|
تو را به خدا به دنبال شبهات و سایت های ضد دینی نروید(اگر علم
|
|
۱۲:۵۷, ۶/بهمن/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/بهمن/۹۱ ۱۳:۰۳ توسط DRiVeR.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
این سوال من است از سایت پرسمان دینی واقعا توصیه می کنم که تا زمانی که علم و تسلط کافی و استاد راهنما ندارید به سراغ شبهات و سایت ها ضد دینی نروید هر چند خودم قبلا شبیه این نصحیت ها را شنیده بودم ولی به آن ها توجه نکردم بی توجه بودم حقاً که قرآن درست گفته که عبرت گیرندگان چه اندک هستند ولی حقیقتا نروید( هر چند با انواع و اقسام دلایل مختلف برای خودتان دارید) دنبال شبهه نروید نروید و نروید یک مدت پیش به طور اتفاقی این آیه را دیدم ای کاش زودتر دیده بودم هر چند که شاید دیده بودم و توجه ای نمی کردم وَلاَ تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْؤُولًا و چيزى را كه بدان علم ندارى دنبال مكن زيرا گوش و چشم و قلب همه مورد پرسش واقع خواهند شد اسراء36 واقعا خیلی زیباست خیلی این جواب را قرار می دهم در مورد شبهات و پیچدگی و غرض ورزی ها در آن برای افراد ساده و بی اطلاعی شبیه خودم امیدوارم برای کسانی که شرایط من را داشتند یا دارند کمکی باشد مطلب یک مقدار طولانی است ولی برای کسانی که به این مشکل را دارند خیلی مفید است اگر دوستان هم مطلب مفید و کمک کننده ای داشتند حتما اشاره کنند ____________________________________________________________________________ سوالبا سلام من با توجه به اينكه خيلي مقيد بودم به اشتباه و ناداني وارد سايت هايي شدم كه شبهاتي مطرح مي كردند ضد خدا و دين و... تقريبا در اين سايت ها و سايت هاي پاسخگوي ديني مانند اسك دين واقعا ديدم به هيچ نتيجه اي نمي رسند مخالفان يك سري شبهه مطرح مي كنند و پاسخگويان ديني پاسخ و دوباره مخالفان يك سري نقض هايي را مي گويند و دوباره پاسخگو و اين رابطه ادامه دارد و نتيجه اي حاصل نمي شود(البته شايد بگوييد كه مخالفان منصف نبودند و غرض دارند و ...ولي واقعا بعضي جاها حق با آنها ست) حالا من دچار كثير و شك شده ام به همه چيز شك پيدا مي كنم چه در خواندن قرآن روي آيات يا در خواندن نماز يا در آداب و رسوم ديني و ... هر چند هنوز مقيد هستم و نماز و روزه و... را انجام مي دهم ولي تنها درگير شك و شبهه هستم تا جايي كه به درماندگي رسيدم مجبور شدم الان دقيقا دارم متوجه مي شوم كه دچار بعضي از علايم افسردگي هم شده ام مانند نااميدي و انزوا و ... هر چند، چند ماهي است كه ديگر به سايت ها ضد ديني نمي روم ولي روز به روز نا اميد تر و مايوس تر مي شود كه خدايي وجود دارد و دين اسلام حق است و دورتر و دورتر مي شوم لطفا من را راهنمايي كنيد پاسخ شماره 1 اينكه دغدغه برطرف شدن شبهات در ذهن خود را داريد، نشان از حقيقت طلبي شما دارد و چه بسا امري واجب و تكليفي است بر گردن شما. دنيا به عنوان ميدان امتحان بشر، هميشه عرصه مسابقه در كسب معرفت نسبت به حق تعالي بوده و آنچه در هر ميدان مسابقه اي دغدغه اعضاي شركت كننده بوده، كسب مقامات اول در آن مسابقه است. آنكه در اين ميدان مسابقه صرفاً به نمره قبولي 10 بينديشد، طبعاً گرفتار ركود خواهد بود و به امتيازات اوليه دست نخواهد يافت. در ميدان مسابقه خلقت، نه خروج از مسير ارزش دارد و نه طي مسير بدون معرفت و از اين رو است كه عواميگري چاره ساز نيست و همواره بندگان الهي، بايد براي كسب امتيازات اوليه بندگي باهم در رقابت و سبقت گرفتن باشند تا در زمره خواص قرار گيرند. در حال حاضر آنچه مي تواند در ميان امواج متلاطم شبهات راهگشا باشد و انسان را از عواميگري نجات داده، او را در زمره خواص قرار دهد، بصيرت است. بصيرت اقتضا مي كند فردي كه با شبهات كمرشكن روبرو مي شود، نسبت به تمامي ابعاد شبهه انگيزي هوشيار و زيرك باشد. فرموديد: در روبرويي سايتهاي شبهه افكن و سايتهاي اسلامي پاسخگو، در بعضي موارد حق با مخالفين است. اما واقعيت اين است كه: شبهه هميشه طرح يك سؤال ساده نيست تا صرفاً جوابي متقابل بطلبد؛ بلكه شبهه انگيزي جرياني است پيچيده و با شگردهاي فتنه انگيز و در واقع نوعي حقه بازي فكري است و از اين رو بايد به صورت برنامه ريزي شده در برابر آن اقدام گردد. پس بايد سعيمان بر آن باشد كه در روبرويي با شبهات، براي ذهن خود بحران ايجاد نكنيم و اگر احياناً با بحران فكري روبرو شديم، در مديريت بحران صحيح عمل نماييم. به تعبير ديگر: روبرو شدن با شبهه و دريافت سريع پاسخ آن خوب است و موجب بالنگي و رشد فكري و معرفتي مي باشد. اما براي كسي كه نمي تواند به ازاي هر شبهه به يك جواب دست يابد، مراجعه به اينگونه فضاهاي شبهه افكن و وارد شدن به چنين سايتهايي حرام است! زيرا كسي كه از روي عناد و از سر شيطان صفتي طرح شبهه مي كند، انصاف ندارد و در صدد آن نيست كه مهلت بدهد تا مخاطب به جواب شبهه دست يابد؛ بلكه در صدد فريب دادن و منحرف كردن مخاطبين خود از مسير حق مي باشد و سعي دارد از اين طريق وسوسه در دل افراد بيندازد. كما اينكه قرآن هم درباره چنين شياطيني مي فرمايد:«الذي يوسوس في صدور الناس من الجنة و الناس». يعني:«انسانها و اجنه اي كه در دل مردم وسوسه ايجاد مي كنند». گاهي شما با كسي روبرو مي شويد كه قصد سوء ندارد و خود نيز فريب خورده است؛ چنين كسي به دنبال پيچاندن مسائل و گرده زدن آنها با يكديگر نيست؛ مگر اينكه چنين گره هاي كور فكري بر او عرضه شده باشد و او فقط آن را توزيع نمايد كه در اين صورت، در برخورد خود دنبال نقشه كشيدن براي القاي فكرش نيست. اما آنكه به دنبال پيچاندن و گرده زدن شبهات به يكديگر است، در زمره شياطين است. شيطان فقط ابليس نيست. بلكه شياطين جني و انسي به كساني گفته مي شود كه چون كارشان به شقاوت كشيده شده، متعمدانه و از روي غرض و در حالي كه مي دانند باطل هستند، قصد منحرف كردن بندگان الهي را دارند كه گاهي بندگان الهي را تحريك به لذت جويي به واسطه گناه مي كنند و گاهي نيز در صدد انحراف فكري و ايجاد خدشه در ايدئولوژي آنان هستند. لذا در طراحي شبهه به گونه اي عمل مي كنند كه براي دسترسي به پاسخ آن شبهه مانع ايجاد كنند و از اين رو به راه هايي همچون مغالطه و يا تبليغات رواني روي مي آورند. آنچه در حال حاضر جوانان را به طور جدي تهديد مي كند، جنگ رواني در عرصه اعتقادات است. از خصوصيات دشمن حق و حقيقت، ناجوانمردي او است. يكي از اهداف دشمن قسم خورده كه در ميدان جنگ اعتقادي به چشم مي خورد، هجمه شبهات اعتقادي به سبك رواني است. چرا كه خال سياه دشمن در اين معركه، ايجاد توهم و پوچگرايي مي باشد؛ تا آنجا كه بر اثر هجمه بي امان شبهات اينچنيني، آنها را رواني كنند و براي اين مقصود، راه هايي همچون تبليغات رواني، مذموم جلوه دادن امور پسنديده و يا پسنديده جلوده دادن امور مذموم به وسيله تلقين، طرح وارونه فرضيه ها، هجمه چند جانبه به موضوعات، مرتب كردن پيشفرضهاي نامربوط براي نتيجه گيري مطلوبشان از بحث و ... را اختيار مي كنند؛ آنقدر ظريف كه گاهي غير متخصص نمي تواند بي ربط بودن آنها را تشخيص دهد. پس طبيعي است كه در اين شرايط، فرد غير متخصص جاهايي را به آنها حق بدهد! چرا كه اگر موضوع شبهه آنها صحيح باشد، در نتيجه فرضيه نيز حق با آنها است؛ اما آنها به گونه اي با مدارك جعلي روي شبهه خود تبليغات رواني مي كنند كه مجال نقد شبهه را نمي دهند واگر مخاطب آنها متخصص نباشد، به واسطه آن مدارك جعلي، تحت تأثير قرار مي گيرد. از طرفي طرح شبهات 40 تكه كه هر گزاره آن به نحوي به ديگر گزاره ها ربط پيدا مي كند و پاسخ هر گزاره مي طلبد اول گزاره ديگر به عنوان پيشفرض پاسخ گرفته باشد، يكي از شگردهاي آنان است. مانند شيء تكه تكه شده اي كه هر طرف آن را از روي زمين برداريم، اطراف ديگر آن روي زمين مي ماند! و اينجا است كه ميزان وجوب و ضرورت آگاهي و پختگي جوانان نسبت به جوانب مختلف مسائل ديني به صورتي كه قبل از روبرويي با شبهات ديني آمادگي داشته باشند روشن مي گردد و همچنين بصيرت و هوشياري آنان در اين زمينه. در اينجا براي اينكه نوع طراحي شبهه به سبكي كه توضيح داديم برايتان شفاف گردد، به نمونه اي اشاره مي نماييم. در قالب يك فرمول كلي بيان مي شود كه گرما موجب انبساط اجسام و سرما موجب انقباض آنها مي شود. اما مي شود در قالب يك هجمه رواني، چنان روي دو استثناء آب و لاستيك مانور داد كه با ايجاد غفلت از بقيه مصاديق و مشغوليت صرف ذهن به اين دو مصداق، اعتبار اين فرمول در ذهن از بين برود. برخورد معاندين با فرمولهاي ديني اينچنين است و يكي از روشهاي القائات رواني دشمن در شبهه افكني، جابجا كردن گزاره هاي ديني و طرح بي محل آنها و برجسته كردن استثناء هاي يك فرمول در برابر آن فرمول است و حال آنكه هر قانوني به دلائلي منطقي تبصره هايي دارد و هر فرمول كلي استثناء هايي. مثلاً اين موضوع كه چرا در آيين اسلام مرد مي تواند 4 همسر اختيار كند را مطرح مي كنند و اين موضوع را بهانه مي كنند تا دين اسلام را دين هوسبازي و شهوتراني وانمود كنند. حال چگونه بايد به اين موضوع پاسخ داد؟ اينكه قابليتهاي مرد و زن تفاوتهاي ساختاري در وجود خود با يگديگر دارند، اگرچه در قالب يك مبارزه رو در رو پاسخ مستقيم اين شبهه است؛ اما نوع طرح شبهه اينچنين پاسخي را نمي طلبد. چاره آن است كه به جاي ايستادن در خط دفاع و پاسخگويي منفعلانه، به سبك شبهه افكني مخاطب هجوم برد و اصل شبهه را اينچنين زير سؤال برد كه اين حكم اسلام اصل فرمول نيست؛ بلكه تبصره اي است بر فرمول اصلي و طراحان چنين شبهه اي از روي شيطنت و موذي گري، اصل حكم را ناديده گرفته، استثناء آن حكم را به رخ مي كشند تا جائي كه آن استثناء جزئي را بزرگ تر از فرمول كلي جلوه دهند! نمي گويند: اسلام تا چه حد جهت استحكام عاطفي كانون خانواده، تأكيد بر تك همسري دارد؛ اما اگر به خاطر رعايت موقعيت هاي خاص و آن هم تحت شرايط خيلي سخت تا چهار همسر را حلال شمارده، اين شرايط استثنائي بهانه مي شود براي شبهه پراكني، تا با غلو و بزرگ نمائي تبليغاتي، شعور و احساسات مخاطبين را به بازي گيرند! آري حرفشان مستند است؛ آن هم مستند به آيه قرآن. اما از روي عدم انصاف، نمي گويند كه قرآن اين موضوع را با چه بياني و در چه شرايطي ذكر كرده است و اينگونه مفهوم واجب و حلال را باهم خلط مي كنند! در اين ميان خاصيت بصيرت اين است كه قبل از گرفتن حالت تدافعي به صورت انفعالي در برابر شبهه، ماهيت شبهه مورد بررسي قرار گرفته و شناسايي مي شود. نكته مهم ديگري كه بايد بدان توجه نماييد، اين است كه شبهه بر دو نوع است؛ برخي شبهات ذهني هستند و برخي قلبي. درست مثل حدس زدن كه گاهي انسان موضوعي را تحليل مي كند و حدس مي زند و گاهي چيزي به دل او مي افتد و حدس مي زند. شبهات ذهني نظريه هايي هستند كه به صورت تئوري مطرح مي شوند و ذهن افراد را آلوده و مكدر مي سازند؛ اما شبهات قبلي، هضم مباني نا درست در دل و پذيرش وجداني آنها است. اين شبهات قبلي نيز عواملي دارند كه از عمده ترين آن عوامل مي توان تغذيه از مال ناپاك را نام برد. حال سؤالي كه با توضيحات فوق جا دارد در ذهن شما خطور كند، اين است كه در چنين شرايطي چه بايد بكنيم تا از گزند اين فتنه خطرناك در امان باشيم. در اين خصوص به توصيه هاي زير توجه نماييد. 1. مطالعات ديني خود را افزايش دهيد؛ تا انجا كه تسلط نسبي نسبت به معلومات ديني پيدا كنيد و نيز از طريق بحث و تحقيق در مباحث ديني معرفت ديني خود را بالا ببريد. 2. جهت كسب بصيرت براي توانايي تشخيص حق از باطل در اين شرايط پيچيده، قدرت تحليل خود را با نگرش همه بعدي و مو شكافي مسائل بالا ببريد. 3. زياد قرآن بخوانيد و ترجمه قرآن را هم مرور داشته باشيد تا هم نور قرآن شما را در برابر شبهه ها بيمه كند و هم براي اينكه توان خود را در اين زمينه بالا ببريد، با منطق قرآن انس بگيريد. 4. مداومت بر خواندن حديث قدسي زيارت عاشورا داشته باشيد. ريارت عاشورا هم در محتواي خود درس تشخيص حق از باطل مي دهد و هم مداومت بر آن شبهات قبلي را به طور چشمگير از دل بيرون مي كند. 5. علاوه بر تقيد به نماز اول وقت، تمسك به معنويات در بصيرت بخشي به انسان نقش شاياني دارد. لذا از كسب معنويات از اعمال شخصي همچون نوافل گرفته تا حضور در جلسات معنوي غافل نشويد. 6. با خواص و كساني كه قدرت بالاي علمي و معنوي در برابر اينگونه شبهات دارند، زياد معاشرت كنيد. 7. شركت مداوم در جلسات و منابر و جماعات و همچنين عضويت فعال در بسيج و حضور در برنامه هاي سياسي قدرت روبرويي چشمگيري در برابر شبهات روز به شما مي دهد. 8. از توسل غفلت نورزيد و همواره با توسل به اهل بيت خود را در برابر فتنه هاي اعتقادي و فرهنگي بيمه نماييد. 9. مادامي كه توانايي لازم براي روبرو شدن با شبهات را نداريد، از حضور در فضاهاي آلوده و باز كردن لينكهاي فاسد اينچنيني بپرهيزيد كه همانطور كه گفتيم، در چنين شرايطي ارتباط با چنين فضاهايي براي شما حرام مي باشد. به اميد اينكه عرايضمان راهگشاي شما و تسكيني در برابر دغدغه هاي شما باشد. مي توانيد در مكاتبات بعديتان، شبهاتي كه بابت آنها پاسخ قاطع نگرفته ايد را نيز با ما در ميان گذاريد. ما همچنان در خدمت شما و پاسخگوي سؤالاتتان خواهيم بود. - سوره ناس، آيات 5 و 6 porseman.org |
|||
|
|
۰:۵۵, ۷/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
نقل قول:زيرا كسي كه از روي عناد و از سر شيطان صفتي طرح شبهه مي كند، انصاف ندارد و در صدد آن نيست كه مهلت بدهد تا مخاطب به جواب شبهه دست يابد؛ بلكه در صدد فريب دادن و منحرف كردن مخاطبين خود از مسير حق مي باشد و سعي دارد از اين طريق وسوسه در دل افراد بيندازد. |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |