|
ترین ها چه کسانی هستند؟ بسیار جالب بود برای خودم!
|
|
۱:۴۸, ۱۵/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله فرمود:
عابدترين مردم كسى است كه واجبات را بجا آورد و بخشندهترين مردم شخصى است كه زكات مالش را بپردازد، و پارساترين مردم آن كس است كه از حرام كناره گيرد، و پرهيزگارترين مردم كيست كه حقّ را بگويد چه به نفع او باشد چه به زيانش، و دادگرترين مردم انسانى است كه براى مردم بپسندد آنچه را بر خود مىپسندد و آنچه را بر خود خوش ندارد، بر مردم نيز نپسندد و هوشيارترين مردم آن كس است كه بيشتر به ياد مرگ باشد، و كاميابترين انسان كه مردم به حال او حسرت مىخورند كسى است كه در زير خاك از كيفر الهى آسوده مىباشد و اميد ثواب دارد، و بىخبرترين مردم شخصى است كه به دگرگون شدن دنيا از حالى به حالى ديگر پند نگيرد، و ارزشمندترين انسان در دنيا فردى است كه دنيا نزد او بىارزش باشد، و داناترين مردم كسى است كه دانش ديگران را با علم خود فراهم آورد، و شجاعترین مردم آن كس مىباشد كه بر هواى نفس خود چيره گردد، و پربهاترين مردم دانشمندترين آنانست، و كمبهاترين مردم كم كمدانشترين آنانست، و كم لذّتترين مردم شخص حسود، و كم آسايشترين مردم خسيس است و بخيلترين مردم شخصى است كه بر انجام آنچه خداى تعالى بر او واجب ساخته بخل ورزد، و سزاوارترين مردم به حق آنست كه به آن بيشتر عمل نمايد، و كم حرمتترين مردم آدم فاسق هرزه است، ... و فقيرترين كس شخص آزمند مىباشد، و بىنيازترين مردم كسى است كه خود را از بند اسارت طمع رها ساخته، و برترين مردم از جهت ايمان خوشخلقترین آنان، و گراميترين شخص پرهيزكارترين مردم است، و با قدر و منزلتترين آنان فردى است كه پيرامون كار بيهوده كه سودى برايش ندارد نگردد، و پارساترين مردم كسى است كه در گفتگو جدل ننمايد گر چه حق با او باشد، و خائنترين مردم دروغگوست و سنگدلترين مردم زمامدارانند، و منفورترين مردم متكبّر است، و كوشاترين مردم كسى است كه گناهان را انجام ندهد، واقعبينترين مردم آن است كه از نادانان بگريزد، و سعادتمندترين آنان شخصى است كه با مردم بزرگوار آميزش داشته باشد، و خردمندترين مردم آن است كه با مردم سازگارتر باشد، و سزاوارترين مردم به تهمت كسى است كه با متّهمين نشست و برخاست نمايد، و سركشترين مردم فردى است كه غير شخصى را كه با او در نبرد است بكشد يا غير ضارب خود را مورد ضرب و شتم قرار دهد، و سزاوارترين مردم به گذشت توانمندترين ايشان بر كيفر دادن است، مستحقترين مردم به گرفتار شدن در دام گناه غيبتكننده است، و خوارترين كس، انسانى كه به مردم اهانت نمايد مىباشد، و دور انديشترين مردم آنكه بتواند خشم خود را بيشتر كنترل نمايد، شايستهترين مردم كسى است كه خيرخواهتر از ديگران باشد و بهترين مردم آن كس است كه مردم از وى بهرهمند گردند. جميل بن صالح از امام صادق از پدران بزرگوارش عليهم السّلام روايت نموده كه پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله فرمود: شخصى كه مايل است ارجمندترين مردم باشد بايد از خدا پروا داشته باشد، و هر كس كه بخواهد پرهيزگارترين مردم باشد بايد بر خدا اعتماد كند، و هر كس دوست دارد غنىترين مردم باشد بايد بدان چه نزد خداست بيشتر اطمينان نمايد تا آنچه در دسترس خودش مىباشد، سپس فرمود: آيا نمىخواهيد شما را از بدترين مردم آگاه سازم؟ عرض كردند: بلى (آگاه فرما)، يا رسول اللَّه، فرمود: كسى كه مردم را دشمن دارد؛ و مردم هم او را دشمن دارند، سپس فرمود: شما را آگاه نكنم به بدتر از اين؟ عرض كردند: آرى پيامبر خدا، فرمود: آنكه از لغزش نگذرد، و عذر را نپذيرد، و گناهى را نبخشد، سپس فرمود: آيا شما را به بدتر از آن خبر ندهم؟ گفتند: بلى اى رسول خدا، فرمود: كسى كه از شرّش آسوده نباشند، و به خيرش اميد نرود. معاني الأخبار-ترجمه محمدى ج2 4 باب 185 - عاليترين كمالات ..... ص : 4 |
|||
|
|
۱۱:۰۵, ۱۵/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام خيلي عالي هستن واقعاً بدرد بخور بود.سعي ميکنم چاپ کنم بزنم ديوار جلو چشمش باشه.
|
|||
|
|
۱:۰۲, ۳۰/مهر/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
به نام الله
![]() بسیار مفید بود. خواستم مجددا تاپیک بالا بیاد. |
|||
|
|
۱:۳۹, ۳۰/مهر/۹۲
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
نقل قول: |
|||
|
|
۱۰:۳۱, ۱۵/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/دی/۹۳ ۱۰:۳۱ توسط راوی110.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
أكمل الناس عقلا أحسنهم خلقا.
امام جعفر صادق (عليه السلام): كامل ترين مردم از نظر عقل، خوش خلق ترين آنهاست. اصول كافي ، ج 1 ، ص 27
|
|||
|
|
۱۳:۵۸, ۲۳/خرداد/۹۶
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
متن عربي حديث ذكر شده در تاپيك اصلي:
عن أبي حمزة الثمالي، عن الصادق جعفر بن محمد عليهماالسلام ، قال: الاشتهار بالعبادة ريبة، إن أبي حدثني عن أبيه، عن جده عليهمالسلام أن رسول الله صلىاللهعليهوآله قال: أعبد الناس من أقام الفرائض ، وأسخى الناس من أدى زكاة ماله ، وأزهد الناس من اجتنب الحرام ، وأتقى الناس من قال الحق فيما له وعليه ، وأعدل الناس من رضي ما يرضى لنفسه وكره لهم ما يكره لنفسه ، وأكيس الناس من كان أشد ذكرا للموت ، وأغبط الناس من كان تحت التراب قد أمن العقاب يرجوا الثواب ، وأغفل الناس من لم يتعظ بتغير الدنيا من حال إلى حال ، وأعظم الناس في الدنيا خطرا من لم يجعل للدنيا عنده خطرا ، وأعلم الناس من جمع علم الناس إلى علمه ، وأشجع الناس من غلب هواه ، وأكثر الناس قيمة أكثرهم علما ، وأقل الناس قيمة أقلهم علما ، وأقل الناس لذة الحسود ، وأقل الناس راحة البخيل ، وأبخل الناس من بخل بما افترض الله تعالى عليه ، وأولى الناس بالحق أعملهم به ، و أقل الناس حرمه الفاسق ، وأقل الناس وفاء الملوك ، وأقل الناس صديقا الملك ، وأفقر الناس الطماع ، وأغنى الناس من لم يكن للحرص أسيرا ، وأفضل الناس إيمانا أحسنهم خلقا وأكرم الناس أتقاهم ، وأعظم الناس قدرا من ترك مالا يعنيه ، وأورع الناس من ترك المراء وإن كان محقا ، وأقل الناس مروءة من كان كاذبا ، وأشقى الناس الملوك ، و أمقت الناس المتكبر ، وأشد الناس اجتهادا من ترك الذنوب ، وأحكم الناس من فر من جهال الناس ، وأسعد من خالط كرام الناس ، وأعقل الناس أشدهم مداراة للناس ، وأولى الناس بالتهمة من جالس أهل التهمة ، وأعتى الناس من قتل غير قاتله أو ضرب غير ضاربه ، وأولى الناس بالعفو أقدرهم على العقوبة ، وأحق الناس بالذنب السفيه المغتاب ، وأذل الناس ، من أهان الناس ، وأحزم الناس أكظمهم للغيظ ، وأصلح الناس أصلحهم للناس ، وخير الناس من انتفع به الناس. معاني الاخبار (َشيخ صدوق): ج1، ص 195و196 |
|||
|
|
۱۶:۴۷, ۷/اسفند/۹۶
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍوَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
|