|
روزهای ماه رمضان و عید فطر در اشعار شاعران پارسی
|
|
۱۶:۴۹, ۱۴/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
روزهای ماه رمضان و عید فطر در اشعار شاعران پارسی
شاه نعمت الله ولي رمضان آمد و روان بگذشت بود ماهي به يک زمان بگذشت شب قدري به عارفان بنمود اين معاني از آن بيان بگذشت حکيم خاقاني شرواني جاهش ز دهر چون مه عيد از صف نجوم ذاتش ز خلق چون شب قدر از مه صيام سوزني سمرقندي گر در مه صيام شود خوانده اين مديح بر تو بخير باد مديح و مه صيام نزاري قهستاني خجسته باد و مبارک قدوم ماه صيام بر اوليا و احباي شهريار انام عباس خوش عمل آمد از راه، با سرافرازي ماه تزکيه، ماه خودسازي رمضانا تو بهترين ماهي چون که ماه ضيافت اللهي خوش عمل هرکه بود در رمضان ترک منکر نمود در رمضان شيخ اجل سعدي شيرازي کسان که در رمضان چنگ مي شکستندي نسيم گل بشنيدند و توبه بشکستند شاطر عباس صبوحي روزه دارم من و افطارم از آن لعل لب است آري افطار رطب در رمضان مستحب است حکيم ابوالقاسم فردوسي طوسي همان بر دل هرکسي بوده دوست نماز شب و روزه آيين اوست خاقاني شرواني چه بود آن نفخ روح و غسل و روزه که مريم عور بود و روح تنها سعدي شيرازي که سلطان از اين روزه آيا چه خواست که افطار او عيد طفلان ماست خواجه حافظ شيرازي ثواب روزه و حج قبول آن کس برد که خاک ميکده عشق را زيارت کرد فرخي سيستاني به فال نيک تو را ماه روزه روي نمود تو دور باش و چنين روزه صد هزار گذار مسعود سعد سلمان نزد خداوند عرش بادا مقبول طاعت خير تو و صيام و قيامت مولانا جلال الدين بلخی ني تو را هر شب مناجات و قيام ني تو را در روزه پرهيز و صيام حکيم اوحدي مراغه اي روزه دار و به ديگران بخوران نه مخور روز و شب شکم بدران اميرخسرو دهلوي ني کار مرد روزه همت شکستن است گر خضر آبش آرد عيش جوان کند منوچهري دامغاني با رنگ و نگار جنت العدني با نور و ضياء ليله القدري شيخ اجل سعدي شيرازي تو را قدر اگر کس نداند چه غم شب قدر را مي ندانند هم خواجه حافظ شيرازي شب قدر است و طي شد نامه هجر سلام فيه حتي مطلع الفجر کليم کاشاني خمار باده در چشمم سيه کرده است عالم را بياساقي که وقت شام بايد روزه وا کردن خاقاني شرواني اشک چشمم در دهان افتد گه افطار از آنگ جز که آب گرم پستي نگذرد از ناي من ملا طغرا غم روزه بر من بسي بار کرد چو ساغر به مي بايد افطار کرد شيخ اجل سعدي شيرازي بگفت اي فلان ترک آزار کن يک امشب به نزد من افطار کن محمدجواد قائمي امروز امير ما سوي مي آيد مرآت بني مصطفي(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) مي آيد در نيمه ماه رمضان خسن اتم يعني که امام مجتبي(علیه السلام) مي آيد علي اکبر پيروي اي دل امشب تو را صفا باشد زان که دل شاد مصطفي(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) باشد چون شب نيمه مه رمضان شب ميلاد مجتبي(علیه السلام) باشد دکتر قاسم رسا از حريم فاطمه(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در نيمه ماه صيام چهره ماه حسن(علیه السلام) تابيد با وجه تمام رياضي يزدي در رمضان ماه نشاط و سرور ماه دعا، ماه خدا، ماه نور نورفشان شد ز دو سو در دو افق تافت دو خورشيد جان وحي خدا، از افق ايزدي نورحسن، از افق احمدي خواجه حافظ شيرازي من آن مرغم که هر شام و سحرگاه ز بام عرش مي آيد صفيرم خاقاني شرواني هر سحرگاهش دعاي صدق ران پس به سويش عرش فرسايي فرست خسرواني دلخسته و مجروحم و پي خسته و گمراه گريان به سپيده دم و نالان به سحرگاه آغاجي عهد و ميثاق باز تازه کنيم از سحرگاه تا به وقت نماز سنايي غزنوي آنچه يک پير زن کند به سحر نکند صد هزار تير و تبر سوزني سمرقندي به دعاي سحرگهانه تو را برساند به من خداوندم شيخ اجل سعدي شيرازي به فلک مي رود آه سحر از سينه من تو همي برنکني ديده ز خواب سحري نسيم را به سفره ضيافت سحرگهان به روشناي پرشکوه شهر ما صدا بزن استاد محمد حسين شهريار شب ز اسرار علي آگاه است دل شب محرم سرالله است ... روزه داري که به مهر اسحار بشکند نان جوين افطار افشين علا ماه ماه روزه است روز، روز ضربت است از مصيبت علي(علیه السلام) در دلم قيامت است روزهاي ماه را گرچه روزه بوده ايم ما به لقمه هاي چرب روزه را گشوده ايم هيچ شب نگشته ايم با يکي دو رنگ، سير در کنار نان، علي(علیه السلام) لب نزد به ظرف شير توي سفره اش علي(علیه السلام) شربت خنک نداشت در کنار نان جو او به جز نمک نداشت زرق و برق سفره ها کم نمي شود ولي کاش زندگي کنيم مثل حضرت علي(علیه السلام) فرخي سيستاني عيد قربان بر او مبارک باد هم بر آن سان که بود عيد صيام خاقاني شروان گفتم کدام عيد نه اضحي بود نه فطر بيرون از اين دو عيد چه عيد است ديگرش رودکي سمرقندي روزه به پايان رسيد و آمد نو عيد هر روز بر آسمانت باد امروا منوچهري دامغاني بر آمدن عيد و برون رفتن روزه ساقي بدهم باده بر باغ و به سبزه لاادري عيد رمضان آمد و ماه رمضان رفت صد شکر که اين آمد و صد حيف که آن رفت خواجه شمس الدين محمد حافظ حافظ منشين بي مي و معشوق زماني کايام گل و ياسمن و عيد صيام است مسعود سعد سلمان اي خداوند عيد روزه گشاي بر تو فرخنده شد چو فرهماي |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| اشعار زیبا برای ماه رمضان | ali0077 | 0 | 1,328 |
۱۷/تیر/۹۲ ۱۲:۳۹ آخرین ارسال: ali0077 |