|
هنر رزم (The Art Of War)
|
|
۷:۴۳, ۴/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/خرداد/۹۲ ۱۲:۰۴ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
هنر رزم برای کشور اهمیت حیاتی دارد. مسئله مرگ و زندگی است. راهی است بر وادی ایمن یا نابودی. پس در هیچ شرایطی نباید آن را نادیده گرفت. هنر رزم (The Art Of War) ![]() سون جو (سان تزو) مؤلف کتاب هنر جنگیدن،نفوذی بیکران بر کتابهای باستانی چین،در زمینه استراتژی نظامی دارد. این کتاب را که سون جو بیش از دو هزار و پانصد سال پیش در چین نوشته است، اما امروز هم چنان از اعتبار و شایستگی بسیار بالایی برخوردار است . افسران آمریکایی در طول جنگ جهانی دوم ، این کتاب را به دقت می خوانده اند . ژاپنی ها برای دهه های متوالی به مطالعه آن پرداخته اند و گفته می شود که افسران چینی در قرن بیستم آن را از حفظ می دانستند.اما امروز این کتاب دست مایه مدیران است و یکی از پرفروش ترین کتاب در زمینه مدیریت و کسب و کار می باشد . مدیران و صاحب نظران متعددی براین کتاب حاشیه و تفسیر نوشته اند . کتاب برای تمامی مدیران و علاقمندان به مسائل نظامی جالب و سودمند خواهد بود. چاپ سوم کتاب "هنر رزم" نوشته سون جو و ترجمه نادر سعیدی با شمارگان 1100 نسخه و قیمت 4000 تومان توسط انتشارات قطره منتشر شد کتاب هنر رزم، در وهله اول کتابی کاملا نظامی و جنگی دیده می شود که خیلی ساده و خلاصه و اصولی، تاکتیک ها و تکنیک های جنگ را توضیح می دهد، تکنیک هایی که پس از خواندنشان این حس را به وجود می آورند که چقدر ساده هستند و اینکه همه این روش ها را می دانند و می شناسند. اما هنر هنر رزم در این است که علاوه بر آن که این روش ها را دسته بندی کرده و جزء به جزء و فصل به فصل در خود جمع کرده، روش های استفاده از روش های حتی متناقض را بیان کرده است. مزیت دیگر این کتاب، آوردن مثال ها و شواهدی است که اکثرا بعد از نوشته شدن کتاب، در جهان واقعی و میدان رزم رخ داده اند و کاملا با پندهای کتاب یکسان هستند. اما بدون شک مزیت اصلی کتاب در این است که تمام دستورات بیان شده را می توان در هر زمینه و در هر رشته دیگری به کار بست و آن ها را برای موفقیت استفاده کرد. هنر جنگ به ما میآموزد که به احتمال اینکه دشمن خواهد آمد تکیه نکنیم بلکه به آمادگی خود برای مواجه شدن با آن تکیه کنیم. بر شانس حمله نکردنش حساب نکنیم بلکه خود را غیرقابل حمله کنیم. در ادامه به نکاتی جالب از این کتاب اشاره خواهم کرد. |
|||
|
|
۲:۴۳, ۵/آبان/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
آنچه من از مطالعه ی هنر رزم آموختم این بود فكر مي كنم اين كتاب آشكارا نشان می دهد که حتی امروز چه خطاهایی در حال وقوع است، و چرا حریفان کنونی ما در بعضي زمينه ها بسيار موفقند.
در بخشي از توصيه هاي پرارزش سون جو، به این نکته اشاره می شود که زدودن توان استقامت دشمن بدون توسل به جنگ فيزیکی، بهترين فن رزم شناخته شده است. اين نكته فقط شامل جنگ و عرصه ي نبرد نيست. زندگي روزانه ی ما در هر شكل و مرتبط خود عبارت است از درگير ي هاي خرد و كلان. رفتارهاي اداري بين همكاران، رابطه ي دو دوست، برخورد معلم و شاگرد، روابط كارمندان با ارباب رجوع، برخورد مستمر با همسايگان و حتي روابط بين افراد خانواده، نمونه هایي است از هزاران مثال. اگر خود را بشناسی و اگر دشمنت را بشناسي، نيازي نيست كه از نتيجه ي صدها نبرد هراس داشته باشي.
انشاالله ادامه دارد... |
|||
|
|
۴:۰۴, ۵/آبان/۹۱
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
سلام
اگه لینک دانلود کتاب رو بدی خیلی عالی میشه. در پناه خدا |
|||
|
|
۴:۴۴, ۵/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/آبان/۹۱ ۴:۵۶ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
سلام به شما
لینک کتاب هنر رزم با ترجمه ی فارسی آن موجود نیست. این کتاب توسط چند انتشارات از جمله نشر قطره و انتشارات کاروان به چاب رسیده است. اما در کل کتاب نایابی هست. اگر متن انگلیسی آن را بخواهید، لینک دانلود آن موجود است. البته بنده متن انگلیسی آن را نیز دارم. اگر خواستید بفرمایید تا برایتان آپلود کنم. |
|||
|
|
۲۲:۰۳, ۵/آبان/۹۱
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سون جو میگوید: مزیت عالی در همه جنگها جنگیدن و پیروز شدن نیست بلکه بهتر است بتوان بدون جنگیدن مقاومت دشمن را از بین برد. بنابراین بهترین طرح و تدبیر در جنگ این است که مانع اجرای نقشه های دشمن شد و در مرحله بعد در فضای باز به دشمن حمله کرد.
به نظر می رسد یکی از عرصه هایی که پیروزی در جنگ بدون خون ریزی و تلفات و جنگ مستقیم امکان پذیر می باشد جنگ سایبری ست. تاسیس مرکز فرماندهی سایبری آمریکا در سال 2010 این واقعیت را که فضای مجازی تبدیل به میدان نبرد جدیدی شده است به خوبی نشان می دهد. جنگ سایبری نقشی کلیدی در جنگهای آتی خواهد داشت. جنگ سایبری در تئوری، اگر نزاعهای آینده را کوتاهتر و کمهزینه تر کند و میزان تلفات را کاهش دهد و احیای اقتصادی و دیپلماسی پس از جنگ را آسانتر کند، برای دولتهای جنگ افروز جهان بسیار مفید خواهد بود. این امر بر ضرورت یافتن راههایی برای یکپارچه سازی هرچه سریعتر حملات سایبری و دفاع سایبری در دکترین نظامی تاکید میکند و با توجه به افزایش تهدیدات سایبری نباید برای لحظهای از آن غافل ماند. |
|||
|
|
۱۱:۵۴, ۶/آبان/۹۱
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
در کتاب هنر رزم به نکات جالب و نغزی اشاره شده شده که رعایت آن در هر جنگی یاری دهنده است. البته باز هم تاکید می کنم آنچه موجب ماندگاری این کتاب شده استفاده ی چند وجهی آن است. به عبارت دیگر رعایت این نکات حتی در زندگی روزمره مان و همچنین در ارتباط با دشمنان نیز سودمند است.
چند مورد از قوانین سون جو:
ذکر یک نکته هم ضروری به نظر می رسد که این نکات در حدود 2500 سال پیش نگاشته شده است. |
|||
|
|
۱۳:۲۹, ۶/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/آبان/۹۱ ۱۳:۳۱ توسط mahdy_mir.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
سلام من از دوست گرامی آقای املشی بخاطر زحمتی که میکند تشکر میکنم . ذکر یک نکته رو واجب میدونم . ببینید دوستان کتاب هنر رزم کتاب خوبیست . قطعا اینطوره . اما فاقد برخی چیزهاست . شما تمام نکات این کتاب رو حفظ باشید و فرض بر اینکه بتونید در تمام موقعیتهای زندگی ازش استفاده کنید و فرضا هم موفق باشید در نهایت میشه گفت زرنگ هستید . تو جامعه ما خیلیها هستند که ناخودآگاه , از قوانین همینطور کتابها استفاده میکنند . اونقته که ما میگیم طرف همیشه پیروزه یا خیلی زرنگه و ...... مدتها پیش از خودم میپرسیدم , پس اسلام برای جنگیدن چی داره ؟ چطور بطور کاملا اسلامی , بر مشکلات پیروز بشم ؟ ببینید من متخصص نیستم اما اونقدری که تحقیق کردم متوجه شدم که : تمام هنرها در قرآن و نهج البلاغه هست . فقط مهم اینه که یه نفر بیاد و از این دیدگاه به دو کتاب ذکر شده نگاه کنه . بعنوان مثال عرض کنم که در قران داریم (الان یادم نمیاد در کدوم ایه ) که حضرت موسی فقط یک مشت به یکی از فرعونیان زد و طرف مرد ! اونوقت میگین اسلام هنر رزم نداره ؟ داره , خوبشم داره . خدا باید این هنر ها رو بده ![]()
|
|||
|
|
۶:۴۱, ۷/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/آبان/۹۱ ۷:۰۲ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۶/آبان/۹۱ ۱۳:۲۹)mahdy_mir نوشته است: به نام خدا متشکرم. شما درست می فرمایید. این کتاب صرفا برای مباحث استراتژیک قابل استفاده است. البته خود سون جو هم تاکید داشته به این مورد نقل قول:بینید من متخصص نیستم اما اونقدری که تحقیق کردم متوجه شدم که این هم درسته. متاسفانه من هم متخصص نیستم. البته این روایت شاید تا حدودی موضوع را روشن نماید. امام علی (علیه السلام)فرموده است :شایسته ی مرد عاقل آنست که نظر صائب خردمند را بر اندیشه خود بیفزاید و دانش خویش را بعلم دانشمندان پیوند دهد. منبع : غررالحکم ،ص38 هدف من از ایحاد این تاپیک این مسئله است که هنر رزم برای کشور اهمیت حیاتی دارد. مسئله مرگ و زندگی است. راهی است بر وادی ایمن یا نابودی. پس در هیچ شرایطی نباید آن را نادیده گرفت. البته چنین کاری در حوزه های دیگری در حال انجام است. مثلا در علوم اقتصادی در حال تبین علوم اقتصادی برکت مبنا هستیم به جای اقتصاد سود مبنا. یا در مدیریت اسلامی کارهایی صورت گرفته است. نمونه اش 300 نکته در مدیریت اسلامیست که در تاپیک دیگری این نکات را نقل قول کرده ام http://forum.bidari-andishe.ir/thread-21181.html |
|||
|
|
۹:۵۲, ۷/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/آبان/۹۱ ۹:۵۳ توسط mahdy_mir.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
ضمن تشکر از آقای املشی عزیز خواستم عرض کنم با نظراتشون موافقم . در پست خودم هم گفتم که این کتاب قطعا مفیده . میخوام از ایشون خواهش کنم که تاپیک رو ادامه بدن و اینطور بنظر نیاد که من به مطلب ایشون اعتراضی داشتم . بهرحال کشور چین , هم از جنبه های مختلف گذشته بسیار پربار و پر محتوایی داشته . بزرگانی مثل : کنفوسیوس , لائو ذی و ..... مهد هنرهای رزمی و از ممالکی که واقعا ارزش داره که برای سفر انتخاب بشه . البته با این قیمت دلار ! ![]() ![]() فکر کنم به آرزوها پیوست !
|
|||
|
|
۱۲:۰۸, ۷/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/آبان/۹۱ ۱۳:۱۰ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
(۷/آبان/۹۱ ۹:۵۲)mahdy_mir نوشته است: به نام خداخواهش می کنم.من فقط احساس کردم منظور شما در مورد ضرورت و هدف ایجاد تاپیک هست که خواستم توضیحی داده باشم. نقل قول:بهرحال کشور چین , هم از جنبه های مختلف جالب اینجاست که سون جو و کنفسیوس همدوره بودن. ![]() سون جو را بعنوان ژنرالی در ایالات (وو) معرفی کرده اند که شش قرن قبل از میلاد می زیسته است و بنابراین همدوره (کنفوسیوس) بوده است.به هر حال،نوع نگارش کتاب هنر جنگیدن بیان می کند که این کتاب بین سالهای 400 تا 320 قبل از میلاد نوشته شدهاست. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: The_Art_Of_War.jpg]](http://s2.picofile.com/file/7781331070/The_Art_Of_War.jpg)

داره , خوبشم داره . خدا باید این هنر ها رو بده