کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: به نظر شما آیا این روش می تواند مفید به فایده باشد؟
ان شاء الله مفید خواهد بود.
فکر نمی کنم (لطفاً روش پیشنهادی خود را در همینجا مطرح نمایید)

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 1.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
الفاظ شاعرانه
۰:۵۸, ۱۹/تیر/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام
همون طور که می دونید یکی از دلایل ضعف شعر پارسی در قرون معاصر کم شدن دامنه لغات شاعران بوده ، و استفاده از الفاظ کوچه بازاری و الفاظ خارجی در زبان عامه مردم باعث شده که ادیبان این سرزمین کمتر از دامنه لغات فوق العاده شاعران قرون ابتدایی ظهور اسلام برخوردار باشند.لذا من حقیر پیشنهاد می دم دوستان و ادیبانی که به این مبحث سر می زنند ، تجربیات خودشون رو در خصوص الفاظ و لغات زیبا و شاعرانه که می تونیم از اون ها در شعر و نثر خود استفاده کنیم در اختیار دیگران قرار بدند.
از آقا مجید هم که می دونم دامنه لغات بسیار فراتری از بنده دارند درخواست می کنم در صورت تمایل یاری بفرمایند.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی110
۱:۰۹, ۱۹/تیر/۹۱
شماره ارسال: #2

اتفاقا از نظر من الان بازار شعر خیلی داغ تر از قدیمه
و اونقدر شعر گفتن لوس شده که ارزشش رو از دست داده
اینا رو از خودم نمیگم چون چیزی از شعر و ادب نمیدونم بلکه یک شخصی که دکترای ادبیات داشت برام میگفت
حقیقتا هم راست میگفت
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی110 ، دل خسته
۱۱:۲۱, ۱۹/تیر/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
سلام
بله
منظور بنده هم بازار شعر و شاعری نیست ، منظور من دامنه لغات شاعران معاصر هست که دارای کاستی و ضعف هست.
این بازار لوس شاعری هم که گفتید نتیجه همین امر هست + کم بودن اطلاعات اعتقادی و عرفانی و ... .
گفتم اگر دوستان زحمت بکشند و لغات و الفاظ زیبا و شاعرانه ای که در شعر شعرا می شناسند رو این جا بیان کنند.
۱۱:۳۲, ۱۹/تیر/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
ببیند دوست عزیز دامنه لغات در شاعری از اهمیت بسیار زیادی برخورداره و قدرت شاعر رو نشون میده در ابراز احساس شاعرانه اش .
اما یک نکته ای که همگان بر اون اتفاق نظر دارن اینه که شاعر باید فرزند زمان خودش باشد . من در عصر معاصر نباید توقع داشته باشم هنوز از خال لب و زلف سیاه شعری بخوانم !!!!!
باید از کلماتی که تو عصر خودم استفاده میشه بهره ببرم اونم به بهترین شکل که نتیجه اش میشود شعر .
حالا استفاده از کلمات سخیف و به قوله شما کوچه بازاری نتیجه اش شعر نمیشود ممکنه است بشود یه ترانه در سطح پائین.
اگر شاعر اونقدر قوی باشه که بتونه از کلمات منسوخ به بهترین شکل استفاده کنه جای تحسین داره وگرنه هر گونه استفاده از این نوع کلمات که بیاد مارو پرت کنه به قرن هفت یا هشت هیچ ارزشه ادبی نداره . و خب به بهترین شکل قبلا استفاده شده .
ساده تر بگم :
لازم نیست برای باره صدم دوچرخه رو اختراع کنیم !!!!!!!!!
به این بیت مرحوم منزوی توجه کنید :
چنان چون گله آشفته تا سامانم آموزی
فراهم کن مرا با جذبه آواز چوپانی
میبینید اینقدر قوی استفاده شده که ما عبارت فراهم کن رو اصلا نمیبینیم که تو ذوقمون بخوره .
سوالی بود در خدمتم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، revenger
۱۵:۳۰, ۱۹/تیر/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
سلام
ممنون از پاسخ شما
در حال حاضر من در نظر ندارم که در مورد سبک های مختلف شعری بحث داشته باشیم ، مطمئنا این بحث بسیار طولانی ، پیچیده و مفید خواهد بود ، اما خوب منظور من همونطور که شما هم اشاره کردید ، بهبود دامنه لغات شاعرانه و متناسب هست ، خصوصا لغاتی که دارای آرایه های ادبی هستند ، زیبا و خیال انگیز هستند ، لغات موهوم و ... .
مثلا لغت "دیدار" که دارای دو معنای متفاوت هست.
۱۶:۵۲, ۱۹/تیر/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
(۱۹/تیر/۹۱ ۱۵:۳۰)دل خسته نوشته است:  سلام
ممنون از پاسخ شما
در حال حاضر من در نظر ندارم که در مورد سبک های مختلف شعری بحث داشته باشیم ، مطمئنا این بحث بسیار طولانی ، پیچیده و مفید خواهد بود ، اما خوب منظور من همونطور که شما هم اشاره کردید ، بهبود دامنه لغات شاعرانه و متناسب هست ، خصوصا لغاتی که دارای آرایه های ادبی هستند ، زیبا و خیال انگیز هستند ، لغات موهوم و ... .
مثلا لغت "دیدار" که دارای دو معنای متفاوت هست.

گرامی این مسئله ای که اشاره کردید یعنی بهبود دامنه لغات جز با مطاله مستمر اشعار شاعران معاصر امکان پذیر نیست مطالعه اشعار البته اشعار قوی از شاعران بنام باعث میشه قابلیت در زبان خودمان ایجاد بشود و با طیف وسعی از کلمات و کارکردهای اون آشنا بشیم . اینه که عملا تو این تاپیک امکانش نیست که بیایم لغت ارائه کنیم . خب فرهنگ لغت هست دیگه !!!!!!!!!!!!
بهتره بیایم کارکردهای لغات و استفاده های نویی که از اونها شده و شما تو اشعار دیگران دیدین من باب نمونه اینجا نقل کنید تا دوستان آشنا بشن و بدونن حتی با کلمات پیش پا افتاد و ساده میشه بهترینها رو گفت .

نمونه :

دلم گرفته برایت زبان ساده عشق است
سلیس و ساده بگویم دلم گرفته برایت
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: meshkat
۱۷:۱۸, ۱۹/تیر/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
سلام
خوب این راهی که شما می فرمایید هم راه مناسبی هست.این که اشعار دارای این الفاظ بیشتر نقل قول بشند.اما خوب لغات شاعرانه ای هم داریم که شاعران بزرگ زیاد از اون ها بهره می برند و حتی می بینیم یک شاعر با این لغت شناخته می شه ، مثل لغت "رند" در اشعار سعدی و حافظ.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]