کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چگونه باید در مقابل قبح شکنان ایستاد؟
۱۰:۴۲, ۲۵/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
دشمنان در هر جامعه‌ای فضای احساسی شیعه را می‌سنجند. اگرموضع‌گیری‌ها، فعالیت‌ها و ابراز احساسات از طرف شیعیان و علما برای حفظ عزت و کرامت مقدسات و اهل بیت (علیه السلام) به موقع باشد، طبیعی است که آن‌ها عقب‌نشینی خواهند کرد.

قداست ستیزی از جمله آفات رو به رشد و نگران کننده‌‏ی جامعه‏‏‌‏ی‏ ما و بلکه در سطح دنیاست که طی اقداماتی برنامه‌ریزی شده از سوی دشمنان اسلام، در قالب هجمه به مقدسات مسلمانان به خصوص شیعیان صورت می‏‌گیرد. این حرکت از پیش برنامه‌‌ریزی شده به طرق مختلف از جانب طراحان آن و شاید به منظور سنجش حساسیت مسلمانان و به خصوص شیعیان نسبت به مقدساتشان در حال پی‌گیری است.

اهانت به دین مبین اسلام و پیامبر عظیم‌‌الشان آن در مطبوعات اروپا تا سوزاندن قرآن توسط کشیش ملعون آمریکایی و اینک اهانت به ساحت مقدس امام هادی (علیه‌‌السلام) -که از چندی پیش آغاز گردیده- نمونه‌‌هایی از این تهاجمات در سال‌‌های اخیر است که که مقدسات مسلمانان و خاصه شیعیان را هدف گرفته است. افزایش رو به رشد این هجمه‏‌ها لزوم بیداری شیعیان به خصوص علما و مراجع اسلام را در خصوص مبارزه‌ی جدی با این اهانت‏‌‏ها بیش‌از پیش روشن می‏‌نماید. در این رابطه برهان با «حجت‌الإسلام محمد‌رضا نصوری»، معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت به گفت‌و‌گو نشسته‌ است. متن کامل در زیر به نمایش درآمده ؛

با توجه به افزایش اهانت به مقدسات شیعه، به خصوص امام هادی (علیه السلام)، اولاً علت انجام این اهانت‌ها را چه می‏بینید؟ ثانیاً تکلیف شیعیان در برابر این اهانت‌ها چیست؟

امروز هجمه و نگاه اسلامی‌ستیزی به فضای جامعه‏ی شیعی بسیار زیاد شده است. به خصوص در دهه‌های اخیر سعی می‌کنند به هر بهانه‌ای فضای جامعه و نگاه‌های اعتقادی و برنامه‌های عالی و مقدس ما را به نوعی تخریب کنند. در همین راستا در هر جامعه‌ای فضای احساسی شیعه را می‌سنجند تا ببینند موضع‌گیری شیعیان و علما چیست. اگر موضع‌گیری‌ها، فعالیت‌ها و ابراز احساسات از طرف شیعیان و علما برای حفظ عزت و کرامت مقدسات و اهل بیت (علیه السلام) به موقع و سر بزنگاه باشد، طبیعی است که آن‌ها عقب‌نشینی خواهند کرد، اما اگر نسبت به هتک حرمت‌‌ها و تهمت‌هایی که به گنبد و بارگاه اهل بیت (علیه السلام) و به خصوص امام هادی (علیه السلام) وارد می‌شود موضع‌گیری نکنیم، یک گام جلوتر می‌آیند.
بارگاه امام هادی (علیه السلام) در شهر سامرا قرار دارد که اکثریت این شهر با برادران اهل سنت است. در واقع دشمن می‌خواهد فضایی را ایجاد کند تا بین شیعیان و اهل سنت تفرقه بیندازد. اماکن، آثار، بقعه‌ها و مقدسات یکی از این دو را هتک حرمت می‌کنند تا این تصور ایجاد شود که طرف مقابل عامل چنین اقداماتی بوده است و میان آن‌ها اختلاف ایجاد شود.

در واقع می‌خواهند دل‌مشغولی ایجاد نمایند تا بتوانند برنامه‌های خودشان را اجرا کنند. در همین راستا استعمارگران در کشورهای اسلامی معمولاً دولت‌هایی را بر پا می‌کنند یا به نوعی فرهنگ‌سازی، نخبه‌سازی و فرقه‌سازی می‌کنند. در حقیقت فضایی ایجاد می‌کنند که نگاه دنیا به ما تخریب شود و به دنیا بگویند این‌ها که محوریتشان قرآن است حتی با خودشان هم سازگاری ندارند. در همین راستا اختلافاتی بین شیعیان و اهل سنت به وجود می‌آورند. مصداق‌های این موضوع در طول تاریخ بسیار زیاد هستند. در آینده هم قطعاً چنین اقداماتی افزایش خواهد یافت. این فضا نیازمند هوشیاری و درایت شیعیان است تا در مقابل اقدامات آن‌ها موضع‌گیری‌های بجا و درستی داشته باشند.

اگر یک اسرائیلی یک قطره خون از دماغش بیاید، سریعاً همه موضع‌گیری می‌کنند که نقض حقوق بشر شده است. در حالی که آن‌ها به یکی از مبانی اعتقادی ما که امامت باشد توهین می‌کنند و میان مسلمانان اختلاف می‌اندازند و هیچ کس هم صدایش درنمی‌آید. این کار را نقض حقوق بشر نمی‌دانند. آن‌ها می‌خواهند با ترویج خرافات و ایجاد تفرقه و نفاق بین مسلمانان و اهانت به ساحت مقدس امام هادی (علیه السلام) جامعه‏ی شیعی، علما و بزرگان را بسنجند تا اگر موضع‌گیری درستی نشد، یک گام جلوتر بیایند و دفعه‏ی بعد نعوذ بالله به بارگاه ملکوتی باقی اهل بیت (علیه السلام) و نه تنها مقدسات شیعیان بلکه همه‏ی مسلمانان اهانت کنند.

با توجه به نشر یک کلیپ توهین‌آمیز به ساحت مقدس امام هادی (علیه السلام) در فضای مجازی و فتوای آیت‌الله صافی در خصوص ارتداد اهانت‌کنندگان به ائمه (علیه السلام)، صدور این احکام را جهت مقابله با این قبح‌شکنان چگونه ارزیابی می‌کنید؟

همان طور که آن‌ها جریان‌سازی می‌کنند و به نمادها و مقدسات ما اهانت می‌کنند، علما و بزرگان ما هم باید روشنگری کنند و نسبت به این فضا بی‌تفاوت نباشند. باید ایجاد حساسیت کنیم، هم برای خودمان و هم برای جامعه. امروز اعلام نظر عالم بزرگوار آیت‌الله صافی گلپایگانی باید مقدمه ای باشد که بقیه‏‏ی مراجع هم به میدان بیایند. امام هادی (علیه السلام) امام همه‏‏ی ماست.

علما و بزرگان نایبین عام امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) هستند و باید جلودار شیعیان باشند و اقدامات این‌چنینی را محکوم کنند. شیعیان هم باید حواسشان جمع باشد که اگر با قاطعیت و جدیت جلو بیایند و از این بی‌حرمتی‌ها اظهار انزجار کنند، دیگر دشمن به خودش اجازه نمی‌دهد به این سادگی مرتکب چنین کارهایی شود.

اگر چند سال پیش که ساحت قرآن و اماکن مقدسة شیعیان هتک حرمت شده بود، همه‏ی بزرگان و علمای ما دست به دست هم می‌دادند، با جدیت موضع‌گیری می‌کردند و همه‏‏ی مقلدین و مردم پشت سر مراجع بزرگوار قرار می‌گرفتند، دشمن به خودش اجازه نمی‌داد این کارها را تکرار کند. نمونه‏‏ی تاریخی این موضوع فتوای مرحوم میرزای شیرازی مبنی بر تحریم توتون و تنباکو است که باعث شد مردم قلیان‌ها را حتی در دربار ایران بشکنند. در واقع همه با هم متحد شدند.

امام هادی (علیه السلام) دو زیارت دارد: یکی زیارت غدیریه که زیارت امیرالمؤمنین (علیه السلام) در روز غدیر خم است و یکی زیارت جامعه‏ی کبیر که یک دایره‌المعارف تشیع است. باید به آثار امام هادی (علیه السلام) مراجعه کنیم و این آثار را هرچه بیشتر ترویج دهیم. در مجموع اگر می‌خواهیم در این فضا از امام هادی (علیه السلام) و به طور کلی از مقدساتمان دفاع کنیم، باید هم برای خودمان و هم برای دیگران ایجاد حساسیت کنیم تا اِن‌شاءالله دیگر این بی‌حرمتی‌ها تکرار نشود.

با توجه به حساسیت موضوع، واکنش به موقع در برابر این هجمه ‏‏‏ها را چگونه ارزیابی می ‏‏کنید؟

به نظرم اگر بزرگان، دانشجویان، حوزویان، اصحاب رسانه به خصوص در فضای مجازی و سایبری به موقع و بجا موضع‌گیری نکنند، مثل لباس بعد عید خواهد بود. بنابراین باید به موقع و بجا اطلاع‌رسانی و روشنگری شود. من فکر می‌کنم خیلی از عزیزان و شیعیان خبر ندارند، اگر بدانند چه جسارتی دارد می‌شود، همه موضع‌گیری می‌کنند و از این مظلومیت امام هادی (علیه السلام) و شیعیان دفاع خواهند کرد.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: erfaneh ، Havbb 110
۸:۴۰, ۲۶/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
پشت پرده توهين به امام علي النقي ارواحنا فداه
امام علی النقی علیه السلام:
ألْحِكْمَةُ لاتَنْجَعُ فِى‏الطِّباعِ الْفاسِدَةِ؛
حكمت در سرشت‏هاى فاسد تأثيرى ندارد
(بحارالأنوار، ج ۷۸ ص ۳۷۰)

تمسخر و وهن پیام ادیان و دیانت مردمان کهنه ترین و هرزترین ابزار دین ستیزانی است که کاری جز این در برابر هیمنه ادیان از آنها بر نمی آید. پشت صحنه البته , همیشه عروسک گردانانی هستند که دین ستیز های لوده را می آرایند و به میدان میفرستند و به تماشا می نشینند تا شاید از آزار و اذیت و تمسخر مومنان بهره ای هرچند کوتاه ببرند .
دین ستیزان مطلع تر می دانند که این روش یک رویه ارتجاعی است که از هزارها سال پیش به قدمت پیام ادیان مورد استفاده ایشان بوده و البته کمترین تاثیرگذاری را هم در تقابل با ادیان دارد . اما عده ای از همراهان آنها هستند که جز لودگی و تمسخر کاری از انها برنمی آید و از قضا قربانی کردن انها مفید تر از حضور آنها است !
کمتر پیش می آید که این دو با هم یکجا دیده شوند .اما در مصاحبه هاي ( بخوانید مدافعه ها ) اخیر بی بی سی فارسی با "شاهین نجفی " این پدیده قابل رویت بود . شاهین نجفی خواننده ای است که چندی پیش در هجو انتظار و ظهور ترانه ای بنام "مهدی" خواند . اما شهوت شهرت وی از بازخوردهای این ترانه توهین آمیز سیراب نشد و اقدام به خواندن ترانه ای دیگر به نام "نقی " نمود که در آن از هیچ تلاشی برای پاشیدن خاک به آفتاب دریغ نکرده است . وبرای اینکه اطمینان یابد بازخودرهای این توهین ها به اندازه کافی شديد خواهد بود پوستر این ترانه را هم وهن گنبد طلایی ائمه با نصب پرچم همجنسگرایان بالای گنبد و پرواز کلاغها بجای کبوترها و تشبیهی که ادب قلم مانع توصیف آن است قرارداده است .
شاهین نجفی قبل از هرچیز یک قربانی است .قربانی سیاست های دین ستیزی و اسلام هراسی دشمنان مردم است که سالهاست در فضای مجازی و رسانه ای غربی به زبانهای مختلف تدارک دیده شده است . شاهین نجفی یک قربانی رقت انگیز است . تراوشات ذهنی وی که برخی نام هنر بر آن می نهند ناشی از عدم درک و هضم روابط و معلول ها میان پنداشته هاي ذهن مجازی اش با گذاره های واقعی در دنیای حقیقی است . در پس سطور و تصویرسازی توهین آمیز و تاریکی نفرت وی از مردمش گره های ذهنی رقت انگیزی نمایان است . ذهنی که نتوانسته با مردم و دیانت مردمان دیار خویش کنار بیاید . و به زعم خود به جنگ آنها رفته است .
در این میان همانها ( همان عروسک گردان ها ) که سالهاست اتش تهیه اسلام هراسی و اشاعه شبهه و تردید بر ایمان جوانان ریخته اند آش را شورتر از آنچه باید یافته اند و تقلا می کنند که این زیاده روی را چاره ای جویند . بی بی سی فارسی که در غایله قران سوزی تری جونز هم به دفاع از وی گریبان دریده بود , بلافاصله تلاش کرد شاهین نجفی را از ننگ اهانت به ائمه تبرئه کند . در این مصاحبه اینترنتی مجری بی بی سی فارسی تلاش می کند ادعای عدم توهین به ائمه علیهم السلام را در دهان شاهین نجفی بکارد اما وی انقدر باهوش نیست که درک کند چه اتفاقی در حال رخ دادن است. گردانندگان بی بی سی فارسی که از وی نا امید می شوند روی مولفه دیگر خبر یعنی صحت و سقم فتوای صادر شده متمرکز می شوند .
همکاران بی بی سی فارسی در صدای آمریکا و رادیو اروپای آزاد گویا بعد از توجیه شاهین نجفی در مصاحبه با وی نقش تکمیلی را ایفا می کنند تا جایی که در ادعای مضحکی , وی به توصیه دوستانش اتها م توهین به ائمه علیهم السلام را رد می کند اما در موضعی کودکانه و لجوجانه باز بر همان توهین ها اصرار می ورزد و اين بار جامعه ایرانی معترض را نیز از توهین های خود بی نصیب نمی گذارد و آنها را دگم و نادان نسبت به هنر می داند . وی هنوز متوجه نشده است ادامه این رویه و اصرار بر توهین و تمسخر اعتقادات مردم میتواند نقطه پایانی رقت انگیز بر فعالیت به اصطلاح هنری اش باشد .
فهم چرایی این عملکرد چندان سخت نیست . دین ستیزان مطلع تر نقش تندروی ها و توهین های اینچنینی در اتحاد و یکپارچگی جامعه مذهبی را می دانند و روش استحاله تدریجی پای آهنگ های رپ اباحه سرا یا رپ های پرسر و صدای جنبش سبز یا دستنوشته های شیک لائیک و سکولار را موثرتر می پندارند.
بر خلاف جو سازی های رسانه های دروغین ضد اسلامی هنوز هیچ فتوای اختصاصی در مورد این هتاک صادر نشده است و همه آنچه در شبکه های اجتماعی یا رسانه های ضد اسلامی منتشر شده پاسخ به سوالهای عمومی مراجعه کنندگان است
اما موج حماسه ساز برخاسته از جوشش مردمی و غیرت ایرانیان از هر طیفی که توهین و تمسخر آیینشان را برنمی تابند چندان بلند است که که عروسک گردانان را به تلاش برای تصحیح این توهین و تندروی واداشته است . آنان از این بیم دارند که موج این اعتراضات بیش از این به بدنه مذهبی جامعه سرایت کرده و منجر به عکس العمل های جدی جامعه مذهبی ایران و مراجع عظام گردد . پافشاری این رسانه ها بر انتساب دروغین این اعتراضات به نیروهای دولتی و حزب اللهی در این راستا ارزیابی می شود . آنان امیدوارند با مهار و مدیریت این عکس العمل ها زمینه گام های بعدی را فراهم آورند .
آنچه از مجازات این هتاک مهمتر است عدم غفلت از وقایع منطقه و درک ضرورت های این برهه حساس تاریخی است . از زمانی که پای استعمار غربی به این منطقه باز شده است مهمترین دست آویز استمرار سیطره و تسلط آنها بر منطقه تشدید اختلافات مذهبی و قومی و عقیدتی بوده است . گفتگو و توازن و تعادل میان طیف های مختلف فکری و مذهبی در این منطقه به هیچ وجه به نفع آنها نبوده تا جاییکه پیوسته اقدامات آنها در ایجاد کلنی های اختلاف در منطقه و ایران قابل رصد است .
کنار رفتن نقاب همراهی با دین غیر سیاسی سکولاریسم انگلیسی و تشدید دین ستیزی های توهین آمیز و همزمانی آن با رسوایی آشکار وهابیت سعودی و نمونه ترکی در پیشبرد سیاستهای غرب در مقابله با جبهه مقاومت و تلاش آنها برای نجات صهیونیستها در این برهه حساس تاریخی باید ما را از هر طیف فکری با اندک تعلق خاطری به اسلام نبوی (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به اتحاد و انسجام بیشتر وادارد .
بر خلاف فاصله های موجود میان ما از گرایشهای مختلف و عناوین و برچسب هایی که ما عادت داریم میان یکدیگر رد و بدل کنیم آنها همه ما مذهبی ها را تا زمانی که اندک تعلق و رنگ و بویی از اسلام داشته باشیم به یک چشم می نگرند . پرده تزویر مسلمان خوب و مسلمان بد یا اسلام سیاسی و اسلام غیر سیاسی در صحنه بین الملل مدتهاست که برافتاده است اما متاسفانه داخل ایران این فرآیند به خوبی تبیین و تشریح نشده است . در جریان اخیر رسانه های فارسی زبان وابسته به اردوگاه غرب تلاش می کنند که مولفه سازی و سپس نهاد سازی رسانه ای کنند . از مولفه های مورد تاکید آنها که هر مسلمان خوبی از دید آنها باید دارا باشد بی تفاوتی مقابل همین توهین هاست به این معنی که هر کس هرگونه خواست می تواند ارزش ها و اعتقادات دیگران را دست آویز و بازیچه سرگرمی و هنر نمایی خود کند و معتقدان به آن ارزشها نیز در جامعه متمدن امروزی نباید متعرض وی شوند وگرنه بلافاصله برچسب های اسلام سیاسی و حزب الهی و دولتی خواهند خورد . این فرایند تا آنجایی پیش می رود که در گزارش یکی از موسسات پژوهشی آمریکایی از میان چند گزینه ای که برای تشخیص اسلام مطلوب از اسلام نا مطلوب به زعم آنها پیشنهاد می شود شاخص برسمیت شناختن حقوق همجنسگرایان است . به این معنی که هر مسلمانی که بتواند بر خلاف نصوص صریح قرآن حقوق همجنسگرایان را برسمیت بشناسد مسلمان مطلوب و در غیر این صورت مسلمان نامطلوب است .
فراتر از نهاد سازی رسانه های بیگانه جامعه ایرانی از مسلمان و غیر مسلمان از مذهبی حزب اللهی و غیر حزب الهی ... متدین دولتی و سنتی ... و حتی غیر مذهبی رپ خوان نیز نسبت به این نوع توهین ها واکنش نشان می دهد و نشانی از هنر و ادب و تمدن در آن نمیابد . در این میان حتی غیرت ورزی دینی کسانی که چندی است میان آنها و نظام فاصله افتاده نباید مستمسک ملامت قرار گیرد بلکه شایسته است دست آویزی برای درخواست همیشگی مردم در جهت تعیین پررنگ تر مرزها با دین ستیزان غریبه با اسلام و انقلاب تلقی گردد.
اگر وهابی "دین مدار" سعودی و رسانه های "دین ستیز" انگلیسی در تخریب گنبد سامرا و وهن تصویری آن به اشتراک می رسند ضروری است ما نیز از هر گرایش و سلیقه ای بدور از هرگونه انفعال و پراکندگی پاسخی مناسب این سناریو تدارک بببینیم . در این راه ضرورتی ندارد اختلاف سلیقه ها و گرایش ها را فراموش کنیم بلکه یک اقدام هماهنگ و در خور جامعه ایران می تواند هزینه این اقدامات را برای هتاکان بسیار بالا ببرد و اجرای مکرر این سناریوی تکراری را ناکام گذارد
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: erfaneh
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
  جعبه سیاه "هاشمی رفسنجانی" را چگونه باید گشود؟ قبیله منتظر 73 16,821 ۲۵/فروردین/۹۷ ۱۹:۴۶
آخرین ارسال: قبیله منتظر
Exclamation وحدت شکنان انگلیس مآب عبدالرحمن 1 2,099 ۲۴/دی/۹۲ ۱۳:۱۳
آخرین ارسال: عبدالرحمن

پرش در بین بخشها:


بالا