کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
يزيد بن معاويه
۳:۰۰, ۲/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام

سعی داریم در این تاپیک شناخت کاملی از یکی از جنایتکاران تاریخ اسلام به نقل از خود اهل تسنن جناب آقای یزید بن معاویه داشته باشیم

تا آنجا نیز که مقدور باشد از سند های تصویری نیز استفاده می کنیم

ان شاءالله

من باب نکته:
با توجه به این که مطالب زیاد می باشد، برای مطلع شدن از مطالب جدید می توانید از گزینه مشترک شدن در موضوع، انتهای صفحه سمت چپ استفاده کنید.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، hesam110 ، mohamad ، سید ابراهیم ، Agha sayyed ، عبدالرحیم ، vahrakan ، وحید110 ، yamin
۱۰:۴۷, ۲/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
نسب يزيد بن معاويه

و در کتاب مجالس المؤمنين از کتاب مثالب الصحابه نقل شده که مادر يزيد ميسون دختر بجدل کلبي بود با غلامي از غلامان به زنا در ساخت يزيد از صلب آن غلام به وجود آمد.

و يزيد مجامعت و زنا و مباشرت با عمه خود را بر خود مباح، و شرب خمر را حلال داشت، و در قصيده خود در استحلال شراب اين نامعقول گفته:
فان حرمت يوما علي دين احمد / فخذها علي دين المسيح ابن مريم
يعني: پس اگر حرام شده است خمر امروز به دين احمد، پس تو فراگير آن شراب را به دين عيسي ابن مريم، و آن در اين بيت دروغ و کذب گفته، زيرا که به هيچ مذهب و ملتي شراب حلال نبوده.(1)

پدر یزید معاویه نبود. به احتمال زیاد به علت وجود قاعده ی فراش، فرزند زنازاده ی «میسون» را به معاویه منتسب ساختند. قاعده ی فراش بیان می کند که اگر فرزندی در مدت زوجیت زنی با مردی متولد شود و مرد نگوید که این فرزند من نیست، بچه را به او منتسب می کنند؛ چه از او باشد چه نباشد.

میسون، مادر یزید، از قبیله ی کلبیان و دختر بَجدَل کلبی است. (2) زمانی که شهرت زیبایی و اندام موزون او به گوش معاویه رسید، معاویه، ندیده عاشق او شد و در سن 52 سالگی او را به کاخ فراخواند و با او ازدواج کرد.

میسون، زنی بود از قبیله ی مسیحیان و یزید نیز در دامن همین قبیله بزرگ شد و مسیحیان را به مسلمانان ترجیح می داد. تا آنجایی که برای پسرش «خالد» مربّیان مسیحی آورد.

زمانی که میسون با معاویه ازدواج کرد، باکره نبود. نطفه ی یزید نیز زمانی بسته شد که میسون با غلام پدرش، رابطه برقرار کرد و از او حامله شد. (3)

1. انساب النواصب، باب یزید بن معاویه ابن ابوسفیان
2. مجلسی، محن الابرار ترجمه ی مقتل بحارالانوار، ص 428
3. شوشتری، نورالله، مجالس المؤمنین، ج 2، ص 547؛ به نقل از مجلسی، همان.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hesam110 ، saloomeh ، mohamad ، سید ابراهیم ، yamin ، Agha sayyed ، vahrakan ، وحید110
۲۳:۰۴, ۲۲/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
در کتاب احسن الکبار آمده که به حکم يزيد بن معاویه تا سه نوبت مدينه را غارت کردند و شش هزار (6000) نفر را در مدينه کشتند به نحوي که خون به قبر مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم رسيد و از آنجا عزم مکه کردند منجيق بر کعبه ساختند و خانه کعبه را خراب کرده دستار کعبه را بسوختند و شمشيرها بر دوش نهاده به قتل جان و غارت مال سعي نمودند.

در کتاب ذخيره القيمه في ترجمه منهاج الکرامه ذکر شده که به گفته يزيد سه روز متوالي غارت مدينه کردند و اهل آن شهر را به اسيري بردند، و هفتصد نفر از اعيان آنجا را از قريش و مهاجر و انصار به قتل آوردند و ده هزار نفر ديگر از آزاد و بنده از مرد و زن را که معروف و مشهور نبودند کشتند تا آنکه خون به روضه مقدسه حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم رسيد و تمام روضه مسجد پر خون شد، و خانه کعبه را به منجنيق خراب و ويران کردند و بسوختند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، خیبر110 ، yamin ، hesam110 ، vahrakan ، وحید110
۲۳:۴۱, ۲۳/آبان/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/آبان/۹۲ ۲۳:۴۴ توسط محب الزهرا.)
شماره ارسال: #4
آواتار
شناخت یزید بن معاویه از لابه لای اشعارش

یزید بعد از آن که بر دهان مبارک حضرت ابا عبدالله با چوب زد این اشعار را سرود :

ليت أشياخي ببدر شهدوا / جزع الخزرج من وقع الاسل
لو رأوه لاستهلوا فرحاً / ثم قالوا يا يزيد لا تشل
فجزيناهم ببدر مثلها / و باحد يوم احد فاعتدل

اي كاش پدران من، آنهائي كه در جنگ بدر كشته شدند مي بودند و ناله هاي خزرج را از فرود آمدن نيزه ها مي شنيدند
اگر پدران من مي ديدند آنچه كه من نسبت به فرزندان احمد در كربلا انجام دادم هر آينه از كثرت شادي و سرور فرياد برمي آوردند و مي گفتند اي يزيد دست تو شل مباد
ما آنها را به آنچه كه در بدر نسبت بما انجام داده بودند مجازات نموديم و در روز احد هم آنها را پاداش داديم.

جمهره الخطب العرب، ج2، ص126
احمد زکی صفوت

[تصویر: 1466276_550861268335962_2139224181_n.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، عبدالرحیم ، فاطمه خانم ، vahrakan ، وحید110 ، yamin
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]