|
مناظره زیبای حافظ شیرازی و امام زمان در قالب شعر!
|
|
۲۳:۴۲, ۲۰/اردیبهشت/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/اردیبهشت/۹۱ ۲۳:۴۳ توسط Imam12.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
شعر زیر یکی از غزل های معروف و عاشقانه حافظ شیرازیست که خواجه در آن به صحبت با یار خود(امام زمان) پرداخته و خواهان آمدن او شده که امام زمان به زیبایی پاسخ میدهد ...
گفتم غم تو دارم گفتا غمت سرآید / گفتم که ماه من شو گفتا اگر بر آید
گفتم ز مهرورزان رسم وفا بیاموز / گفتا ز خوبرویان این کار کمتر آید گفتم که بر خیالت راه نظر ببندم / گفتم که شبرو است او از راه دیگر آید گفتم که بوی زلفت گمراه عالمم کرد / گفتا اگر بدانی هم اوت رهبر آید گفتم خوشا هوایی کز باد صبح خیزد / گفتا خنک نسیمی کز کوی دلبر آید گفتم که نوش لعلت مارا به آرزو کشت / گفتا تو بندگی کن کو بنده پرور آید گفتم دل رحیمت کی عزم صلح دارد / گفتا مگوی با کس تا وقت آن در آید گفتم زمان عشرت دیدی که چون سرآمد / گفتا خموش حافظ کاین غصه هم سر آید |
|||
|
|
۰:۵۵, ۲۱/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
یادش بخیر
یه زمانی هر چیزی برام پیش میومد یه تفالی که به دیوان حافظ میزدم جوابمو میداد یه جورایی ندیده دوست هم شده بودیم اون موقع بچه بودم و دلم پاک ......... |
|||
|
|
۱۲:۵۱, ۱۸/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/مهر/۹۳ ۱۲:۵۴ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
دوستان یکشنبه 20 مهر،سالروز بزرگداشت حافظه...
خواستم یه تایپیک به این مناسبت بزنم،اما دیدم بهترین کار اینه که یک بار دیگه این شعر رو بازخوانی کنیم! گفتم غم تو دارم گفتا غمت سرآید گفتم که ماه من شو گفتا اگر بر آید گفتم ز مهرورزان رسم وفا بیاموز گفتا ز خوبرویان این کار کمتر آید گفتم که بر خیالت راه نظر ببندم گفتم که شبرو است او از راه دیگر آید گفتم که بوی زلفت گمراه عالمم کرد گفتا اگر بدانی هم اوت رهبر آید گفتم خوشا هوایی کز باد صبح خیزد گفتا خنک نسیمی کز کوی دلبر آید گفتم که نوش لعلت مارا به آرزو کشت گفتا تو بندگی کن کو بنده پرور آید گفتم دل رحیمت کی عزم صلح دارد گفتا مگوی با کس تا وقت آن در آید گفتم زمان عشرت دیدی که چون سرآمد گفتا خموش حافظ کاین غصه هم سر آید چند وقت پیش یه شعری در همین وزن خوندم،یک بیتش خیلی زیبا بود : ...گفتم که روی ماهت از ما چرا نهان است؟ گفتا تو خود حجابی! ورنه رخم عیان است...
|
|||
|
|
۰:۴۸, ۲۰/مهر/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
ای دل ار عشرت امروز به فردا فکنی / مایه نقد بقا را که ضمان خواهد شد
ماه شعبان منه از دست قدح کاین خورشید / از نظر تا شب عید رمضان خواهد شد *** آن پریشانی شبهای دراز و غم دل / همه در سایه گیسوی نگار آخر شد باورم نیست ز بد عهدی ایام هنوز / قصه غصه که در دولت یار آخر شد |
|||
|
|
۱۶:۱۵, ۱۹/آبان/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
«گفتم زمهرورزان رسم وفا بیاموز» اگه خطاب به آقا امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) باشه یه جوری نیست ؟ یه خورده بی ادبی نیست . مگه آقا نعوذبالله بی وفا اند؟ از کجا که این خطاب به آقا امام زمان باشه؟
|
|||
|
|
۱:۲۵, ۲۱/آبان/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/آبان/۹۳ ۱:۲۶ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۱۹/آبان/۹۳ ۱۶:۱۵)raha_313 نوشته است: «گفتم زمهرورزان رسم وفا بیاموز» اگه خطاب به آقا امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) باشه یه جوری نیست ؟ یه خورده بی ادبی نیست . مگه آقا نعوذبالله بی وفا اند؟ از کجا که این خطاب به آقا امام زمان باشه؟ لزومی نداره این شعر در مورد امام زمان باشه ولی اگر هم مقصد حافظ ایشان بوده باشند یک حالت ظریفی از مکالمه عاشقانه بین عاشق و معشوقه قصد بی ادبی نیست جوابش رو ببینید در مصرع بعد گفتا ز خوبرویان این کار کمتر آید جواب لطیفه با لطیفه اومده نمیشه به زبان نثر این بیت رو معنی کرد در ضمن قصد توجیه ابیات رو ندارم چون حافظ در معدود اشعارش اشتباه هم داشته ولی این شعرش واقعا زیباست(نظر شخصی) اللهم ارزقنا کوی دلبر |
|||
|
|
۱:۳۵, ۲۱/آبان/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
سلام
(۲۰/اردیبهشت/۹۱ ۲۳:۴۲)Imam12 نوشته است: شعر زیر یکی از غزل های معروف و عاشقانه حافظ شیرازیست که خواجه در آن به صحبت با یار خود(امام زمان) پرداخته و خواهان آمدن او شده که امام زمان به زیبایی پاسخ میدهد ... همکار گرامی ، ضمن تشکر از شما بابت این پست ایا شارحین و یا خود خاجه گفتن که این ابیات مربوط به خود و یار خود - مراد امام زمان - باشد ؟ ایا از قراین و شواهد چنین بر می اید یا اینکه ذوقیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟ |
|||
|
|
۱:۴۲, ۲۱/آبان/۹۳
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
البته با توجه به جهت گیری حافظ نمیتونه به غیر از ولی خدا رو مخاطب قرار داده باشه
چه ولی خاص چه ولی عام فقط شرحش تو مباحثات جدی و خشک و رسمی جواب نمیده و اینکه کلا پیشنهاد میشه این اشعار بمونن برای محافل خاص خودش |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |