|
خطر افزایش تجرد قطعی در جامعه!
|
|
۱۱:۳۸, ۲۲/آبان/۹۱
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
ایسنا: رییس سازمان ثبت احوال کشور گفت: سن ازدواج برای مردان و زنان نسبت به سال های گذشته افزایش یافته و به میانگین 27.2 سال برای مردان و حدود 23سال برای زنان رسیده که این آمارها زنگ خطری برای افزایش تجرد قطعی در جامعه است.
ناظمی اردکانی گفت: رهبر معظم انقلاب و دغدغه ایشان نسبت به روند کاهش جمعیتی ایران اسلامی در سخنرانیهای اخیر ، نشان از این دارد که بی توجهی به این مهم میتواند مشکلات بزرگ امنیتی، اقتصادی و فرهنگی برای پیشرفت نظام اسلامی به بار آورد. وی در ادامه با اشاره به بیانات و نگرانیهای مقام معظم رهبری با بیان اینکه هدف سیاست جمعیتی حفظ تعادل پویای ساختار کلی جمعیت و کیفیت آن است، گفت: معمولاً کشورهای توسعهنیافته یا در حال توسعه پرجمعیت و جواناند و بعد از رسیدن به مرزهای توسعه، به بحران کاهش جمعیت فعال و سالمندی دچار میشوند. رییس سازمان ثبت احوال افزود: با این وجود برای ایران زود است تا طبق پیشبینیها، جمیعت آن در سال 1420، در شرایطی که هنوز «در حال توسعه» میباشد و برای رسیدن به اهداف بلندمدت به جمعیت جوان و فعال نیاز دارد، به سالمندی برسد. گفته میشود ایران در سرعت رسیدن به مرزهای سالمندی سومین رتبهی جهانی را دارد. اردکانی تاکید کرد: جمعیت سرمایهای بیبدیل برای کشورها محسوب میشود و سیاستهای جمعیتی، راهبردیترین و پرعمقترین سیاستها در دراز مدت هستند که سیاستهای توسعهای کشورها را در بلند مدت پشتیبانی مینمایند. معاون وزیر کشور گفت: دولتها سیاستهای جمعیتی مختلفی از جمله سیاست جمعیت مستقیم همچون تشویق ولادت و سیاست غیرمستقیم سریع همچون مهاجرپذیری، سیاست ضمنی مانند تنظیم خانواده، سیاست مداخلهای همچون تغییر سن ازدواج را دارد. وی اظهار کرد: اولین سیاست جمعیتی کشور در سال 1346 تدوین و اجرا شد که حاصل آن انفجار جمعیتی در دهه 60 بوده است. ناظمی افزود: در سال 1372 قانون تنظیم خانواده به تصویب رسید که نتیجه آن ورود کشور به مرحله سوم گذار جمعیتی و کاهش شتابنده جمعیت در مقایسه با کشورهای جهان ، آسیا و منطقه شده است. رییس سازمان ثبت احوال کشور اظهار کرد: به طوری که در سالهای 1371 و 1372 از 6.5 فرزند به چهار فرزند رسیده و در دهه 80 نرخ رشد جمعیت از 3.2 به 2.3 کاهش یافت. وی تصریح کرد: این در حالیست که طبق برنامه نخست توسعه مقرر شده بود کاهش میزان فرزندآوری از 6.5 به چهار فرزند در دهه 80 رقم بخورد و با رقم خوردن این اتفاق در سال 72 دیگر نیازی به ادامه دادن سیاستهای کاهشی نبود. معاون وزیر کشور افزود: طبق پیشبینیها باید انفجار دوم جمعیتی را بر اثر ازدواج و فرزندآوری متولدین دهه 60 شاهد میبودیم، اما با شیب نزولی موالید مواجه شدهایم بطوریکه میزان موالید در سال 90 یک میلیون و 380 هزار بود و این در حالیست که این رقم در دهه 60 بیش از دو میلیون بود و این به معنای سقوط آزاد جمعیت است. ناظمی اردکانی با بیان اینکه از نظر نرخ رشد جمعیت در میان 26 کشور منطقه رتبه 23 و از نظر نرخ باروری نیز رتبه 25 را در سال 2010 میلادی داشتهایم گفت: این در حالیست که برای تحق اهداف چشمانداز1404 نخستین اصل تقویت زیرساختهای جمعیتی است. رییس سازمان ثبت احوال کشور تاکید کرد: کشور با چالش های جمعیتی در حوزه مدیریت جمعیت کشور روبروست. وی کاهش باروری در کشور را اولین چالش جمعیتی کشور عنوان کرد و گفت: کارشناسان معتقدند آنچه که در کشور ما به لحاظ جمعیتی معضل محسوب میشود، کاهش رشد جمعیت نیست. دغدغه مهم، تحول در باروری کل است که با کاهش باروری مواجه هستیم . وی همچنین بهم خوردن ساختار جمعیت کشور را دومین چالش دانست و گفت: در حال حاضر 15 تا 23.5 درصد جمعیت کشور زیر 15 سال، 31.5 درصد بین 15 تا 29 سال، 39.5 درصد بین 30 تا 64 سال و 5.5 درصد بالاتر از 65 سال دارند و طبق پیشبینیها جمعیت سالمندان در سال 1405 به 7.4 و در سال 1425 به 18 درصد کل جمعیت میرسد. وی افزود: هم اکنون ۵ میلیون نفر از ۷۵ میلیون نفری جمعیت کشور سالمند هستند که حدود 7.3 درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند. پیشبینیها حاکی از آن است تا ۴۰سال آینده حدود ۲۴ درصد از جمعیت کشور ما سالمند باشند که این میزان یعنی یک نفر از هر 4 نفر جمعیت کشور بالای ۶۰ سال خواهند داشت. وی فرهنگ نداشتن فرزند و اتخاذ سیاستهای تک فرزندی است و جستجو در ساختار نهاد مقدس خانواده را از چالشهای دیگر سیاستهای جمعیتی کشور بیان کرد. ناظمی اردکانی گفت: در سال گذشته حدود 12میلیون نفر مرد در گروه سنی 20تا34 ساله و 11میلیون و هشتصد هزار نفر زن در گروه سنی 15تا29 ساله رسیده که حدود 32درصد از کل جمعیت کشور است و پیش بینی میشود که در این گروه های سنی ازدواج نمایند و از این تعداد 46 درصد مردان و 48 زنان در گروه های سنی مذکور هرگز ازدواج نکرده اند. رییس سازمان ثبت احوال اظهار کرد: آمار ها حاکی از کوچک تر شدن متوسط بعد خانواده از 5.1 نفر در دهه 60 به 3.55 نفر در سال اخیر است. وی با بیان اینکه در سال 2010 برای ایران سه ، سناریوی، رشد بالا، رشد متوسط و رشد پایین مطرح شده است گفت: در سناریوی رشد بالا میزان باروری کل از 1.8 فرزند برای هر مادر به 2.5 فرزند در سال 1480، در سناریوی دوم میزان باروری کل از 1.8فرزند برای هرمادر به 1.5 فرزند و در سناریوی رشد پایین جمعیت که در آن میزان باروری کا از 1.8 فرزند برای هر مادر در سال 1390 به حدود یک فرزند برای هر مادر در سال 1420 خواهد رسید. وی توجه به تاثیر «مهاجرت» بر «نسبت جمعیت جوان»، برنامه ریزی برای تدوین سیاستهای جمعیتی منطقهای ، ارایه مشوقهایی مانند ارتقای استانداردهای کیفی آموزش و بهداشت، پذیرش فرهنگ مردم در خصوص افزایش تعداد فرزندان ، ضرورت تدبیر سیاستهایی برای ترویج ازدواج، کاهش سن ازدواج و همچنین کاستن از فاصله سنی زوجین و در نهایت استفاده از تجربیات جهانی را از جمله نکات قابل توجه برای تکمیل بسته سیاسی که اخیرا توسط رییس جمهور اعلام شده است عنوان کرد. منبع:فردا نیوز |
|||
|
|
۱۴:۱۶, ۲۲/آبان/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بدون شک مسئولین نظام وظیفه عمومی مسئول مستقیم و غیر مستقیم این قضیه هستند و امیدوارم در آخرت جواب قانع کننده ای داشته باشن چون ما که از حرفاشون و از جوکهایی که تعریق میکنن قانع نشدیم!
کشوری که این همه بسیجی داره دیگه سربازی وظیفه چه معنی داره؟ مگه زمان دفاع مقدس خیلی خیلی کمتر از این تعداد بسیجی جلوی کل دنیا نایستادند؟؟ هی میگن خدمت مقدس سربازی!!!!! بابا ! سربازی رو اولین بار رضا خان تو ایران اورد اون هم به تقلید از غرب (بریتانیا و آلمان نازی هیتلر و...) چطور ممکنه یه آدم غیر مقدس بیاد یه چیز مقدس رو به وجود بیاره؟ |
|||
|
|
۱۵:۰۷, ۲۲/آبان/۹۱
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
مسئله برمیگردد به سبک غلط زندگی نه سربازی
همین |
|||
|
|
۱۵:۲۲, ۲۲/آبان/۹۱
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
والا حرفا درست ، ولی ما که کاری نمیتونیم کنیم.
مسئولین باید بیان یا اشتغال ایجاد کنن واسه جوونا یا یه حقوق بیکاری چیزی بدن که طرف با لیسانس یا فوق بیکار نباشه. والا من خودمم دختر داشته باشم به یکی که شرایط خودم رو داره نمیدم ! حالا چه برسه کسی مارو قبول کنه. سربازی هم که اجباریه ، مقدس نیست . ادم تا میاد یکم بعد درس به زندگیش برسه میبرنش اجباری ! این سن 27 سال که نوشته شد سن جالبیه ، توی شهر ما که نسبتا سنتی تر هست نسبت به بقیه شهرا ، سن همین اطرافه و شاید بالا تر ، یه کمی هم پیدا میشه که توی سن کمتر ازدواج کنن ولی خوب پشتوانه دارند. |
|||
|
|
۱۷:۳۵, ۲۲/آبان/۹۱
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام
كلي عرض مي كنم " ذوابط پريد و روابط جايگزينش شد.[/b] [b]از زماني كه پول و پارتي شده حلال همه مشكلات ، بدبختي يكي پس از ديگري بوجود آمد . باور كنيد همه ميدانند گير كار از كجاست . الكي دنبال نگرديد . پرتقال فروش كجاست ؟ موفق باشيد يا علي عليه السلام |
|||
|
|
۱۸:۵۵, ۲۲/آبان/۹۱
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۲۲/آبان/۹۱ ۱۴:۱۶)Havbb 110 نوشته است: بدون شک مسئولین نظام وظیفه عمومی مسئول مستقیم و غیر مستقیم این قضیه هستند و امیدوارم در آخرت جواب قانع کننده ای داشته باشن چون ما که از حرفاشون و از جوکهایی که تعریق میکنن قانع نشدیم! متاسفانه یکی از اساسی ترین مشکلات همین است که ظاهرا هیچ همتی برای اصلاح آن وجود ندارد نمی دانم شاید به دلیل شرایط منطقه و جهان صلاح در اینست که هنوز خدمت وظیفه وجود داشته باشد سربازی پسران باعث عقب افتادن حدود 2 ساله آنها از همسنهای دختر می شود بعد تا ورود به بازار کار و داشتن یک وضع ثابت، در این وضع بحرانی اقتصادی حداقل 2 سال دیگر طول می کشد.خوشبینانه گفتم یعنی پسری که دبیرستان را تمام می کند حداقل تا 22 سالگی نمی تواند به فکر ازدواج باشد و کاردانی 24 و کارشناسی 26 سال و ... به همین ترتیب خواهد بود همه اینهایی که گفتم در حالت ایده آل بود و متاسفانه آمار نشان می دهد که وضع خطرناک است نقل قول:سرپرست مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت جوانان با اشاره به بهترین سن ازدواج توضیح داد: بهترین سن ازدواج در میان زنان 21 سال و در میان مردان 24 سال است، اما در حال حاضر سن ازدواج در میان زنان به 24 سال و در میان پسران به 29 سال رسیده است که قطعاً خطرات و آسیب های اجتماعی را برای جوانان در پی خواهد داشت. |
|||
|
|
۱۹:۳۵, ۲۲/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/آبان/۹۱ ۱۷:۲۱ توسط rezaba.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
من خودم الان سربازم
قبل از خدمت کار داشتم و زندگیم رو میکردم اما مطمئنم وقتی خدمت تموم شود هیچ کاری رو ندارم هیچ ... شوخی کردم ها جدی نگیرید |
|||
|
۱۹:۴۴, ۲۲/آبان/۹۱
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
برادران اصلا چه ربطی سربازی داره
تا کار نباشه که نمیشه زندگی کرد!! |
|||
|
|
۲:۱۴, ۲۴/آبان/۹۱
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
اتفاقن خیلی به سربازی ربط داره!!
یکی از دلایل اصلی عقب افتادن ازدواج جوانها همین سربازی هست!! یکی از بهترین دورهای زندی یک شخص که 2سال اول جوانیش هست رو باید در پادگانها بگذرونه!! من خودم سربازی رفتم میدونم چه دوران مزخرفیه!!هیچ خاطره خوشی ندارم!! تنها خاطرات مزخرفی که یک گروهبان 2 بیسواد به ماها زور میگفت که مثلن عقده خودش رو خالی کنه!! سختیهایی که افراد دیگه میکشیدن!! من در امیدیه خدمت کردم با اینکه خودم بچه خوزستان بودم گرمای اونجا خیلی اذیتم میکرد! دیگه شما حساب کنید هم خدمتیهای من که بچه ی تبریز بودن چی میکشیدن!!!بنده خداها!! یکی دیگه داشتیم فک کنم بچه استان گلستان بود ترکمن بود بنده خدا همیشه از شدت گرما مثل لبو قرمز میشد و تا حالت غش پیش میرفت!! ولی فرمانده خیلی راحت از کنارش میگذشت و میگفت کارت دعوت سربازی که نفرستادیم!!نمیومدید!! ![]() و البته نمیشه مرزها و پادگانها رو خالی کرد! فک کنم آقای رضایی در انتخابات قبلی که کاندید شدن طرحی داشتن برای اینکه سربازی رو تغیییر بدن و اون رو به شکل یک شغل در بیارن! مثل خیلی از کشورهای دیگه! و مثل الان یک خدمت وظیفه نباشه! در رابطه با سن ازدواح در تالار زیاد بحث شده! فاکتورهایی که خیلی تاثیر گذار هستند 1-نداشتن شغل (نداشتن شغل و درآمد=نداشتن مسکن!) 2-سربازی و تا جایی که همه میدونیم تحصیل و دانشگاه تاثییر چندانی بر ازدواج نداره و شاید حتی تاثییر مثبت داشته باشه! |
|||
|
|
۳:۲۴, ۲۴/آبان/۹۱
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
اقا دو تا مساله هست که با افزایش گرونیا هیچ وقت تغییر نمیکنه یا به سختی تغییر میکنه. 1- با افزایش تورم و گرانی توقع دختران همچنان بالاست واقعا زنهای این مملکت هیچ وقت درک درستی از شرایط اقتصادی جامعشون ندارن و نخواهد داشت البته کلی میگم والا تک و توک بینشون فهمیده هم پیدا میشه. مومن و غیر مومن هم نداره لطفا الکی مذهبیش نکنید خانمها اینجا هم خواهشا خودشون را تو اون دسته فهمیده قرار ندن چون همانطور که گفتم واقعا تعدادشون اندک هست. خلاصه یه دختر هنوز نمیتونه اینو درک کنه که بابا با این وضع اقتصادی و گرونی لااقل من توقعمو دیگه بیارم پایین ولی متاسفانه همچنان تو عالم رویا سیر میکنن. میدونید یه دختر چه زمانی توقعش میاد پایین ؟ وقتی سنش دیگه از 27 رد بشه اون موقع دیگه ترس ترشی میفته به جونش. من که خیلی باهاشون بودم اینو مثل اب خوردن تجربه کردم و فهمیدم. اونم این که خانمها بین 19 تا 23 سالگی به شدت مغرور و رویای هستن و تقریبا پسر هارو ادم حساب نمیکنن بین 23 تا 25 سالگی یکم سر عقل میان ولی همچنان غرور دادن و رویای فکر میکنن و خیال میکن علی اباد هم شهریه .بین 25 تا 27 هم دوران نقاهت عقلی را سپری میکنند. از 27 به بعد واقعا میبینی که چقد متواضع میشن در برابر یه پسر. راحت میتونی این مساله را متوجه بشی اگه با هاشون دمخور بوده باشی. سر عقل میان و میفهمن که ای بابا علی اباد اصلا وجود خارجی نداشته.البته منظورم از تواضع در برابر پسرها نه برای روابط غیر اسلامی هست بلکه منظورم همون ازدواج هست. واقعا ساده میگیرت خیلی گیرهاشون و تخیلاتشون کمتر میشه و یه درک نسبی از حقیقت زندگی پیدا میکنن و اینه که نباید زیاد فیلمهای عشقولانه ایرانی را جدی گرفت چون اصولا فقط در مورد بالا شهری های تیرون صدق پیدا میکنه. اقا خدا وکیلی واسه کوبیدن خانمها اینارو نگفتم حقیقتی بود که تجربش کردم شدید. البته گفتم که استثنا هم داره که فوق العاده اندک هستن و مذهبی و غیر مذهبی هم نداره. 2- افزایش حقوق هم چیزی هست که با افزایش گرانی و تورم به هزار جون کندن 10 - 20 تومن زیاد میشه.
خلاصه رویای بودن خانمها یکی از موانع جدی تو ازدواج هست که البته نصفش تقصیر این پدر مادر ها هست که خودشون هم مثل بچه 18 ساله جوگیر صدا و سیما شدن و دوچاره چشم و هم چشمی شدن جالبه که خودشون با هیچی ازدواج کردن اما الان که نوبت بچه های خودشون شده ادای ادمهای روشنفکر و اینده نگر را میخوان در بیارن. بیکاری هم که بیداد میکنه. دولت میگه وام ازدو.اج میدیم اخه یکی نیست بگه بنده خدا وقتی من کار ندارم که پرداختش کنم چطوری بیام به امید وام ازدواج کنم؟ خلاصه مجردی و همین ازدواج موقت و خونه پدر و مادر بودن و یه کار با حقوق ماهی 300 تومن که با بابا مامانه کنار بیایی خودش کلی رفاه هست چرا باید ادم خودشو بندازه تو بد بختی. خنده دارش اینه که الان هی میگن بچه زیاد درست کنید در خطر هستیم. واقعا مخم از این حرف هنگ میکنه . هی میگن خدا روزی رسونه نترسید و بچه درست کنید. واقعا از این حرفا مخم هنگ میکنه وقتی هم میگیم بابا اخه..... میگن تو ایمانت ضعیفه و به خدا اعتماد نداری. یکی نیس بهش بگه اگه تو راس میگی و به خدا اعتماد و ایمان داری خب بیا مثلا ماشین پژوتو بفروش و در راه خدا با مان پولشو نصف کن تا منم بتونم یه خونه کرایه کنم. یا بیا حداقل 10 درصد از حقوقتو بده به یه خانواده مستضعف یا چه میدونم اجازه بده طرف تو خونت تقریبا رایگان بشینه و اجاره نگیر یا خیلی کم بگیر. سربازی هم که واقعا مزخرفه من نمیدونم چرا هی میگن مقدسه؟ واقعا کجاش مقدسه؟ فرمانده پادگان جلو ملت بهت فحش ناموس میده و تو نمیتونی شکمشو سفره کنی. واقعا فحش دادن به خواهر و مادر ادم مقدسه؟ کلی وقت جوانها رو میگیره 2 سال. عامل دیگر هم تحصیلات خانمها هست که واقعا جو گیرشون میکنه. دختره رفته با رتبه 100 هزار پیام نور علی اباد .... قبول شده بعد یه لاله عباسی سواد هم تو همون رشته خودش نداره اما خودشو دانشجو میدونه و میگیه پسره باید فوق داشته باشه و کار داشته باشه با در امد مناسب و .......حرف زیاده. اقا خواهشا ما این همه حرف زدیم نزنید حزفش کنید. جای دیگه نداریم که حرف دلمونو بزنیم. خوهشا خانمها تالار نیان کودتا کنن و این خانم معاون و این خانمهای قدرت به دست نیان واسه انتقادی که کردیم از خانمهه درخواست حذف یا ویرایش بدن. جان مادرتون دس نبرید تو مطلب که ناراحت کننده هست |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |