|
توصيف خانـــــــــــــــــــــــــــــــــــــه ابدي!!!!!
|
|
۲:۱۴, ۴/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/دی/۹۲ ۲:۲۱ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
عرض سلام و ادب و احترام
قبل از اینکه تاپیکمو شروع کنم باید از جناب مسنجر بزرگوار بابت تاپیک فوق العاده درباره تلقین میت تشکر کنم.و با اجازه ایشون اینجا تلقین رو میذارم که مکمل تاپیک حقیر باشد. تاپیک جناب مسنجر با عنوان ِاسْمَعْ اِفْهَمْ يا فُلانَ بْنَ فُلانٍ !!! تلقین میت لطفا بخونید...... وقایع شب اول قبر ![]() قَالَ النَّبِیُّ ص النَّاسُ نِیَامٌ فَإِذَا مَاتُوا انْتَبَهُوا: مردم در خوابند هنگامی که مردند بیدار می شوند (بحار الأنوار ،ج50 ،134. مجموعه ورام ،ج 1 ،ص 145) . عالم قبر آخرین منزل دنیا و اولین منزل آخرت است که هرگز از آن به سمت دنیا بازگشتی نیست. با آغاز مرگ و ورود به قبر ،کار دینداری و تکالیف الهی به پایان می رسد، شک و تردید برطرف می شود و ایمان به حقایق آخرت کامل می شود اما این ایمان دیگر هیچ سودی نخواهد داشت. ایمان زمانی ارزشمند است که ایمان به غیب باشد وقتی همه چیز آشکار شد و انسان بدون اختیار، تسلیم قدرت الهی شد، ایمان دیگر ارزشی ندارد. دیگر چیزی به اعمال صالح اضافه نمی شود؛ مگر آنکه خود، باقیات صالحات بجا گذاشته باشد یا اینکه بازماندگان چیزی برایش بفرستند. گناهی نیز از گناهانش کم نمی شود؛ مگر آنکه اثر اعمال صالح خودش در دنیا هنوز باقی باشد و بتواند کفاره گناهی را تحمل کند یا آنکه کسی برایش استغفار و طلب بخشش نماید. بنابراین عالم قبر همواره با عذاب حسرت عجین است. حسرت باور نکردن و ایمان نیاوردن. حسرت فرصت های از دست رفته . حسرت اعمال به ریا آلوده شده و ... . شب اول قبر اللَّهُمَّ إِنِّی أَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ وَ مِنْ ضِیقِ الْقَبْرِ وَ مِنْ ضَغْطَةِ الْقَبْر. (مكارم الأخلاق،قسمتی از دعای هر صبح وشام از امام صادق ص 279) خداوندا از عذاب قبر و تنگى و فشار قبر بتو پناه میبرم . به محض ورود میت به قبر ، شب اول قبر آغاز می شود .که ممکن است تحمل همان سختی های اولیه ، جهت آشنایی با جهان آخرت ، پذیرفتن حقایق هولناکی چون حساب و کتاب ،نکیر و منکر ،برزخ و قیامت و... باشد.لذا سخت ترین شبی است که میت تجربه می کند و گریزی از آن نیست اما چون به شدت متاثر از اعمال و نیات افراد است ،می توان کیفیت آن را به دست خود تغییر داد و از وحشت و فشار آن کاست و بزرگانی چون ائمه معصومین را به فریادرسی طلبید. لذا هر چند شب اول قبر حتی برای مومن هم سخت است اما با وجود فرشته های الهی و اعمال نیک خود مومن و حضرات معصومین ، می تواند برای مومن بسیار آسانتر و بلکه غیر قابل مقایسه با شب اول قبر کافر و فاسق باشد. نکیر و منکر سوالات نکیر و منکر از مهمترین حوادث شب اول قبرند. بنابر روایاتی که در حد تواترند ، این دو فرشته( که هیبت زیادی داشته و موجب رعب میت می شوند) ماموران خداوند برای بررسی اعتقادات شخص تازه در گذشته هستند. در برخی روایات از این دو فرشته به «دو نگهبان قبر» تعبیر شده است. نکیر و منکر در شب اول قبر وارد می شوند. یکی در جانب راست و دیگری در جانب چپ متوفی قرار می گیرد و شروع به پرسیدن سوالاتی از او می کنند. این سوالات راجع به اعتقادات مهم، همچون خدایت کیست. پیامبر و امامت کیست. و جوانیت را در چه راهی صرف کردی می باشد. قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ: «إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا دَخَلَ حُفْرَتَهُ یَأْتِیهِ مَلَكَانِ:اَحَدُهُمَا مُنْكَرٌ وَ الْآخَرُ نَكِیرٌ، فَأَوَّلُ مَا یَسْأَلَانِهِ عَنْ رَبِّهِ وَ عَنْ نَبِیِّهِ وَ عَنْ وَلِیِّهِ، فَإِنْ أَجَابَ نَجَا، وَ إِنْ تَحَیَّرَ عَذَّبَاه»، (كشف المحجة لثمرة المهجة، ص: 273) رسول خدا صلى اللَّه علیه و آله و سلّم فرموده است: همانا بنده هنگامى كه داخل قبر خود شود دو ملك نزد او حاضر شوند (یكى منكر و دیگرى نكیر است) و اول چیزى كه از وى سؤال كنند (از پروردگار، و پیغمبر، و امام او سؤال نمایند) پس اگر جواب دهد نجات یافته است، و اگر متحیر بماند و جواب نگوید عذابش نمایند.
از امام صادق(علیه السلام) نقل است که: چون در قبر خود داخل شود دو فرشته قبر (نكیر و منكر) نزد او آیند در حالى كه موهاى خود را به زمین می كشند و با پاهاى خود زمین را می شكافند، صداى ایشان مانند صداى سخت رعد و چشمهایشان مانند برق خیرهكننده چشم است و به او می گویند: كیست پروردگار تو و چیست دین تو و كیست پیغمبر تو؟ می گوید: خدا پروردگار من و اسلام دین من و محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) پیغمبر من است، پس به او می گویند خداوند تو را در آنچه كه دوست می دارى و به آن راضى و خشنودى ،ثابت و استوار گرداند. (طرائف الحكم یا اندرزهاى ممتازترجمهج2،152 ) نیز در خبرست آن شب كه مرده را در گور نهاده باشند منكر و نكیر علیهما السّلام مىآیند بر روى سیاه و چشمهاى أزرق ، و به دندان پیشین زمین می درند، و همچون رعد می غرّند، و از هر دو چشمانشان آتش می جهد، اگر مرده مؤمن و طاعتكار بود عقل و هوشش بجاى بماند و به جواب و حجّت ، ایشان را دفع كند و قبر وى باغی گردد از باغهاى بهشت، و اگر کافر و فاسق باشد در ماند و قبرش گودالى گردد از گودالهایهاى دوزخ. (شهاب الأخبار با ترجمه،متن،80 ،الباب الاول) تعابیری همچون « شرّ نکیر و منکر » یا « هول نکیر و منکر » که در روایات آمده است، به دلیل ترس و اضطرابی است که با دیدن این دو فرشته، به سراغ میت میآید؛ از این رو خواندن سوره ملک، برای خلاصی از ترس و وحشت پس از مرگ سفارش شده است؛ در برخی دعاها نیز خلاصی از این مرحله دشوار طلب شده است.
همچنین به نزدیکان میت سفارش شده است که پس از خاکسپاری، میت را تنها نگذارند و با تلقین به او، در پاسخ دادن به سئوالات نکیر و منکر یاریاش کنند). اصول کافی، باب المسأله فی القبر 2/ 634 و 3/201 )
البته در برخی روایات نقل است که سوال قبر مخصوص همه نیست بلکه فقط از کسانی که دارای ایمان محض یا کفر محض هستندسوال می شود و حساب و کتاب بقیه موکول به روز قیامت است .
لَا یُسْأَلُ فِی الْقَبْرِ إِلَّا مَنْ مَحَضَ الْإِیمَانَ مَحْضاً أَوْ مَحَضَ الْكُفْرَ مَحْضاً وَ الْآخَرُونَ یُلْهَوْنَ عَنْهُم( الكافی، ج3، 235)
در قبر سوال نمی شود مگر از کسانی که ایمان خالص یا کفر خالص دارند و از افراد دیگر صرف نظر می شود. گروه دین و اندیشه تبیان |
|||
|
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۰:۵۲, ۱۷/دی/۹۱
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
|
در قبر از چه چیزهائی سئوال می شود؟
1 در روایتی از امام سجاد (علیه السلام) نقل شده است که آن حضرت هر روز جمعه مردم را موعظه می کرده و از آن جمله می فرمودند: ای فرزند آدم از مرگ غافل مباش، به همین زودی قبض روح خواهی شد، و به منزلی منتقل می شوی، روح به تو باز گردانده می شود و دو فرشته منکر و نکیر برای سئوال بر تو وارد می شوند، و اول چیزی که می پرسند از پروردگار تو است، آنگاه از پیامبری که به سوی تو فرستاده شده است، و از دینی که پذیرفته ای، و از کتابی که تلاوت می کردی، و از امامی که ولایت او را قبول کرده بودی، آنگاه از عمرت می پرسند که در چه راهی آن را فانی کردی و از مال و ثروت که از کجا کسب نموده و در چه راهی مصرف نمودی؟ . (16) 2 از علی (علیه السلام) روایت شده است که فرمودند: آنگاه که انسان را در قبر می گذارند دو فرشته به نام منکر و نکیر نزد او می آیند و اولین سئوال آنان درباره پروردگار او است، آنگاه از پیامبر او سپس از کسی که ولایت او را پذیرفته است پس اگر پاسخ صحیح گویند، نجات می یابد و اگر از پاسخ عاجز شود عذاب می شود. (17) 16) بحار الانوار، ج 6، ص 223، باب احوال برزخ، حدیث .24 17) ان العبد اذا دخل حفرته اتاه ملکان اسمهما منکر و نکیر فاول من یسألانه عن ربه، ثم عن نبیه ثم عن ولیه، فان اجاب نجی و ان عجز عذباه (بحارج 6 ص 233 حدیث 46) . |
|||
|
|
۱:۱۶, ۱۸/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/دی/۹۱ ۱۹:۰۸ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
|
حضور ائمه علیهم السلام
وقتی مۆمن بمیرد، پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و امام علی، حضرت زهرا، امام حسن و امام حسین علیهم السلام همراه با ملائک مقربی میآیند. اگر مۆمن توانست جواب تکیر و منکر را بدهد، آنها به نفع او شهادت میدهند و اگر نتوانست جواب بدهد (زبانش بند آمد)، پیامبر خدا صلی الله علیه و آله به امر خدا شهادت میدهد که این مۆمن زبانش از ترس بند آمده است وگرنه به آنچه شما میپرسید، معتقد است و امام علی، حضرت زهرا و امام حسن و امام حسین علیهم السلام نیز فرمایش رسول خدا صلی الله علیه و آله را تأیید میکنند. (6) تجسم اعمال در سخنی از امام صادق علیهالسلام میخوانیم: «وقتی مۆمن داخل قبر میشود، نماز در سمت راست و زکات در سمت چپ او قرار میگیرد و نیکوکاریهایش بالای سر او سایه میافکنند و صبر در قسمتی دیگر قرار میگیرد. وقتی دو فرشته برای پرسش میآیند، صبر به نماز و روزه میگوید: از صاحبتان دفاع کنید وگرنه من آماده دفاع هستم».(7) 6. بحارالانوار.ج6، ص 229. 7. بحارالانوار.ج6، ص 230. |
|||
|
|
۲۰:۴۲, ۱۸/دی/۹۱
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
|
توضیح بیشتر درباره عالم قبر را باید از روایات دریافت نمود، به عنوان نمونه در روایت فوق، توصیفات دیگری درباره عالم قبر وجود دارد:
« اى بندگان خدا! از مرگ و بیهوشى و رنجهاى جان كندن بهراسید، و ساز و برگ آن را فراهم كنید كه مرگ بطور ناگهانى با یكى از دو چیز بزرگ بسراغ شما خواهد آمد: (خیر یا شر) ... بندگان خدا! آن كس كه آمرزیده نشده پس از مردن چیزى دشوارتر از آن در پیش دارد و آن قبر است، پس از تنگى و فشار و تاریكى و تنهائى آن بیم دارید، قبر هر روز مىگوید: من خانه تنهائىام، خانه خاكىام، من خانه وحشتم، من خانه كرمها و گزندگانم، قبر یا باغى از باغهاى بهشت، یا چاهى از چهاههاى دوزخ است. بنده مؤمن چون بخاك سپرده شود زمین باو گوید: آفرین، خوش آمدى، تو از جمله كسانى هستى كه دوست داشتم بر پشت من راه رود، حال كه تو را در بر گرفتم خواهى دانست كه چگونه با تو عمل مىكنم! پس تا آنجا كه چشم كار مىكند براى او گشاده گردد. و كافر چون بخاك سپرده شودزمین باو گوید: تو را آفرین و خوشامد مباد، تو از دشمنترین كسانى هستى كه دوست نداشتم بر پشت من راه رود، حال كه تو را در بر گرفتم خواهى دانست كه چگونه با تو عمل مىكنم! پس چنان او را بفشارد كه استخوانهاى پهلویش بهم برخورد. و همانا آن زندگى سخت و دشوارى كه خداوند دشمن خود را از آن بیم داده عذاب قبر است، كه خداوند بر كافر نودونه اژدها مسلّط كند كه گوشت بدنش را بدندان گزند، و استخوانش را بشكنند، و پیوسته بر سر او در آمد و شدند (او را پایمال كنند) تا روزى كه از قبر برانگیخته شود، كه اگر یكى از آن اژدهاها در زمین بدمد هرگز زمین زراعتى نرویاند.»[3] 3. أمالی المفید، ص: 265. |
|||
|
|
۲۲:۰۱, ۱۸/دی/۹۱
شماره ارسال: #34
|
|||
|
|||
|
ما همه از قبر بی خبریم... اگه خبر داشتیم که مشکل حل بود و تکلیف روشن.(گر چه همین الان هم تکلیف روشنه، فقط ما انسان ها خودداری (تقوا)نداریم.)
کاش همیشه به عاقبت و سرانجام زندگیمون توجه داشتیم. وقتی یه مرده رو می بینیم و می دونیم چند روز پیش با ما بوده، مرگ به ما نزدیک میشه. یعنی منم یه روز شاید نه چندان دور مثل این یه جسد پوسیده میشم، زیر خاک! چه عاقبت بدی. تنهای تنها، تو یه دنیای ناشناخته و عجیب، هیچ کس نیست فکر ما رو از تنهایی متوجه خودش کنه(حالا بازم خوبه تو دنیا موقع تولد یه فرشته (مادر)بالای سرمونه اما اون دنیا اگه خدا رو نداشته باشیم، کیو بالای سرمون میبینیم؟) تجسمش خیلی سخته... فقط یه شب تنها توی قبرستون می تونی کمی درک کنی. تا سختی مرگ و اون دنیا رو درک نکنیم محاله از مرگ تاثیر بگیریم. خدایا با ترس از مرگ نفس من رو رام کن... الهی آمین |
|||
|
|
۳:۱۲, ۱۹/دی/۹۱
شماره ارسال: #35
|
|||
|
|||
|
از رسول گرامی (صلی الله علیه وآله وسلم)روایت شده است که فرمودند: بر روی «صراط» سه «قنطره»(پل) نصب شده است:
الف. قنطره امانت و خویشاوندان. ب. قنطره نماز. ج. قنطره عدل الهی. هرگاه انسان از دو قنطره نخست با موفقیت عبور نماید، در موقف عدل الهی قرار میگیرد و از وی دربارهی رعایت حقوق دیگران سۆال میشود و اگر به کسی ستم نموده است حق عبور از آن به وی داده نمیشود تا مجازات گردد.([4]) [4] . بحارالأنوار،ج7،ص125، روایت 11 وج8، باب 22، روایت 2و9. |
|||
|
|
۲:۳۶, ۲۲/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/دی/۹۱ ۲:۳۶ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #36
|
|||
|
|||
|
بهترين هديه براى مردگان
بعضى از صحابه، از حضرت رسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلم) نقل كردند، كه آن حضرت فرمود: «هديه بفرستيد براى مردگان خود، پس گفتيم هديه مرده ها چيست يا رسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلم) ؟ آن حضرت فرمود: صدقه و دعا.» و فرمود: «ارواح مؤمنين هر جمعه به آسمان دنيا مقابل خانه ها و منزل هاى خود مى آيند و فرياد مى كنند، هر يك از ايشان به آواز حزين و با گريه كه اى اهل و اولاد من! اى پدر و مادر من! و خويشان من مهربانى كنيد بر ما، با آنچه در دست ما بود. و عذاب و حساب او بر ماست و نفع اش براى غيرما، و هر يك فرياد مى كنند و صدا مى زنند خويشان خود را كه: مهربانى كنيد با ما به درهمى يا قرص نانى يا به جامه اى، كه خداوند بپوشاند شما را از جامه هاى بهشت; پس رسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلم) گريست. و ما هم گريه كرديم، و آن جناب از زيادى گريستن قدرت بر سخن گفتن نداشت. پس فرمود: اين ها برادران دينى شمايند كه بعد از سرور و نعمت، در خاك پوسيده اند. پس ندا مى كنند به عذاب و هلاكت بر جان هاى خود، و مى گويند: واى بر ما! اگر انفاق مى كرديم آنچه را كه در دست ما بود در اطاعت و رضاى خداوند، محتاج نبوديم به سوى شما; پس برمى گردند با حسرت و پشيمانى، و فرياد مى كنند زود بفرستيد صدقه مردگان را... .»(1) 1. محمد سبزوارى، محمدبن، جامع الاخبار ; عن النبى (صلى الله عليه وآله وسلم) قال: « أرواح المؤمنين تأتي كل جمعة إلى السماء الدنيا بحذاء دورهم و بيوتهم ينادي كل واحد منهم بصوت، حزين با كين... فيرجعون بحسرة و ندامة، و ينادون أسرعوا صدقة الأموات». |
|||
|
|
۲۳:۳۶, ۲۳/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/دی/۹۱ ۳:۲۹ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #37
|
|||
|
|||
|
عرض سلام و ادب واحترام .فرارسیدن ربیع الاول رو به همه دوستان تبریک میگم.
![]() لازمه اینو خدمت شما عرض کنم که به دلیل غیبت یکی از کاربران که تاپیکو دنبال میکردن و خواستن که سرعت به روز کردن رو کم کنم تا ایشون به ارسالها برسن،بنده با اجازه شما این تاپیکو دیر به دیر به روز میکنم تا این دوستمون هم با ما همراه بشن. التماس دعای خیر برای منو خونوادم. در ادامه تاپیک کمی از جهنم و جهنمیان براتون توضیح میدم و بعد ان شاالله درباره بهشت و بهشتیان و مسائل دیگه درباره قبر و قیامت.امیدوارم براتون مفید باشه. ************************************************************* جهنمیان چهار طایفه که عذابشان شدید است امام صادق علیه السلام از پدر گرامیش و آن حضرات از علی علیه السلام و او از پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل می کند که فرمود: «چهار طایفه هستند که در جهنم به خاطر عذاب شدیدشان اهل جهنم را اذیت و آزار می دهند؛ در جهنم از ماء حمیم می نوشند و صدای واویلایشان بلند می شود. بعضی از اهل دوزخ به بعضی دیگر می گویند: گناه اینان چیست که عذابشان اینقدر شدید است که ما را هم اذیت می کند؟ یکی از این چهار طایفه: در تابوتی از آتش، معلق و آویزان است. طایفه دوم: امعاء و احشایشان روی زمین کشیده می شود. طایفه سوم: از دهانشان خون و چرک جاری است. طایفه چهارم: گوشت بدن خودش را می خورد. آنگاه اهل جهنم از فرشته عذابی که موکل بر اینان است می پرسند که: تقصیر و گناه کسی که در داخل تابوت آتش آویزان است چیست؟ می گوید: این شخص وقتی مرد، حق الناس در گردنش بود که نه خودش ادا کرد و نه وصیت به ادا و وفای دین کرد. سپس می پرسند: گناه کسی که دل و روده و امعاء و احشایش روی زمین کشیده می شود چیست که هم خودش در عذاب است و هم ما را اذیت می کند؟ می گوید: او کسی است که از بول اجتناب نمی کرد که کجا بریزد و کجا ترشح کند. می پرسند: گناه طایفه سوم چیست که خون و چرک از دهانشان جاری است و از شدت عذابشان ما هم متعذی هستیم؟ می گو ید: او کسی است که حرفهای بد و خبیس می زده و به مردم نسبت های ناروا می داده. آنگاه می پرسند: طایفه چهارم چه گناهی کرده اند که گوشت بدنشان را می خورند و چنان در اینجا معذبند که ما را هم اذیت و آزار می رسانند؟ می گوید: آنان با غیبت و سخن چینی گوشت مردم را می خورده اند» (بحار الانوار، ج8، ص280) |
|||
|
|
۲۲:۲۱, ۲۴/دی/۹۱
شماره ارسال: #38
|
|||
|
|||
|
شیطان تقصیر را به گردن خود جهنمیان می اندازد:
انسان معمولا دوست دارد هر کار خلافی را که کرد به گردن دیگری بیندازد، در جهنم هم اهل جهنم تقصیر را به گردن شیطان می اندازند و می گویند: این شیطان بود که ما را اغوا کرد و الا ما به دستورات خداوند عمل می کردیم و رستگار می شدیم. اما شیطان زیر بار نمی رود و تقصیر را به گردن خود آنان می اندازد، قرآن چنین نقل می کند: « و قال الشیطان لما قضی الامر ان الله وعدکم وعد الحق و وعدتکم فاخلقتکم و ما کان لی علیکم من سلطان الا ان دعوتکم فاستجبتم لی فلا تلومونی و لوموا انفسکم و ما انا بمصرخکم و ما انتم بمصرخی انی کفرت بما اشرکتمون من قبل ان الظالمین لهم عذاب الیم» (ابراهیم / 22) یعنی: «وقتی اهل بهشت وارد بهشت شدند و اهل جهنم وارد جهنم گردیدند اهل آتش، شیطان را ملامت می کنند، شیطان در جوابشان می گوید: خداوند به شما وعده حق داد از بهشت و جهنم و ثواب و عقاب، و با فرستادن کتاب و پیامبران و امامان، حجت را بر شما تمام کرد؛ اما من به شما وعده های دورغین دادم و با وسوسه هایم شما را از عذاب ایمن کردم بدون اینکه حجت و دلیلی بیاورم و بدون اینکه شما را مجبور به عمل خلاف کنم، بلکه تنها شما را بر خلاف دستورات الهی فراخواندم و شما دستورات و انذارها و حجت و برهان خدا و رسولان او را رها کردید و به خواسته من لبیک گفتید؛ پس مرا ملامت نکنید و خودتان را ملامت کنید. نه من الآن فریاد رس شما هستم نه شما فریاد رس من، و من به آنچه که شما شرک ورزیدید و مرا شریک خدا قرار دادید و به حرف من گوش کردید بیزارم. |
|||
|
|
۲:۲۰, ۲۹/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/دی/۹۱ ۲:۲۵ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #39
|
|||
|
|||
|
مشاهدات رسول الله در معراج، از عذاب جهنمیان رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند که: من در شب معراج در حال معراج به جماعتی برخورد کردم که در جلوی آنها سفرهایی از گوشت های پاکیزه و طیب و سفرها هایی از گوشت های خبیث بود و آنها گوشتهای طیب را رها کرده و از گوشت های خبیث می خوردند. از جبرئیل سوال کردم: اینها چه کسانی هستند؟ جبرئیل گفت: جماعتی از امت تو هستند که غذای حلال را رها نموده و از غذای حرام می خوردند. رسول خدا فرمود: از آنجا عبور کردیم به جماعتی برخوردیم که لب های کلفتی مانند لب های شتر داشتند و با آن لب ها گوشت های بدن خود را قیچی کرده و در دهان خود قرار می دادند. من گفتم: اینان چه دسته ای هستند، ای جبرئیل؟ جبرئیل گفت: افرادی که پیوسته در صدد عیب جویی از مردم برآمده و با زبان و اشاره به عیب ظاهر و باطن مردم می پرداختند. رسول خدا فرمود: و از آنجا عبور کردم به گروهی که صورت ها و سرهای آنان با سنگ کوبیده می شد برخورد کردم. گفتم: ای جبرئیل این گروه چه کسانند؟ گفت؟ افرادی که نماز عشا را ترک می کنند. سپس گذشتیم از آنجا تا رسیدیم به جماعتی که آتش در دهانشان فرو می رفت و از دُبُرشان خارج می شد؛ گفتم: ای جبرئیل اینان کیانند؟ گفت: اینان افرادی هستند که اموال یتیم را از روی ظلم و ستم می خوردند، اینان در حقیقت آتش می خوردند و به زودی به آتش سعیر(1) آتش گرفته و در آن سوخته خواهند شد. از آنجا نیز عبور کرده رسیدیم به اقوامی که از بزرگی شکم هر چه می خواستند از زمین برخیزند نمی توانستند. گفتم: ای جبرئیل اینان چه دسته ای هستند؟ جبرئیل گفت: اینها کسانی هستند که ربا می خورند و نمی توانند از جای خود برخیزند مگر مانند بر خواستن کسی که جن زده شده و عقل خود را به کلی از دست داده، اینها در راه و روش آل فرعونند و هر صبحگاه و شبانگاه بر آتش عرضه می شوند. (تفسیر علی بن ابراهیم، ص370، داستانهای عبرت انگیز، ص95)
(1)نامهای دوزخ؛
سعیر این واژه در اصل از ماده «سعر» (بر وزن قعر) گرفته شده که به معنی بر افروختن آتش است، و به معنی شدت فروزندگی آن نیز آمده، لذا «سعیر» به معنی آتشی است که بسیار سوزان و ملتهب و شعله ور باشد
|
|||
|
|
۳:۰۹, ۳۰/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/دی/۹۱ ۳:۵۱ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #40
|
|||
|
|||
|
چهار عامل ما را جهنمی کرد در قیامت بارها میان اهل بهشت و دوزخ گفت و گو رخ می دهد، که قرآن ترسیمی از آن گفت و گوها را بیان فرموده است، یکی از آن صحنه ها که در سوره مدثر آمده این است که: اهل بهشت از مجرمان می پرسند: چه عاملی شما را به دوزخ روانه کرد؟ آنها می کویند: چهار عامل: 1_ «لم نک من المصلین» ، پای بند نماز نبودیم. 2_ «ولم نک نطعم المسکین» ، به گرسنگان اعتنا نمی کردیم. 3_ «و کنا نخوض مع الخائضین» ، ما در جامعه فاسد هضم شدیم. 4_ «و کنا نکذب بیوم الدین» ، قیامت را هم نمی پذیرفتیم. قصص الصلاه،صفحه189
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: 652919-2010-8-26-12-14-29.gif]](http://www.iranhall.com/news/upload/652919-2010-8-26-12-14-29.gif)