کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: تا چه حد با این فرهنگ و ورزش آشنا هستید؟
بسیار زیاد آشنایی دارم
تا حدودی آشنایی دارم
بسیار کم آشنایی دارم
اصلا آشنایی ندارم
 توجه: این نظرسنجی عمومی است و سایر کاربران می توانند گزینه منتخب شما را مشاهده کنند. [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 3.25 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فرهنگ و آیین ورزش باستانی(همراه با آموزش)
۱۳:۰۷, ۱۵/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/تیر/۹۲ ۱۵:۲۴ توسط m.hossein.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم:

نوجوون هایی مثل ما استعدادهای زیادی دارند ولی گاهی خودشان خبر ندارند.مثلا یکی از استعدادهای من ورزش است من چند ورزش رفتم:ژیمناستیک - تکواندو - شنا - فوتبال استعداد داشتم ولی شکوفا نشد.[تصویر: biggrin.gif]

بعد از فوتبال که در باشگاه مقاومت بازی میکردم با ساختمانی آشنا شدم که درآن صدای شعر می آمد .با چند نوجوان هم در آنجا یعنی باشگاه زورخانه ی شهدای بسیج آشنا شدم و اسم چندین شهید باستانی کار کرج را در‌‌ آن دیدم.

اول که وارد میشوی نوشته است:لا فتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار موقع خروج هم این ور در نوشته:ان الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة و سر در آن بنری است از شهید قهرمان و باستانی کار شهید سعید طوقانی کمی نشستم شیفته ی این ورزش و چرخیدن و میل بازی آن شدم و هم اکنون 2 سال است که دارم در این ورزش فعالیت میکنم. هم اکنون حوصله ندارم اما

ادامه دارد...

درباره ی فرهنگ و آیینش هم توضیح خواهم داد
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یار کوچک ، أین المنتظر ، mhvvhm ، یاســین
۱۴:۲۰, ۱۶/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/خرداد/۹۱ ۱۵:۵۶ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #2

سلام برادر عزیزم
ممنون از تاپیک خوبتون، من همیشه آرزوم بوده وقتی پسرم از آب و گل در اومد، بفرستمش تو این ورزش فعالیت کنه. پیگیر توضیحاتتون هستم.موفق باشید.
یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.hossein ، علی امینی ، یاســین
۱۵:۲۳, ۱۶/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/خرداد/۹۱ ۱۵:۲۵ توسط m.hossein.)
شماره ارسال: #3
آواتار
از امام بزرگوار امام خمینی(رحمة الله علیه)از آقا امام خامنه ای(مدظله العالی) چندین سخن از این ورزش قدیمی ایران آمده معمولا این ورزش از کمترین بودجه برخوردار است و کسی جذب آن نمیشود؛چون تبلیغات و مسابقات این ورزش در رسانه ی ملی پخش نمیشود پهلوانان چندین خصلت دارند اما؛بدلیل اینکه یکی از دوستان منتظر خود ورزش است اول به ورزش میپردازیم آهان راستی سایت
بین المللی:فدراسیون بین المللی ورزش پهلوانی
داخلی:فدراسیون پهلوانی جمهوری اسلامی ایران
نام مرکز عرضه ی محصولات باستانی هم در تهران دلیرستان است که اگر اشتباه نکنم در میدان انقلاب است.

شکل ظاهری زورخانه:یک گود در وسط زورخانه ساخته میشود که ورزشکاران در آن گود ورزش میکنند و سکوهایی برای نشستن مردم و تماشاچیان این ورزش و در روبروی گود زورخانه وجود دارد. جایگاهی به اسم سردم است که مرشدان در آن ضرب میزنند و میخوانند. البته زورخانه های امروزی بعضی دارای زمین کشتی و وسایل بدنسازی هستند.گودی که ما در آن ورزش میکنیم دومین گود بزرگ ایران است که؛اولین آن درمشهد قرار دارد و گود بزرگتری نیز انشالله در شهرستان خرم آباد لرستان ساخته خواهد شد.

مرشد کیست: به شخصی که در مکانی مقابل گود که بالاتر از گود قرار داردمینشیند و ضرب( تنبک نوعی ضرب استضرب بزرگتر از تنبک است و از پوست گوسفند تهیه میشود و برای دادن صدا نیاز به گرما دارد.اکثر کسانی که ضرب میزنند دستشان بسیار داغون است)

انجام ورزش: ورزشکاران باستانی به دو صورت ورزش میکنند:1-بصورت ساده
2-بصورت شیرین کاری که معمولا بزرگترها یا به قولی پیشکسوت ها نوع اول و نوجوان ها و جوان ها و میانسالان نوع دوم را اجرا میکنند

فعلا برای خواندن همینقدر کافیست.
ادامه دارد...
یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، یار کوچک ، یاســین
۱۵:۴۱, ۱۶/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #4

یه نکته رو بنده اضافه کنم به این تاپیک.
متاسفانه امروزه ورزش بدنسازی جای این ورزش رو گرفته. ورزش بدنسازی بسیار اصولی و علمی تر از این ورزشه و....

ولی در ورزش بدنسازی اخلاق هیچ جایگاهی نداره.

ورزش پاورلیفتینگ (ورزش خودم) اصلا اخلاقیات هرچی توش کمتر رعایت بشه شما موفق تری!! (بیشتر توضیح نمیدم)

اگر الان دوازده ساله که ایام عید مسابقه ی مردان آهنین پخش میشه ، و چند نفر پاورلیفتینگ کار میان آیتم هایی رو انجام میدن و در نهایت شما میبینین در کنار قهرمان مسابقات ، فردی انتخاب میشه به عنوان «مرد اخلاق» و بهش جایزه میدن. در صورتی که کسانی که خودشون توی این ورزش هستند میدونن که مرد اخلاق در این ورزش شبیه به یک جوکه...

در مورد این مسئله هم اگه صحبت کنیم فکر کنم بد نباشه!

یا علی (علیه السلام) Heart
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، m.hossein ، mhvvhm ، یاســین ، Ali#59
۱۶:۱۶, ۱۶/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
البته این ورزش هم نکات علمی داره که ما چگونه ورزش کنیم اما یک فرهنگی است که انشاالله فردا به آن می پردازم در رابطه با ورزش های دیگر هم صحبت میکنم و نام تاپیک را تغییر میدهم ممنون از شما
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، یاســین
۲۱:۵۰, ۱۷/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
ورزش پهلوانی دارای چند نوع حرکت است:1- ورود به گود 2-سنگ گیری 3- شنا(شنو) 5- میل گیری 6- پا زنی7- کباده زنی8- کشتی پهلوني(بسیار کم صورت میگیرد) اما چون در گود زورخانه صلوات زیاد فرستاده میشود و یا علی و یا حسن و یا حسین و ...زیاد گفته میشود به همین دلیل قداست پیدا کرده و موقعی وارد میشویم دستمان را به زمین میزنیم و میبوسیم. حالا پس از ورود کسانی که شیرین کاری انجام میدهند شروع میکنند به انجام آن کارها و سپس تخته ای بر میدارند به نام تخته ی شنا(شنو) ساده زن ها هم دور گود میچرخند نا شعری که مرشد میخواند تمام شود و ضرب تندتر شود سپس اول پیشکسوت تخته را بر میدارد(گاهی اوقات سادات در ضمن سادات در این گود در روبروی میاندار و پشت به سردم قرار میگیرند(معمولا))

میاندار: به شخصی که برای انجام حرکات در وسط گود قرار میگرد و علامت میدهد و بقیه نیز باید کارهایی که اواجرا میکند آنها نیز اجرا کنند میاندار گفته میشود برای انجام کارهای شیرین کاری میاندار یکیست اما برای ورزش ساده امکان دارد میاندار متغیر باشد

فرمان میاندار چیست: میاندار شیرین کارها برای فرمان دادن از کلماتی چون: علی؛یا علی؛یا وقتی صدا نرسد مجبور به هی گفتن است که خیلی کم اتفاق می افتد. اما کسانی که ساده میروند ورزش را با صلوات و گفتن نام یا علی، یا حسن مجتبی، یا حسین شهید و ... پیش میبرند و از ثواب غافل نمیشوند.

پس از برداشتن تخته ی شنا برای شیرین کارها میاندار به وسط میرود و میاندار و اطرافیان پس از انجام کارهای شیرین کاری بر روی زمین کنده(ک حرکت ضمه دارد)(نوعی زانو زدن مخصوص این ورزش) می زنند و شخصی برای اینکه یاد و خاطره ی مولا امیرالمومنین(علیه السلام) در رابطه با فتح خیبر و قضیه ی در خیبر دو سنگ به شکل در قلعه بر میدارند و بر روی زمین میخوابند و شروع میکنند به گرفتن سنگ و بلند کردن آن به طوری که وقتی راست را بلند میکنند کمی خود را مایل به چپ میکنند و وقتی سنگ سمت چپ را بلند میکنند متمایل به راست میشوند و مرشد نیز برای هر بلند شدن جمله ی مخصوصی میگویند که هر جمله مخصوص یک عدد است و من 6 تا از آن را بلدم انشالله پس فردا کل آنرا به شما میگویم(50 تاست) شیرین کارها باید یا 12 بار سنگ ها را بلند کنند یا 24 بار در غیر اینصورت از ایشان امتیاز کثر خواهد شد اما ساده فرقی نمیکند

پس از سنگ گیری شیرین کارها با فرمان میاندار روی تختی شیرجه میزنند و دوباره شروع به شیرین کاری میکنند بعضی از شیرین کاری ها را بعدا نام خواهم برد شنا(شنو) دارای سه نوع شنا رفتن است:1-شنای سرنوازی که شنای آرام است و به دوصورت پا باز و پاجفت میشود آنرا انجام داد( شنا های ورزش های دیگر پاجفت است اگر پاهایتان را از هم دور کنید میشود پا باز.2-شنای تند(شلاقی) شنایی که بسیار سریع است 3- شنای تک(دو تا سه تا: بعدا تضوضیح میدهم)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، mhvvhm ، یاســین ، Ali#59
۱۲:۱۰, ۳۰/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/خرداد/۹۱ ۱۲:۱۳ توسط m.hossein.)
شماره ارسال: #7
آواتار
1- شنای سرنوازی: اسمش روی خودش است یعنی شنایی که یر را در آن نرمش دهیم البته به صورت قانونی 2- شنای شلاقی: یعنی شنای سریع به این معنی که هروقت شما شنای اول را تمام کردید بدون مکث شنای دوم را انجام دهید. 3- شنای تک(دو تا سه تا): پس از شنای شلاقی شما باید شنای ماهی انجام بدهید شنای ماهی یعنی کمرگاه شیب زیادی بگیرد بطوری که تمام وزنتان روی دستتان بیفتد.

در شنای تک مرشد شعر میخواند و شما شنا را انجام میدهید و وقتی شنا میروید که خواندن یک بخش از شعر یا یک مصرع از آن شعر تمام شود و در اینجا گوش به فرمان میاندار دارید وقتی میاندار علامت داد شما شنا را دو تا و پس از دو تا شنا رفتن آن را سه تا میکنید و اگر ورزش حرفه ای باشد پس از تمام شدن سه تایی ها بلند میشوید اما برخی ساده کارها پس از آن دوباره شنای سریع را انجام میدهند.(همه ی این شناهایی گفتم بجز شنای ماهی که عضو شنای تک است میتوان بصورت پاجفت و پا باز انجام داد.

نرمش: پس از بلند شدن از تخته با ضرب و پرش های متوالی درجا نرمش را آغاز میکنند که در ورزش ساده بسته فرمان میاندار دارد اما معمولا در ورزش حرفه ای هرکدام از نرمش های انتخاب شده برای کار را 4 بار انجام میدهند.

این نرمش ها عبارتند از(اسم دارها را میگویم البته این اسم ها صرفا اسم اند واقعی نیستند مثلا خنجر و کمان نمیدهند دست کسی):پای کرمانشاهی - کمان کشی - خنجر کشی - کف گرگی(این را مرشدما گفته) - پروانه - کباده زنی - خمیرگیری(همون یک دو سه چهار خودمون که میریم پایین فقط فرقش اینه که با علامت میانداره)- نرمش سر: مانند بالا پایین و چپ و راست کردن آرام سر و پس از آن صلوات و آخرین حرکت نرمش:بشین پاشو هست که بصورت تک و دوتایی و سه تایی و چند تایی وجود دارد و در آن شیرین کاریهای بسیار نهفته است.پای کرمانشاهی: میشود گفت به چپ بردن پای راست اول و پس از آن به راست بردن پای چپ و یک درجا که این در جا زدن بصورت تک و دو تا و سه تا وجود دارد.

تذکر به خودم: شنای پیچ را نگفتم شنای پیچ معمولا پس از بشین پاشو است که ما در شنای پیچ باید تعادل خود را بین دو دست و دوپایمان حفظ کنیم سپس بدنمان را به چپ و راست هدایت کنیم پس از این شنا تخته ی نیزه یا شمشیر مانندمان که جنسش از چوب است را برمیداریم و سر جایش میگذاریم .

انشاالله میل گیری بعدا!!!!.

اما اخلاق طبق نظر علما بسیار مهمه ما در گود زورخانه ی خودمان نماز میخوانیم چون میدانیم این گود پاک است بگذارید این ورزش تمام شود در مورد اخلاق هم سخن خواهیم گفت
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، Ali#59
۱۵:۲۳, ۲۲/تیر/۹۲
شماره ارسال: #8
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
مردم بیشتر با بخش میلگیری ورزش باستانی آشنا هستند. یعنی همان دمبل گیری
Big Grin.
میل در ورزش نماد گرز است. که در انواع مختلف وجود دارد. نوعی از آن دسته ای بلند داشته و برای میلبازی از آن استفاده میشود. میلبازی انجام حرکاتی نمایشی با میل است که بیشتر مربوط به پرتاب میل به هوا با قوانین مخصوص به خود و گرفتن آن است که با دومیل و سه میل و چهار میل و گاهی به 5 میل و 6 میل هم میرسد.(برای ورزش حرفه ای است)
اما میلگیری یعنی برداشتن دومیل و دوران دادن آن دور بازو که به ترتیب اول با دست راست و سپس با دست چپ انجام می شود.در ورزش های حرفه ای باستانی حرکات از قبل تمرین شده و میلگیری دارای حرکاتی نمایشی است. مرشد هم باید آهنگ های مخصوص میلگیری را اجرا کند و شعر بخواند.
این بخش دارای میلگیری ساده(کند) نرمش ومیلگیری تند است. میلگیری ساده که در آن ورزشکاران با مرشد هماهنگ هستند بصورت کند انجام میشود و هر بار دوران میل با بوم ضرب مرشد همراه است و بین دوران ها حدود 2 الی 3 ثانیه فاصله است. در بخش نرمش میل را زمین گذاشته و میل را پایین و بالا می آورند تا نرمشی برای بازو باشد. و در بخش میلگیری تند ورزشکاران بلافاصله پس از دوران یک میل بدون مکث میل دیگر را دوران میدهند.
در ورزش ساده گذاشتن و برداشتن و بالا بردن میل اول با سادات و سپس با پیشکسوتان و سپس با پس کسوتان است.
Big Grin
در ورزش حرفه ای هم گذاشتن میل اول با میاندار و سپس با بقیه ی اعضای تیم است.
دفعه ی بعد: بخش پای ورزش زورخانه ای
یاعلی

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، Ali#59
۱۰:۳۶, ۲۸/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #9
آواتار
سلام
کاش عکس هاشون رو هم میذاشتین

یه خوبیه دیگه این بود که تو این ورزش ها گلریزان هم داشتن

و ورزشی که کنارش اخلاقیات رشد نکنه ببخشید اما با خرس شدن فرقی نداره