|
حکایت-زن و شوهر عفیف
|
|
۱۰:۱۹, ۵/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/شهریور/۹۲ ۱۰:۳۲ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم وقتی مردی بود خیاط در عفاف و صلاح و زنی داشت عفیفه،مستوره و باجمال وکمال و هرگز خیانتی از وی ظاهر نگشته بود. روزی زن نزد شوهر خود نشسته بود و زبان تطاول گشاده،به سبیل منت یاد میکرد که : تو قدر عفاف من چه میدانی و قیمت صلاح من چه شناسی،که من در صلاح زبیده ی وقت و رابعه ی عهدم. مرد گفت:راست میگویی،اما عفاف تو به نتیجه عفاف من است. چون من در حضرت آفریدگار راست باشم ،او تو را در عصمت بدارد. زن خشمگین شد وگفت:هیچ کس زن را نگاه نتواند داشت واگر مرا وسیلت صلاح و عفت نیستی ،هرچه خواستمی بکردمی! مرد گفت:تو را اجازت دادم به هرجا که خواهی برو و هرچه خواهی بکن زن روز بعدخود را بیاراست و جادر در سر کشید و از خانه برون شد و تا شب بیرون بود، اما هیچ کس به وی التفات نکرد مگر یک مرد که چادر او را کشید و رفت. چون زن به خانه آمد مرد گفت: همه روز گشتی و هیچ کس به تو التفات نکرد مگر یک کس و او نیز رها کرد. زن گفت:تو از کجا دیدی؟ گفت:من در خانه خود بودم.اما من در عمرخود به هیچ زن نامحرم به چشم خیانت نگاه نکرده ام مگردر کودکی که گوشه چادر زنی را گرفتم ودر حال پشیمان شدم ورها کردم.دانستم اگر کسی قصد حرم من کند بیش از این نباشد. زن در پای شوهر افتاد و گفت:مرا معلوم شد که عفاف من از عفاف توست. . . . . . فایده این حکایت این است : که هر کس خواهد که نامحرمان در حرم او خیانت نکنند،گو نظر از حرم مسلمانان گسسته دار که حق تعالی به برکت عفت تو ،اهل حرم تو را در پرده عفت نگه دارد. . . . . . گفتم که:"مکن" گفت:"مکن تا نکنند" این یک سخنم چنان خوش آمدکه مپرس . . . . . (کتاب هزارو یک حکایت اخلاقی جلد اول صفحه 364) (کتاب جوامع الحکایات صفحه338) . . . . . پ.ن: این موضوع بنظرم اینقدر مهم اومد که بصورت جدا مطرحش کردم... من حتی افراد غیرمذهبی رو دیدم که به این موضوع اعتقاد کامل داشتن...( از هر دستی بدی از همون دست میگیری...) اگه کسی مزاحم همسر، خواهر و یا مادرشون میشد اعتراف میکردن که خودشون هم مزاحم خانوم ها میشدن... در یک جمله: اگر میخواید عفت ناموستون حفظ بشه نسبت به ناموس دیگران عفت بورزید.. |
|||
|
|
۱۲:۳۴, ۵/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بایاد حق
طی عمل و عکس و العمل ها میتونه درست باشه اما قطعیت نداره ... شما چه طور میتونید به این مطلب قطعیت بدید در حالی که هممون می شناسیم الگویی مثل امام علی(علیه السلام) رو ... مگر حضرت از دستی داده بود که اون طور سیلی .... پس گرفت ... حواستون باشه به باور هایی که در ذهن هاتون کاشته میشه ... شاید نفهمید اما ناخودآگاه تون اون جایی که نباید! بهش پر و بال میده ... یاالله |
|||
|
|
۱۳:۵۱, ۵/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/شهریور/۹۲ ۱۴:۰۳ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
(۵/شهریور/۹۲ ۱۲:۳۴)farjad نوشته است: بایاد حق به نام خدا سلام اگه دقت کنید موضوع تاپیک درمورد عفت داشتن نسبت به ناموس دیگران بود!!!( آیا شما شک دارید اگر جائی از ناموس مردم چشم بپوشید خدا هم برامون جبران میکنه و جائیکه ناموس آدم در خطره نجاتش میده و حفظش میکنه ؟!) اتفاقاً درمورد کارهای ناپسندی که جنبه حق الناس داره این عبارت درسته که از هر دستی بدی از همون دست میگیری...( لطفاً جمله رو ظاهری نبینید و به مفهوم جمله توجه کنید) چون حق الناس رو تا بنده خدا نبخشه، خدا هم نمیبخشه... مزاحمت ایجاد کردن برای نوامیس مردم هم یجورائی جز حق الناس محسوب میشه دیگه... این دنیا نتیجه شو نبینی اون دنیا میبینی... لطفاً قیاس نادرست نکنید... مسئله امام علی(علیه السلام) فرق میکرد...(ایشون به بلاها آزموده شدن...) و بدونید ائمه(علیهم السلام) برچیزهائی صبر میکردند که میدونستن...(حدیث امام صادق(علیه السلام)) است...) به بلا آزموده شدن با تاوان گناه رو پس دادن فرق میکنه... کمی دقیق بشید میفهمید که از زمین تا آسمون با هم فرق میکنن این دو... . . . . . در ضمن راه توبه بر همه باز هست...و علاوه براون، برای مواردی که حق الناس هست تا جائی که میتونیم باید جبران کنیم و حلالیت بگیریم... ولی اگر بخوایم گستاخانه به راه گناه ادامه بدیم قطعاً سزاش رو خواهیم دید... |
|||
|
|
۱۳:۵۳, ۵/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/شهریور/۹۲ ۱۶:۱۳ توسط عبدالرحیم.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام همچین حکایتی را در مورد شهید عبدالحسین برونسی در کتاب خاکهای نرم کوشک خوانده ام وقتی از ایشان میپرسن که چرا نمیرید دیوار خانه اتان را درست کنید ؟ در جواب میگن من در عمرم به کسی نگاه نکردم و مطمئنا زن و فرزندانم در امانن و در جبهه ماند. نقل قول:طی عمل و عکس العمل ها میتونه درست باشه اما قطعیت نداره ... با این جمله موافقم اما مثالی که اوردید فکر کنم در مورد عفاف ربطی نداشت اینم باید بگم خداوند سنتهای مختلف دارد که اینها در کنار هم مفهوم دارد با توجه به فرد و شرایطش شامل یک یا چند سنت الهی میشه و در مورد گناهان هم پیامدهای وضعی دارن که قطعا دامن گیرمون در همین دنیا میشه البته دلیلی ندارد اگر نگاه کردیم کسی به محارم ما نگاه کند بلکه گفتم با توجه به شرایط اثارش سراغمان میاد و این مورد که اثار گناهان تاثیر دارد قطعیت دارد. یاعلی. |
|||
|
|
۱۴:۲۳, ۵/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
با یاد حق
صحبت های هر دو بزرگوار درست و متینه ... بنده هم همین نظر رو دارم برای همین در جمله ی اولم تمایز قائل شدم ... این حرف هایی که زدید و این که بحث امام علی(علیه السلام) فرق میکنه با این قضایا درسته ... اما برای امثال من و شما که به این تمایز قائل هستیم. وقتی میگم قطعیت ندید به جهت اینه که چند نفر دیگه هم ممکنه این داستان براشون خوشایند باشه و اقدام به بازنشر کنند ... که قطعا هم در محیط نت چنین اتفاقی می افته ... اگر نشر مطلب در بین کسانی باشه که این تفاوت رو قائل نباشند چی؟ با چنین کسانی بسیار برخورد داشتم و لمس کردم زمانی که امثال این حرف ها در ذهنشون کاشته میشه و می پذیرند به طور کلی به این حرف ها قطعیت میدن ... و اون موقع است که میشه آغازمشکل ... یاالله |
|||
|
|
۱۴:۳۹, ۵/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
در اینکه از هر دستی بدی از همون دست میگیری شکی نیست, ولی طبق گفته دوستمون نمیشه قطعا اینو گفت! چون : نقل قول: حالا از کجا بدونیم که کدومشه ؟؟ مثلا منم اگه با اون وضعیت خانمه برم بیرون و یکی مزاحمم بشه, باید برم یقه شوهرمو بگیرم که اعتراف کن قبلا چیکار کردی؟؟؟؟؟ ![]() یا باید فکر کنم که دارم امتحان میشم؟؟ ![]() از کجا میشه فهمید؟؟؟ اما چیزی که مشخصه اینه که ما باید سعی کنیم سالم زندگی کنیم! هر اتفاقی هم افتاد که از حیطه درک ما خارجه باید صبر کنیم و راضی باشیم به رضایت خدا , نه نتیجه گیری کنیم و نه قضاوت ... (چی گفتم خداییش! هرکی فهمید به منم بگه!!! )
|
|||
|
|
۱۵:۰۵, ۵/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام میدانید چرا همسر فرعون اسیه پاک دامن شد؟ قرار نیست هر مرده هرزه ای زنی هرزه داشته باشه در کار خدا اینجوری قضاوت نکنید ممکنه باز تاب یک گناه از دست دادن ثروت یا جان فرزند یا . . . . . . باشه یا حتی دیگه به صراط مستقیم نشدن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! تو خابگاه دانشجوئی ما پسری مشهدی بود که عاشق دختر همسایه که بسیار مذهبی بودن شده بود بعد از چند وقت قایمکی میرفت خونشون نه اینکه خدای نکرده فعلی مرتکب بشن بلاخره این هم نوعی مکافات عمل هست دیگه که باید سرچمش مشخص بشه کلا نمیشه با قطعیت گفت هر فعلی موستوجب نتیجه از همون فعل هست ولی خدا هیچوقت برای بنده مومنش بدی نمیخواد فقط گوششو میپیچونه تا حواسش جمع شه صلوات اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم یا الله |
|||
|
|
۱۵:۴۹, ۶/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
سلام
به نظر من میشه فهمید که عکس العمل اتفاق افتاده نتیجه گناهانمان بوده یا آزمون الهی یه مثال بزنم براتون: شما با همسرتون دارید میرید بیرون و موهای همسرتون یه خورده بیرونه و یکی نگاه کج میکنه، خب این آزمایش الاهی نیست این نتیجه گناهیه که مرتکب شدید. مثلا در اینجا گناه خود خانوم که موهاشونو انداختن بیرون یا خود آقا که به این موضوع اهمیت ندادن ولی مثلا یه موقعی هست که با خانومتون میرید بیرون کاملا دستورات الهی رو رعایت کردید (پس این عملتون با در نظر گرفتن رضای خداست) حالا یه دسته لات میرسن مزاحم شما میشن و مثلا حجاب خانومتونو مسخره میکنن خب معلومه اینجا یک آزمایش الهیه چون عمل شما و اون سختی کشیدن شما در این عمل باعث رضای خدا میشه در کل بسنجید هر اتفاقی که براتون افتاد و شما آزمایش شدید ببینید اگر نتیجه صبر در اون اتفاق رضای الهی بود میشه آزمایش الهی این حرفمم خیلی کلی نیستا از خودم گفتم
|
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| آیا دختران عفیف از نعمت ازدواج محرومند؟ | sarallah | 3 | 2,369 |