کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 3.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تابلو "عصر عاشورا" در چه شرايطي خلق شد؟
۲۳:۱۹, ۲۶/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/خرداد/۹۲ ۱۰:۵۷ توسط Mahdy2021.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

تابلو عصر عاشورا يكي از منحصر به فرد ترين آثار هنري استاد محمود فرشچيان است كه تحت شرايط خاصي تصوير و پس از آن به موزه آستان قدس رضوي اهدا شد.

به گزارش مشرق، عصر عاشورا یکی از آثار نگارگری محمود فرشچیان است که در عاشورای سال ۱۳۵۵ به تصویر کشیده شده‌است.

موضوع اثر: بازگشت مرکب بی‌سوار امام حسین(علیه السلام) به سوی خیمه‌ها در عصر عاشورا

سبك: نگارگري

تكنيك: اكريليك

ابعاد: 73 × 98 سانتی متر

[تصویر: 238099_234.jpg]

فرشچیان این اثر را با کیفیت‌ترین در میان ساير آثار خود می‌داند و این اثر در سال ۱۳۶۹ به موزه آستان قدس رضوی اهدا شد.

* محمود، برو روضه تا چند كلام حرف حساب بشنوي

به گزارش باشگاه خبرنگاران، اين استاد نگارگري جهان، در ذيل خاطرات خود از چگونگي خلق اين اثر تاثير گذار به مطالب جالب توجهي اشاره كرده است:

"سه سال پیش از انقلاب، روز عاشورا، مادرم گفت: محمود، برو روضه گوش کن تا چند کلام حرف حساب بشنوی.

گفتم: من حالا کاری دارم بعد خواهم رفت.

رفتم اتاق، اما خودم ناراحت شدم، حال عجیبی به من دست داد، قلم را برداشتم و تابلوی «عصر عاشورا» را شروع کردم.

قلم را که برداشتم همین تابلو شد که الان هست، بدون هیچ تغییری.

الان که بعد از سی سال به این تابلو نگاه می‌کنم، می‌بینم اگر می‌خواستم این کار را امروز بکشم، باز هم همین تابلو به وجود می‌آمد، بدون هیچ تغییری.

یک چیزی دارد این تابلو که خود من هم گریه‌ام می‌گیرد.... تفکر حاکم بر تابلو هم همان اصل حاکم برتابلو ضامن آهو است، یعنی تمام خطوط مدور بوده و به وجود مبارک حضرت زینب (سلام الله علیها) ختم می‌شد."

استاد فرشچيان آثار دیگری نیز پیرامون عاشورا دارد که از آن جمله تابلو «پرچمدار حق» پیرامون حضرت عباس(علیه السلام) و «هدیه عشق» كه در رثاي حضرت علی اصغر(علیه السلام) در کربلا به تصوير كشيده شده است.
صلوات
یا الله
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، mohammadhadi ، فدايي ولايت ، soshiant ، مفقود الاثر ، دل خسته ، فاطمه خانم ، ztb ، دیدگاه نوین ، رسا ، faateme-313 ، heaven ، mohamad ، یاســین ، حلما ، medad.sefid ، mhklord ، Seyed Mohsen ، mosafer ، hesam110
۲۱:۲۱, ۲۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
چند اثر دیگه استاد فرشچیان در ارتباط با عاشورا :
[تصویر: 092556.jpg]

اینم تابلو پرچمدار حق ( علمدار )
[تصویر: CrThumb.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faateme-313 ، مجید املشی ، mohammad reza ، heaven ، فدايي ولايت ، یاســین ، دل خسته ، حلما ، mhklord ، Seyed Mohsen ، mosafer ، hesam110
۲۱:۲۸, ۲۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
استاد فرشچیان واقعا استاد هنر هستن.جزو معدود افرادی که هنر رو شناخته.به اصطلاح می گن هنر با روحش آمیخته شده.الان دیگه هر کسی خیلی راحت خودش رو هنرمند خطاب میکنه.اما کسایی مثل استاد فرشچیان نشون دادن وقتی می گن بعضیا هنر تو خونشونه یعنی چی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammad reza ، فدايي ولايت ، مفقود الاثر ، دل خسته ، حلما ، mhklord ، hesam110
۱۹:۱۴, ۲۸/آبان/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
نمیدونم چی بگم فقط بگم که خدا به حق همین معصومین خیرش بده
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مفقود الاثر ، دل خسته ، حلما ، Seyed Mohsen ، hesam110
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا