|
در محضر امام خامنه ای----- کتاب و کتابخوانی
|
|
۱۹:۲۳, ۱۲/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/تیر/۹۱ ۹:۵۱ توسط azade.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیمبا توجه به اهمیتی که رهبر عزیز ، به مساله کتاب و کتابخوانی دارند ، در این تاپیک ان شاء الله بیانات مقام معظم رهبری (حفظه الله) را درباره کتاب و کتابخوانی خواهم آورد که در مواقع مختلف توسط ایشون تاکید شده.
مطالب از کتاب " نگرشهای موضوعی3/ کتاب و کتابخوانی در آیینه رهنمودهای مقام معظم رهبری" یا از سایت رهبری میارم مطالب رو هم کم کم میذارم تا حوصله خوندن داشته باشیم (لطفا به تاریخ بیانات توجه شود!) جایگاه کتاب در فرهنگ و حاکمیت اسلامی من هر زمانی که به یاد کتاب و وضع کتاب در جامعه خودمان می افتم، قلبا غمگین و متاسف می شوم. این به خاطر آن است که درکشور ما به هر دلیلی که شما نگاه کنید، باید کتاب اقلا ده برابراین میزان، رواج و توسعه و حضور داشته باشد. اگر به دلیل پرچمداری تفکر اسلامی و حاکمیت اسلام به حساب بیاورید، این معناصدق می کند; چون اسلام به کتاب و خواندن و نوشتن خیلی اهمیت می دهد.اگر هر منصفی به بیانات نبی مکرم اسلام و ائمه (علیهم السلام) و پیشوایان اسلام نگاه کند و ببیند که اینها در چه زمانی بهکتاب و کتابخوانی دعوت میکردند و فرا می خواندند ، همه افسانه ها از ذهنش شسته خواهد شد و خواهد فهمید که دشمنان اسلام جز این نداشتند که افسانه های کتاب سوزی و کتاب ستیزی را برسر زبانها بیندازند، چون اسلام پرچمدار کتابخوانی است بیانات در دیدار با دست اندرکاران برگزاری هفته کتاب.. 1375/07/30
|
|||
|
|
۱۰:۰۱, ۱۳/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/تیر/۹۱ ۱۰:۰۱ توسط azade.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
جایگاه کتاب در فرهنگ ایرانی
اگر از جنبه اسلامی و اسلامیگری، به كلی منصرف شوید و بگویید ما ایرانی هستیم و كاری به اسلام نداریم، باز هم باید به این قضیه اهمیت بدهید، چون ایران- حداقل در قرن های بعد از پیروزی اسلام- مهد تمدن و مهد فرهنگ و تولید كتاب و محل اوج اندیشه انسانی بوده است.حالا قبل از پیروزی اسلام ،کم و بیش چیزهایی از آن زکان گفته و نقل میشود؛ اما آن چیزی که ما به طور مسلم و محقق و دانسته می دانیم ، متعلق به بعد از اسلام است.....پس، از جهت ایرانی بودن هم كه شما نگاه كنید، جا دارد كه ما به كتاب بپردازیم. بیانات در دیدار با دست اندرکاران برگزاری هفته کتاب.. 1375/07/30
|
|||
|
|
۲۳:۱۶, ۱۷/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/تیر/۹۱ ۲۳:۱۶ توسط azade.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
چایگاه کتاب در دفاع ملی اگر از این جهت هم حساب کنید که امروز این ملت، ملتی است که در دنیا دچار ستمهای ناشی از اعمال غرض قدرتهای استکباری جهان است، پس باید از خودش دفاع کند، کدام دفاع ملی است که در درجه اول متکی به فرهنگ و آموزش و بینش و دانش نباشد؟ پس ، باز هم به "کتاب" برمی گردیم. یعنی شما از هر طرف که بچرخید، مجبورید به کتاب اهمیت بدهید. من تعجب می کنم که چرا ما به عنوان دولت جمهوری اسلامی ، آن مقداری که به کتاب اهمیت می دهیم، ده برابر آن را اهمیت نمی دهیم؟ بیانات در دیدار با دست اندرکاران برگزاری هفته کتاب.. 1375/07/30
|
|||
|
|
۱۰:۰۸, ۲۹/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/تیر/۹۱ ۱۰:۰۹ توسط azade.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
نقش برجسته کتاب
در اهمیت عنصر کتاب برای تکامل جامعه انسانی، همین بس که تمامی ادیان آسمانی و رجال بزرگ تاریخ بشری ، از طریق کتاب جاودانه مانده اند و روابط فرهنگی جامعه بشری نیز از پوشش کتاب و مبادلات فرهنگی تقویت شده است. پیام به مناسبت برگزاری اولین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران..1366/08/14
|
|||
|
|
۱۵:۱۴, ۱۸/مرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/مرداد/۹۱ ۱۵:۱۵ توسط AMINI.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
تاسف و گله ایشان از آمار کتابخوانی:
[/font] با تلخی باید اعتراف کنیم که رواج کتاب و روحیه کتابخوانی درمیان ملت عزیز ما که خود یکی از مشعل داران فرهنگ و کتاب ومعرفت در طول تاریخ پس از ظهور اسلام بوده است. بسی کمتر از آن چیزی است که از چنین ملتی انتظار میرود. و این پدیده نیزمانند بیشتر پدیدههای ناگوار در کشورما، نتیجه فرمانروایی پادشاهان و فرمانروایان ظالم و فاسد و بیفرهنگ و بیسواد بر این کشور در دویست سال گذشته است. در دورانی که برخی ملتهای دیگر به سوی دانش و پژوهش و معرفت روی آورده بودند، ملت کهن و بااستعداد ما در زیر سلطه آن انسانهای پلید و خود پرست وزورگو و نااهل، از دانش و معرفت دور ماند و در دوره اخیر که حکومت دست نشانده و فاسد پهلوی، همه کارها را برابر خواست بیگانگان و دشمنان این ملت و به زیان این ملت انجام میداد، نه تنها تلاشی برای ترویج کتاب و کتابخوانی نشد، بلکه با ایجاد سرگرمیهای ناسالم و دامن زدن به آتش غرایز جنسی درمیان جوانان، این ضرورت فوری و فوتی را هر چه بیشتر، از میدان دید و توجه مردم بیرون راندند و در یکی از بهترین دورانهایی که شرایط جهانی، دگرگونیهای اساسی در وضع نابسامان ملت ایران را برمیتافت، ملت مظلوم ما را از آن محروم ساختند و کار را به آن جا رساندند که بنابر گزارشهای همان روزگار، در شهر تهران و برخی شهرهای دیگر، شماره میخانهها، بیش از شماره کتابخانهها وکتابفروشیها و یا چند برابر آنها بود. **** افرادی که کار روزانه دارند اداری، کاسب، روستایی، کشاورز وامثال اینها اگر مثلا شب یا بین روز به خانه میآیند، بخشی از زمان را ولو نیم ساعت برای کتاب خواندن بگذارند، چه قدرکتابها را در همین نیم ساعتها میشود خواند. بنده خودم دورههای بیست و چند جلدی کتابها را در همین فاصلههای ده دقیقه، بیست دقیقه، یک ربع ساعت، خواندهام!... شاید من از صدها جلد کتاب همین طور در این فاصلههای کوتاه استفاده کرده باشم. بسیاری را هم میشناسم که این طور هستند.... من یک دوره کتاب... هشت جلدی را... در اتوبوس مطالعه کردم! این بایستی یک سیره و سنت رایجی بین مردم ما بشود که کتاب را بخوانند و به بچههایشان یاد بدهند. خانمها در خانهها کتاب بخوانند و معلومات را فرابگیرند.
[font=Tahoma] |
|||
|
|
۱۲:۳۱, ۱۹/مرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/تیر/۹۲ ۲۲:۲۴ توسط Agha sayyed.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
توصیه مقام معظم رهبری به دانشجویان: سطح معرفت خود را مطالب سایتها ، وبلاگها و اینجور مسائل قرار ندهید بلكه سعی كنید با اتكای به "قرآن، نوشته های استاد مطهری و نوشته های فضلای بزرگ و فضلای جوان حوزه ها،" بطور روزافزون سطح معارف خود را ارتقا دهید. دیدار با جمعی از دانشجویان و نمایندگان تشكلهای دانشجوئی 16مرداد91 |
|||
|
|
۱۵:۵۸, ۱۹/مرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/مرداد/۹۱ ۱۵:۵۹ توسط AMINI.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
توصیه مقام معظم رهبری:
باید خرید کتاب یکی از مخارج اصلی خانواده محسوب شود مردم باید بیش از خریدن برخی وسایل تزئیناتی و تجملاتی - مثل این لوستر ها ، میزهای گوناگون ،مبل های مختلف وپرده .... به کتاب اهمیت بدهند. اول کتاب را مثل نان وخوراکی و وسایل معیشتی لازم بخرند. بعد که این تامین شد به زواید بپردازند. [/font] خاطره ای از ایشان: بنده خودم چند جلد قطور از يك عنوان كتاب را در اتوبوس خواندم! البته قضيه مربوط به قبل از انقلاب است كه چند روزى براى انجام كارى از مشهد به تهران آمده بودم. بنا به دلايلى نمىخواهم اسم كتاب را بگويم. وضعيت و فضاى اتوبوسهاى آن روزگار براى ما خيلى آزار دهنده بود و نمىتوانستيم تحمل كنيم. دلم مىخواست سرم پايين باشد و خواندن كتاب در چنين وضعيتى بهترين كار بود. ساعتى را كه به اين حالت مىگذراندم احساس نمىكردم ضايع مىشود. آن وقتها تقريبا يك ساعت طول مىكشيد تا آدم با اتوبوس از جايى به جاى ديگر مىرفت. بعضى وقتها اين جابجايى كمتر يا بيشتر هم طول مىكشيد. بههرحال چنين يك ساعتهايى را احساس نمىكردم كه ضايع مىشود؛ چون كتاب مىخواندم. "
|
|||
|
|
۱۳:۲۶, ۳۰/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
اهمیت تولید كتاب
از ورود ناپلئون به مصر ـكه یك چاپخانه هم با خودش آورد ـببینید استعمارگران چگونه عمل میكردند، ما چگونه عمل میكنیم. آن روزی كه ناپلئونبه مصر آمد، فقط یك سردار جنگی بود؛ امپراتور نبود و هنوز سلطنت و حكومت نداشت. اوبه عنوان یك نیروی اشغالگر و معارض با انگلیس، در آنجا پایگاه درست كرد و با خودشیك چاپخانه آورد. مسئلۀ چاپ و نوشتن و كتاب، این قدر اهمیت دارد. ناپلئون با خودشچاپخانه وارد مصر كرد... فرانسویها تقریباً دو سال در مصر بودند و در این مدت، دویا سه مجله منتشر كردند. در حقیقت، روشنفكری عربی مصری، از زمان ناپلئون شروع شد. |
|||
|
|
۱۶:۵۴, ۲/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/شهریور/۹۲ ۱۶:۵۵ توسط azade.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
[/font]فرصتهای اندک[font=Times New Roman]
من مىخواهم خواهشى از مردم بکنم و آن این است: کسانى که وقتهاى ضایع شوندهاى دارند؛ مثلاً به اتوبوس یا تاکسى سوار مىشوند، یا سواروسیلهى نقلیهى خودشان هستند و دیگرى ماشین را مىراند، یا در جاهایى مثل مطب پزشک در حال انتظار به سر مىبرند و به هرحال اوقاتى را در حال انتظار به بىکارى مىگذرانند، در تمام این ساعات، کتاب بخوانند. کتاب در کیف یا جیب خود داشته باشند و در اتوبوس که نشستند، کتاب را باز کنند و بخوانند. وقتى هم به مقصد رسیدند، نشانى لاى کتاب بگذارند و باز در فرصت یا فرصتهاى بعدى آن راباز کنند و از همانجا بخوانند.
بنده خودم چند جلد قطور از یک عنوان کتاب را در اتوبوس خواندم!قضیه مربوط به قبل از انقلاب است که چند روزى براى انجام کارى از مشهد به تهران آمده بودم... وضعیت و فضاى اتوبوسهاى آن روزگار براى ما خیلى آزار دهنده بود ونمىتوانستیم تحمل کنیم. دلم مىخواست سرم پایین باشد و خواندن کتاب در چنین وضعیتى بهترین کار بود. ساعتى را که به این حالت مىگذراندم احساس نمىکردم ضایع مىشود. آن وقتها تقریباً یکساعت طول مىکشید تا آدم با اتوبوس از جایى به جاى دیگر مىرفت. بعضى وقتها این جابجایى کمتر یا بیشتر هم طول مىکشید. بههرحال چنین یکساعتهایى را احساس نمىکردم که ضایع مىشود؛ چون کتاب مىخواندم. مصاحبه در پایان بازدید از نهمین نمایشگاه بینالمللى کتاب تهران - 22/02/1375 |
|||
|
|
۲۱:۱۹, ۲۱/مهر/۹۲
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
پیش از خواب!
در منزل خود من، همهى افراد، بدون استثنا، هرشب در حال مطالعه خوابشان مىبرد. خود من هم همینطورم. نه اینکه وسط مطالعه خوابم ببرد. مطالعه مىکنم، تا خوابم مىآید، کتاب را مىگذارم و مىخوابم. همهى افراد خانهى ما، وقتى مىخواهند بخوابند حتماً یک کتاب کنار دستشان است. من فکر مىکنم که همهى خانوادههاى ایرانى باید اینگونه باشند. توقع من، این است. باید پدرها و مادرها، بچهها را از اول با کتاب، محشور و مأنوس کنند. حتى بچههاى کوچک باید با کتاب انس پیدا کنند. مصاحبه در جریان بازدید از نمایشگاه کتاب - 26/02/1374
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |