|
نقد فیلم پسر آدم ، دختر حوا
|
|
۸:۲۱, ۶/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
حقیر توفیق اجباری پیدا کردم و در یکی از سفرهای برون شهری تونستم در محضر این فیلم شرفیاب به شوم به صورت اجباری چند نکته در مورد این فیلم جای تأمل داره این فیلم یک محور اساسی داره و چند محور فرعی اصلی ترین محور این فیلم این هست که داره میگه که قوانین مربوط به مسائل خانواده و نگهداری فرزند که از اسلام نشأت گرفته ظالمانه و ناخردانه هست و در نهایت با یه شانتاژ رسانه ای شدید و همه جانبه و تهییج افکار عمومی و با جبهه گیری شدید در مقابل شورای نگهبان به عنوان نماد تحجر و دست به دامن شدن مجلس تشخیص مصلحت به عنوان منجی (با توجه به ملاحضات سیاسی که نیازی به توضیح و تفصیل نداره) کار رو پی میگیره و با پیروزی بر یک قانون ظالمانه و متحجرانه ی اسلامی به پایان میرسه!!!!!!! این محور هستش محور های فرعی هم این فیلم داره ، بستر داستان بر اساس شرط بندی هست که در اسلام حرام اندر حرام هست، یکی از مهمترین سیاست گذاری های فیلم های داخلی قبح شکنی هست!!!!!!!!! ببیند دوستان قبلاً هم گفتم که چرا به امر به معروف و نهی از منکر نگفتن امر به واجب و نهی از حرام، چون ریشه ی این قضیه این هست که اگر در یک جامعه واجب از معروفیت و ارزشمند بودن خارج بشه و حرام هم از منکر بودن و ضد ارزش بودن در عموم جامعه خارج بشه دیگه نمیشه به این راحتی ها بهش امر و نهی کرد!!!!!!!!!! و این سیاستی هست که در بسیار از فیلمهای داخلی امروز سینما با جدیت داره پیگیری میشه و مسئولین هم در خواب غفلت یا بیداری خیانت فقط نظارت میکنند به این امر یکی دیگه از محور های فرعی داستان عادی سازی بحث سیاست ماکیاولیستی هست!!!!!!!!!!!! شما در سراتاسر این فیلم میبینید که کاراکتر های داستان برای رسیدن به اهدافشون از هیچ امر قبیحی فرو گذار نمیکنند، از دزدی و تهمت و تحقیر و استراق سمع گرفته تا.... و وقتی شما تمام این اعمال غیر انسانی و غیر اخلاقی و غیر الهی رو در بستر طنز انجام میدی و هیچ قبحی هم از اون نشون نمیدی ، این نهایت عادی سازی این ناهنجار اجتماعی به عنوان یه هنجار اجتماعی هست که نشون میده که انگار این روند طبیعی زندگی برای پیشبرد اهداف باید باشه و چه بخوایم و چه نخوایم در ناخود آگاه ما این مسئله نقش میبنده!!!!!!!!!!!! حالا مشکلات همیشگی نوع رابطه نامحرمان هم که با یه همتی به قدمت 32 سال حضرات اون رو شکستند و از طبیعیترین و رایج ترین هنجارهای روابط اجتماعی دنیای متمدن جازدند میگذرم و در نهایت هم بحث فمنیسم هم که در سرتاسر فیلم بیداد میکند و به طرق مختلف رخ مینماید در جمهوری اسلامی چه خوب مجوز به پخش فیلمهای معرف جامعه آرمانی نشان میدهند و معارف و هنجارهای اصیل جامعه آرمانی بشری رو روز به روز نهادینه تر میکنند |
|||
|
|
۱۷:۲۰, ۶/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بازم بهم رسيديم علي..... پشت به پشت هم 10 قدم راه ميريم و بعدشم دوئل شروع ميشه....
![]() بازم گير دادي علي خان كجاي فيلم ميگه نابخردانه و ... است؟ ميگه درست نيست، چه حالا دادن فرزند به پدر يا مادر چه كل قضيه كه همون طلاقه. ماکیاولیستی؟ مگه دروغه! D: تقريبا تو كل جهان اين قضيه صدق ميكنه... برخي جاها كمتر بعضي جاها بيشتر. اين دوست خدابيامرز اگه يه حرف درست زده باشه همينه... كه فكر كنم تا دنيا دنياست هم صدق كنه برا همه. اين داستانه ديگه، بالخره يه موضوغي بايد باشه كه بيننده دنبالش كنه و جذابيت خاص خودش رو داشته باشه البته من اين قضيه رو قبول دارم كه تو ايران تو فيلم ها دورغ گويي و ليكن بين اقشار مختلف جامعه عادي شده، در صورتي كه فيلم ها و سريال هاي خارجي رو ببينيد(نه همشون) شخصيت اول(جيمي) يه دروغي ميگه شخصيت دوم ميگه جيمــــي!؟ بعد جيمي حقيقت رو ميگه، يا كمتر پيدا مي كنيد فيلمي كه توش دروغ گويي رو به بچه ها ياد بدن يا اينكار رو خوب جلوش بدن كه تو ايران كاملا برعكسه! هر چي بيشتر دروغ بگي ارج و قربت بالاتره. (متاسفانه بيشترش نشآت گرفته از بي موضوع بودن سينماست... ستون اصلي همه فيلم ها تو ايران ازدواج هست.) توجه كردي علي خان كه چرا تو صدا و سيما از اين فيلم ها پخش نميشه اما از طريق رسانه خصوصي اينجور چيزا به صورت cd و dvd ميآد بيرون؟ بنظرت چرا؟ حالا بذا بهت بگم، اينم يه جور ماکیاولیستی هست (; در مورد فمنيسم من اطلاعات دقيقي ندارم، چه مغايرتي با دين و قوانين داره؟ من تا جايي كه سردرآوردم ازش، فمنيسم زن رو از حالت ابزار درميآره. |
|||
|
|
۱۷:۵۷, ۶/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
سلام
به نظرم در این تاپیک داره به قول آقای شریفی مغالطه میشه.بیایید مروری بر نظریه ماکیاولی کنیم: نقل قول:نیکلا ماکیاولی که بنیاد این نظریه خود را پیرامون روش و هدف در سیاست قرار داده، در کتاب خود شهریار (The Prince)، هدف عمل سیاسی را دستیابی به قدرت میداند و بنابراین، آن را محدود به هیچ حکم اخلاقی نمیداند و در نتیجه به کار بردن هر وسیلهای را در سیاست برای پیشبرد اهداف مجاز میشمارد و بدین گونه سیاست را به کلی از اخلاق جدا میداند.حالا بفرمایید کجای این فیلم به ماکیاولیسم ارتباط دارد؟ |
|||
|
|
۲۰:۳۶, ۶/فروردین/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/فروردین/۹۰ ۲۲:۳۵ توسط Reza2035.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
دوست عزیز فمینیسم زن رو از حالت ابزار در نمیاره و ریشه در اگزیستنسیالیسم(اصالت وجود)نه اون وجودی که ما به ازای موجود در نظر میگیریم از این دیدگاه که دیده بشه و موضوعیت داشته باشه.
1.دیدگاه زیست شناسانه 2.دیدگاه جامعه شناختی 3.دیدگاه رادیکال (دیدگاهی افتراق گرا که از همه خطرناک تره) شعار عمده ی فمینیست : برابری از دید فیزیولوژیک که مرد و زن اصلا با هم برابر نیستند از دید جامعه شناختی هم برابر نیستند برابری از دو نوع گاه بررسی میشه : 1.رادیکال 2.چپ دیدگاه رادیکال(نگاه تند) همون طور که گفتم دیدگاه افتراق طلبانه است و میگه چون مرد و زن با هم برابر هستند و باید از هم جدا بشند . دیدگاه چپ (دیدگاه شباهت طلب) زنان نباید بچه دار بشند . مرد جدا و زن جدا اصلا نباید با هم تعامل داشته باشن که اینجا خانواده نفی میشه . زن وقتی ازدواج میکنه دارای قیم میشه و محدود میشه و باید مادر بودن رو بپذیره. در کل در فمینیسم چون ریشه در اگزیستنسیالیسم داره زن ها هیچ هستند و باید حرکتی انجام بدهند تا بشوند !!! حالا من نمیدونم شما چه جوری فمینیسم رو بررسی کردی که میگی زن ها رو از حالت ابزار بیرون میاره و این در حالیه که فمینیست های غربی معتقدن زن در غرب یه ابزار جنسیه و باید زن رو از این ابتذال بیرون کشید تا الت دست مردها نباشه در حالی که توی ایران یه مشت روشنفکر پوچ گرا در یه اجلاسی در فرانسه یا انگلیس اگه اشتباه نکنم گفته بودن زن در ایران محدوده و نیاز به روابط جنسی ازاد داره . نکته ی حائظ اهمیت اینجا اینه که فمینست های داخل کشور که در یه مملکت اسلامی زندگی میکنند خواستار روابط جنسی ازاد هستند ولی در غرب خواستار این هستند که زن رو از ابتذال بکشن بیرون !!! در فمینست زن هیج است و باید دیده شود تا به او بگویند که شده است یعنی : سیرورت . اساس فمینیسم خانواده رو به هم میزنه و اکثر متفکرهای فمینیسم از جمله خانم سیمون دوبوار که خودش موسس فمینیسم توی خانواده هایی بزرگ شدن که پدر و برادر بزرگشون اذیتشون میکرده و بیشتر فلسفشون ریشه در عقده ای داره که از مردان دارن . چند وقتیه که واژه ی فمینیسم اسلامی توی کشورمون باب شده که همچین چیزی اصلا وجود نداره چون فلسفه رو نمیشه با حکمت اسلامی جمع بست . فلسفه سعی در پاسخ به چیستی داره و نگاهی مادی گرایانه داره در حالی که در حکمت اسلامی از نگاه معرفت شناسی سعی در پاسخ به کیستی داره پس اساسا فلسفه رو نمیشه با حکمت اسلامی جمع بست ..اما ما خودمون این نگاه رو هم قبول داریم که بعضی جاها به زن ظلم میشه که ربطی به اسلام نداره و به خاطر عقاید مرد سالاری بود که در ایران موضوعیت داشت که الحمدالله با فرهنگسازی رهبر معظم انقلاب چند سال پیش این فضای بسته نیز اگاه شد ...در کل ما قبول داریم که به زن یه جاهایی ظلم میشه و باید با زن درست برخورد کرد اما اینکه خودشون رو جنس دوم ...جنس مظلوم بدونند...و بخوان خودشونو جدا کنند از مردها و اساسیترین بنیاد جامعه یعنی خانواده رو ریشه کن کنند از نظر نه تنها اسلام بلکه همه ی ادیان مشکل داره !!! ماکیاولیسم هدف عمل سیاسی را دستیابی به قدرت میداند و بنابراین، آن را محدود به هیچ حکم اخلاقی نمیداند و در نتیجه به کار بردن هر وسیلهای را در سیاست برای پیشبرد اهداف مجاز میشمارد و بدین گونه سیاست را به کلی از اخلاق جدا میداند. دوست عزیز در ماکیاولیسم اصالت بر پایه سود و منفعت فرد است و حتی خود را پایبند به اصول اخلاقی نیز نمیداند ...این درحالی است که در دکترین بعثت پیغمبر عظیم الشان اسلام پیامبر میفرماید : همانا من برای از بین بردن رذائل اخلاقی و زنده کردن مکارم اخلاقی مبعوث شدم (دقیقا خاطرم نیست پیامبر چه کلماتی استفاده کردند ) چطور ممکنه در یک جامعه ی اسلامی فیلمی ساخته بشه که اساس بعثت پیغمبر عظیم الشان اسلام رو زیره سوال ببره ؟ |
|||
|
|
۱۵:۲۱, ۷/فروردین/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/فروردین/۹۰ ۱۵:۲۳ توسط Vblock.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
نقل قول:دوست عزیز فمینیسم زن رو از حالت ابزار در نمیاره و ریشه در اگزیستنسیالیسم(اصالت وجود)نه اون وجودی که ما به ازای موجود در نظر میگیریم از این دیدگاه که دیده بشه و موضوعیت داشته باشه.فكر كنم منظورت اگزیستانسیالیسم بود ديگه؟ چرا اينقدر پافشاری ميكنيد رو استفاده از كلمات ناموزون؟ بجاش ميگفتي هر انسان، (وجودی یگانهاست که خودش روشن کننده سرنوشت خویش است = نقل از ويكي) راحت تر نبود؟ نقل قول:از دید فیزیولوژیک که مرد و زن اصلا با هم برابر نیستندمن معني فيزيولوژيك رو نميدونم... اما اگر منظور فيزيك و ساختار آدماست كه چيزي كه عيان است... جامعه شناختي رو هم يه توضيح مختصر بديد كه منظور از جامعه شناختي چيه؟ همون جامعه شناسيه؟ نقل قول:1.رادیکالپس اون يكيش كو؟ فمنيست بدنبال حق برابريه... مثلا اوايل كه شروع شده دنبال برابري حقوق بودن، حق راي و غيره و غيره و غيره... اين دوتاي بالايم كه فرموديد وجود دارند ولي كثير نيستند... چون كليتش مشكل داره نقل قول:نکته ی حائظ اهمیت اینجا اینه که فمینست های داخل کشور که در یه مملکت اسلامی زندگی میکنند خواستار روابط جنسی ازاد هستند ولی در غرب خواستار این هستند که زن رو از ابتذال بکشن بیرون !!!اينجاست كه شاعر ميگه نه به اون شوري شوري نه به اين بي نمكي. فمنيست هم مثل خيلي از موارد ديگه چند شاخه ميشه ديگه، محدود به يه نظريه خاص نيستش كه، ولي اكثرا خواستشون يه حق برابره، تو غربم همين طور تو شرقم همين طور تو قطبم همين طور، مثلا دختري كه زوري شوهر داده بشه؟ خوب اينو از من مذكرم بپرسي ميگم مشكل و ايراد داره! چه برسه اون كسي كه تحمل ميكنه همچين چيزي رو. برا واضح تر شدن: شما 2 تا مرد رو كنار هم داري يكي با هيكل درشت و 4 شونه يكي ديگه ام با هيكل ظريف جالا اون هيكليه به ورزش بدنسازي علاقه داره و اون لاغره هم به نقاشي ممكنه اين معادله برعكس بشه لاغره به بدنسازي گرايش داشته باشه و هيكليه به نقاشي يه مقدار مضحك ميشه از ديد بيننده ولي اين يعني ازادي و علاقه. حالا در مورد زن ها يكي حس مادرانه داره يكي نداره يكي اينجوري يكي اونجوري... حالا اينا اومده يه سريشون به اين نتيجه رسيدن كه بيخيال مرد! خوب اينم يه تصميم ازاده ديگه، مباركشون باشه، بالخره ازادن كه انتخاب كنند و پيش برن تو زندگي. نقل قول:اساس فمینیسم خانواده رو به هم میزنهاصلاح ميكنم، اساس برخي تفكرات فمينيسمي باعث اين ميشه كه خانواده تشكيل نشه. نقل قول:فلسفه سعی در پاسخ به چیستی داره و نگاهی مادی گرایانه دارهاينم رد ميدم (: بخوايم رو اين يكي بحث كنيم باز اوصاف ناهمگوني پيش ميآد. اون قسمت ماکیاولیسم رو هم نميدونم مخاطبت كيه اما اگر خطاب به منه كه اين سوال من بود و انتظار جواب داشتم. |
|||
|
|
۲۱:۰۲, ۷/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
من اين فيلم رو ديدم. اثري از ماكياوليسم يا فمنيسم در اون ديده نميشه . لازم نيست اين قد تند بريم . موقعيت هاي طنز اين فيلم جالب هستند و اگر بخواهيم ديگر همه چيز خوب باشه نمي شه. سر چيز هاي بي خودي نبايد با هم مشاجره داشته باشيم . اين بحث را لطفا ببنديد.
|
|||
|
|
۲۱:۳۲, ۷/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۷/فروردین/۹۰ ۲۱:۰۲)فاطمه خانم نوشته است:بودنش كه مطمئن باشيد هست (: نه تنها اين بحث ها بلكه بحث هاي مثل باب كردن دروغگويي تو جامعه و... اگر خبري نبود شونصد تا تشكر زيرش نمي خورد... بايد نگاهي به اين چند ده سال سينماي ايران انداخت و ديد واقعا چي شده! بحث ماکیاولیستی هم فوق العاده بحث جالبيه كه اگه كسي سوادش رو داشت يا رفرنس و ... داشت خوشحال ميشم بهم برسونه يا برام توضيح كامل بده تو پيغام خصوصي.... |
|||
|
|
۲۳:۵۷, ۷/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
نقل قول:مثلا دختري كه زوري شوهر داده بشه؟ الان این مثال شما چه ربطی به فمینیسم داشت ؟ نقل قول:حالا اينا اومده يه سريشون به اين نتيجه رسيدن كه بيخيال مرد! چه جالب انگار این خانوم ها غریزه ی جنسی ندارند !!! میشه بفرمائید چطور غریزه ی خودشان را ارضا میکنند ؟ اها لابد از همان دید انتخاب ازادی که دارند رو به روابط نامشروع میارند ...بله حرف شما کاملا صحیح و متین است ! نقل قول:اصلاح ميكنم، اساس برخي تفكرات فمينيسمي باعث اين ميشه كه خانواده تشكيل نشه. دو دسته میشن رادیکال و چپ که جفتشون تعامل با مردها ندارن ...لابد منظور شما از خانواده در فمیسنیم همان خانواده گروه سوم است : 1.خانواده ی قبیله ای 2.خانواده ی هسته ای 3.خانواده ی میکرو و تک والدینی نقل قول:اينم رد ميدم (: بخوايم رو اين يكي بحث كنيم باز اوصاف ناهمگوني پيش ميآد. میشه بفرمائید چرا در فلسفه سوال بر سر چیستی است و نه کیستی ؟ |
|||
|
|
۱۴:۳۳, ۸/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
نقل قول:الان این مثال شما چه ربطی به فمینیسم داشت ؟يا من دارم كلا اشتباه ميكنم(اين مطلب يكي از مطالبيه كه 2-3 نفر كه حالا يا واقعا فمينيست بودن يا ادعاشو داشتن وقتي با هم مكالمه ميكرديم گفتن.) و فمينيسم رو غلط معني ميكنم يا شما يه مقدارش رو فراموشت شده. اين از اولين خواست ها هستش كه ملاك انتخاب همسر رو بايد خود زن تعيين كنه نه پدر(اكثرا تو جوامعي كه پدرسالاري ريشه دونده و زن تقريبا تو برخي مواردش فروخته ميشه) خيلي از اين موارد هست كه اينا همه فمينيستي و ايناست. نقل قول:چه جالب انگار این خانوم ها غریزه ی جنسی ندارند !!! میشه بفرمائید چطور غریزه ی خودشان را ارضا میکنند ؟ اها لابد از همان دید انتخاب ازادی که دارند رو به روابط نامشروع میارند ...بله حرف شما کاملا صحیح و متین است !شايد داشته باشند شايدم نداشته باشند(اگر چه بي ميلي جنسي مورد حادي نيست تو ممالك).... غريزه حنسي از كي بوجود ميآد؟ چه زماني ادم بايد ارضا بشه؟ 18 سالگي؟ 19 سالگي؟ 20 سالگي؟ 21 سالگي؟ 22؟ 23؟ 25؟ 30؟ اين همه جوون كه تو ايران هست كه عيال وار هم نيستند ميشه حضرت العالي بفرماييد چند درصد اينا روابط نا مشروع دارند؟ شما اگر ازدواج رو فقط تو رفع غريزه جنسي ميبيند كه هيچ! D: good for u! بجث رو الكي گستردش نميكنم اما اگر بعد خوندن پيغام من ذره از محتواي صيغه به ذهن مباركت خطور كرد اينجارو يه ديدي بزني بد نيست: کد قالب بندی شده: http://sonnat-e-30geh.blogfa.comنقل قول:دو دسته میشن رادیکال و چپ که جفتشون تعامل با مردها ندارن ...لابد منظور شما از خانواده در فمیسنیم همان خانواده گروه سوم استظاهرا من تو تعريف فمينيست اشتباه كردم يعني منبع اطلاعاتيم نادرست بوده چون ويكي صحبت هاي ديگه ي ميكنه در رابطه با اين مسئله اما اون قضيه كه گفتم يه قشري از جامعه خودمون مشكلاتشون رو ميخوان به وسيله فمينيست حل كنند كاملا درسته. نقل قول:میشه بفرمائید چرا در فلسفه سوال بر سر چیستی است و نه کیستی ؟نه نميشه بفرمايم (; قرار بود تو پيغام خصوصي بحثش انجام بشه كه شما زحمت ندادي حتي يه ريپلاي بزني، تا جايي كه اجازه داشته باشم تو موارد عمومي و پست ها نظرم رو ابراز ميكنم، فضاش موجود نبود مثل همين موقعيت هم هيچي با يه رد ساده از زير جلسه پرسش و پاسخ شونه خالي ميكنم. برا اينكه شبه ي پيش نياد برا آيندگان: وقتي گفتم رد ميدم يعني روش بحث نميكنم نه اينكه قبولش ندارم يا دارم. |
|||
|
|
۱۵:۲۱, ۸/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
دوست عزیز بهتره پست اول منو بهتر بخونی .
نقل قول:در کل ما قبول داریم که به زن یه جاهایی ظلم میشه و باید با زن درست برخورد کرد اما اینکه خودشون رو جنس دوم ...جنس مظلوم بدونند...و بخوان خودشونو جدا کنند از مردها و اساسیترین بنیاد جامعه یعنی خانواده رو ریشه کن کنند از نظر نه تنها اسلام بلکه همه ی ادیان مشکل داره !!! یا شما راجع به فمینیسم صحبت نمیکنی ... یا واژه ی فمینیسم برایتان خوب معنی نشده است !که با توجه به این جمله : نقل قول:ظاهرا من تو تعريف فمينيست اشتباه كردم يعني منبع اطلاعاتيم نادرست بوده چون ويكي صحبت هاي ديگه ي ميكنه در رابطه با اين مسئله اما اون قضيه كه گفتم يه قشري از جامعه خودمون مشكلاتشون رو ميخوان به وسيله فمينيست حل كنند كاملا درسته. متوجه میشیم که شما با فمینیسم اشنایی نداری . واقعا انتظار داری نقطه ضعف تفکر فمینیست توی سایت ویکیپدیا مطرح بشه ؟ اصلا ویکیپدیا در حدی هست که بخواد انتقاد کنه ؟ اگر منبع اطلاعاتیه شما سایت ویکیپدیاست که من با شما حرفی ندارم . |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| خانه کدام دختر؟ فیلم های قبح شکن در راه هستند | vahrakan | 10 | 5,020 |
۳۰/فروردین/۹۴ ۹:۰۸ آخرین ارسال: vahrakan |
|

من اين فيلم رو ديدم. اثري از ماكياوليسم يا فمنيسم در اون ديده نميشه . لازم نيست اين قد تند بريم . موقعيت هاي طنز اين فيلم جالب هستند و اگر بخواهيم ديگر همه چيز خوب باشه نمي شه. سر چيز هاي بي خودي نبايد با هم مشاجره داشته باشيم . اين بحث را لطفا ببنديد.