به قانون الهي، خود نمايي ميكند عمل او تبرج جاهلي است، مثلا با آرايشهاي تند قسمتهايي از بدن خود را برهنه و آشكار كند. پوشش سوم سراویل به معنای شلوار است که در روایات به آن اشاره شده است. در روایتی از امیرالمومنین علیه السلام است که می فرمایند: خدمت پیامبر اکرم در نزدیکی بقیع نشسته بودیم، زنی سوار بر الاغ از آنجا عبور می کرد که ناگهان به پا زدن الاغ از آن افتاد، پیامبر رویش را برگرداند، اصحاب گفتند: آن زن پایش پوشیده بود و پیامبر فرمود: «اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُتَسَرْوِلَاتِ ثَلَاثاً أَيُّهَا النَّاسُ اتَّخِذُوا السَّرَاوِيلَاتِ فَإِنَّهَا مِنْ أَسْتَرِ ثِيَابِكُمْ وَ حَصِّنُوا بِهَا نِسَاءَكُمْ إِذَا خَرَجْنَ»[1](نوری، 1408ق، ج3: 245) از کنار هم قرار دادن خمار(پوشاندن سر و گردن) و جلباب(پوشاندن سراسری بدن) و همچنین سراویل(پوشاندن کامل پاها)، به یک حجاب کامل در زن می رسیم. توجه به حجاب با رویکردی عقلایی و علمی: با رویکرد عقلایی باید به خصوصیات روانی زن و مرد و تناسب حکم حجاب با ایشان و آثار و پیامدهای جامعه شناختی حجاب توجه کنیم. در این جهت بین خلقت زن و مرد، روابط ایشان با یکدیگر، استحکام پیوند خانواده و بالاخره سلامت روانی جامعه ارتباط نزدیکی یافت می شود. حجاب برآمده از مفهوم و منطقی دیگر، قبل از خود است. در این جهت باید به نیاز فطری بشر در مورد عفت توجه کنیم. عفاف خواسته ای فطری در انسان است. در داستان آفرينش آدم و حوّا به تلاش آنها براى ستر عورت اشاره مى كند كه ناشى از كشش فطرى و درونى به حياست. (اعراف/22، طه/121) با مرور تاريخ زندگى انسان هاى پيشين و آثار به جا مانده از كتيبه ها و نقاشى ها در مى يابيم كه علت اصلى اختيار پوشاك، سرما و گرما نبود، بلكه داشتن حيا دليل اصلى پوشاندن شرمگاه بوده است.( مجله پيام زن، مقاله انسان، پوشش و ريشه هاي تاريخي، ش 19: 69) مسئله پوشش، قبل از اسلام و در اديان مختلف رايج بوده ولى حد و مرز آن توسط اسلام تعيين شده است. پوششى كه در قالب حجاب وضع گرديده، عامل نيرومندى براى حفظ عفت و حياست. اگر وظيفه پوشش، بيشتر به زن تعلق گرفته، از اين روست كه ملاك آن مخصوص زنان مى باشد زيرا آنها بيشتر به خودنمايى و جلوه گرى تمايل دارند، بر خلاف مردان كه به نگاه كردن و چشم چرانى گرايش دارند.زن در قبال رعايت حجاب علاوه بر اعلام عفت خود، عفت جامعه را نيز تضمين مينمايد، همان گونه كه خداي متعال پس از امر به درست پوشيدن چادر مي فرمايند: « ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ»(احزاب/59) اين كار براي اينكه (به عفت) شناخته شوند و مورد آزار و اذيت قرار نگيرند، بهتر است. بنابراين رعايت حجاب بهترين راه اعلام عفت است و ثمره آن امنيت جنسي است، همان امنيتي كه امروزه حلقه مفقودهاي در جوامع غربي است. کرامت نفس در ارتباطات را می توان با نظریه هربرت مید درباره تعامل نمادین توضیح داد. این نظریه بیان می کند انسانها در ارتباط با سایرین براساس معانی ای که سایرین برایشان دارند، رفتار می کنند.