کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اگر این صفت را نداری بدان در دین هنوز فهیم نیستی!!!!!!!
۱۳:۵۷, ۹/آذر/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام عرض شد دوستان
مختصر و مفید و بدون اطاله ی کلام
حضرت رسول اکرم در پندهایی که به حضرت ابوذر می دهند کلامی بسیار گوهر بار دارند که می فرمایند:

يَا أَبَا ذَرٍّ:
لَا يَفْقَهُ الرَّجُلُ كُلَّ الْفِقْهِ حَتَّى يَرَى النَّاسَ كُلَّهُمْ فِي جَنْبِ اللَّهِ أَمْثَالَ الْأَبَاعِرِ، ثُمَّ يَرْجِعُ إِلَى نَفْسِهِ فَيَكُونُ هُوَ أَحْقَرَ حَاقِرٍ لَهَا.

ای اباذر:
مرد فقیه نمی شود به تمام معنا (در دینش) تا مردم را در کنار عظمت خدایتعالی بمانند شتران بی ادراک بیند، سپس بخود نگرسیته و خود را کمتر از آنان بیابد

الأمالي (للطوسي)، النص، ص: 534

قربان این کلام نورانی رسول الله بروم

ما خدا را شکر در جنب عظمت خودمان غالباً دیگران را مانند شتران بی مقدار میبینیم
اما عمراً خودمان را هم از این شتران بی مقدار کمتر ببینیم
SmileBlushBlush

یعنی اگر کسی تواضع و ذلت نفس در نزد خودش نیافت اما فکر میکرد که دین را فهمیده برود جلو بوق بزند!!!!

البته می تواند هم برود کنار تا باد بیاید

با توام علی 110 ... برو کنار....

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: heaven ، Ramin_Ghn ، AMINI ، R3Z4 ، Havbb 110 ، Reza71 ، Hadith ، در جستجوی سختی ، black ، KABOOTAREHARAM ، تازه مسلمان ، میثاق ، مجید املشی ، ANTI satan ، میلاد.م ، سید ابراهیم ، وحید110 ، حسن عزتي ، am_po ، freewish ، السا ، بچه شیعه ، hesam110 ، شیدا ، m.hossein ، fazel ، خیبر110 ، Tolou ، راحیل ، ali.khm ، جویای حقیقت ، Admirer ، mhvvhm ، MohammadMeraj ، hajiali.m ، آوای انتظار ، ZaHrA110M ، ضحی ، شاهد ، Ali#59 ، عبدالرحمن ، aboutorab ، Farzaneh ، عبدالرحیم ، خادمة الزهرا ، آیلار ، قلب ، help me ، منادی حق ، حسن.س.
۱۴:۳۶, ۹/آذر/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
باسلام

علی آقا گل گفتید چند مدت شده بود که این موضوع حسابی آزارم میداد که:

نقل قول:

[تصویر: happy.png][تصویر: blush.png][تصویر: blush.png]

حرف دلم رو در قالب حدیثی نورانی گفتید.
این بود درد و دل بنده:

چرا دسته ای اینگونه اند؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza71 ، در جستجوی سختی ، میثاق ، مجید املشی ، سید ابراهیم ، am_po ، السا ، بچه شیعه ، hesam110 ، شیدا ، m.hossein ، fazel ، Tolou ، عبدالرحمن ، aboutorab ، قلب
۱۴:۲۰, ۱۱/آذر/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
(۹/آذر/۹۱ ۱۳:۵۷)علی 110 نوشته است:  ب
ای اباذر:
مرد فقیه نمی شود به تمام معنا (در دینش) تا مردم را در کنار عظمت خدایتعالی بمانند شتران بی ادراک بیند، سپس بخود نگرسیته و خود را کمتر از آنان بیابد

یعنی اگر کسی تواضع و ذلت نفس در نزد خودش نیافت اما فکر میکرد که دین را فهمیده برود جلو بوق بزند!!!!

... به نام حقیقت ... ....
سلام دوست خوبم .
تواضع قبول اما ذلت نفس ..... .... ..Confused
فکر می کنم با عزت نفس بهتره ... ... ... ترجیح می دم جلوی خدام با غرور وایسم و مغرورانه ازش خواهش کنم ... Wink
.... ....
.... موفق باشید و حق گرا ...Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hesam110 ، m.hossein ، عبدالرحمن
۱۵:۱۷, ۱۱/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/آذر/۹۱ ۱۵:۴۷ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #4
آواتار
من یاد گرفتم در عرصه ی بندگی بنا به فرمایش خداوند در قرآن الگوی بندگی را رسول الله و معصومین مشخص می کند
بر این اساس
این عبارت مخالف صریح سیره ی معصومین در حالت حضور در مقابل خداوند است:
(۱۱/آذر/۹۱ ۱۴:۲۰)mary نوشته است:  تواضع قبول اما ذلت نفس ..... .... ..Confused
فکر می کنم با عزت نفس بهتره ... ... ... ترجیح می دم جلوی خدام با غرور وایسم و مغرورانه ازش خواهش کنم ... Wink
.... ....

ببینیم امیرالمومنین در دعای کمیل چگونه با خدای خویش سخن میگوید:
الهی
اَنَا عَبْدُكَ الضَّعيفُ الذَّليلُ الْحَقيرُ الْمِسْكينُ الْمُسْتَكينُ
خدای من
من بنده ناتوان،خوار و كوچك،مسکین و درمانده توام

من جایی از غرور در این ادبیات نمی بینم

و سخنان امام سجاد در دعای مکارم الخلاق
وَ لَا تُحْدِثْ لِي عِزّاً ظَاهِراً إِلَّا أَحْدَثْتَ لِي ذِلَّةً بَاطِنَةً عِنْدَ نَفْسِي بِقَدَرِهَا

و ارجمندی آشکارا برایم پدید میاور جز آن که به همان اندازه پیش نفسم برای من ذلت باطنی پدید آوری

در کسانی که خداوند برای بندگی کردن به عنوان الگو معرفی کرده است بنده جایی از غرور در مقابل خدا نمی بینم!!!!!!!!!!!!!!!!
در این تاپیک:
آخرین تاپیک مفصل علی 110 در تالار گفتگوی بیداری اندیشه
مفصل در شرح کلام نورانی امام سجاد در خصوص لزوم داشتن احساس ذلت نفس باطنی از سوی مومن مشروحاً مطالب ارائه شده است

مدل بندگی کردن با سلیقه ی شخصی من و شما بدست نمی آید
سیره ی معصومین و کلام و رفتار آنها و بیانات قرآن آن را مشخص می کند دوستان!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hesam110 ، در جستجوی سختی ، saloomeh ، AMINI ، m.hossein ، fazel ، Tolou ، MAHDI59 ، السا ، ضحی ، شاهد ، Ali#59 ، عبدالرحمن ، aboutorab ، Farzaneh ، آیلار ، mhvvhm ، قلب ، help me ، منادی حق
۱۶:۱۶, ۱۱/آذر/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
با سلام و احترام و عرض ادب و با تشکر من باب ایجاد این تاپیک
هیچ چیز مانند فروتنی انسان را نزد خداوند عزیز نمی دارد.
خود کوچک بینی بسیار صفت پسندیده ای است.
یا علی
التماس2آ
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AMINI ، m.hossein ، fazel ، Tolou ، جویای حقیقت ، mhvvhm ، عبدالرحمن ، aboutorab ، Farzaneh ، قلب
۱۸:۵۲, ۱۱/آذر/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
خیلی عالی بود استفاده کردیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hesam110 ، AMINI ، fazel ، عبدالرحمن ، aboutorab ، Farzaneh ، قلب
۱۹:۲۳, ۱۱/آذر/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
(۱۱/آذر/۹۱ ۱۴:۲۰)mary نوشته است:  ... به نام حقیقت ... ....
سلام دوست خوبم .
تواضع قبول اما ذلت نفس ..... .... ..Confused
.... ....

در مخصص ج 13 ص 96 چنین آمده است: «اصل عبادت، خواری و فروتنی است (تذلیل) همانطور که می‌گوید: طریق معبد، بخاطر کثرت پای کوبیدن بر آن و «عبد» نیز بخاطر فروتنی در برابر مولای خود، از همین ریشه گرفته شده است».
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، عبدالرحمن ، قلب
۲۰:۰۴, ۱۱/آذر/۹۱
شماره ارسال: #8

علی 110 عزیز به نظر شما این تواضع ناشی از اعمال و خلوص رفتار انسان است یا با فرضا خاضع و فروتن نشان دادن خود بدست میآید؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن
۹:۵۴, ۱۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #9
آواتار
نکته ی اول
ذلت نفس باطنی غیر از تواضع است
در مورد چگونگی به دست آمدن ملکه ی تواضع
مولا علی می فرمایند یکی از راه هایی که شما صفاتی را در خود ایجاد کنی که نداری این است که ابتدا سعی کنی شبیه افرادی رفتار کنی که آن صفات را حقیقتاً دارند
البته نیت قبلی باید کسب حقیقت تواضع باشد وگرنه به صرف تظاهر بدون نیت قلبی میل به متواضع شدن که می شود نفاق و ریا برادر
و البته راههای دیگری هم هست
اما بحث ذلت نفس باطنی که به مراتب حتی از تواضع هم بسیار مهمتر است را به صورت مبسوط در این تاپیک بحث شده است:

باشد که مفید فایده واقع شود
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fazel ، MAHDI59 ، حسن.س. ، سید ابراهیم ، freewish ، عبدالرحمن ، Farzaneh ، aboutorab ، قلب
۱۱:۳۲, ۳/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #10
آواتار
(۹/آذر/۹۱ ۱۳:۵۷)علی 110 نوشته است:  حضرت رسول اکرم در پندهایی که به حضرت ابوذر می دهند کلامی بسیار گوهر بار دارند که می فرمایند:
يَا أَبَا ذَرٍّ:
لَا يَفْقَهُ الرَّجُلُ كُلَّ الْفِقْهِ حَتَّى يَرَى النَّاسَ كُلَّهُمْ فِي جَنْبِ اللَّهِ أَمْثَالَ الْأَبَاعِرِ، ثُمَّ يَرْجِعُ إِلَى نَفْسِهِ فَيَكُونُ هُوَ أَحْقَرَ حَاقِرٍ لَهَا.
ای اباذر:

(۹/آذر/۹۱ ۱۳:۵۷)علی 110 نوشته است:  قربان این کلام نورانی رسول الله بروم
SmileBlushBlush
(۱۱/آذر/۹۱ ۱۵:۱۷)علی 110 نوشته است:  ببینیم امیرالمومنین در دعای کمیل چگونه با خدای خویش سخن میگوید:
الهی
اَنَا عَبْدُكَ الضَّعيفُ الذَّليلُ الْحَقيرُ الْمِسْكينُ الْمُسْتَكينُ
خدای من
من بنده ناتوان،خوار و كوچك،مسکین و درمانده توام

(۱۱/آذر/۹۱ ۱۵:۱۷)علی 110 نوشته است:  و سخنان امام سجاد در دعای مکارم الخلاق
وَ لَا تُحْدِثْ لِي عِزّاً ظَاهِراً إِلَّا أَحْدَثْتَ لِي ذِلَّةً بَاطِنَةً عِنْدَ نَفْسِي بِقَدَرِهَا

و ارجمندی آشکارا برایم پدید میاور جز آن که به همان اندازه پیش نفسم برای من ذلت باطنی پدید آوری

(۱۱/آذر/۹۱ ۱۵:۱۷)علی 110 نوشته است:  در کسانی که خداوند برای بندگی کردن به عنوان الگو معرفی کرده است بنده جایی از غرور در مقابل خدا نمی بینم!!!!!!!!!!!!!!!!
در این تاپیک:
مفصل در شرح کلام نورانی امام سجاد در خصوص لزوم داشتن احساس ذلت نفس باطنی از سوی مومن مشروحاً مطالب ارائه شده است
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، عبدالرحمن ، آیلار ، قلب
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا