کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نقد انیمیشن دوزخ دانته "Dante's Inferno"
۲۲:۲۰, ۱۹/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/فروردین/۹۱ ۰:۵۳ توسط Mitsonary.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: Dante_s_Inferno1.jpg]

لینک IMDB
نام فیلم : دوزخ دانته داستانی حماسی
موضوع : انیمیشن | اکشن | فانتزی | ترسناک
تاریخ انتشار: ۵ April 2010
ژانر: انیمیشن
کارگردان: Boris Acosta
بازیگران: Jeff Conaway, Dino Di Durante, Silvia Colloca, Vincent Spano, Vittorio Matteucci ...
زمان : 1 ساعت 24 دقیقه

خلاصه داستان :
این انیمیشن که قبلآ بشکل بازی با همین نام بود داستان فردی است به نام دانته که بعد از یک جنگ سه ساله به خانه برمیگرده تا با پدر و همسرش بیاتریس زندگی خود را ادامه دهد، اما زمانی که به خانه میرسد خدمتکار و پدر او بقتل رسیده و بیاتریس نیز در حال مرگ است. زمانی که روح بیاتریس در حال ورود به بهشت است، ابلیس او را با گفتن اینکه دانته به او خیانت کرده به جهنم میبرد. حالا دانته برای نجات همسرش میبایست از 9 حلقه شیطانی بگذرد!

این انیمیشن داستانی است که از روی کتاب کمدی الهی دانته آلیگیری نویسنده ی بزرگ ایتالیایی اقتباس گردیده است ، البته در این انیمشن بدلایل حفظ جذابیت بازی فقط به قسمت جهنم یا همان به زبان انگلیسی Inferno بسنده شده است!
[تصویر: blush.gif]
انیمیشن بسیار جذابی است ، و در عین حال کاملا فلسفی!
برای مثل در اوایل فیلم دانته بدون هیچ مقدمه ای و فضاسازی به نبرد با یک گرگ ، یک شیر و یک پلنگ می پردازد! شاید برای خیلی این صحنه جالب نباشد ، ولی باید توجه داشت هر حیوانی ، انسانی در این انیمیشن نماد چیزی است که نباید از کنار آن به همین راحتی گذشت و مدت ها ذهن انسان را مشغول می سازد که مثلا چرا بجای پلنگ شیر و گرگ چرا همه ی موجوداتی که به دانته حمله کردند گرگ نبودند؟!
در نهایت ماده گرگ دانته را مجبور می کند تا راه جنگل در پیش گیرد!
برای مثال من نماد شناسی ساده ای از این موجودات را در ذیل می آورم تا متوجه بشویم با چه اثر هنری بزرگ و ثقیلی روبرو هستیم![تصویر: blush.gif]

قسمت اول داستان را همینجا نقد می کنم تا دوستان با نمادشناسی کمی آشنایی پیدا کنند!

دانته (مظهر نوع انسان) ناگهان بخود می آید و احساس می کند که خطاهای گذشته ی وی (اگر انیمیشن را مشاهده کرده باشید متوجه می شوید چه خطاهایی!) او را از حقیقت و ذات پاک خویش دور کرده و در جنگلی تاریک گم شده است!
جنگل تاریک کلا حکم نماد گناه و خطا را برای دانته در این کارتون در بر دارد! دانته با سعی در نجات از این جنگل که حکم گناهان را برای او دارد امیدوار است افقی تازه برایش مسلم گردد ، ناگهان اشعه ای از خورشید نظرش را بسویش جلب می کند که بر تپه ای کوچک می تابد ! نور در اینجا نماد خداوند و رحمت الهی که او را بخشیده و سعی در نجات او دارد و تپه ی کوچک نماد سعادت و رسیدن به کمال برای دانته می باشد.
ولی بلافاصله با سه حیوان که قبلا هم گفتم شیر گرگ پلنگ درگیر می شود!
گرگ نماد آزمندی و افراطکاری ، شیر مظهر غرور و زورگویی ، پلنگ نماد بدخواهی و حیله گری است که مجسم شده ی گناهان دانته بوده و سعی در ناکام گذاشتن دانته در رسیدن به رحمت و سعادت ابدی هستند. البته با عزمی که دانته در هدفش دارد ، هیچ کدام از این موجودات در موفق به از بین بردن دانته نمی شوند.
نکته ای را به دوستان متذکر شوم که وقتی حرفی از نقد و تحلیل وسط می آید همه فیلم را از اول دو سه بار تا آخرمی بیند تا دو تا چشم جهان بین ، هرم و ... پیدا کنند تا بقول خودشان فیلم را تحلیل کرده باشند! متاسفانه بار اصلی اکثر فیلم ها بر روی قسمت فلسفی فیلم بوده و کسی که فیلم را به قول خودم لمس نکرده باشد ، قادر به تحلیل آن در حد کمال و عالی نیست!
Blush

فعلا همین نماد شناسی ساده را انجام دادم ، البته شاید موفق نشدم تا این نقد بزرگ را به سرانجام برسانم ، البته انشا الله بعد از امتحانات خرداد کامل به نقد این انیمیشن خواهم پرداخت! [تصویر: blush.gif]

موفق باشید!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، alipc9000 ، yashar_turk ، سدرة المنتهی ، خاک ، black ، جبریل ، محب الزهرا ، yar-mahdi ، MohammadSadra ، Justice Bringer
۱:۰۸, ۲۱/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
من شنیدم تو کتاب کمدی الهی دانته تو قسمت مربوط به جهنم حضرت رسول اکرم صلی الله رو میبینه که تو جهنم به خاطر گمراه کردن مردم داره عذاب میشن این راسته تو این انیمیشن اشاره ای به این مطلب شده؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Justice Bringer
۱:۱۱, ۲۱/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
(۲۱/فروردین/۹۱ ۱:۰۸)hooman-za نوشته است:  من شنیدم تو کتاب کمدی الهی دانته تو قسمت مربوط به جهنم حضرت رسول اکرم صلی الله رو میبینه که تو جهنم به خاطر گمراه کردن مردم داره عذاب میشن این راسته تو این انیمیشن اشاره ای به این مطلب شده؟

خیر ، فکر نکنم همچنین چیزی تو این کتاب وجو داشته باشد ، درسته بعضی اشخاص مسلمان مانند صلاح الدین ایوبی و ... را آنطور که شما می گویید به تصویر کشیده اند ولی در مورد پیامبر من شخصا باید کمی تحقیق کنم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محب الزهرا ، Justice Bringer
۱۳:۱۱, ۲۱/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
(۲۱/فروردین/۹۱ ۱:۱۱)Prestige نوشته است:  
(۲۱/فروردین/۹۱ ۱:۰۸)hooman-za نوشته است:  من شنیدم تو کتاب کمدی الهی دانته تو قسمت مربوط به جهنم حضرت رسول اکرم صلی الله رو میبینه که تو جهنم به خاطر گمراه کردن مردم داره عذاب میشن این راسته تو این انیمیشن اشاره ای به این مطلب شده؟

خیر ، فکر نکنم همچنین چیزی تو این کتاب وجو داشته باشد ، درسته بعضی اشخاص مسلمان مانند صلاح الدین ایوبی و ... را آنطور که شما می گویید به تصویر کشیده اند ولی در مورد پیامبر من شخصا باید کمی تحقیق کنم.

یه چرخی تو نت زدم ..به پیامبر توهین کرده ...

یکی از رکیک‏ترین نوشته‏های غرب مسیحی درباره پیامبر صلی‏الله‏علیه‏و‏آله «کمدی الهی» دانته است. (جهت اطلاعات بیشتر درباره این کمدی ر.ک: دورانت، 1381، ص1453ـ1433). دانته در این کمدی‏که آن را تحت تأثیر شکست‏های صلیبی نوشته است حضرت محمد صلی‏الله‏علیه‏و‏آله را ـ العیاذ بالله‏ـ چون گناهکاری که با دستان خود سینه چاک شده‏اش را از هم می‏درد به تصویر کشیده است. از نظر دانته، گناه حضرت محمد صلی‏الله‏علیه‏و‏آله عبارت بود از: ترویج مذهب دروغین، دعوی نزول وحی و...

http://www.rasoolnoor.com/modules.php?na...e2&pid=875

دانته در فصل مربوط به «دوزخ » كمدی الهی پیامبر را به شیوه ای بسیار شرارتبار در فلك هشتم مجسّم می كند

http://www.tahoordanesh.com/page.php?pid=11452

البته اگه بخوام اینطوری ادامه بدم واسه خودش کتابی میشه موارد خیلی زیاده
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Justice Bringer
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا