کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نماز
۱۶:۳۴, ۸/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/خرداد/۹۱ ۱۹:۵۲ توسط العبد.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم



«وَأْمُرْ‌ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ‌ عَلَيْهَا ۖ لَا نَسْأَلُكَ رِ‌زْقًا ۖ نَّحْنُ نَرْ‌زُقُكَ ۗ وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَىٰ»سوره طه ایه 132

خانواده خود را به نماز فرمان ده؛ و بر انجام آن شکیبا باش! از تو روزی نمی‌خواهیم؛ (بلکه) ما به تو روزی می‌دهیم؛ و عاقبت نیک برای تقواست!

خداوند به رسول خود دستور میدهد که اهل بیت خود را به نماز امر کند.مسئله نماز از بدو بلوغ شروع میشود,تا اخرین لحظه و لحظه مرگ همراه اوست.

در این رابطه مراجع تقلید در رساله های خود قبل از اینکه به خود مسئله بپردازند مقداری از اهمیت این عمل را توضیح داده اند:


مرحوم امام خمینی (رحمة الله علیه):«نماز مهم ترین اعمال دین است.»در ادامه رساله اورده اند:
امام صادق علیه السلام میفرمایند:«بعد از این که کسی مسلمان شود چیزی افضل تر از نماز نیست»

در قران داریم:
«قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّـهِ آتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيًّا*وَجَعَلَنِي مُبَارَ‌كًا أَيْنَ مَا كُنتُ وَأَوْصَانِي بِالصَّلَاةِ وَالزَّكَاةِ مَا دُمْتُ حَيًّا*

»ایات 30 و 31 سوره مریم

(ناگهان عیسی زبان به سخن گشود و) گفت: «من بنده خدایم؛ او کتاب (آسمانی) به من داده؛ و مرا پیامبر قرار داده است!
*
و مرا -هر جا که باشم- وجودی پربرکت قرار داده؛ و تا زمانی که زنده‌ام، مرا به نماز و زکات توصیه کرده است!


مسایل در ایه اول مربوط به اصول دین است.توحید و نبوت و کتاب.در ادامه حضرت مسیح علیه السلام میفرمایند که اولین دستور به من نماز است.خداوند به من سفارش فرموده اند که نماز بخوانم و زکات بدهم مادامی که زنده هستم.
جالب بودن مطلب اینجا است که در همان گهواره نماز را مطرح میکند.
در روایتی امده که دانشمندی یهودی به مدینه رفت,به دلیل جستجوی حقانیت رسول اسلام.به دنبال وصی پیامبر اسلام رفت تا از او بپرسد که اخرین سفارش پیامبر اسلام چه بوده است؟ سلمان فارسی دانشمند را به محضر امیرالمومنین برد.امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند:
آخرین کلماتی که پیغمبر به زبان جاری کردند نماز بود.سه مرتبه گفتند نماز نماز نماز و از دنیا رفتند.
دانشمند یهودی مسلمان شد و گفت که خداوند در تورات میفرماید:
«هیچ پیغمبری از جانب خدا نیامد مگر آنکه اخرین وصیتش نماز بود.»
در ادامه امام خمینی (رحمة الله علیه) مینویسد که اخرین وصیت همه پیامبران قبل از مرگ و قبض روحشان نماز بوده است.
پیامبر میفرمایند که:«نماز ستون دین شما است»


شما خیمه ای را در نظر بگیرید که اسم آن اسلام است.این خیمه عمودی دارد که نماز است.ستون وسطی که کل خیمه روی آن سوار میشود.اگر این تیرک و ستون نباشد خیمه ای وجود ندارد.
پیامبر میفرمایند:
«الصلاة عمود الدِّين ... فَان قُبِلَت قُبِلَ ما سواها و ان رُدَّت رُدَّ ما سواها.»
((نماز پايه دين است كه اگر مقبول درگاه الهى قرار گيرد، ساير حسنات و اعمال انسان نيز پذيرفته است ؛ و اگر مقبول واقع نشود همه حسنات و اعمال ديگر مردود است )).
این حدیث پیامبر نشان دهنده اهمیت نماز است که ملاک سنجش اعمال نماز است.اگر نماز پذیرفته شود حال از او میپرسند که اعمالت چیست.اگر پذیرفته نشود تمامی اعمال او رد میشود.

شخصی در حضور پیامبر در مسجد نماز میخواند.او رکوع و سجده خود را درست و کامل انجام نمیداد.پیامبر فرمودند:
«نَقَرَ كَنَقْرِ الْغُرَابِ»(كافي، ج‏3، ص‏268) اگر اين شخص با اين نماز بميرد به جهنم مي‌رود.اگر این مرد با این نماز از دنیا برود مسلمان از دنیا نرفته است!
مطلب مهمی که در این روایت امده این است که انسان با نماز مسلمان میشود.اگر کسی گفت من مسلمانم , ولی نماز نمیخوانم مسلمان نیست.
امیرالمومنین علی علیه اسلام میفرمایند:
«
الصَّلاةُ قُربانُ كُلِّ تَقِيٍّ»
نماز موجب تقرب هر پرهیزکار به خداوند است.

ذکر این مثال خالی از لطف نیست.در دستگاه ما انسان ها وقتی به دیدار بزرگی میروند(مثلا پادشاه یا رهبر یک مملکت)ترتیب نشستن انسان ها از جلو به عقب بستگی به جایگاه اجتماعی و سیاسی انها دارد.
در دستگاه الهی هم همین ترتیب وجود دارد اما عامل اصلی به وجود امدن این ترتیب نماز است.

حال به ایه برمیگردیم: اهمیت نماز انقدر زیاد است که خداوند به پیامبر اسلام میفرمایند خانواده خود را به آن امر کن.

اگر انسان نماز بخواند گمراه نمیشود:


«إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنكَرِ‌» سوره عنکبوت ایه 45

طبق ایه قران نماز بازدارنده از گمراهی و گناه است.و خداوند این ایه را به پیامبر و برای ایشان نازل کرد که مسلمانان از آن استفاده کنند.اگر به شخص دیگری نازل میشد(یعنی در ایه اسم شخصی میامد که ای فلانی خانواده خود را به نماز امر کن قطع به یقین کارآمد نبود.اما خداوند به شخص اول دین میگوید تا ما از او پیروی کنیم.)برای همه سوال به وجود می آمد که مگر این شخص نماز نمیخواند.اما همه عالم به این هستند و بودند که پیامبر نماز خود را ترک نکرد.نماز اهمیت زیادی دارد.شما فرض کنید یک جواهر گران قیمت که تلریاردها می ارزد رو به دست کسی از خانواده خود داده اید و در مسیری همراه هم میروید.هر چند لحظه از او میپرسید که جواهر را کجا گذاشتی؟ایا حواست به جواهر است؟جا نگذاری و فلان نکنی و فلان نکنی.
خب اهمیت نماز که از تمام جواهرات روی زمین بیشتر است.اگر دید انسان به نماز این چنین باشد مادام به اهل خود سفارش میکند که ایا نماز خوانده ای یا نه؟



اصحاب امام حسین علیه السلام همگی با خود امام به بهشت وارد میشوند و مقام بالایی دارند.اما خیلی جالب است زمانی که هلال به امام گفت که اقا جان وقت نماز است,ظهر است.
امام به او فرمود که خداوند تو را از نمازگذاران قرار دهد.مسئله مهم این است که نمازگذار واقعی جایگاهش از شهادت در رکاب امام حسین علیه اسلام بیشتر است.زیرا امام به هلال فرمود خداوند تو را از نمازگزاران قرار دهد.البته به یقین تمامی اصحاب امام از نمازگزاران بودند.
برای اثبات این ادعا باید گفت که هیچ وقت برای یک مقام بالا یک مقام پایین تر درخواست نمیشود.امام که میداند هلال شهید در رکاب اوست.وقتی برای او دعا میکند که خداوند تو را از نمازگزاران قرار دهد مقام بالاتری برای وی از خداوند درخواست میکند.


ان شا الله خداوند ما را هم از نمازگزاران قرار دهد



ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میثاق ، تفکر ، یوسف خان ، شهیدطیبه واعظی ، یا ثارالله ، عبدالرحیم ، دونده آزاد ، parisam ، كارمند پيمانی ، tazevared ، ali0077 ، kashkol-ir
۲۰:۳۷, ۸/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
جوانی از انصار هم با پیامبر نماز میخواند هم مرتکب فحشا میشد,این مطلب را به پیامبر عرضه داشتند، فرمود :«نمازِ او بلاخره او را از این کارها باز می دارد».
مدتی نگذشت که جوان توبه کرد...

بحار الانوار ج 79 ص 198
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، یا ثارالله ، parisam ، كارمند پيمانی
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:


بالا