کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: نظرتون درباره استدلالم؟؟؟
درسته
می تونه درست باشه
غلط اندر غلطه
نظری ندارم
 توجه: این نظرسنجی عمومی است و سایر کاربران می توانند گزینه منتخب شما را مشاهده کنند. [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
علم قرن 21 در دین قرن 6 (1)
۱:۳۵, ۲۲/مهر/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
یا حق...

سلام همسنگران گرامی نمی دونستم این تاپیک رو کجا بذارم جای بهتری سراغ دارید انتقال بدیدBig Grin

رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) چگونه چند بار برای نماز شب بیدار می شدند؟

این متن استدلال خودم است وامیدوارم استدلال اشتباهی نباشد.

روزی از طریق رسانه ی ملی شنیدم حضرت رسول (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) چند بار در طی شب برای نماز بیدار می شدند (احتمالا سه بار بود مطمئن نیستم.) برایم عجیب بود که ایشان چگونه می توانستند چند بار بیدار شوند حال آنکه ما یکبار هم به سختی این کار را انجام می دهیم ولی خوب ایشان پیامبراکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بودند دیگر. ولی چیزی شنیدم که متوجه شدم این کار غیر ممکن نیست حتی من و شمای معمولی هم به راحتی و با یک برنامه ریزی درست می توانیم اما چگونه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

بازه های خواب ما انسان ها بر اساس یک و نیم ساعت تنظیم شده است. یعنی در طی یک و نیم ساعت در خواب عمیق فرو رفته و دوباره به خواب سبک می رسیم. برای روشن شدن موضوع مثالی می آورم تا به حال اتفاق افتاده که مثلا 7 یا 8 ساعت بخوابید واحساس خواب آلودگی داشته باشید اما با 4.5 یا 6 ساعت خواب این حالت را نداشته باشید؟ دلیل چیست؟ وقتی مثلا 7 ساعت می خوابید شما 4 بازه ی 1.5 ساعته گذرانده اید و هنوز بازه ی 5ام کامل نشده و شما در عمق خواب هستید اما زمانی که 4.5 ساعت می خوابید 3 بازه ی 1.5 ساعته را می گذرانید و از خواب عمیق خارج می شوید و تقریبا نیمه بیدارید. منظورم را متوجه شدید؟ یعنی از خواب بیدار شدن و سرحال بودن ارتباط زیادی با میزان خواب ندارد باید خوابمان مضربی از 1.5 باشد. حتی اگر 3 ساعت هم باشد در لحظه بیدار شدن احساس خستگی نمی کنیم هرچند در طول روز اثرات مخرب خود را دارد.(مثلا اخراج از کلاس فلان استاد)

اما این توضیحات برای چه بود؟ برای اینکه بگویم شاید تاکید می کنم شاید پیامبر گرامی اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خواب خویش را با علم به این مسئله براین اساس تنظیم کرده باشند چیزی که ما در قرن 21 تازه به آن پی بردیم.

این است دین حق...

منتظر باشید...........

یا علی (علیه السلام) مدد
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hesam110 ، jafarpour ، Reza71 ، saloomeh ، mohamad
۱۰:۳۴, ۲۲/مهر/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
(۲۲/مهر/۹۱ ۱:۳۵)جویای... نوشته است:  یا حق...

سلام همسنگران گرامی نمی دونستم این تاپیک رو کجا بذارم جای بهتری سراغ دارید انتقال بدیدBig Grin

رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) چگونه چند بار برای نماز شب بیدار می شدند؟

این متن استدلال خودم است وامیدوارم استدلال اشتباهی نباشد.

روزی از طریق رسانه ی ملی شنیدم حضرت رسول (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) چند بار در طی شب برای نماز بیدار می شدند (احتمالا سه بار بود مطمئن نیستم.) برایم عجیب بود که ایشان چگونه می توانستند چند بار بیدار شوند حال آنکه ما یکبار هم به سختی این کار را انجام می دهیم ولی خوب ایشان پیامبراکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بودند دیگر. ولی چیزی شنیدم که متوجه شدم این کار غیر ممکن نیست حتی من و شمای معمولی هم به راحتی و با یک برنامه ریزی درست می توانیم اما چگونه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

بازه های خواب ما انسان ها بر اساس یک و نیم ساعت تنظیم شده است. یعنی در طی یک و نیم ساعت در خواب عمیق فرو رفته و دوباره به خواب سبک می رسیم. برای روشن شدن موضوع مثالی می آورم تا به حال اتفاق افتاده که مثلا 7 یا 8 ساعت بخوابید واحساس خواب آلودگی داشته باشید اما با 4.5 یا 6 ساعت خواب این حالت را نداشته باشید؟ دلیل چیست؟ وقتی مثلا 7 ساعت می خوابید شما 4 بازه ی 1.5 ساعته گذرانده اید و هنوز بازه ی 5ام کامل نشده و شما در عمق خواب هستید اما زمانی که 4.5 ساعت می خوابید 3 بازه ی 1.5 ساعته را می گذرانید و از خواب عمیق خارج می شوید و تقریبا نیمه بیدارید. منظورم را متوجه شدید؟ یعنی از خواب بیدار شدن و سرحال بودن ارتباط زیادی با میزان خواب ندارد باید خوابمان مضربی از 1.5 باشد. حتی اگر 3 ساعت هم باشد در لحظه بیدار شدن احساس خستگی نمی کنیم هرچند در طول روز اثرات مخرب خود را دارد.(مثلا اخراج از کلاس فلان استاد)

اما این توضیحات برای چه بود؟ برای اینکه بگویم شاید تاکید می کنم شاید پیامبر گرامی اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خواب خویش را با علم به این مسئله براین اساس تنظیم کرده باشند چیزی که ما در قرن 21 تازه به آن پی بردیم.

این است دین حق...

منتظر باشید...........

یا علی (علیه السلام) مدد

با سلام و احترام به شما دوست عزیز
ممنون از تاپیکی که ایجاد کردید.
اولاً می خواستم ببینم جناب عالی این حالت خواب را امتحان کرده اید؟؟؟
چون احساس می کنم خواب شخص من بستگی به خستگی روحی و جسمیم داره.
البته فلسفه نماز شب و نماز صبح خود تحمل سختی است و به نوعی ریاضت جسمی. این که عبد خود را برای رضای معبود در مشقت بیاندازد. پس شاید اصلاً سیستم ما طوری طراحی شده باشد که دقیقاً ما وقت نماز سنگین تر باشیم تا آزموده بشیم.
البته قطعیتی در این مطالب موجود نیست و بیشتر جای کار دارد.
ممنون
یا علی
التماس2آ
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MiladYLH ، ضحی ، Reza71 ، saloomeh
۱۲:۴۳, ۲۲/مهر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/مهر/۹۱ ۱۲:۴۶ توسط ضحی.)
شماره ارسال: #3
آواتار
یا حق...

سلام دوستان

من نگفتم با 1.5 ساعت خوابیدن خوابمان کامل می شود فقط گفتم در لحظه ی بیداری احساس خواب آلودگی نمی کنیم اما در طول روز اثرات خود را دارد و احساس خستگی داریم فقط اینکه کسی که 1.5 ساعت خوابیده راحت تر از کسی که 2 ساعت خوابیده بیدار می شود می توانید روی دیگران امتحان کنید!Big Grin روش مناسب آزار در خوابگاه هاWink

يا علي (علیه السلام) مدد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hesam110
۱۲:۴۶, ۲۲/مهر/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
دوست گرامی اگر بتوانید این مبحث رو از دیدگاه روانشناسی فیزیولوژیک و علمی تر بیان کنید فکر میکنم بهتر باشد .

با تشکر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ضحی ، hesam110 ، محب الزهرا
۱۲:۵۵, ۲۲/مهر/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
يا حق...

خوب من از دید روانشناسی و فیزیولوژی گفتم دیگه کارشناس روانشناسی برنامه ی طلوع اینو گفته بود اما اگه بتونم بیشتر در این مورد تحقیق می کنم ممنون از تذکرتون.Big Grin

یا علی (علیه السلام) مدد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، hesam110
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا