|
هفت اعتراضی که شیطان به خداوند کرد
|
|
۱۳:۱۳, ۱۴/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
مناظره شیطان
نتونستم جای مناسبی برای این مطلب پیدا کنم اگر ناظران محترم بخش صلاح دونستند به جای مناسبتری انتقال بدن. هفت اعتراضی که شیطان به خداوند کرد بعدازآن که به شیطان امرشدبه آدم سجده کندوآن ملعون سرپیچی نمود وحاضر نشدکه دربرابرآدم سجده کند فرشتگان بااوگفت وگوکردندواوراسرزنش کردندکه رابرآدم سجده نکردی وبه این وسیله تاروزقیامت خودرابدبخت وملعون خداو خلایق نمودی؟ درجواب گفت من قبول دارم که خداوندهم آفریدگارمن است وهم همه موجودات و یقین دارم که اوعالم ،قادر،حکیم ومدبراست،ازقدرت ومشیت واراده اوسوال نمی شود؛الا اینکه هفت سوال متوجه علم وحکمت اومیشود: سوال اول خداوند قبل ازاینکه مراخلق کند،میدانست درآینده چه رفتاری ازمن سرمیزند پس چراازاول مراآفرید؟حکمت خلقت من چه بوده است؟ سوال دوم پس ازخلق من چرامرامکلف نمودتااورابشناسم وپیروی کنم درحالی که نه ازاطاعت وبندگی ونه ازنافرمانی وسرکشی من ضرری به اونمیرسد. سوال سوم حال که مراخلق کرد چراتکلیفم نمودکه درمقابل آدم سجده کنم؟درحالی که سجده برآدم ،بینش مرانمی افزود؟ سوال چهارم حال که مراآفرید وبه کارهایی فرمانم داد،من هم ازروی دشمنی سجده نکردم چرالعنتم کردومستحق عقابم دانست وازبهشت بیرونم راند؟درحالی که من هیچ کارقبیحی رامرتکب نشده بودم.فقط گفتم:من غیرازتوراسجده نمیکنم.اطاعت وبندگی وسجده من تنهاوتنهابرای ذات پاک وبی عیب تواست. سوال پنجم آن گاه که مراازبهشت بیرون کرد چرادوباره به بهشت راهم دادتابانیرنگ هایم آدم رامغرورکنم واوهم ازدرخت منع شده بخورد؛درنتیجه هم من وهم اوراازبهشت بیرون کنند،واین کارچه دلیلی داشت؟درحالیکه اگردوباره به بهشت راهم نمیداد، آدم برای همیشه درآنجامی ماند. سوال ششم سپس چراباردیگرمرابراووفرزندانش چیره ساخت،به گونه ای که من واولادم آنان راببینیم،ولی آنان من واولادم رانبینند؟چرابایدمکروحیله های من درآن هااثرکند ولی قدرت وقوت ایشان درمن واولادم اثرنکند؟دراین کارش چه حکمتی نهفته بود؟درحالیکه اگرمن برآنهامسلط نبودم برای ایشان بهتروموافق حکمت واراده خداوندبود. سوال هفتم چراوقتی گفتم:خدایاتاروزقیامت مهلتم بده،خداوند فرمود:تورامهلت دادم تاروز معلوم وحرف مراقبول فرمودومرامهلت داد؟دراین مهلت دادن چه حکمتی بود؟ چرابعدازآن همه قضایا مراهلاک نکرد؟درصورتی که اگرمرانابودمی کردوبرای همیشه همه آفریده هاازدست من راحت میشدندودیگرشروفسادی درعالم واقع نمی شد. آن ملعون درآخرین مناظره اش گفت:دلیل وحجت من برمخالفتم باحضرت آدم علیه السلام وسجده نکردنم این است.جواب مرابدهید.اما ملائکه نتوانستندجواب اورابدهند. واماجواب این ملعون...به نظرشماچیست؟ ادامه دارد.... |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۰:۱۶, ۱۶/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
جواب به مناظره شیطان
وقتی شیطان راجع به علم وحکمت خداوندمتعال باملائکه گفت وگوکردوبه حکمت خداونداعتراض نمود،اگرچه ملائکه نتوانستند جواب وی رابدهند،ولی ایراداوبی جواب نماند،خداوند یک جواب کلی دادوجوابی هم بعضی ازبزرگان به همه ایرادات اودادند. اما پاسخی که خداوندمتعال به آن ملعون داده،این است:خطاب به اونمودگفت: ای ابلیس توهنوز(بعدازآن همه عبادت وبندگی)مرانشناختی؛زیرااگرمراشناخته بودی میدانستی که درباره هیچیک ازافعال من ایرادی نیست زیرامن خداوندگار جهان هستم وغیرازمن خالق وخدایی نیست،هرکاری انجام دهم کسی نبایدازآن سوال نمایدیابه آن اعتراض کند(شرح نهج البلاغه،خوئی ج2ص77) درجای دیگرخداوند جواب اورااینطورمیدهد:اینکه شیطان میگوید:من غیرتوراسجده نمیکنم وفقط تورامی پرستم دروغ میگوید؛زیراازاول هم،عبادت وبندگی اوخالص نبودوهمه آن عبادت هاظاهری بوده است.(انوارنعمانیه،ج2،ص218) میماندجوابی که بزرگان به آن ملعون دادند... ادامه دارد... |
|||
|
|
۱۵:۳۱, ۱۸/فروردین/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/فروردین/۹۰ ۱۵:۳۴ توسط rastin.)
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
جواب اعتراضات شیطان
باعرض پوزش ازطولانی شدن مبحث و ازصبروحوصله ای که بخرج دادید تشکرمیکنم وامیدوارم این موضوع برای همه مفید بوده باشد... واماجوابهایی که بعضی ازبزرگان به اعتراضات بی پایه واساس شیطان داده اند: جواب به اعتراض اول راجع به ایراداول که گفت چراخداوندمراخلق کرد؟ حکمت خداوندمتعال اقتضامی کندهرچیزی که امکان وجودداشته باشدآن رابه وجودآوردتاازذات بی نیازباریتعالی کسب فیض کند اعم ازاینکه آن موجودذاتاپاک سرشت باشدیاپلیدوآن ناپاکی طینت هم مربوط به خلقت خدانیست بلکه ازذات وهویت آن پدیده ای سرچشمه می گیردکه خداوندآن راآفریده است لذاشیطان هم یکی از موجودات ومخلوقات خداونداست وبه علت ذات پلیدش خودبینی وکفربر اوغالب شدواورا از سجده وخودشکنی دربرابرآدم بازداشت وهمین باعث شد که از دستورات خدای خودسرپیچی کند جواب به اعتراض دوم در اعتراض دوم که گفت چراخداوندمرابه شناخت واطاعت از خودتکلیف کردجواب به اینکه غرض از خلقت این است که هرکس به واسطه اطاعت وبندگی وشناخت خدانفس خودرااز شهوات وآلودگی هاپاک وخالص گرداند تکلیف به بندگی کردن وانجام گناه منافات نداردهمانطورکه فروفرستادن باران برای رویش گیاهان در زمین مرغوب واثرنکردن آن در زمین شوره زارمنافات ندارد به قول شاعر باران که در لطافت طبعش خلاف نیست
امااین گفته اوکه اطاعت وبندگی من نفعی به حال تونداردومعصیت من ضرری به اونمی رساندحرفی درست ومنطقی است در باغ لاله روید ودرشوره زارخس جواب به اعتراض سوم که گفت:حکمت سجده من درمقابل آدم چه بود؟ اولا:خوب بود می فهمید که خدای عزوجل کارعبث وبیهوده انجام نمیدهد. ثانیا:خداوند،همه اهالی آسمان رابه سجده تکلیف کرد،شیطان هم معتقدبودکه جزو آنهاست،پس وقتی ازدستورخداسرپیچی نمودخداهم اورالعنت کرد. ثالثا:دستورات شرعی برای آزمایش بندگان است ونیزاتمام حجت ؛چنانچه قرآن میفرماید: لیهلک من هلک عن بینه ویحیی من حی عن بینه "تا آنهاکه هلاک وگمراه میشوندازروی اتمام حجت باشدوآنهاکه زنده میشوندوهدایت میابندازروی دلیل روشن باشد." شیطان هم به همین منظورمامور به تکلیف شد. جواب به اعتراض چهارم که گفت:چراخداوندمن،کفار،مشرکان ومنافقان راعذاب میکندوازداررحمت وکرامت خوددورمیدارد.؟این است که عذاب درروزقیامت ازغضب وانتقام گرفتن خداوندنیست؛زیراازشان خداوندبدوراست که بربنده ضعیف خودغضب کند و بخواهدازاوانتقام بگیرد. بلکه عذاب هاازآثاروتبعات گناه ومعصیت وپیروی کردن ازهوای نفس است. جواب به اعتراض پنجم که گفت:چرادوباره وسیله رفتن به بهشت بمنظور وسوسه آدم برای من فراهم شد؟این است که،مهمترین حکمت ومنفعت دربیرون کردن آدم ازبهشت این بودکه اگراوبیرون نمی آمدهمواره دربهشت میماندوفقط ازنعمت های الهی بهره مند می شد.وچه حکمت وفایده ای ازین بالاترکه ازپشت اوپیامبران که یکی ازآنان حضرت خاتم الانبیا صلی الله علیه وآل وسلم وفرزندان معصوم آن حضرت علیه السلام بوجودآیندوبه درجات رفیع بهشت دست یابند. جواب به اعتراض ششم که گفت:چراخداوندمرابه اولادآدم مسلط کردو...؟این است که:بشردرآغاز ناقص است.بعضی ازآنان ذات وسیرتشان پاک ونفسشان نورانی است،قابل تزکیه و ترقی،وراغب آخرت اند.بعضی ازآنان بدذات،نفسشان ظلمانی ،شریر وپیرو شهواتند.که اگراغوای شیطان واطاعت اونبودهمه آنان درظاهر مثل هم بودند.خوبان وپاکان ازهم تمییز داده نمیشدند.دیگراینکه بوسیله وسوسه شیطان خوبان دراثر مخالفت بااوبه کمال وسعادت میرسندوبدان دراثر اغوای اوآخرت رافراموش میکنند. جواب به اعتراض هفتم واما ایراد هفتم او:چراخداوندتازمان زیادی به من مهلت دادوفایده آن چه بود؟باید گفت:بودن شیطان بستگی به حیات بشرداردوتازمانی که اولادآدم درروی کره خاکی باشند،شیطان هم بایدباشد؛زیراهمانطورکه گفتیم بقای شیطان برای تمییز دادن خوبان ازبدان وبرای آبادشدن جهان است.(شرح نهج البلاغه،خویی،ج2ص79-83).(شیطان درکمینگاه ،صالحی حاجی آبادی) |
|||
|
|
۱۷:۱۸, ۱۸/فروردین/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/فروردین/۹۰ ۱۸:۰۰ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
دمت گرم داداش rastin توپ زدی به هدف. حال کردم قد تیم ملی.
""از شان خداوند بدور است که بر بنده ضعیف خود غضب کند"" این رو تازه شنیدم خیلی عالیه. کاملاً منطقیه. جالبه ها روش بررسی صفات خدا از یه جهاتی ساده است چون شما طیف خاکستری نداری باید معادله رو تو اکستریم بررسی کنی. که نتیجش میشه "از شان خداوند بدور است که بر بنده ضعیف خود غضب کند". توپ، ردیف، خیلی حال کردم. راستی راجع به هفتمی، مگه گردن این فقیر بدبخت (شیطان) رو امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) روی قبه الصخره نمیزنه؟ یعنی این فقیر بدبخت تا آخر با بشر نیست. البته با اونی که شما گفتی تناقضی نداره ها چون ما فقیر بدبخت درونی داریم (نفس اماره). بهتره یه جواب دیگه به این سوال بدیم. چون خدا بهش تا وقت معلوم وقت داده. چرا زیاد وقت داده؟ و چرا تا آخر وقت نداده؟ راجع به اولی: گفتید ذات شیطان پلیده. آیا واقعا خدا موجودی با ذات پلید خلق می کنه؟ تحت این شرایط (خلق موجودی با ذات پلید) آیا مسئله عقاب معنی پیدا می کنه؟ چون طرف عذر داره که شما ذات من رو پلید آفریدی. به نظرم علت لغزش رو اختیار بدونیم بهتره. در این مورد یعنی ذات موجودات مختار، قطبهای معادله اونها و ناپایداری ذاتی موجود توی اونها یه مقاله مانندی خواهم نوشت. منتظر اون باشید. راجع به پنجمی: دلیل اینکه خدا شیطان رو به بهشت راه داد این دونستید که آدم از بهشت خارج بشه و از نسل آدم حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به دنیا بیاد. خوب چرا اینجوری؟ از اول بدون اینکه شیطان رو به بهشت راه بده خود آدم رو به زمین میفرستاد دیگه. به نظرم یه دلیل دیگه ای داشته. شاید اگر انسان رو همینطوری به زمین میاورد انسان بخاطر مشکلات زندگی زمینی اعتراض می کرد. حالا دیگه نمی تونه اعتراض کنه چون میگن نتیجه اشتباه باباته. آش کشک خالته بخوری پاته نخوری پاته! از اون میوه خورد. از ماست که بر ماست! شاید! نمی دونم. سوال دیگه اینکه چه مشکلی داشت اگه آدم تو بهشت می موند و حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) هم تو بهشت به دنیا می اومدند؟ ما هم به نون و نوایی می رسیدیم. خدا که بخیل نیست. راجع به ششمی: موافقم ولی بهتره نگیم چون بعضی ها ذاتشون بد بود چون اگه ذاتشون بد بود که ... بهتره بگیم اختیار داشتن. ----------------------------- راستی داداش rastin خودت گیر عجب آدمی افتادی! |
|||
|
|
۲۱:۵۵, ۱۸/فروردین/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/فروردین/۹۰ ۲۲:۰۲ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
[quote='rastin' pid='15290' dateline='1302174093']
لذاشیطان هم یکی از موجودات ومخلوقات خداونداست وبه علت ذات پلیدش خودبینی وکفربر اوغالب شدواورا از سجده وخودشکنی دربرابرآدم بازداشت وهمین باعث شد که از دستورات خدای خودسرپیچی کند [quote='MohammadSadra' pid='15314' dateline='1302180524'] راجع به اولی: گفتید ذات شیطان پلیده. آیا واقعا خدا موجودی با ذات پلید خلق می کنه؟ تحت این شرایط (خلق موجودی با ذات پلید) آیا مسئله عقاب معنی پیدا می کنه؟ چون طرف عذر داره که شما ذات من رو پلید آفریدی. به نظرم علت لغزش رو اختیار بدونیم بهتره. در این مورد یعنی ذات موجودات مختار، قطبهای معادله اونها و ناپایداری ذاتی موجود توی اونها یه مقاله مانندی خواهم نوشت. منتظر اون باشید. ذات شیطان پلید نیست و خدا منزه از خلقت ذات پلید است ذات شیطان موجودی مختار است لازمه ی اختیار هم توان حرکت به سوی پلیدی و رستگاری هست حقیر بارها و بارها گفتم که بر طبق قوانین تالار قانون شماره شش: 6- این تالار محل پاسخگویی به شبهات اعتقادی و دینی نیست و مدیران چنین ادعا و توانایی را ندارند. برای رفع شبهات دینی خود از طریق شماره 09640 با (مركز ملي پاسخگويي به سوالات ديني) تماس حاصل نمایید. اگه ما شبه ایجاد کنیم و بعد سعی کنیم که شبه ای را که خودمان مطرح کرده ایم جواب دهیم ، اگه نتوانستیم اینجا برای ما اشکالاتی به وجود میاید بنای تالار بر ایجاد شبه و بعد تلاش برای پاسخ به آن نیست دوستان بیشتر دقت نمایند با تشکر یا علی |
|||
|
|
۲۲:۰۷, ۱۸/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
داداش علی این که شبهه دینی نبود. یه زورآزمایی علمی بود.
|
|||
|
|
۲۲:۱۰, ۱۸/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
|
۲۲:۱۴, ۱۸/فروردین/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/فروردین/۹۰ ۲۲:۱۸ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
خوب ما که جواب دادیم. دیگه نگران چی هستید؟
![]() نا سلامتی اینجا بیداری اندیشه است. بیداری اندیشه با سوت و کف هم نمیشه ها ![]()
|
|||
|
۲۲:۳۴, ۱۸/فروردین/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/فروردین/۹۰ ۲۲:۴۷ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
اگه کسی قانع نشد چی؟
شما که نمیتونی تضمین کنی قانع کننده هست جواب شمایی که اول سوال و شک رو ایجاد کردی اگه بگی 100 % قانع میشه که این شرک هست در اثر بخشی اگه هم بگی 100 % ممکن هست قانع نشه از جوابی که من در شبه ای که خودم مطرح کردم همون اشکال به وجود میاد اصلاً سنت خدا در قرآن و انبیا و اهل بیت این نیست که خودشان شبه ایجاد کنند و خودشان جواب دهند اگه کسی سوال میکرد آنها پاسخ میدادند یک تبصره اینجا وجود داره و اونم نقل پرسش و پاسخی هست که بین خدا و مخلوق (مثلاً در قرآن) و یا بین معصومین با مردم دیگه شکل گرفته اونم به شکل نقل قول اما اینکه ما اول یه سوال و شبهه اعتقادی خودمون مطرح کنیم اونم در صورتی که کارشناسش نیستیم بعد سعی کنیم جواب بدیم ، خدایی نکرده اگه کسی در شک خودش باقی بمونه و گرفتار تبعات بعدی بشه پایه ما گیر هست و حساب و کتاب شوخی نداره ای بسا شیطان ممکنه القا کنه که این شبه رو مطرح کن وبعد جوابشو بده ،تو که جوابو بلدی و مشکلی پیشنمیاد دوستان حقیر از باب احتیاط عرض کردم و یاران امام زمان اهل ورع باید باشند ورع از تقوا بالاتر هست یعنی پرهیز از کارهای شبه ناک میکنند حال صلاح مملکت خویش خسروان دانند یا علی موفق و در پناه خدا باشید |
|||
|
|
۱:۰۴, ۱۹/فروردین/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/فروردین/۹۰ ۱:۴۳ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
علی جون یادت که نرفته به صفحه قبل نگاه کنی میبینی من سوال ها رو مطرح نکردم.
در ضمن فکر کنم خیلی نباید سخت بگیری ها آدمها رو که پاستوریزه نمیشه بار آورد. این بچه ها خودشون پایه های اعتقادی خیلی قوی دارند. ندونستن جواب یک سوال که باعث کفر نمیشه. چه بسا آدم تا آخر عمرش جواب خیلی از سوالهاشو نگیره، کافر که نمیشه. در آخر اوستا شمایی اگه فکر می کنی این بحث صلاح نیست ادامه نمی دیم. مخلص شما هم هستیم. |
|||
|
|
۲:۳۸, ۱۹/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
ببینید خیلی از سوال ها هستند که کفار وارد دین ما کردند و بین مردم پخش کردند
شاید به نظرت این یک زور آزمایی علمی هست ، ولی شاید اعتقادات خیلی رو سست کنه به کفر نمیکشونه ولی سست میکنه من تو دانشگاه خیلی از این سوال ها رو که دانشجویان دیگه مطرح میکردند رو میشندیم مثلا یک سوالی در رابطه با خدا هستش که در صورت پاسخ دادن به هر جفتش باز خدا زیر سوال میره یعنی در هر صورت خدا رو باید با جوابت نفی کنی هر سوالی رو نباید پرسید ، میدونید به خاطر همین سوال ها بود که عده ای به شیطان پرستی روی آوردند توی یکی از سخنرانی های استاد رائفی پور هم در این باره صحبت کردند امام صادق میفرماید: سخنانی از ما را نگویید که دیگران را توان هضم آنان نیست حتی آن بزرگواران احادیثی رو فقط برای اقشار خاصی مطرح میکردند و میفرمودند که این احادیث را برای هر کسی نگویید که به کفر کشیده میشند به امید ظهور حضرت مهدی و رو سفیدی ما |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |