|
حقوق زن در اسلام
|
|
۲۰:۱۸, ۲۷/اسفند/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/اسفند/۹۱ ۲۰:۲۷ توسط *مهاجر*.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
"بسم الله الرحمن الرحیم"
از اونجا که توی این تالار بحث زیادی بر سر مباحث زنان من جمله: ازدواج موقت- طلاق- مهریه- نفقه و... صورت گرفته و برخی دوستان گلایه داشتن که به جواب درستی نرسیدن. الا یا ایها الحال تصمیم گرفتم (البته با کسب اجازه از دوستان )به یاری خدا این تاپیک رو به این موضوع اختصاص بدم و از پایه مباحث زنان روشروع کنیم[b] و نیز بررسی شبهات وارد شده و پاسخ به آنها. با سرمشق گرفتن از کتاب حقوق زن در اسلام متفکر شهید مرتضی مطهری. امید این است که قدمی باشد در بهتر شناختن دین و اینکه به این خواهیم رسید که اسلام به زن بهای بیشتری داده و هیچ کجا به ضرر او کار نکرده است، متأسفانه اغلب ما به علت بی اطلاعی از دلایل "مهریه- ارث- ازدواج موقت- طلاق و..." همیشه اعتقاد داشتیم اسلام دینی مرد سالار هست و به زن هیچ توجهی ندارد! اما با پیگیری این مطالب عکس این اعتقاد به شما ثایت می شود. و چه خوب که با دلیل برامون ثابت بشه و بصیرت پیدا کنیم و این تفکرات را به مرور از ذهن مردمان جامعه مون پاک کنیم تا وسیله ای نباشه در دست دشمن برای ضربه زدن به پیکره ی اسلام... آن روز "با همت من و تو" بسیار نزدیک است ![]() |
|||
|
| آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۳:۴۷, ۲۹/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/فروردین/۹۲ ۲۳:۵۱ توسط مجنون الحسین.)
شماره ارسال: #41
|
|||
|
|||
|
سلام...
پیشنهاد میدم دوستانی که در مورد مسائل بانوان شبهه دارند تحقیقی داشته باشند بر اسماء و صفات الهی بخصوص مفهوم "سبحان الله" رو که ذکر رکوع و سجودمون هست از ابعاد مختلف بررسی و تحقیق کنند اندک برداشتی که (به اندازه وسعمون ) داشته باشیم باعث میشه تا آخر عمر به موقعیتمون(وجنسیتمون) افتخار کنیم!!! اگر واقعا دنبال برطرف شدن شبهات این چنینی هستید این تحقیق رو انجام بدین!!! به نتایج خوبی خواهید رسید...........ان شاءالله |
|||
|
|
۱۶:۱۹, ۳۰/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/فروردین/۹۲ ۱۶:۳۲ توسط دغویه.)
شماره ارسال: #42
|
|||
|
|||
|
سلام تمام چیزایی که شما می گید درست.حالا ببینیم امام علی در این باره چی می فرمایند:
نامه ی 31 مولای متقیان: 1- در امور سیاسی از مشورت با زنها بپرهیز که رای آنها زود سست می شود. یعنی زن ها عقل ندارند و سراسر احساس هستند.سیاست مداران خانم هم خودشون رو دارن مسخره می کنند. 2- در پرده حجاب نگاهشان دار تا نامحرمان را ننگرند. یعنی زن ها هستند که مدام دنبال نگاه نامحرم هستند.این مرد هایی که دو تا دو تا زن می گیرند تقصیری ندارن که. .تو ای مرد فقط برو حالشو ببر هر کار خواستی بکن 3- بیرون رفتن زنان بدتر از این نیست که افراد غیر صالح را در میانشان آوری ، به گونه ای زندگی کن که غیر تو را نشناسند. یعنی زن بی خود می کنه وارد جامعه بشه.زن فقط وسیله ای ست که برای تو آفریده شده و فایده ی دیگه ای نداره 4- مبادا در گرامی داشتن زن ها زیاده روی کنی که او را به طمع کشانده برای دیگران به ناروا شفاعت کند. یعنی زن ها هرچقدر می تونن برای پایداری زندگی و بچه هاشون باید با تمام خوب و بد مردبسازن و گاهی زیادی از حد بهش محبت کننکه زندگی نپاشه. یعنی زن مثل یه دستمال کاغذیه که لذت و استفاده از اون آنی ست. چهار تا بدی زن گفته شد حالا فقط فقط فقط فقط فقط یک سخن برای زن ها مهربانانه ست: کاری که برتر از توانایی زن است به او وامگذار که زن گل بهاری ست نهپهلوانی سخت کوش. که بازم زن ها از پس خیلی کارهای سخت _ با سیاستی که دارند_ بر آمدند.ولی حیف هیچ کس قدر دان نیست.پس زن اگر بهترین هم باشد بازهم بی فایده ترین موجود روی زمین است. حساب ما از حضرت زهرا و مریم و آسیه و خدیجه جداست ها.استثنا ن. شما اول تکلیف خودتون مشخص کنید که ارزش زنان چه موقع کم است: زمانی که براشون هیچ مرد بهشتی در نظر گرفته نشده؟! یا زمانی که براشون در نظر گرفته شده باشه؟! توی پست 22 به شما پاسخ داده شده. تکلیفم کاملا معلومه.زن اینقدر بی ارزشه که وقتی خدا براش مرد بهشتی در نظر می گیریه اون هم می تونه با چند زن جماع کنه. اینو خودتون گفتید از خودم ننوشتما. |
|||
|
۱۶:۵۶, ۳۰/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #43
|
|||
|
|||
(۳۰/فروردین/۹۲ ۱۶:۱۹)دغویه نوشته است: سلام تمام چیزایی که شما می گید درست.حالا ببینیم امام علی در این باره چی می فرمایند: دوست عزیز این که یک قسمت از یک خطبه یا نامه امیر المومنین رو میارید و خودتون هرجوری دلتون میخواد کلام گوهربار مولارو تفسیر میکنید اصلا کار پسندیدهای نیست. جالبه شما تمامی الگوها رو حسابشون رو جدا میکنید و میگید استثنا هستند؟بارها در مورد این موارد حتی در همین تالار بحث شده. |
|||
|
|
۱۶:۵۸, ۳۰/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #44
|
|||
|
|||
|
چطوری این نتایج رو از کلام مولا گرفتید؟!!!!
دست شما درد نکنه با این همه دانش و هوش!! |
|||
|
|
۱۷:۰۷, ۳۰/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/اردیبهشت/۹۲ ۲۳:۲۱ توسط مجنون الحسین.)
شماره ارسال: #45
|
|||
|
|||
نقل قول:زن اینقدر بی ارزشه که... ارزش زن انقدر بالاست که به فرموده ی امام خمینی (قدس سره): "زنان نیمی از جامعه را تشکیل میدهند و نیم دیگر را میسازند" و حقیقتا این چنینه!!! سعادت و شقاوت جامعه بستگی به بانوان محترم داره!!! و خدا این قدرت رو به زنان عطا کرده!!! بقیه اش مونده به خودمون که چه تعبیراتی از خودمون داشته باشیم!!! بکوبیم تو سر خودمون یا خودمون رو بالا ببریم؟؟؟!!! |
|||
|
|
۲۳:۴۳, ۳۰/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #46
|
|||
|
|||
![]() ![]() ای خدااااااااااااااااا یک ساعت بود داشتم اینجا مینوشتم آخر نمیدونم چی شد همش پرید![]() ![]() ![]() ![]() ![]() دیگه حوصله ندارم بنویسم....
|
|||
|
۸:۴۳, ۳۱/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #47
|
|||
|
|||
|
سلام بر خواهر ها وبرادر ها
. لطفا اینجوری آتیشی نشید.من هم به اندازه شما بلکه هم بیشتراز شما به امام علی و دیگر معصومین ارادت دارم، احترام می ذارم و دوستشون دارم.در رابطه با چهار بانو که درسته الگوی ما در زندگی هستند ولی واقعا ما به پای اونها می رسیم؟زندگی ما اینقدر پاک میشه؟ خدا هممون رو دوست داره و توجه میکنه ولی به این چهار بانو توجه خاصی داشت.اگر با تقوا ترین زن هم باشیم به گرد پاشون هم نمی رسیم.( البته بگما منظورم این نیست که ترک آخرت کنیم) ما که ول معطلیم . من تفسیر خودمو آوردم و مطمئنا غیر این هم نیست. در یک جمع دوستانه داریم بحث می کنیم. شما هم تفسیرتون رو بگید یا آخرش شما منو قانع می کنید یا من شما رو . |
|||
|
۲۳:۱۶, ۲/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #48
|
|||
|
|||
|
امام حسین علیه السلام فرموده اند:
"عقل آدمی کامل نمیگردد مگر با پیروی از حق." در این حدیث شریف به نوع انسان اشاره شده نه جنس آن!!! پس وقتی در مورد عاقل بودن کسی میتونیم قضاوت کنیم که شرایط بالا رو داشته باشه, چه مرد و چه زن...پس نمیشه بگیم: نقل قول:زن ها عقل ندارند و سراسر احساس هستند.ولی مردها عاقلند یعنی همین زنی که سرشار از احساس و عاطفه هست و در بسیاری موارد نمیشه باهاش مشورت کرد چون احساسش بر منطقش غلبه میکنه همین زن اگر با پیروی از حق عقلش به کمال نزدیک شده باشه ابعاد وجودش تحت این تاثیر قرار میگیره.. و برخی ازفرمایشات مولی الموحدین حضرت علی علیه السلام شامل گروهی اززنان است که عواطف و احساساتشون غلبه داره بر منطق و تصمیم گیریهای صحیح.. (که اغلب همینطور هستیم!!!) عواطف و احساساتی که برای امور مهم خانوادگی و تربیتی در خلقت زن نهاده شده (که بسیار باعث سعادتمندی و افتخار و مباهات است به این آفرینش) به عینه دیدم آقایانی که اگر به این نوع احادیث مولا توجه داشتند خیلی وضعشون بهتر بود ولی چون عقلشون رو دادند دست زنشون رو به زوال رفتند..خودمون زنیم ولی دیگه نمیشه چشممون رو ببندیم و حقایق رو نبینیم!!!و بگیم مولا چرا اینطوری فرمودند؟! بررسی و تفسیر احادیث هم علم خودشو لازم داره که من ندارم و با این توضیحاتی که دادید فهمیدم شما هم ندارید ولی به اندازه وسعم برداشتهایی که میکنم کاملا با تفسیر شما منافات داره نقل قول:در امور سیاسی از مشورت با زنها بپرهیز که رای آنها زود سست می شود. یعنی زن ها عقل ندارند و سراسر احساس هستند. برداشت بنده انعطاف پذیری خانمهاست ..........که حقیقته!!! نقل قول:در پرده حجاب نگاهشان دار تا نامحرمان را ننگرند. برداشت بنده پیشگیری از تبادل عواطف و احساساته.........که حقیقته!!! نقل قول:بیرون رفتن زنان بدتر از این نیست که افراد غیر صالح را در میانشان آوری ، به گونه ای زندگی کن که غیر تو را نشناسند. برداشت بنده مصونیت است...........که حقیقته!!! نقل قول:مبادا در گرامی داشتن زن ها زیاده روی کنی که او را به طمع کشانده برای دیگران به ناروا شفاعت کند. برداشت بنده همون زیادی به دل زن راه اومدنه که عرض کردم عوارضشو به عینه دیدم......که حقیقته!!! و در پایان دوباره فرمایش گوهر بار امام حسین علیه السلام که فرمودند: "عقل آدمی کامل نمیگردد مگر با پیروی از حق." وقطعا کلام مولا علی علیه السلام شامل زنی که عقلش با پیروی از حق کامل شده , نیست!!! نقل قول:کاری که برتر از توانایی زن است به او وامگذار که زن گل بهاری ست نه پهلوانی سخت کوش. برداشت بنده شدت لطافت زنه............که حقیقته!!! |
|||
|
۱۵:۲۷, ۳/اردیبهشت/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/اردیبهشت/۹۲ ۱۵:۵۰ توسط دغویه.)
شماره ارسال: #49
|
|||
|
|||
|
آرین (الهه ع)
شدیدا باهات موافقم. جواب سوالت هم یه جمله ست: زن فقط برای مرد ساخته شده و هیچ ارزش دیگه ای نداره. برداشت بنده انعطاف پذیری خانمهاست ..........که حقیقته!!! حقیقت نیست. اگر خانم ها زیادی انعطاف پذیر باشن که سنگ رو سنگ بند نمیشد وی ا این قدر طلاق زیاد نمی شد.چون زن انعطاف پذیره و می تونه حضور یک زن دیگه و یا بدرفتاری و دیگر مشکلات رو تحمل کنه. برداشت بنده پیشگیری از تبادل عواطف و احساساته.........که حقیقته!!! مگه هرکی با جنس مخالفش حرف می زنه عاشق می شه؟ مثلا در زمینه ی علمی.به عینه دیدم که خانم ها از علم هیچی بارشون نیست و لی وقتی با یک مرد می شینی و بحث می کنی پخته می شی و عاقل تر. ولی زنها چی ؟ هیچی. بدرد مسخره بازی می خورن فقط برداشت بنده مصونیت است...........که حقیقته!!! مصونیت از چی؟؟ گفتم که زن ها مگه مسئول تربیت فرزندان شون نیستن، پس اگر ندونن که در جامعه چه خبره بچه شونو چجوری بزرگ کنن.چجوری توی مشکلات بهشون کمک کنن. اصلا بچه هیچی زندگی خود زن هم به دوران غار نشینی نزدیک تر می شه تا پیشرفت. برداشت بنده همون زیادی به دل زن راه اومدنه که عرض کردم عوارضشو به عینه دیدم......که حقیقته!!! اینو می شه ی ذره قبول کرد چون من هم این رو به عینه دیدم.ولی دلیل نمی شه مرد هیچ وقت(یا کم) به زنش احترام نذاره یا کم محبت کنه و در پایان دوباره فرمایش گوهر بار امام حسین علیه السلام که فرمودند: "عقل آدمی کامل نمیگردد مگر با پیروی از حق." وقطعا کلام مولا علی علیه السلام شامل زنی که عقلش با پیروی از حق کامل شده , نیست!!! برداشت بنده شدت لطافت زنه............که حقیقته!!! این هم قبول ولی خیلی از کار های مرد ها با کمک زن ها انجام میشه.چه با مشاوره هاشون و چه با کمک های کاری(فیزیکی) مثلا همین کار کردن زن ها در مزارع.که اگر این ها نباشن مزرعه ای هم وجود نداره. ولی کیه که ببینه.زن اینقدر بی اهمیته که حقشو بهش نمی دن. |
|||
|
۹:۱۸, ۴/اردیبهشت/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۴/اردیبهشت/۹۲ ۹:۲۹ توسط مجنون الحسین.)
شماره ارسال: #50
|
|||
|
|||
|
خواهر گلم....
