کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 6 رای - 4.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عمده مشکلات سفره ایرانی
۱۴:۰۳, ۱۲/اسفند/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/دی/۹۳ ۱۶:۱۹ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #1
آواتار


عمده مشکلات سفره ایرانی


1- زرشک پلو با مرغ و باقلا پلو با ماهی
هر دوی این غذاها، بسیار سرد هستند و به مرور زمان در صورت مصرف زیاد، غلظت خون ایجاد کرده و مقدار زیادی اخلاط نابجا و مضر بلغم و سودا در بدن تولید می کنند. ماهی، مرغ، برنج، زرشک، باقلا، روغن نباتی همگی سرد و بلغم زا هستند. حال اگر همراه این غذاها، سالاد، ماست یا ترشیجات هم مصرف گردد، مشکل چند برابر خواهد شد. در صورت مصرف چنین غذاهایی، حتما بایستی ادویه ها و مواد غذایی گرم مثل فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن، سیاه دانه، عسل، کنجد و خرما مصرف نمایید.

2- خوردن ماست و دوغ همراه با غذاهای گوشتی
مصرف همزمان ماست و غذاهای گوشتی، یکی از ممنوعات طب اسلامی و سنتی به حساب می آید. طبق گفته حکما، مصرف همزمان ماست با غذاهای گوشتی علاوه بر اینکه تولید بلغم می کند، موجب فساد گوشت در معده و در برخی موارد بروز لک و پیس می شود.

3- حذف سبزی از سفره و جایگزینی سالاد
طبق فرموده ائمه علیهم السلام، سبزی زینت و آرایش و برکت سفره است و سفره ای که در آن سبزی باشد، محل حضور فرشتگان است. طبع اغلب سبزی ها گرم است و به هضم غذا بسیار کمک می کنند. سبزی ها سرشار از مواد معدنی و ویتامین هستند؛ همچنین به علت دارا بودن فیبر، مانع یبوست می شود. اما سالاد بر خلاف سبزی، طبع سردی دارد و هضم غذا را (برخلاف تصور مردم) مختل می کند.
نکته: بهترین ماده جهت شستشو و ضدعفونی سبزی، سرکه و نمک دریا می باشد.

4- خوردن زیاد عدسی
عدس غذایی سودا زاست و مصرف زیاد آن موجب بروز و افزایش غلظت خون می شود. اما متاسفانه امروزه شاهد آن هستیم که به علت تبلیغات زیاد در رابطه با خون ساز بودن عدس، مردم سایر حبوبات را کنار گذاشته و عدس را بیش از سایر حبوبات مصرف می کنند. در طب اسلامی و سنتی بر مصرف نخود بسیار تاکید شده است. نخود دارای خاصیت سم زدایی، افزایش توان جنسی، افزایش حافظه، تقویت قلب، خون سازی، استخوان سازی، جلوگیری از سفید شدن موها و ده ها خاصیت دیگر ذکر شده است.

ادامه دارد ...

(۵/اردیبهشت/۹۱ ۱۱:۱۶)احیاء نوشته است:  مقاله ای تحت عنوان مشکلات سفره ایرانی و اصول تغذیه اسلامی و سنتی تهیه شده که در خدمت دوستان قرار می گیرد.
لینک دانلود:
http://bidari-andishe.persiangig.com/doc...Eslami.pdf
انشاالله که مفید واقع شده و به کار گرفته شود .
(۱۵/اسفند/۹۲ ۵:۲۷)مجید املشی نوشته است:  لینک کمکی:
http://trainbit.com/files/4525781884/Tag...Eslami.pdf

(۴/دی/۹۳ ۱۶:۱۶)مجید املشی نوشته است:  برای دریافت نسخه ی آندروید این مقاله لطفا به لینک زیر مراجعه بفرمایید:
مشکلات سفره ایرانی و اصول تغذیه اسلامی - نسخه آندروید


یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۸:۰۵, ۲۵/خرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/خرداد/۹۰ ۸:۰۶ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #11
آواتار
حکایتی رو استاد کریم محمود حقیقی از استادشون عارف بزرگوار آیت الله نجابت نقل می کنند که روزی استاد حقیقی آیت الله نجابت رو برای صرف غذا به خونه خودشون دعوت می کنن. وقتی غذا رو میارن آیت الله نجابت به غذا خیره میشن.
استاد حقیقی چون می دونستن که آیت الله نجابت چشم دلشون می بینه و ملکوت اشیاء رو می بینن نگران میشن که نکنه غذا از پول شبهه ناک تهیه شده باشه.
به آیت الله نجابت میگن مشکلی در غذا هست؟ ایشون می فرماین که نه، اما من از کسی که این غذا رو پخته در عجبم.

بعد که استاد حقیقی از مادرشون که غذا رو پخته بود ماجرا رو پیگیری می کنن، مادرشون میگن از وقتی آیت الله نجابت وارد خونه شدن یه حال خوش معنوی بهشون دست داده که از شروع طبخ غذا تا آخر کار، به یاد و ذکر خدا اشک می ریختن....

حالا اینکه این گریه به یاد خدا چه تاثیری روی غذا گذاشته و آیت الله نجابت در غذا چه دیدن مشخص نیست اما اینقدر یاد خدا و ذکر خدا اثر گذار بوده که آیت الله نجابت رو به تعجب واداره....

ان شاءالله عادت بشه برامون که موقع خوردن و طبخ و تهیه غذا و .... به یاد خدا باشیم تا از برکات مادی و معنوی اون بهره مند بشیم.

امضای بیداری اندیشه
[تصویر: signature.jpg]

والذین جاهدوا فینا، لنهدینهم سبلنا
به یقین کسانی که در راه ما تلاش کنند را به راه های خود هدایت خواهیم نمود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۴:۱۰, ۲۵/خرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/خرداد/۹۰ ۱۷:۲۷ توسط MEHJR.)
شماره ارسال: #12
آواتار
قابل توجه کباب خورها ...

یکی از فجایعی که الان توی مدل تغذیه ممکلت ما داره رخ میده، تغییر کاربری سیستم پخت کبابی ها است جدیدا" مد شده، کبابی ها بساط منقل و ذغال را جمع کردند و از فر متصل به گاز شهری برای کباب کردن گوشت ها استفاده میکنند و گاز متان نیمسوز جایگزین گرمای ذغال شده است .

وقتی توی این کبابی ها رفتید دقت کنید، شعله گاز اجاق آنها به رنگ ترکیبی آبی و زرد میسوزه و این شعله نشان از ترکیب متان نیمسوز با آنزیم های گوشت دارد که فوق العاده سرطان زا و خطرناک است و این آنزیم ها را تبدیل به دی متیل فنولوئیل از پایه های تحریک متاستاز سلول های بدن مینماید که همان سرطان بافت در بدن میباشد (مخصوصا" اگر سطح اسیدوز بدن هم بالا و نزدیک 6/6 باشد ، که متاسفانه این بیماری قطعی خواهد شد) ، حال اگر وسط کباب خود را نگاه کنید ،میبینید اصلا" تغییر رنگ نداده و فقط بر اثر تماس با گرمای گاز متان به رنگ بنفش مایل به خاکستری میزند

به همین دلیل تاکید میکنم حتما" به کبابی هائی بروید که از ذغال برای کباب کردن گوشت های خود استفاده مینمایند، چون گرمای آتش ذغال همگن میباشد و بدون ضرر گوشت را کباب میکند،
همانطور که 10 هزار سال ما داریم از همین نوع روش ذغال آتش گرفته استفاده میکنیم و نمیدونم چطور شد كه یکدفعه آتش کباب ما را هم عوض کردند و سمی شده است .

امضای MEHJR
امام صادق (علیه السلام) می فرمایند:
شیطان گفت:
اگر در سه چیز بر فرزند آدم چیره شوم دیگر برایم مهم نیست چه کاری انجام دهد زیرا از او پذیرفته نخواهد شد: عملش را زیاد شمارد، گناهانش را از یاد ببرد و خودپسند شود.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۵:۳۵, ۹/تیر/۹۰
شماره ارسال: #13
آواتار
یک روزنامه ژاپنی گزارشی از غذاهای ایرانی از جمله آبگوشت منتشر کرده و فرهنگ غذا خوردن در ایران را دلیلی بر حاکم بودن آرامش در زندگی مردم ایران دانسته است.
به گزارش مشرق؛ روزنامه ژاپنی "ماین چی" گزارشی جذاب از غذاهای ایرانی منتشر کرده و فرهنگ غذا خوردن در ایران را دلیلی بر حاکم بودن آرامش در زندگی مردم ایران دانسته است. این روزنامه به صورت مفصل تری به غذای آبگوشت پرداخته و آن را نماینده غذاهایی معرفی کرده که دلیلی بر آرامش زندگی مردم ایران هستند.
[تصویر: 75770_323.jpg]
گزارش روزنامه ماین چی از غذاهای ایرانی به شرح زیر است:
آبگوشت ایرانی ـ تهران
◇ گوشت گوسفند، گوجه فرنگي، سيب‌زميني، نخود و لوبيا خيس خورده و سپس گذاشتن اين مواد به مدت 4 تا 5 ساعت بر روي گاز با شعله كم.

حتي در تهران پايتخت ايران كه از تهاجم فرهنگ غرب جلوگيري به عمل مي‌آيد، به تازگي مغازه‌های «فست فود» بسيار چشمگير شده است. در اين ميان، هم‌چنين تابلو‌هاي مبهم و عجيب و غريب همانند «مسعود دونالد» به جاي «مك دونالد» و «KFC» به جاي«PFC» ( كنتاكي- مرغ-سرخ شده) به چشم مي‌خورد.

اما با اين حال، آرامش بر زندگي مردم ايران حكمفرماست و عاداتي كه با عجله همبرگري را سرهم بندي كنند، هنوز كه هنوز است در ايران ريشه ندوانيده است. «آرامش غذايي» و يا به عبارت ديگر وقت صرف كردن، چه در ساخت غذا و چه در تناول آن، هم‌چنان در ايران رايج است.

«آبگوشت» نماينده اين نوع غذاها است كه به شكل سنتي پخت مي‌شود. گوشت گوسفند، گوجه‌فرنگي، سيب‌زميني و نخود و لوبيا خيس‌خورده را به مدت چهار تا پنج ساعت بر روي گاز با شعله كم به شكل سوپ می‌پزند. روايتي نقل مي‌شود مبني بر اين‌كه از قرن هفتم تاكنون كه دين اسلام ظهور كرده است، آبگوشت در ايران تناول مي‌شود.

اكثر مردم در ايران عادت ندارند كه بيرون غذا بخورند. منوي اكثر رستوران‌هاي لوكس فقط كباب است. اما با اين حال، اكثر «چايخانه‌ها» تقريباً شلوغ است. افراد در چايخانه‌ها در حالي كه قليان مي‌كشند و چاي مي‌خورند، از فضا به شكل ارزشمند براي گپ زدن بهره مي‌بردند.

مردم با فراغت خاطر زمان را سپري مي‌نمايند. شهروندان كمي نيستند كه پس از غروب آفتاب به همراه خانواده يا دوستان در چايخانه‌ها، سه تا چهار ساعت با فراغ خاطر سپري مي‌كنند. آبگوشت كه در واقع براي لذت بردن از اوقات فراغت است، بسيار مناسب براي چنين زماني مي‌باشد.

من [خبرنگار] براي ديدن چايخانه به «دهكده» بزرگترين مغازه منطقه فرحزاد واقع در بخش شمال شهر تهران كه اكثر چايخانه‌ها در اين منطقه متمركز شده‌اند، رفتم. در زير سايه درختان در محوطه وسيع بيرون چايخانه، هشتصد تخت كه بر روي آن فرش ايراني پهن شده بود، رديف شده بودند. زوج‌هاي جوان، خانواده‌ها به همراه بچه‌هايشان و... اين تخت‌ها را اشغال كرده بودند. اين افراد در ابتدا گپ مي‌زدند و مي‌خنديدند و سپس به آرامي غذا خوردن را شروع مي‌كردند.

ده دقيقه در حالي كه بر روي فرش نشسته بوديم منتظر مانديم. آبگوشت كه در ظرف كوچك فلزي ريخته شده بود و بسيار بسيار هم داغ بود، براي ما آوردند. آبگوشت در دو مرحله تناول مي‌شود. ابتدا تنها سوپ و چربي گوسفند را در داخل ظرفي مي‌ريزند و سپس نان را قطعه قطعه كرده و به آن اضافه مي‌كنند، پس از نفوذ سوپ و چربي به داخل نان آن را مي‌خورند. به نظر مي‌رسد سوپ چربي كه به داخل نان نفوذ كرده سرشار از انرژي است كه جذب بدن مي‌شود.

پس از اين‌كه از نان آغشته به سوپ چربي به خوبي لذت برديم، ديگر مواد آبگوشت از جمله نخود لوبيا را به ظرف ديگري منتقل كرديم و آن قدر با ميله فلزي اين مواد را كوبيديم تا به شكل رب درآمد. سپس اين مواد را كه در واقع مخلوطي از سيب زميني شيرين، نخود و لوبيا و عطر و طعم گوشت است، در لاي نان قرار مي‌دهند و مي‌خورند. البته چاشني‌هايي مانند نمك، فلفل، زردچوبه و ليموترش هم به ميزان مناسب به شكلي كه مزه ترشي آن احساس شود، به آن اضافه مي‌كنند. در حالي كه نان داغ و آبگوشت را با خوشحالي تناول مي‌كرديم، سر فرصت به سبزيجات تازه هم دستبرد مي‌زديم. بدين ترتيب، از احساس خوبي كه دوغ خنك و نسيم شامگاهي اوايل تابستان به ما داده بود، لذت مي‌برديم.

آقاي «سجاد صديقي»، دانشجوي بيست و دو ساله كه به همراه خواهرش به فرحزاد آمده بود، با تبسمي بر لب در خصوص احساس از اين موقعيت گفت:با قليان و آبگوشت بالاترين حد آرامش را در اين‌جا به دست مي‌آوريم.» به گفته آقاي «حسن فرحزادي»، چهل و نه ساله و مالك مغازه، روزهاي پنج‌شنبه و جمعه كه مصادف است با روزهاي آخر هفته در ايران، بيش از هزار نفر در اين مكان گرد هم مي‌آيند.

اما با اين حال، چرا مردم ايران تا اين حد آبگوشت را دوست دارند و مي‌خورند؟ اكثر افراد در پاسخ به اين پرسش تنها به ذكر اين نكته كه «از قديم چنين بوده است» اكتفا مي‌كنند و بدين ترتيب، نتوانستم معماي دوست داشتن آبگوشت را حل كنم. حتي با گذشت نيمه شب كه مغازه‌ها بايد تعطيل شوند، هنوز چراغ‌ها خاموش نشده است و حدود پنجاه مشتري پس از شام هم مشغول صحبت كردن هستند. ايرانيان به جای سرعت در کارها و افزایش کارایی، از پیش بردن و انجام آرام کارها لذت می‌برند برای این کار در جامعه ایران دلیل خاصی وجود دارد.

◇ آبگوشت از گوشت ماهي و گوشت بز در برخي از مناطق ايران

چنانچه در چايخانه‌هاي داخل شهر تهران آبگوشت تناول كنيد، مبلغ چهل تا هفتاد هزار ريال( حدود سيصد و بيست ين) بايد پرداخت كنيد. ايران كه حدود چهار و نيم برابر ژاپن مساحت دارد، از فرهنگ غذايي بسيار متنوع برخوردار است. در استان كرمان واقع در جنوب ايران به جاي گوشت گوسفند از گوشت بز و هم‌چنين در استان سيستان و بلوچستان، كه نزديك به دريا است، به جاي گوشت گوسفند از گوشت ماهي در آبگوشت استفاده مي‌شود.

گوجه‌فرنگي ايران در مقايسه با گوجه‌فرنگي ژاپن شيرين‌تر است. از گوجه‌فرنگي در ايران غذاهاي متنوعي از جمله «ميرزا قاسمي» كه متشكل از گوجه فرنگي، سير، بادمجان كباب شده و حبوبات است، درست مي‌كنند. هم‌چنين در بازار هم كدبانوهايي كه حداقل يك كيلو گوجه‌فرنگي در دست دارند، به وفور دیده می‌شوند.

فقط محض اطلاع

امضای محمود
خدایم خدایم آه ای خدایم
صدایت می‌زنم بشنو صدایم
شکنجه‌گاه این دنیاست جایم
به جرم زندگی این شد سزایم

مرا بگذار با این ماجرایم
نمی‌پرسم چرا این شد سزایم

گلویم مانده از فریاد و فریاد
ندارد کس غم مرگ صدا را

به بغض در نفس پیچیده سوگند
به گلهای به خون غلطیده سوگند
به مادر سوگوار جاودانـــــه
که داغ نوجوانان دیده سوگند
خدایا حادثه در انتظار است
به هر سو باد وحشی در گذار است
به فکر قتل عام لاله‌ها باش
که خواب گـل به گـل کابوس خار است


الهی در شب فقرم بسوزان
ولی محتاج نامردان مگردان
عطا کن دست بخشش همتم را
خجل از روی محتاجان مگردان

الهی کیفرم را می‌پذیرم
که از تو ذات خود را پس بگیرم
کمک کن تا که با ناحق نسازم
برای عشق و آزادی بمیـــرم
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۳:۴۹, ۱۶/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #14
آواتار
سوسیس و کالباس سرطانزاست !!!!


[تصویر: 5c9b569b8421658fe071096b81e50f68.jpg]


یک کارشناس برنامه نظام مراقبت از بیماریهای غیر واگیر از سرطانزا بودن گوشتهای فرایندی مانند سوسیس و کالباس که دارای ترکیبات نیتراتی نگهدارنده هستند، خبر داد.

مریم ابریشمیی افزود: یک سوم سرطانها با رعایت رژیم غذایی قابل پیشگیری است و رژیم غذایی دومین عامل قابل پیشگیری سرطان پس از دخانیات به شمار می رود.

وی با اشاره به اینکه بین تغذیه و ابتلا به بیماری سرطان ارتباطی پیچیده وجود دارد، افزود: غذایی که می خوریم می تواند حاوی مواد سرطان زا وپیش ساز سرطان و یا دارای مواد ضد سرطانی باشد.

ابریشمی ادامه داد: مصرف روزانه حداقل ۵ واحد میوه و سبزی، کاهش استفاده از مواد غذایی پرچرب (کره، لبنیات پرچرب، کله پاچه ، گوشت قرمز، روغن جامد و سس مایونز) کاهش مصرف گوشتهای فرایندی مانند سوسیس و کالباس که دارای ترکیبات نیتراتی نگهدارنده هستند، سرطانزاست.

وی استفاده از نانهای تهیه شده از دانه کامل و غلات سبوسدار، کاهش مصرف غذاهای شور به دلیل نقش آن در سرطان معده، استفاده از روغنهای مایع و چربیهای غیر اشباع مثل روغن زیتون، جایگزین کردن مصرف گوشت قرمز بافرآورده های دریایی و گوشت طیور وحبوبات به خصوص سویا را از جمله راهکارهای پیشگیری از ابتلا به سرطان برشمرد.

این کارشناس برنامه نظام مراقبت از بیماریهای غیر واگیر، کاهش وزن، تب، اجابت مزاج، خونریزیهای غیرطبیعی، سرفه های پی در پی و آزار دهنده، گرفتگی صدا، وجود زخمهای پوستی غیرقابل التیام و دردهای مزمن بدون علت مشخص را از جمله علائم سرطان عنوان کرد.

امضای Mitsonary
وبسایت سلاح من ، قلم من ، منتظر12 کلیک کن!
بیوگرافی دکترحسن عباسی
با خـــــــدا باش و پادشــــــــاهی کن *** بی خـــــدا باش و هــــرچــــه خواهی کن
لسفر مردود است...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۲:۱۹, ۱۷/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #15
آواتار
ببخشید خارج از بحث اصلیه
حیفم اومد نگم
(۲۵/خرداد/۹۰ ۸:۰۵)بیداری اندیشه نوشته است:  حکایتی رو استاد کریم محمود حقیقی از استادشون عارف بزرگوار آیت الله نجابت نقل می کنند که روزی استاد حقیقی آیت الله نجابت رو برای صرف غذا به خونه خودشون دعوت می کنن. وقتی غذا رو میارن آیت الله نجابت به غذا خیره میشن.
استاد حقیقی چون می دونستن که آیت الله نجابت چشم دلشون می بینه و ملکوت اشیاء رو می بینن نگران میشن که نکنه غذا از پول شبهه ناک تهیه شده باشه.
به آیت الله نجابت میگن مشکلی در غذا هست؟ ایشون می فرماین که نه، اما من از کسی که این غذا رو پخته در عجبم.

بعد که استاد حقیقی از مادرشون که غذا رو پخته بود ماجرا رو پیگیری می کنن، مادرشون میگن از وقتی آیت الله نجابت وارد خونه شدن یه حال خوش معنوی بهشون دست داده که از شروع طبخ غذا تا آخر کار، به یاد و ذکر خدا اشک می ریختن....

حالا اینکه این گریه به یاد خدا چه تاثیری روی غذا گذاشته و آیت الله نجابت در غذا چه دیدن مشخص نیست اما اینقدر یاد خدا و ذکر خدا اثر گذار بوده که آیت الله نجابت رو به تعجب واداره....

ان شاءالله عادت بشه برامون که موقع خوردن و طبخ و تهیه غذا و .... به یاد خدا باشیم تا از برکات مادی و معنوی اون بهره مند بشیم.

یاد غذاهای نذری خودمون افتادم از تهیه موادش تا رسوندن به دست میهمان سفره نذری چقدر ذکر و اشک پاش ریخته میشهHeartHeartHeartHeart
جناب احیاء ممنون برای ارسال های مفید
هروقت جلوی ضرر رو بشه گرفت همون منفعته.....اگر که یکی ازین عادت هارو بتونیم درست کنیم همونم خوبه...به شخصه امتحان کردمSmileSmileآرزوی سلامتی برای همه ی دوستان و عزیزانشون دارم

امضای libera
محیا جان تو اینجا هستی تا ابد
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۲۰:۰۴, ۱۷/دی/۹۰
شماره ارسال: #16
آواتار
در سفره ایرانی مواد غذایی سرشار از ویتامین D بسیار محدود است و به دلیل زندگی شهرنشینی و مسائل فرهنگی، به حد کفایت ویتامین D دریافت نمی‌کنیم همچنین آلودگی هوا یکی از مسائل مهمی است که مانع تابش نور مستقیم آفتاب می‌شود.
دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: در سفره ایرانی مواد غذایی سرشار از ویتامین D بسیار محدود است و به دلیل زندگی شهرنشینی و مسائل فرهنگی، به حد کفایت ویتامین D دریافت نمی‌کنیم همچنین آلودگی هوا یکی از مسائل مهمی است که مانع تابش نور مستقیم آفتاب می‌شود.

به گزارش فارس تیرنگ نیستانی امروز در نشست خبری ارائه نتایج مطالعات غنی‌سازی دوغ با ویتامین D که در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور برگزار شد، اظهار داشت: ویتامین D یکی از ویتامین‌هایی است که توزیع آن در منابع غذایی بسیار محدود است و دریافت آن از طریق نور آفتاب نیز به دلایلی کافی نیست.

وی اضافه کرد: دریافت ویتامین D به میزان یک هزار واحد می‌تواند در شاخص‌های قندخون و التهابی تأثیر داشته باشد و غنی‌سازی دوغ با ویتامین D موجب بهبود شاخص‌های قندخون می‌شود.

وی گفت: در سفره ایرانی مواد غذایی سرشار از ویتامین D بسیار محدود است و به دلیل زندگی شهرنشینی و مسائل فرهنگی، به حد کفایت ویتامین D دریافت نمی‌کنیم همچنین آلودگی هوا یکی از مسائل مهمی است که مانع تابش نور مستقیم آفتاب می‌شود.

دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور بیان داشت: به لحاظ مسائل سلامتی نیز استفاده از کرم‌های ضدآفتاب مانع جذب ویتامین D نور خورشید می‌شود و به حد کفایت ویتامین D دریافت نخواهیم کرد.

نیستانی افزود: آمارهای جهانی از شیوع بالای کمبود ویتامین D خبر می‌دهند که این آمارها بسیار هشدار دهنده است.

وی گفت: ویتامین D برای بافت‌های استخوانی بسیار ضروری است و در توان ماهیچه‌ای اثر می‌گذارد. اگر در شرایطی کمبود ویتامین D تا حدودی بالا باشد علائم آشکار بیماری استخوانی بروز می‌کند و شیوع پوکی استخوان نیز افزایش پیدا خواهد کرد همچنین سن بروز این بیماری نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: ‌بروز بیماری‌های مزمنی مانند دیابت نوع یک و نوع 2، سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی به نوعی به وضعیت ویتامین D در جامعه برمی‌گردد و استفاده از مکمل‌ها می‌تواند مناسب باشد ولی محدودیت نیز دارند؛ در طرح غنی‌سازی مواد غذایی همه گروه‌ها مدنظر هستند.

نیستانی اضافه کرد: باید از ماده غذایی برای غنی‌سازی استفاده کنیم که ماندگاری خوبی داشته باشد. در مطالعه‌ای که انجام شد دوغ را به عنوان ماده غنی‌سازی شده انتخاب کردیم چرا که دوغ مورد پذیرش همه افراد است و حتی در سفره غذا نیز از دوغ به عنوان نوشیدنی استفاده می‌کردند.

دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور عنوان کرد: البته برای ما ماندگاری ماده غذایی که می‌خواهیم غنی‌سازی کنیم اهمیت داشت و در طول 2 تا 3 هفته ماندگاری تأثیری بر روی ویتامین D نداشت.

وی گفت: در مطالعه اول دریافتیم که دریافت ویتامین D به میزان یک هزار واحد می‌تواند در شاخص‌های قندخون و شاخصه التهابی نیز تأثیر داشته باشد و در این مطالعه شاخص‌های قندخون بهبود پیدا کرده بود حتی در افرادی که به دیابت مبتلا بودند و ریسک بروز بیماری‌های قلبی در این افراد بالا بود مصرف دوغ غنی‌سازی برای التهاب عروق نیز مفید بود و تاثیراتی نشان داد.

نیستانی گفت: در مطالعه دوم به این مسئله نگاه کردیم که ویژگی‌های ژنتیکی فرد در ویتامین D تاثیر دارد یا خیر؟ که ویتامین D در التهاب عروق نیز اثر داشت و موجب بهبودی آنها شد و حتی چربی‌های خون را نیز تا حدی کاهش داد. در این مطالعه 500 واحد ویتامین D در هر بطری 250 سی‌سی دوغ به بیماران دادیم. در مطالعه اول بر روی 90 نفر و در مطالعه دوم بر روی 135 نفر بین 30 تا 65 سال انجام گرفت.

دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور بیان کرد: اگر ویتامین D در جامعه بهبود پیدا کند وقوع بیماری‌های قلبی و عروقی و به دنبال آن سندرم متابولیک کاهش چشم‌گیری خواهد داشت که باید از دوران کودکی کمبودها تأمین شود.

نیستانی بیان داشت: اگر شیر غنی شده مصرف شود تا حدودی می‌توان بهبود ظرفیت ویتامین D را داشته باشیم که در این برنامه یکصد واحد به ازای هر پاکت 200 میلی‌لیتری با ویتامین D غنی شد البته در این میزان غنی‌سازی نیز شاخص‌های استخوانی دانش‌آموزان تأثیر داشت.

وی اضافه کرد: در مطالعه بعدی به جای شیر از دوغ استفاده کردیم البته دوغی که به میزان کمتر از یک درصد نمک داشت. پس از پایان مطالعه مشاهده شد که مصرف دوغ موجب افزایش فشارخون افراد نشده بود و حتی هموگلوبین خون این افراد نه تنها کاهش پیدا نکرده بود بلکه تا حدی افزایش نیز نشان داد که این می‌تواند به دلیل وجود PH اسیدی باشد که در اثر مصرف دوغ ایجاد شده بود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۰:۲۹, ۱۸/دی/۹۰
شماره ارسال: #17
آواتار
به نام خدا

سلام

با تشکر از مطلب خوب شما


سفره ایرانی این ویتامین های اصلی رو هم کم داره Blush

شروع با نام خدا
ختم با شکر خدا


لطفا پیگیری فرمایید و زندگی را با این ویتامینها غنی کنید Smile

امضای mahdy_mir
*******عشق فقط یک کلام : علی علیه السلام *********




یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۱:۱۶, ۵/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #18
آواتار
سلام خدمت همه دوستان

مقاله ای تحت عنوان مشکلات سفره ایرانی و اصول تغذیه اسلامی و سنتی تهیه شده که در خدمت دوستان قرار می گیرد.

لینک دانلود:

http://bidari-andishe.persiangig.com/doc...Eslami.pdf


انشاالله که مفید واقع شده و به کار گرفته شود .

امضای احیاء
يَا أَيُّهَا الرُّسُلُ كُلُوا مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَاعْمَلُوا صَالِحًا إِنِّي بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ
اي پيامبران از غذاهاي پاكيزه بخوريد و عمل صالح انجام دهيد كه من به آنچه انجام مي‏دهيد آگاهم.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۷:۱۲, ۱۲/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/اسفند/۹۱ ۹:۱۴ توسط سلامت.)
شماره ارسال: #19
آواتار
ایـن ۱۲ خـطـا را بـدقـت بـبـیـنـید

6 خطای بزرگ تغذیه ای در تاریخ کشور ما شد
۱-آوردن چای به ایران
۲-آوردن نوشابه به ایران
۳-آوردن سیگار به ایران

۴
-آوردن روغن جامد به ایران
۵-آوردن قندوشکر به ایران
۶-آوردن کود و سم به ایران
شش خطای بزرگتر

۱
-جایگزینی چای سبز بجای چای سياه

۲
-جایگزینی دوغ کارخانه بجای نوشابه

۳
-جایگزینی قلیان بجای سیگار
۴-جایگزینی روغن مایع بجای روغن جامد

۵
-جایگزینی شکلات بجای قند وشکر
۶-آوردن بذرهای هورمونی بجای سم وکود



امضای سلامت
برای یاری آخرین منجی باید انسانهایی سالم وصالح باشیم

مدیروبلاگ طب اسلامی و سنتی حکیم عقیلی خراسانی
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۲۰:۱۲, ۱۱/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #20
آواتار
نقل قول:یکی از توطئه‌های که امروزه در مورد نوشیدن آب صورت گرفته است، تغییر ظروف مخصوص نوشیدن آب است. در گذشته، آب در کاسه‌های لعابی آبی رنگ ریخته می‌شد، فرد در زمان نوشیدن آب در این ظروف، احساس شادابی کرده و آب را مشاهده می‌کرد. اما در طی زمان، کاسه تبدیل به لیوان، سپس نی و در نهایت تبدیل به بطری شد. دیگر نه خبری از ظروفی از جنس خاک است و نه رنگ آبی آن‌ها. دیگر آب در بطری قابل مشاهده نیست و هیچ کس بعد از خوردن آب از بطری، «سلام بر حسین(علیه‌السلام)» نمی‌گوید.


واقعا درسته اصلا آدم کیف میکرد توی اون کاسه های لعابی آب میخورد...

نقل قول:-چای
چای به عنوان یک گیاه دارویی فوایدی دارد، اما کفه مضرات چای سنگین‌تر از فواید آن می‌باشد. کاربرد چای در درمان بیماری‌های چشمی است. چای سبب آریتمی قلبی، کم خونی، اختلالات گوارشی، چروکیدگی پوست صورت، ریزش مو و ایجاد سنگ کلیه (به دلیل وجود اگزالات) خواهد شد. چای به دلیل داشتن تئین (مخدر)، موجب اعتیاد و کاهش منیزیم موجود در خون و بروز سرطان می‌شود. چای به دلیل داشتن کافئین موجب فشار خون بالا، حرکت نامنظم ماهیچه‌های قلب، افزایش ترشح اسید معده، زایمان زودرس، افزایش قند خون و کاهش جذب آهن از رود‌ها می‌شود.
چای جاذب سموم محیط بوده و موجب لطافت و پاکیزگی هوا (مانند هوای شمال کشور) می‌شود. در نتیجه چای منشاء سموم موجود در هواست. در منابع طب سنتی به عنوان پست‌ترین دمکرده گیاهی معرفی شده است. چای سودازا وبلغم زاست.
بهتر است از به جای استفاده از چای از انواع دمکرده‌های ایرانی استفاده شود.

خب راهکار بدید برای ما معتادین به چایSad
معتاد به معنای واقعی کلمهBig Grin

امضای رضوانه
ظهور حضرت خيلي نزديكتر از اين حرفهاست. سر و گوش بجنبانيد هوشيار باشيد و اخبار منطقه اي و بين المللي را درست پيگيري كنيد
ظهور حضرت خيلي نزديكتر از آني است كه تصور شود
من از الآن دارم پيش بيني ميكنم كه چه جوري آن روايت محقق ميشود .روايتي كه ميفرمايد:
وقتي ظهور محقق ميشود مومنين ميگويند ما #انتظار نداشتيم انقدر ظهور زود باشد
انتظار نداشتيم انقدر زود باشد
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
Star مشکلات سفره ایرانی و اصول تغذیه اسلامی - نسخه آندروید azizi1901 3 834 ۲۳/شهریور/۹۴ ۹:۵۷
آخرین ارسال: zaviyehdid
Smile عمده ترین موارد تقلب در زعفران عبارتند از: chekel 1 702 ۱۶/دی/۹۲ ۹:۴۲
آخرین ارسال: ارش کمانگیر

پرش در بین بخشها:


بالا