(ر.ک: Blumer, 1969) ما در ارتباط با دیگران از خود پیام هایی جهت برخورد و نوع رفتار دیگران با خویش ارسال می کنیم و این نوع ارتباط در همه مردم وجود دارد. حال کسی که برای خود در نظر دیگران احترام قائل شود سعی می کند پیامی به دیگران ارسال کند که آنها در رفتار با او احترامش را حفظ کرده و به یک رابطه انسانی دست یابند. شاید این مفهوم به مفهوم کرامت نفس در نظر ما نزدیک باشد. در حقیقت کرامت نفس برآمده از خود احترامی(Self-respect) است، یعنی کسی که برای خود در نظر دیگران احترام قائل می شود. وندی شلیت با اشاره به اهمیت عفاف برای دختران می نویسد: «با حفظ عفاف بعنوان یک دختر خوب، در جایگاه بالاتری قرار می گیری و کرامت نفس خود را حفظ می کنی و در پی آن مردم هم با شما محترمانه برخورد می کنند. فکر می کنم این مسئله به امواجی که از خود به دیگران منتقل می کنی ارتباط دارد. اگر شما این حس را منتقل کنی که «من ارزشی ندارم، هر طور می خواهی با من رفتار کن» آنگاه مردم هم براساس همین حسی که از شما ساطح می شود با شما رفتار می کنند.»(شلیت، 1388: 66) البته این احترام به خود که موجب کرامت نفس می شود از ارتباط درون فردی انسان آغاز شده و همه سطوح ارتباطی او را پوشش می دهد که براساس آن زندگی انسانی شکل می گیرد. توجه به عواقب و پیامدهای بدحجابی نیز می تواند دلیل دیگری بر انتخاب حجاب کامل باشد: 1. برانگیختن حس شهوانی مردانی که هر لحظه شاهد پوشش بدن نمای زنان هستند و در نتیجه تولید هزاران نگاه آلوده در هر روز و هر ساعت. 2. عدم اعتماد و بدبینی متقابل بین زن و شوهر 3. این نوع پوشش، چراغ سبزی ناخواسته به افراد شهوت ران و سوء استفاده گر است که همواره دردسرهایی را برای دختران و زنان به همراه دارد و باعث ایجاد پریشانی فکری زیادی در آنان می شود. 4. کاهش امنیت روانی و جسمی برای زنان و دختران 5. دختران مجرد با این نوع پوشش بخش زیادی از طیف خواستگارها را از دست می دهند. عمدتاً پسرهای متعهد و مقید و سالم به دنبال دختران باحیا هستند و به سراغ دختران بی حجاب نمی روند. 6. تزلزل خانواده: معمولاً عواقب این پوشش، ازدواج با کسی است که برای او نگاه آلوده دیگران به همسرش بلامانع است. چنین کسی نگاه آلوده به زنان را برای خود هم بلامانع می داند. خوب در این شرایط به نظر شما میزان پایداری این ازدواج چقدر خواهد بود؟ 7. مهمترین و بدترین عقوبت بدحجابی، قهر و عذاب الهی است که اصلاً قابل مقایسه با موارد فوق نیست. [1] خداوند بیامرزد زنانی که شلوار می پوشند. ای مردم، شلوارها را برای پوشش برگیرید زیرا آنها پوشاننده ترین لباسها است و بوسیله آن حجاب زنان خود را هنگام خروج از خانه حفظ کنید. منبع : سایت شهید آوینی |
|||
|
|
۱۳:۴۹, ۶/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
حجاب اصلا هم حق الله نیست.
اولا هیچ آیه ای درباره حق الله بودن حجاب در قرآن نیست. ثانیا: اینهمه دستور و توصیه در قرآن هست کدامش حق الله است؟!! برده داری هم در قرآن هست پس اگر کسی آن را انجام ندهد حق خدا را زیر پا گذاشته؟ خدا به مردان توصیه کرده که نگاه به نامحرم نداشته باشن. اگر اتفاقی نگاهشون افتاد باید سریع به جایی دیگه نگاه کنن نه اینقدر به نگاهشون ادامه بدن که تحریک بشن!!!! آیا نگاه مردان حق الله محسوب میشه یا نه؟ چرا هیچ تاپیکی در این باره در تالار گذاشته نمیشه؟ آقایون مختارند هر جا را دوست داشتن نگاه کنن؟!!! حجاب و پوشش باید آزاد باشه و جزء حریم خصوصی هر کسی محسوب میشه. آقایون حق ندارن برای راحتی خودشون زنها را محدود کنن. بهتره نفسشون را تربیت کنن تا از نگاه به زنها خودداری کنن. آیا این درسته من بگم که مردها حق ندارن به خیابان سر کار دانشگاه و ... برن چون ممکنه چشمشون به زنها بیفته و تحریک بشن؟ اگر این حرفم درست نیست چرا برخی می گن زنها بهتره سر کار نرن و به خانه داری و غیره بپردازن تا مردها اونها را نبینن؟!! |
|||
|
۱۴:۴۴, ۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
نقل قول:حجاب و پوشش باید آزاد باشه و جزء حریم خصوصی هر کسی محسوب میشه. سلام علیکم. خواهر عزیزم حجاب و پوشش چه در میان خانم ها و چه در میان آقایون فقط زمانی یک مساله خصوصی است که فرد در حریم خصوصی خودش باشه نه در اجتماع. از طرفی شما دنبال آیه صریح قرآن میگردید.باید خدمتتون عرض کنم که خیلی از احکام و فروع دین به صورت کامل در قرآن نیامده و فقط اشاره ای به آن شده.مثل نحوه خواندن نماز یا تعداد رکعاتش . در اینجور موارد ره های مختلفی هست برای پی بردن به شیوه صحیح حکم که یکی از این راه ها میتونه اجماع باشه. اجماع تمامی مسلمین بر داشتن حجاب هست.حجاب یک مساله عقلی و نقلی است که بارها در موردش حتی در تالار خودمون بحث شده. نقل قول:اگر این حرفم درست نیست چرا برخی می گن زنها بهتره سر کار نرن و به خانه داری و غیره بپردازن تا مردها اونها را نبینن؟!! کسی نمیگه زن ها کار نکنن به دلیل اینکه امکان دآره آقایون تحریک بشن سخن اصلی اینجاست که خانم های عزیز در صورتی که نیاز مالی ندارند پادشاهی در خانه وو انجام کارهای لذت بخش مادرانه و همسرانه رو به کارگری و انجام کارهای خشن مردانه ترجیح ندن و همونطور که پیامبر مهربانی ها برای دختر و دامادشون تقسیم کار کرن عمل کنند تا زندگی خوبی داشته باشند.حال اگر کسی علاقه داره لذت های والای همسر بودن و مادر بودن رو از دست بده کسی جلوی او را نخواهد گرفت همونطور که الان هم در صدا و سیمای ما موفق معرفی میکنن که کارهای سخت و خشن مردانه رو انجام میدن. |
|||
|
|
۱۵:۴۴, ۱۷/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
(۹/شهریور/۹۲ ۱۴:۴۴)meshkat نوشته است: کسی نمیگه زن ها کار نکنن به دلیل اینکه امکان دآره آقایون تحریک بشن سخن اصلی اینجاست که خانم های عزیز در صورتی که نیاز مالی ندارند پادشاهی در خانه وو انجام کارهای لذت بخش مادرانه و همسرانه رو به کارگری و انجام کارهای خشن مردانه ترجیح ندن با سلام و تشکر از شما چقد خوبه که اجازه بدیم «بهتر» یا «بدتر»بودن مسائل رو خود خانمها تشخیص بدن و خودشون برای زندگی خودشون تصمیم بگیرن نه کسی برای اونها تصمیم بگیره که چه بکنن و چه نکنن. علی الخصوص اینکه خانمها خودشون دارای عقل و فهم و درک هستن و میتونن مصالح خودشون را به خوبی تشخیص بدن. |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| فاصله نگاه جریان حزب الله با رهبر انقلاب در مقوله حجاب | heaven | 11 | 5,314 |
۸/خرداد/۹۳ ۰:۱۱ آخرین ارسال: heaven |
|
| «حجاب» حقالناس است یا حقالله؟ | علمدار133 | 2 | 1,415 |
۲۲/مرداد/۹۲ ۱۹:۱۵ آخرین ارسال: غربت تشیع |
|
| پاسخ خواندنی آیتالله صافی به نامه یک دختر جوان درباره حجاب | انتصـار | 2 | 3,148 |
۱۳/مرداد/۹۱ ۳:۲۹ آخرین ارسال: s.majid hashemi |
|
| حجاب فاطمه(سلاماللهعلیها) چگونه بود! | فدايي ولايت | 1 | 1,769 |
۲۷/فروردین/۹۱ ۱۳:۱۸ آخرین ارسال: دل خسته |
|

![[تصویر: Hejab_small.jpg]](http://nadernrpt.persiangig.com/image/Hejab_small.jpg)