بسم الله الرحمن الرحیم
از آنجا که مسئله ای است که بارها و بارها با آن مواجه شده ام بد نیست یکبار و برای همیشه در تالار مطرح بشه به طور متمرکز
یکی از دوستان تاپیکی ایجاد کرده بود
و سوالی پرسیده بود در آن تاپیک
بنده با توجه به نوع سوال آن را حذف کردم و برایشان با پیام خصوصی گفتم:
علی 110 نوشته است:سلام
سوالاتی بپرس که به درد بندگی بخوره
به این سوالا میگن بازیگوشی
بپرس چه جوری میشه ترک معصیت کرد
سوالات اعتقادی بپرس
قبل از اینکه هر سوالی بخوای بپرسی برادرم
این تاپیک ها رو با دقت بخوان
که به درد دنیا و آخرتت میخوره
و یکسری تاپیک به ایشان پیشنهاد دادم
بعد ایشان در جواب گفتند
یک بنده ی خدا نوشته است:آقا علی سلام
خیلی ممنون که این تاپیک هارو برام گذاشتید و حتما هم اگه خوب باشن و با سلیقم بخوره و یا احساس کنم که به دردم بخوره میخونمشون .
اما دیگه از شما این توقع رو نداشتم که این مطلب رو ندوینید
من اسمم ...ن هست و ...ن همیشه باید ...ن باشه و با علی فرق داره و علی هم علی هست و با ...ن فرق داره و هیچ وقت این دو شبیه هم نمیشن و حتی نمیتونند باشن . من یک طرز تفکری دارمو بقیه یه نوع دیگشو !
یه قسمت از پیامتون اشکال داشتو یه قسمت دیگش خیلیییی درست و به درد بخور . اما لازم نیست ه شما بهم بگید در مورد چی فکر کنید و در مورد چی فکر نکنید .
منکه اینهمه در مورد خدا سوال میپرسم ، به خدا هروقت جوابمو میگرم خدارو خیلیی بیشتر دوست دارم و از درد افسردگی خلاص شدم . اما فکر اونجاشم کردم که وقتی این سوالم جواب نداشته باشه باید ولش کنی و پیدا نکردن جواب مشکل تو هست ( ...ن
. یعنی من معتقد هستم که اگه کسی بخواد بره سراغ تحقیق در مورد خدا باید از اول اینرو درک کنه که ممکن هست بسیاری از سوال هارو درک نکنه !
در ضمن من هر سوالی که میکنم براش ارزش قائل هستم وبا کوچک کردن این ارزش توسط دیگران ناراحت میشم ، مثل شما
آقا علی از نوشتم ناراحت نشید اما نخواستم حرف دلمرو نگم ![[تصویر: sad.gif]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/sad.gif)
بعد بنده در جوابشان گفتم:
سلام
یه لطفی در حق خودت بکن و اینها را با دقت تمام و خط به خط بخوان
(۶/اسفند/۸۹ ۱۲:۴۶)اولی نوشته است: سلام.
راستش چند وقتی هست که این موضوع تاپیک خیلی فکرم رو مشغول کرده و می خوام در موردش بدونم.
کتابی،مقاله ای،فیلمی،سخنرانی ای،... موثقی می تونید بهم پیش نهاد بدید؟!
قبلا" از کمکتون سپاسگزارم...
(۶/اسفند/۸۹ ۲۰:۳۲)علی 110 نوشته است: سلام
قبلاً در دو تاپیک عالم ذر و جهان های موازی از نظر اسلام مقداری در این موارد بر طبق آیات و روایات توضیحاتی ارائه شده
اما من میخوام یه نکته ی ظریفتر و عمیقتر رو خدمت شما متذکر بشم
یادم اون اوایل منم از این سوالا زیاد داشتم
سوالایی مثل همین سوال یا مثلاً اسم اعظم خدا چیه و حقیقت چشم برزخی چیه و یا طی الارض چیه و یا وحدت وجود یعنی چی و....
یه روز که یکی از این جور سوالارو از استادم پرسیدم
ایشون یه لبخندی زد و گفت حالا به فرض که این چیزارم دونستی خوب انصافاً به چه درد بندگی خدات میخوره
لحظاتی صادقانه با خودم فکر کردم دیدم دونستن یا ندونستنش در رشد بندگیم چندان تأثیری نداره، نمازم همون نماز هست در پرهیز از گناهم و انجام بهتر واجبات و مستحباتم هم تأثیر چندانی نداره
استاد ما به این سوالا میگفت سوالای بازیگوشی
مولا علی حدیثی دارند که نقل به مضمون میکنم
ایشان میفرمایند:
چیزها برای دونستن توی دنیا بسیارند اما هرکس باید اول مهمترین رو نسبت به خودش بفهمه بعد مهمتر رو و بعد...
بعد استاد بهم گفت برای من و شما الان مهم اینه که اول احکام فقهی مون رو خوب و کامل اونایی رو که باهاش سروکار داریم رو یاد بگیریم بعد بپردازیم به همون معارفی که در قرآن و صحیفه سجادیه و نهج البلاغه و سخنان 14 معصوم یاد گرفتنشون خیلی تأکید شده و فردای قیامت اگه از اونها بی خبر باشیم پامون گیر هست
حالابه فرض فهمیدیم که ما در چه عوالمی قبلاً بودیم و چند تا عالم داریم، برای من و شما چه تأثیری داره
مهم اینه که الان توی این دنیا هستیم و خدا یه سری وظایف برای ما معین کرده و به ما امر کرده یه سری معارف رو بیاموزیم باید بریم سراغ اونا
بعد کمکم اگه به آنچه یاد گرفتیم عمل کردیم ، وقتش که بشه تمام این جور سوالا هم جوابش رو نتنها میفهمیم بلکه بالاتر ، میابیم و شهود میکنیم
دونستن این چیزا دردی رو دوا نمیکنه چندان
البته ببخشید اینا پاسخ های استادم به من بود وقتی از اینجور سوالا ازشون میپرسیدم
خداوند نگهدار و هادی شما و همه ما باشه
یا علی
(۱۸/اسفند/۸۹ ۱۵:۲۶)دومی نوشته است: اصولا میل به آگاهی تو دات آدمه!نمیشه گفت که فلان آگاهی به درد نمیخوره ....اگر اینچنین بود که همه باید فقط علوم اسلامی یاد میگرفتند (که البته همین الان بعضی هستند که این اعتقاد رو دارند ،که به نظر من این طور نیست ،حدیث "اطلبو العلم ولو به سین " از پیامبر معروفه در حالی که آن زمان در چین که علوم اسلامی نبوده !!)
حالا سوال در باره عوالم قبل و بعد از دنیا و عالم ذر، که به وضوح در قرآن ذکر شده، که دیگر جای خود دارد،و مصداق تفکر و تحقیق در قرآن است،حتما تعمل در اون آیه و آگاهی بیشتر در اون مورد هم در دید آدم به زندگی و همچنین ذر اعتقاد آدم تاثیر خواهد گذاشت.
جدای از این موضوع ،گمان نمیکنم جواب "به درد نمیخوره " جواب خوب و قانع کننده ای به ذهن کنجکاو و پرسش گر باشه،بلکه بلعکس باید ذهن رو پرورش داد و سعی کرد جواب پرسش هاش رو داد ،بیشتر آدم های بزرگ و الگو رو که نگاه کنید اکثرا جزو انسان های محقق و اندیشمند بودند .... هر چند الویت بندی رو رد نمیکنم.
......
من هم کار خاصی نکردم فقط با کمی سرچ تو اینترنت به اینا رسیدم که:
شما میتونید با مراجعه به این کتاب ها اطلاعات خوبی در این موضوع به دست بیارین
یکی
نقل قول:کتاب انسان که شامل ۳ رسالهاست:
الانسان قبل الدنیا
الانسان فی الدنیا
الانسان بعد الدنیا
این کتاب که اکنون با نام «انسان از آغاز تا انجام» ترجمه شدهاست مباحثی مفید از عوالم سه گانه ماده، مثال و عقل مطرح کرده و پیرامون شبهات و دغدغه خاطر جوانان مطالبی بسیار مفید و لازم ارائه کردهاست.
از علامه طباطبایی
من این کتاب رو ندیدم ولی احتمالا اگر سوال کنید میگن کتابی سنگینی هست،از این جمله نترسید و سعی کنین خودتون کتاب رو ببنید بعد تصمیم بگیرید
این کتاب ها رو میتونید اکثرا تو کتاب خانه های بزرگ عمومی پیدا کنید و اون بخشش رو که براتون سوال شده توش پیدا کنید و بخونید.
دومین کتاب
نقل قول:روابط، ارتباطات و تعاملات انسان ؛ عالم ذر
تألیف حسین صدرینیا از سوی نشر سایه روشن در 216 صفحه منتشر شده است. فصل اول این کتاب به تبیین عوالم هستی (دنیا وآخرت) و عوالم خاص انسانی میپردازد وسیرتکوینی زندگی انسان را در قالب عوالم قبل از دنیا، دنیا و بعد از دنیا تشریح میکند.
مؤلف در فصل دوم کتاب، نظریات مطرح در مورد منشأ خلقت هستی و انسان را بررسی و در همین چارچوب به دو نظریه عمده «وحدت انواع» و «استقلال انواع» اشاره کرده است. در ادامه همین بحث در ذیل نظریه وحدت انواع همچنین نظریه تکامل انواع داروین مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
در فصل سوم ارتباطات تکوینی و تشریعی آدم و بنی آدم در«بهشت برزخی» و «عالم ذر» را تبیین شده و مصادیق آن را به تفصیل برشمرده شده است.
اینم یه لینک کوتا از سایت حوزه در باره عالم ذر "عالم ذر "
پیشنهاد میکنم برای سوالات ذهنتون ارزش قایل شین و سعی کنین براشون جواب پیدا کنید و اگه بیشتر فهمید اینجا بگین تا بقیه هم بدونن...
(۱۹/اسفند/۸۹ ۱۲:۲۰)علی 110 نوشته است: سلام بر همه ی دوستان
برای درک جواب استادِ حقیر، ابتدا این حدیث نبوی را تقدیم میکنم:
رسول اکرم (صلوات الله علیه): ... و نشانهى ولى و دوست خدا سه چيز است:
سرگرم بخدا،
هدفش خدا،
گريزش بسوى خداست
و هر گاه خدا اراده كند كه بندهاى را دوست بدارد، زبانش را بذكر خدا ميگشايد، دلش را انديشهمند قرار ميدهد و هر گاه آن بنده از ذكر خدا لذت برد باب تقرب و نزديكى بخدا برويش باز مىشود، بعد باب دانش بخدا برويش گشاده مىشود و دورى از مردم اختيار ميكند.
سپس خدا آن بنده را بر كرسى ولايت مىنشاند و با عنايت خودش با او معامله ميكند و او را وارث سراى كرامت قرار ميدهد و پردههاى كورى را از دل و چشمش يكطرف ميزند پس شب را صبح ميكند در صورتى كه بنور خدا نگاه ميكند و غم و غصهى روزى از او برطرف مىشود ديگر باكى از دشمن ندارد از آنجا كه توكل درونش جايگزين است و راضى خوشنود بقسمت الهى است.
و به همين جهت است كه خداى تعالى ميفرمايد «أَلا إِنَّ أَوْلِياءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ» " آگاه باشيد كه دوستان خدا نه ترسى دارند و نه اندوهگين باشند" و از هول و هراس قيامت و آتش دوزخ در امان باشند.
منبع ارشادالقلوب ج 1 ص 346
خوب ببینید دوستان
همه میدانید که خداوند تمام عالم را برای انسان خلق کرده
و تنها هدف از خلقت انسان ها معرفت انسان به خدای متعال و رسیدن به مقام ولی اللهی و خلیفت الله که همانا مقام عبودیت محض است و به این مقام نمی رسد مگر در سایه ی رسیدن به معرفت و راه رسیدن به این معرفت را هم خدا طبق آیات قرآن، عبادت معرفی کرده و نوع و چگونگی عبادتی را هم که خودش به وسیله قرآن و کلام و عمل رسول اکرم و ائمه اطهار به ما آموخته!!!!!
خوب حالا اگر کسی هدفش در زندگی رسیدن به مقام عبودیت و قرب و معرفت به خدا باشد که خدا هم از بنده اش همین را خواسته و سعادت بنده اش را هم همین میداند چه میشود؟؟؟؟؟؟
به قول مولا علی: چیزهای لازم برای دانستن بیشمار است و عمر ما محدود پس انسان باید اول مهمترین را نسبت به خودش بداند و بعد مهمتر را وبعد....
بسیار منطق روشنی هست
شما اگر بخواهید در امتحان قبول شوید با نمره ی خوب و بارم بندی فصول کتاب را هم بدانید و مثلاً بدانید از یک فصل 10 نمره میاید و از یک فصل 5 نمره واز یک فصل 4 نمره و از یک فصل 1 نمره و وقت محدودی هم تا امتحان دارید و حجم فصول هم تقریباً برابر است از کدام فصل شروع به مطالعه میکنید؟؟؟؟؟
برای موفقیت در امتحان که هدف شما باشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خوب بر همین اساس کسی هم که هدفش رسیدن به مقاب عبودیت و معرفت خدا باشد کمال سعادت بشر در آن است، با توجه به عمر محدود اول باید برود به سراغ مهمترین معارفی که دانستنش رابطه مستقیم و اثر بیشتری در معرفت و تقرب جستن در درگاه خدا را دارد!!!!!!!!!!!!!
به طور مثال خدا در قرآن میگوید که نماز از فحشا و منکر باز میدارد و یا اولین چیزی که جهنمیان به بهشتیان میگویند در این باره که ما چرا جهنمی شدیم این است که (لم نکن المصلین) "ما از نماز گذاران نبودیم" و باز در حدیث داریم که نماز معراج مؤمن و فاصله بین ایمان و کفر نماز است
حال چه میشود که ما نماز میخوانیم ولی فحشا و منکر هم انجام میدهیم
نماز میخوانیم اما انگار نه انگار که معراج مؤمن است و...
و
از آثار نماز آنچنان که باید و شاید بهره مند نیستیم!!!!
خوب دلایل مختلفی میتواند داشته باشد
یکی از این ها این است که به اندازه کافی از اسرار و معارف پیرامون نماز آگاهی نداریم
خوب آیا نباید اول به این ستون دین و رکن رکین ایمان و توحید عملی بپردازیم و معارف خود را در این باره افزایش دهیم؟
نباید بدانیم شروط قبول نماز چیست که اگر نماز انسان پذیرفته نشود بر طبق احادیث سایر اعمال هم پذیرفته نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
باید بدانیم چه کارهایی و چگونه از ما سلب توفیق میکند!!!!!!
خوب اینجا اگر کسی همتش و هدفش بندگی خدا باشد، و در این موارد اطلاع کافی نداشته باشد به نظر شما باید برود به سراغ این که ما پیش از این دنیا چه در چه عوالمی بودیم یا میرود برای کسب معارفی که واجب است و مورد تآکید خداست و در تقربش به خدا طبق گفته ی خدا بیشترین تأثیر را دارد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دوستان عزیز من
بنا به هدفی که شما در زندگی انتخاب کرده اید و جایگاهی که برای عقل خودبنیاد خود در برابر وحی خدا و سخنان فرستادگان و برگزیدگان خدا قائل هستید سخن استاد حقیر میتواند 100 درصد درست، 100 درصد غلط ، تا حدودی درست و تا حدودی غلط باشد
حال صلاح مملکت خویش خسروان دانند
اصل کلام در این است که انسان از اهم به مهم بپردازد ، ولی این اهم و مهم هم تابع دستگاه معرفتی و جهانبینی و هدفی است که در زندگی انتخاب کرده!!!!!!!
لا اکراه فی الدین قد تبین الرشد من الغی
یا علی
در پناه خدا باشید.
و بعد هم ایشان این پاسخ را در نهایت برای بنده ارسال کردند:
یک بنده ی خدا نوشته است:سلام
اول از همه بابت مطلبتون تشکر میکنم
شما راست میگید و فلانی.. هم درست همین حرف شمارو زد و کاملا قبول میکنم که اشتباه کردم
و از شما بابت نوع حرف زدنم معذرت میخوام ( که امیدوارم منو ببخشید )
ولی مشکل من اینکه منبع درست و حسابی ندارم
. لطفا شما در دسترس باشید تا منابع جذاب و خوب رو برام معرفی کنید
.
اول از همه که بزرگترین دغدغه ی من هست شناخت خدا و چگونگی عشق به خداست !
خیلی ممنون میشم که منابع خوب و جذابی برام معرفی کنید
یا حق