اینکه گفتم "حقیقته"....منظورم مطلق بودن نیست!!!! منظور وجود داشتنه... نقل قول:حقیقت نیست. اگر خانم ها زیادی انعطاف پذیر باشن که سنگ رو سنگ بند نمیشد وی ا این قدر طلاق زیاد نمی شد.چون زن انعطاف پذیره و می تونه حضور یک زن دیگه و یا بدرفتاری و دیگر مشکلات رو تحمل کنه. نقل قول:مگه هرکی با جنس مخالفش حرف می زنه عاشق می شه؟ مثلا در زمینه ی علمی.به عینه دیدم که خانم ها از علم هیچی بارشون نیست و لی وقتی با یک مرد می شینی و بحث می کنی پخته می شی و عاقل تر. ولی زنها چی ؟ هیچی. بدرد مسخره بازی می خورن فقط نقل قول:مصونیت از چی؟؟ گفتم که زن ها مگه مسئول تربیت فرزندان شون نیستن، پس اگر ندونن که در جامعه چه خبره بچه شونو چجوری بزرگ کنن.چجوری توی مشکلات بهشون کمک کنن. اصلا بچه هیچی زندگی خود زن هم به دوران غار نشینی نزدیک تر می شه تا پیشرفت. نقل قول:اینو می شه ی ذره قبول کرد چون من هم این رو به عینه دیدم.ولی دلیل نمی شه مرد هیچ وقت(یا کم) به زنش احترام نذاره یا کم محبت کنه متاسفانه از عرایض حقیر تفسیرهای دیگه داشتید و منظورم رو متوجه نشدید!!!که بیشتر توضیح دادنش تو فضای نت از حوصله ام خارجه نقل قول:زن فقط برای مرد ساخته شده و هیچ ارزش دیگه ای نداره. اونوقت مرد برای کی ساخته شده؟؟!! ![]() ![]() ![]() "وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ في ذلِکَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَکَّرُونَ" "و از آیات او این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا بواسطه آنها آرامش بیابید و میان شما دوستی ومحبت قرار داد، همانا در این امر نشانه هایی برای گروهی که تفکر کنند وجود دارد" ایه 21 سوره مبارکه روم (تفسیر المیزان.خلاصه): و از نشانه های دیگر پروردگار آن است که برای بشر از جنس خودش جفتی قرار دادتا مسأله توالد و تناسل صورت بگیرد و آنها را به گونه ای آفرید که هر یک به تنهایی ناقص و محتاج به دیگری باشد، چون هر ناقصی جویای کمال است و این همان میل وشهوتی است که خداوند آن را در هر یک از این دو جفت به امانت نهاده است ، تابواسطه یکدیگر به آرامش و کمال برسند. و نیز در میان آنها مودت و رحمت قرار داد،(مودت ) یعنی محبتی که اثر آن در عمل ظاهر باشد و (رحمت ) یعنی نوعی تأثیر نفسانی که از مشاهده محرومیت شخصی که کمالی را ندارد و محتاج به رفع نقص است در نفس پدید می آید و شخص را وامی دارد که کمبود و نقص آن طرف مقابل را برطرف نماید وهمین رحمت و مودت موجب می شود که در جامعه کوچک خانواده ، مرد کمر به رفع احتیاجات همسر و فرزندانش ببندد و زن نیز در این مسیر یار و یاور او باشد و همین رحمت و محبت موجب می شود که زن و مرد هر دو بواسطه ضعف و کوچکی و عجزفرزندانشان آنها را حمایت کرده و در حفظ و تربیت آنها بکوشند، نظیر همین مودت ورحمت در اجتماع بزرگ شهری و در میان افراد جامعه مشاهده می شود که در اثر آن غنی به فقیر کمک می کند تا بواسطه رحمت او فقیر بر احتیاجات خود نایل شود، اما دراینجا سیاق فقط ناظر به مودت و رحمت خانوادگی است . و در آخر می فرماید: همانا در این امر آیاتی برای گروه اهل تفکر وجود دارد، چون وقتی انسان درباره اصول تکوینی خویش تفکر کند و ببیند که خداوند چگونه میل به ازدواج را در نهاد او قرار داده و میان او و همسرش محبت و مهربانی برقرار نموده ، تاکانون خانواده شکل بگیرد و بواسطه آن اجتماع بشری به ثبات برسد و نوع بشر تداوم بیابد، متوجه آیات الهی می شود و می فهمد که خداوند چه تدابیری در این امر بکار برده که عقل را حیران می کند. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |