|
چی کار کنم کمتر گرفتار گناه بشم؟
|
|
۱۲:۰۰, ۲۴/خرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/خرداد/۹۱ ۱۲:۰۴ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم سلام اول یه چند لحظه به این جمله فکر کنید: شیطان برای دست های بیکار، کار تهیه میکند . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ببینید دوستان این تاپیک نیاز به عمل داره اگه نمیخواید عمل کنید پیشنهاد میکنم وقتتون رو تلف نکنید و بیخودی مطالب رو نخونید . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . خوب دوستانی که گویا تصمیمشون رو گرفتن که عمل کنند اول بیاید یک دفترچه برداریم بعد اون شرایطی رو که در اون شرایط خدایی نکرده مرتکب بزرگترین و مهمترین گناهانمون میشیم رو یاد داشت کنیم توش در چه مکانهایی؟ و در چه زمانهایی؟ و در چه شرایطی؟ در خلوت؟ در چه جمع هایی؟ بعد نوع گناهان رو یاد داشت کنیم؟ بعد از اینکه دقیقاً اینها به دست اومد در گام بعدی باید راهکارهای علاجش بدست بیاد یکمی با مثال مسئله رو باز میکنم ببینید بعضی ها جنبه ی بودن در یک مکان خلوت رو ندارند، مخصوصاً بعد از اینکه زیادی شکمشون پر شه بعضی ها وقتی با یه جمع دوستانه میشینن جنبه ی نگه داشتن زبان رو ندارند و حتی جنبه حفظ گوششون رو بعضی ها میدونن الان اگه فلان جا بمونند فلان غلط زیادی رو انجام میدند و از چپ و راست و جلو و عقب هم وسوسه میشن (بابا پیغمبر خدا یوسف فرار کرد ما پُر رو پُر رو میشینیم) بعضی ها میدونن فلان رفیقشون معمولاً توی لبپتاپش چیزای ok وجود نداره باز میرن ببینن چی میبینه نکته ی بسیار فوق کلیدی این طرح این هست که دقیقاً باید یادداشت بشه تمام جزئیات شرایطی که ما در اون شرایط مرتکب گناه میشیم و اگه یکم دقت کنیم میبینیم که بارها و بارها هم تکرار میشه اون شرایط و باز هم مرتکب میشیم پس تا وقتی که اینقدر ضعیف هستیم در برابر نفس باید اون شرایط رو تغییر دهیم رسول الله کلامی دارند به این مضمون که: اگر در خلوت نمیتونی خودت رو حفظ کنی از خلوت خارج شو!!!!!!!!!! یه جورایی گام اول محاسبه ی نفس است این کار! یعنی یادداشت گناهان همراه با اون شرایطی که در اون ما مرتکب گناه شدیم فعلاً در این مرحله خیلی وارد گناهان قلبی که بسیار بسیار مهم هستند نمیشیم مانند حسد و کینه و... که پناه بر خدا ایمان انسان رو میخورند! إن شاء الله ادامه دارد.... |
|||
|
|
۱۲:۰۸, ۲۴/خرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/خرداد/۹۱ ۱۲:۱۴ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
نقل قول:ببینید دوستان این تاپیک نیاز به عمل داره به نام خدا سلام علی آقای 110 خدا خیرتون بده برادر... من یکی خیلی به این تاپیک نیاز دارم!!!!!!!!!! همین الان اعلام آمادگی می کنم به شدت! فقط اگه خدایی نکرده دفترچه دست کسی بیفتهههههههههههههههه!!!!!!!!! چه شود!!!!!!!!! ![]()
|
|||
|
|
۱۲:۱۱, ۲۴/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
به مسئله خیلی عالی اشاره کردی ....مطمئنم که خیلی از بچه های به این درد مبتلا هستند و البته هستیم ولی خب کسی روش نمی شد حرف بزنه...
یکی از دوستان من برای رهایی از وسوسه ها بالای کامپیوترش یه کاغذ چسبونده با این متن: توجه توجه دقیقا همین الان چشمان نازنین مهدی فاطمه به تو دوخته شده است.... چه میکنی؟؟؟؟ خب این خیلی موثره تو خیلی از وسوسه ها. ولی به نظر من علی اینقدرهام سخت نیست مهم اون قدم اوله ... خدا که نمیخواد مارو مجبور کنه... ما همینکه ثابت کنیم میلی به گناه نداریم بقیه اش حله... دیگه خداوند متعال هوامونو داره... مهم اون قدم اوله است و من حقیر فکر کنم این قدم اول هم نه با تعقل و نه با شناخت گناه و نه با هیچ چیز دیگه ای نمیتوان برداشت جز با تضرع و توسل به دامن اهل بیت(علیهم السلام) |
|||
|
|
۱۲:۱۲, ۲۴/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام میخواستم با اجازتون یه چیزی بگم خدا ارزون نیست خیلی گرونه کلی سعی و تلاشداره تا بتونی به خدا برسی جالبیش اینجاس که خدا خودش دائما داره گرون گرون میخردت انگار که چه توفه ای هستی انگار فقط تورو داره اونوقت یه خورده نمیخواید خدارو که نمونه نداره داشته باشی باید خرج کنی زحمت داره همینجوری نمیشه داشتش صلوات یا الله |
|||
|
|
۱۲:۲۳, ۲۴/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۲۴/خرداد/۹۱ ۱۲:۱۱)سید ابراهیم نوشته است: ولی به نظر من علی اینقدرهام سخت نیستدر مورد این جملات صادقانه زیاد فکر کن بهش سید جان!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! سخت نیست (که البته سخت است (نیاز به تضرع فراوان به درگاه خدا و توسل فراوان به اهل بیت دارد همراه با صرف نهایت تلاش از طرف خودمان (جاهدوا فینا!!!!!!!)) و اگر نبود اسمش نمیشد جهاد اکبر!) ، ما خیلی ضعیفیم! قدم اول رو اگه شما برداشتی که دمت گرم اینجا مخصوص کسایی هست که مثل حقیر در قدم اول مانده اند (۲۴/خرداد/۹۱ ۱۲:۱۱)سید ابراهیم نوشته است: من حقیر فکر کنم این قدم اول هم نه با تعقل و نه با شناخت گناه و نه با هیچ چیز دیگه ای نمیتوان برداشت جز با تضرع و توسل به دامن اهل بیت(علیهم السلام) بی شک مهمترین رکنش تضرع به درگاه خدا و توسل به اهل بیت است و بی شک خود این خدا و سیره و فرمان خود اهل بیت نشان از این دارد که همین قدم اول هم نیاز داره به: (۲۴/خرداد/۹۱ ۱۲:۱۱)سید ابراهیم نوشته است: تعقل و افضل اعمال و عبادات تفکر است ، تا عمیقاً به آثار گناه و شناخت گناه تعقل نکنه انسان نمیتونه اصلاً مضطر به درگاه خدا و متوسل حقیقی به اهل بیت بشه نیاز به عمل است پس اگر کسی خواست عمل کنه و یاد داشت کنه مواردی رو که ذکر شده در تاپیک اول ما در خدمتیم در این جا ایجاد کننده ی تاپیک خود یکی از عمل کنندگان است اساساً این تاپیک یک تاپیک کارگاهی و عملیاتی است |
|||
|
|
۱۲:۲۹, ۲۴/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
منظور من از سخت بودن نشدنی بودن کار است....
حرف شما درست... البته که خیلی ها می دونن که گناه چه بلایی سرشون میاره و چقدر دور مشن از مسیر حق ولی باز این وسوسه کار خودش رو میکنه فکر میکنید سیگاری ها اون عکس روی جعبه سیگار رو نمیبینن؟؟؟؟....پس تضرع و توسل به ولایت خیلی مهم تر از شناخته... بهر حال این جا نمیخوام بحثی کنم به قول خودت این جا دیگه بحث عمله پس: این حقیر دفترچه جدیدی برداشتم برای این کار(تف به ریا) ![]() ![]() ![]() یا مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) ادرکنی.... |
|||
|
|
۱۲:۳۷, ۲۴/خرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/خرداد/۹۱ ۱۲:۴۸ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
اتقاقاً برادرم و سید بزرگوارم
تضرع به درگاه خدا و توسل به اهل بیت خود مهمترین عمل است اما خدا میگه باید در ادعای خودت در آمدن به سمت من صادق باشی!!!!!! نشانه ی صادق بودن ما هم این است که باید جاهدوا فینا کنیم از مظاهر جاهدوا فینا این هست که هر آنچه که از دست ما بر میاید و مورد توصیه و تأکید اهل بیت بوده باید عمل کنیم تا صداقت خود رو اول ثابت کنیم که خدا و اهل بیت با مدعی دروغگو کاری ندارند خیلی و ما تا نفهمیم که این گناه دقیقاً داره چه بلایی سر ما میاره و آثارش چیه مادی و معنوی و دنیوی و اخروی خیلی عزم برای ترکش پیدا نمیکنیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! تا حس نکنی که آتش داره چه میکنه با بدنت ازش فاصله نمیگیری بدون تعقل و شناخت گناه ما مثل کسی هستیم که آمپول بی حسی به همون زدن و زیر دستمون هم آتیش روشن کردن چشم مون هم بستن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10- امام رضا عليه السّلام فرمود: از ما نيست كسى كه هر روز به حساب خود نرسد، اگر كار نيك انجام داده از خدا توفيق فزونيش كند، و اگر كار بدى كرده استغفار نمايد و توبه كند. [/u] مشكاة الانوار-ترجمه هوشمند و محمدى متن 523 فصل اول: در عيبهاى نفس و مجاهده با خواهشهاى نفسانى ..... ص : 517 فعالیت های ما در راستای عملی کردن دستور بالا است گام اول این تاپیک را اعلام میکنم: یک دفتر یادداشت برمیداریم و از صبح تا پایان شب هر روز هر کاری را که انجام میدهیم (علاوه بر گناهان و شرایط و مکانها و زمانهایی که توش مرتکب گناه شدیم) رو ذکر میکنیم. باید دقیقاً هر کدوم بدونیم داریم اوقات خودمون رو در روز صرف چه چیزهایی میکنیم!!!!!!!!!!! تا این در نیاد، [b]حرف از محاسبه ی نفس زدن و تحصیل تقوا یه لطیفه است!!!!! میدونید چرا مولا علی در آخرین وصیت خودشون نظم و تقوا رو در کنار هم ذکر میکنند؟ محال ممکن است که تقوا بدون نظم محقق شود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! برای منظم شدن هم در گام اول باید ببینیم اصلاً ما داریم در طول روز چه میکنیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! هر کسی خواست ارسالی در این تاپیک کنه از این به بعد لطفاً در پایان ارسالش این عبارت رو ذکر کنه: یاد آوری: اگه نمیخوای عمل کنی در این تاپیک وقتت رو تلف نکن. |
|||
|
|
۱۳:۲۸, ۲/تیر/۹۱
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۲۴/خرداد/۹۱ ۱۲:۳۷)علی 110 نوشته است: گام اول این تاپیک را اعلام میکنم: یک آدم با معرفت بیاد یه کمکی به من بکنه ، با هم این کار رو پی گیری کنیم سید مسافر عزیز نمیای؟ |
|||
|
|
۱۶:۱۶, ۲/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/تیر/۹۱ ۱۶:۱۷ توسط مسافر.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
علی جان، داداش گلم، من همین الان یک دفترچه برداشتم. از امروز ان شاء الله شروع می کنم به نوشتن. البته قبلترها بعضی از این موارد رو ذهنی انجام می دادم و حتی آنالیز هم می کردم.
مثلا :يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ ادْخُلُواْ فِي السِّلْمِ كَآفَّةً وَلاَ تَتَّبِعُواْ خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ - اى كسانى كه ايمان آورده ايد همگى به اطاعت [خدا] درآييد و گامهاى شيطان را دنبال مكنيد كه او براى شما دشمنى آشكار است بعد حالا این گام های شیطان چی هستند: و مَن يَتَّبِعْ خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشَاء وَالْمُنكَرِ - و هر كس پاى بر جاى گامهاى شيطان نهد [بداند كه] او به زشتكارى و ناپسند وامی دارد خوب مگه فحشا و منکر چه اثر مستقیمی داره که تاکید شیطون لعین روی اون هست؟ پیغمبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: اگر خداوند حیا را از بنده اش بگیرد بنده دشمن خدا [شده] و مورد نفرت قرار می گیرد. پس کسی که حیا از او برداشته شود رحمت خدا از او سلب شده و رشته اسلام نیز از او گسسته می شود و چنین بنده ای به شیطانی مبدل می گردد که دور از رحمت خداست. معانی الاخبار ص 116 یعنی این طوری از یک مسیر غیرمستقیم و یک در پشتی، شیطون لعین زیرآب دین و ایمان آدم رو می زنه و کسی که دین نداره، جایگاهش آتش ابدی هست. یعنی مستقیم دین رو نمی زنه. چون مقاومت آدم رو به دنبال داره. به جای اینکه مستقیم بزنه و کم، منحنی می زنه و تمام! بعد من نوعی که مثلا می رفتم فلان غلط اضافه رو کنم می گفتم خوب این چون خطوات شیطون لعینه پس تهش مساوی با اینه.... اما... اما... اما... اما زرشک و دو صد زپلشک!!! در آوردگاه عمل و دو راهی انتخاب واقعا دانسته ها مادامی که تبدیل به باور و عقیده، و خود عقیده نیز تبدیل به عینیت و شعور با تمام وجود نشه، چندان راهگشا نیست. در واقع الان دغدغه اصلی اینه که چطور در آوردگاه عمل، بر سر اعتقادات خود پایدار بمانیم ولو اگر لازم بشه در راه این اعتقادات حقه تاوان و بها هم بپردازیم؟! البته خدا خود می فرمایند: وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ مَا زَكَا مِنكُم مِّنْ أَحَدٍ أَبَدًا وَلَكِنَّ اللَّهَ يُزَكِّي مَن يَشَاءُ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ- اگر فضل خدا و رحمتش بر شما نبود هرگز هيچ كس از شما پاك نمی شد ولى [اين] خداست كه هر كس را بخواهد پاك می گرداند و خدا[ست كه] شنواى داناست... نقل قول:خدایا من قدرت ترک معصیت ندارم، مگر آنکه به عشقت بیدارم سازی با این همه من دفترم رو شروع می کنم به پر کردن. تا یار چه خواهد و میلش به که باشد؟! یاد آوری: اگه نمیخوای عمل کنی در این تاپیک وقتت رو تلف نکن. |
|||
|
|
۹:۵۶, ۱۰/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/تیر/۹۱ ۹:۵۸ توسط Farzaneh.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
ابتدا ممنونم بابت ایجاد این تاپیک من یک سوال دارم و چون احساس کردم که ممکنه سوال بعضی از دوستان هم باشه بصورت پیام خصوصی بیان نکردم اینکه بنده مدتهاست که به فکر ایجاد دفتری به این صورت بودم و اینکه هر روز اعمال و کارهایم را هم بنویسم و اونها رو هرشب بررسی کنم یه چند روز اینکارو انجام دادم درسته خیلی سخت بود اما برام مهم بود که شروع کردم اما یک روز یک فکری به سرم زد و اون دفترو کلا پاره کردم این فکر این بود که مگه در همه جاذکر نشده که اقرار به گناه فقط پیش خدا باید انجام بدی و اقرار به گناه پیش بنده خدا گناه داره بنده این فکرو میکردم که من که از یک لحظه بعد خودم خبر ندارم دور از جون شما دوستان اگر فوت کنم این دفتر میفته دست بنده خدا و در واقع میشه اقرار به گناه این براساس این فرض که حالا در زمان زنده بودنم حواسم خیلی جمع باشه و دست کسی نیفته از یک فرد پرسیدم گفت نیاز به دفتر نیست شما هر روز اونروز رو توی ورق بنویس و شب پاره کن یک مدت کار ایشان رو انجام دادم دیدم که نمیشه که روزانه باشه اینجوری که فایده نداره خلاصه عرض کنم که بنده خیلی دوست دارم که اینکاری که شما فرمودید رو انجام بدم چون اونچند روز خیلی خوب بود که دفتر داشتم اما بدلیل ایجاد این سوال مردد شدم یاد آوری: اگه نمیخوای عمل کنی در این تاپیک وقتت رو تلف نکن. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| گرفتار غم و غصهای كه نمیداند بايد چه كند... | علی 110 | 0 | 1,241 |