کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آداب معاشرت
۲۰:۲۳, ۴/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام دوستان

تصمیم دارم که نکات جالب و عملی از کتاب " آیین معاشرت از دیدگاه اسلام " اثر آقای علی محمد حیدری نراقی رو اینجا قرار بدم

همه ی شما میدونید که ما خیلی وقتا از اخلاق های بد خودمون غافلیم و متاسفانه همیشه هم سرمون تو درس و مشق بوده و از این نکته ی مهم غافل بودیم و اکثرا هم دلمون صافه و میخواهیم که خوب باشیم و خوب حرف بزنیم ولی متاسفانه خرابش میکنیم
و نتیجه ی برعکسی میگیریم........

شمارو نمیدونم ولی منConfused

برای شروع از " حسن خلق "شروع میکنم

در حدیثی از حسین بن علی (علیه السلام) امده است که میگوید:
از پدرم امیر مومنان درباره ویژگی های زندگی پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و اخلاق او پرسیدم و پدرم مشروحا بمن پاسخ فرمود، در بخشی از این حدیث امده است :

رفتار پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) با همنشینانش چنین بود که دایم خوش رو و خندان و ملایم بود و هرگز خشن و سنگدل و پرخاشگر و بد زبان و عیب جو و مدعی گر نبود ، هیچ کس از او مایوس نمیشد و هرکس به در خانه او می امد ناامید باز نمیگشت.

سه چیز را از خود رها کرده بود:
مجادله در سخن ، پرگویی ؛ و دخالت در کاری که به او مربوط نمیشد

و سه چیز را درمورد مردم رها کرده بود:
کسی را مذمت نمیکرد و سرزنش نمیفرمود و از لغزش ها و عیوب پنهانی مردم جستجو نمیکرد.

هرگز سخن نمی گفت مگر در مورد اموری که ثواب الهی را امید داشت در موقع سخن گفتن به قدری نافذ الکلام بود که همه سکوت اختیار میکردند ......................
و هرگز کلام کسی را قطع نمیکرد تا سخنش پایان نگیرد.

معانی الاخبار ص 83

در ادامه ان شا ا... روایات رو هم قرار میدهم.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: 59-11(یامهدی) ، Agha sayyed ، rahi ، mhvvhm ، farhadfery ، heaven ، محبت ، وحید110 ، شیدا ، rastin ، مجید املشی
۱۴:۴۱, ۱۲/شهریور/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/شهریور/۹۱ ۱۴:۴۱ توسط taleb.)
شماره ارسال: #2
آواتار
روایات حسن خلق

پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) :من برای این مبعوث شدم که فضایل اخلاقی را تکمیل کنم.

امام باقر (علیه السلام): کاملترین مردم از لحاظ ایمان ، خوش خلق ترین آنهاست.

امام صادق(علیه السلام): چهار چیز در هرکه باشد ایمانش کامل است. و اگر سرتا پایش گناه باشد نقصی به او نرساند و ان چیز چهار چیز ،راستگویی ، رد امانت ، حیا و حسن خلق است.

رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) :بیشتر چیزی که امتم را به بهشت می برد ، تقوای خدا و حسن خلق است.

امام صادق(علیه السلام): نیکوکاری و حسن خلق خانه ها را آباد کند و بر عمرها بیفزاید.

امام صادق(علیه السلام): حسن خلق صاحبش را به درجه ی روزه داری که به عبادت به پاخیزد می رساند.

امام صادق (علیه السلام): خلق نیکو گناه را آب کند ، چنانکه خورشید یخ را آب میکند.

امام صادق(علیه السلام):مومن بعد از انجام واجبات پیش خدای عزوجل عملی محبوبتر از این نیاورد که مردم را از لحاظ خلقش در وسعت گذارد.(یعنی تنگ خلق نباشد).

دوستان اگه دیدن که نیاز دارین آدرس دقیق روایاتا رو بدونین ، خبر بدین من بگم.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، mhvvhm ، Agha sayyed ، محبت ، وحید110 ، شیدا ، rastin ، مجید املشی ، یا ابوالفضل
۲۳:۰۴, ۱۳/شهریور/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/فروردین/۹۲ ۱۳:۰۴ توسط Agha sayyed.)
شماره ارسال: #3
آواتار
سلام دوستان

بحث رو با موضوع مهمان داری ادامه میدم ان شاء الله

اسلام اهمیت خاصی برای مسئله ی میهمان نوازی قائل شده تا انجا که در حدیثی از پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می خوانیم :
میهمان راهنمای راه بهشت است.

رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) میفرماید: هنگامی که خداوند اراده کند نسبت به جمعیتی نیکی بنماید ، هدیه ی گرانبهایی برای انها میفرستد . عرض کردند: ای پیامبر خدا ! چه هدیه ای ؟ فرمود : میهمان با روزی خویش وارد می شود و گناهان خانواده رو با خود می برد و بخشوده می شوند.

جالب اینجاست که کسی نزد پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) عرض کرد : پدرو مادرم فدای تو باد ، برنامه ی من این است که وضو را بطور کامل انجام می دهم ، نماز را برپا می دارم و زکات را به موقع می دهم . از میهمانان با اغوش باز و به خاطر خدا پذیرایی میکنم.
پیامبر فرمودند: افرین افرین افرین بر تو باد ، جهنم راهی بسوی تو ندارد ، اگر چنین باشی خداوند تورا از هرگونه بخل پاک ساخته است.

ضوابط میهمان داری

امام صادق (علیه السلام) : مومن از برادر مومن خود خجالت بیجا نمی کشد و من نمی دانم کدام یک از این دو عجیب تر است . کسی که هنگام ورود برادر خود ، اورا به تکلف و سختی می اندازد و یا میزبانی که خودش به سراغ تکلف برای میهمان می رود.

سلمان فارسی از پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)نقل میکند که فرمود:
از حق میهمان ان است که او را تا در خانه بدرقه کنی و تا انجا که به تکلف نیانجامد شایسته است وسایل اسایش و رفاه او را فراهم سازند.

پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): از حقوق میهمان این است که چوب خلال دندان را برای او فراهم سازند.

از جمله وظایف میزبان در پیشگاه خدا این است که غذایی راکه اماده ساخته است تحقیر نکند.چرا که نعمت خدا هرچه باشد عزیز و محترم است.

امام صادق (علیه السلام) : اگر انچه راکه میزبان برای برادرش حاضر و اماده دارد ، کوچک بشمرد ؛ هلاک و گمراه شده است .همچنین اگر انچه را نزد میهمان حاضر کرده اند وی کوچک بشمرد گمراه است.

امام صادق (علیه السلام) : هنگامی که یکی از شما وارد برادر مسلمانش میشود ، هرجایی که به او پیشنهاد میکند بنشیند ، چرا که صاحب منزل به وضع منزل خود و ان قسمت هایی که نباید اشکار گردد اشناتر است.

می گویم:
چرا اینطوری شده آخه
رفت و آمدا دیگه خیلی کم شده
من خودم سالی یبار میرم خونه دایی م
اونا هم همینطور
مگر اینکه یه مناسبتی چیزی باشه
تازه
دیگه الانا مد شده ماه رمضونم افطاری رو تو غذاخوری میدن
بابا حیف نیست آدم بره خونه فامیلش ....

مثل قدیما دیگه مهمونی رفتن و مهمون اومدن مزه نمیده
نمیدونم چرا؟؟!!
ولی کار اصلا خوبی نیسDodgy