کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
من یاغی نیستم!!!!!!!!!! (اما گویا ...) خدا به ما رحم کند...
۱۴:۰۶, ۱۴/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

یه حکایت خوندم خیلی جالب بود
یک شخصی میره مسجد نماز بخونه
خیلی با عجله می خونه
بعد از نماز هم بلافاصله میخواد بلند بشه بره
یه پیرمرد نورانی اهل دل ازش می پرسه: داشتی چی کار میکردی؟

این یارو هم کمی رند بوده
میدونسته الان اگه بگه داشتم نماز میخوندم اونم با وضعی که نماز خونده باید آماده باشه که کلی این پیرمرد بهش عنایات خاصه در راستای تأدیبش انجام بده

لذا در جواب میگه: هیچی فقط اومدم اعلام کنم من یاغی نیستم!

و پیرمرد تبسم معنا داری میکنه و اون بنده ی خدا هم میره

حالا قصه، قصه ی نماز خوندن ماست....

استادِ استاد ما میگن:

نقل قول:
بالاخره حقير با اينكه در آن‏وقت بيش از بيست و دو سال از عمرم نگذشته بود عرض كردم:
بنده بالوجدان مى‏بينم كه اگر در مقابل شخص بزرگى قرار بگيرم در حال خود تغيير و شرم و خضوعى مى‏بينم
و هر قدر آن شخص بزرگ‏تر و وجيه‏تر باشد دگرگونى حال بيشتر مى‏شود،
امّا در عين حال كه معتقدم و همه‏ ى ما معتقديم كه خداى متعال از هر بزرگى و صاحب‏ جاهى بزرگ‏تر و وجيه‏تر، بلكه همه‏ ى بزرگى‏ ها در مقابل عظمت او هيچ و همه چيز ناچيز است،
پس چرا وقتى به نماز مى‏ ايستم با اينكه يقينا خود را در مقابل حق - جل و علا - قرار مى‏ دهم هيچ تأثيرى و تفاوتى و تغيير حالى در خود نمى‏ يابم؟
«انما المؤمنون الذين اذا ذكر اللّه‏ وجلت قلوبهم.»(انفال-2)
همانا مومنان کسانی هستند که هنگامی که خداوند در مقابلشان یاد می شود قلوبشان از ترس به لرزه در می آید
از اينجا مى‏ فهمم كه اين ايمان، ايمان واقعى نيست؛
لذا مى‏ كوشم كه خود را به مرحله‏ اى برسانم كه قدرى از آثار جمال و عظمت حق را در قلب خود بيابم.

استدعا دارم به این آیات بیاندیشیم:

إِنَّما يَسْتَأْذِنُكَ الَّذينَ لا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ وَ ارْتابَتْ قُلُوبُهُمْ (45-توبه)
كسانى كه به خدا و روز قيامت ايمان ندارند و دلهايشان را شك فرا گرفته است

ِ لا يَأْتُونَ الصَّلاةَ إِلاَّ وَ هُمْ كُسالى‏ (54- توبه)

جز با حالت کسالت (و بی میلی) به نماز نمی ایستند

ما با چه حالی نماز می خوانیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

نکند این حال ما نشان از حقایقی پیرامون ما دارد که خود هم از آن غافلیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

اوصاف نماز مومنین هم که تا دلتون بخواد در قرآن و روایات آمده

یه بار داشتم سوره ی مومنون رو میخوندم

با خودم صادقانه فکر کردم گفتم
خداوکیلی علی کدوم یکی از این نشانه ها در وجود تو هست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ (1)
الَّذينَ هُمْ في‏ صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ (2)
وَ الَّذينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ (3)
وَ الَّذينَ هُمْ لِلزَّكاةِ فاعِلُونَ (4)
وَ الَّذينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حافِظُونَ (5)
إِلاَّ عَلى‏ أَزْواجِهِمْ أَوْ ما مَلَكَتْ أَيْمانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومينَ (6)
فَمَنِ ابْتَغى‏ وَراءَ ذلِكَ فَأُولئِكَ هُمُ العادُونَ (7)
وَ الَّذينَ هُمْ لِأَماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ (8)
وَ الَّذينَ هُمْ عَلى‏ صَلَواتِهِمْ يُحافِظُونَ (9)
أُولئِكَ هُمُ الْوارِثُونَ (10)
الَّذينَ يَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فيها خالِدُونَ (11)

به تحقيق مؤمنان رستگار شدند (1)
آنان كه در نمازشان خشوع مى‏ ورزند، (2)
و آنان كه از لغو (و بيهوده) اعراض مى‏ كنند (و رویگردانند) (3)
و آنان كه زكات را مى‏ پردازند، (4)
و آنان كه شرمگاه خود را نگه مى‏ دارند، (5)
جز بر همسران يا كنيزان خويش، كه در نزديكى با آنان مورد ملامت قرار نمى‏ گيرند (6)
و كسانى كه غير از اين دو بجويند از حد خويش تجاوز كرده‏اند. (7)
و آنان كه امانتها و پيمانهاى خود مراعات مى‏ كنند، (8)
و آنان كه بر نمازهاى خود مواظبند، (9)
همانان اینان وارثانند (10)
كه فردوس را كه همواره در آن جاويدانند به ميراث مى‏ برند. (11)

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، مفقود الاثر ، Hadith ، ELENOR ، Fatemeee ، black ، بیداری اندیشه ، منادی حق ، سید ابراهیم ، در جستجوی سختی ، شیدا ، sarallah ، MESSENGER ، علمدار133 ، وحید110 ، Havbb 110 ، حسن عزتي ، mahdy30na ، fatemeh ، fazel ، Tolou ، sunrise59 ، احیاء ، heaven ، aboutorab ، Admirer ، N.Mahdavian ، میلاد.م ، Farzaneh ، فاطمه خانم ، محب الزهرا ، جویای حقیقت ، 135 ، دیدگاه نوین ، مجنون الحسین ، حسن.س. ، netlog36 ، freewish ، عدالت ، حسام+ ، شهرام ، faateme-313 ، hesam110 ، ترنم ، ats ، mosafer ، ANTI satan ، soshiant ، فریادگر سکوت ، ali.khm ، .amin. ، laanbar1-2-3 ، mkashipazha ، rezvan ، رمز شب ، مهدی2012 ، مسافر ، mohammad reza ، بچه شیعه ، ساقی ، viana ، یا ثارالله ، ريحانه الرسول ، Night moans ، بیداری12 ، رهگذر.
۱۴:۱۲, ۱۴/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
برای ایجاد حضور قلب در نماز چکار باید کرد ؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، مفقود الاثر ، سید ابراهیم ، شیدا ، sarallah ، علمدار133 ، وحید110 ، fatemeh ، fazel ، sunrise59 ، heaven ، مجنون الحسین ، hesam110 ، ترنم ، .amin. ، مهدی2012 ، بچه شیعه ، ساقی ، Night moans
۱۴:۲۳, ۱۴/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
حضور قلب در نماز حاصل نمیشود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
داشتن حضور قلب در نماز میوه ی مراقبت در غیر زمان نماز است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اگر در طول روز مراقبه داشتیم و خود را حقیقتاً در محضر خدا و ولی اعظم خدا (امام زمان علیه السلام) حس کردیم و در اثر آن از بی مبالاتی در رفتار حیا کردیم

آنگاه إن شاء الله توفیق حضور قلب در نماز هم خداوند عنایت خواهد فرمود
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری اندیشه ، منادی حق ، سید ابراهیم ، در جستجوی سختی ، شیدا ، sarallah ، مجید املشی ، وحید110 ، Havbb 110 ، حسن عزتي ، fatemeh ، fazel ، MAHDI59 ، Tolou ، sunrise59 ، احیاء ، heaven ، aboutorab ، N.Mahdavian ، Farzaneh ، محب الزهرا ، جویای حقیقت ، mohammadhadi ، مجنون الحسین ، حسن.س. ، freewish ، hesam110 ، ترنم ، arman mohseny ، .amin. ، ali.khm ، حفیظ ، مفقود الاثر ، mkashipazha ، rezvan ، مهدی2012 ، مسافر ، بچه شیعه ، ساقی ، ريحانه الرسول ، Night moans ، بیداری12
۱۷:۰۴, ۱۴/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
یکی از دوستان من می گفت قبل از نماز مخصوصا "نیم ساعت" قبل از نماز اگر به ذکر خدا مشغول بشیم در نماز خیلی حضور قلب خواهیم داشت،من امتحان کردم،بد نیست شما هم امتحان کنین.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن عزتي ، احیاء ، aboutorab ، مجید املشی ، N.Mahdavian ، Hadith ، Farzaneh ، فاطمه خانم ، در جستجوی سختی ، جویای حقیقت ، fazel ، مجنون الحسین ، حسام+ ، hesam110 ، ترنم ، arman mohseny ، .amin. ، مفقود الاثر ، heaven ، مهدی2012 ، بچه شیعه ، ساقی ، Night moans
۱۱:۲۶, ۱۱/اردیبهشت/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/اردیبهشت/۹۲ ۱۱:۲۷ توسط فریادگر سکوت.)
شماره ارسال: #5
آواتار

شرايط حضور قلب و لذّت از عبادت و نماز

ازنظر ایت الله بهجت (رحمة الله علیه)

آقاى غرويان باز مى نگارد:
از محضر ايشان سؤ ال شد: حاج آقا، عمرمان گذشت و دارد مى گذرد امّا هنوز لذتى از عبادت و به خصوص نمازمان احساس
نكرده ايم ، به نظر شما چه بايد بكنيم كه ما نيز اقلاًّ اندكى از آنچه را كه ائمه و پيشوايان معصوم عليهم السّلام فرموده اند، بچشيم ؟
معظّم له در حالى كه سر را تكان مى داد فرمود: آقا، عامّالبلوى است ! اين دردى است كه همه گرفتاريم !
عرض شد: آقا، به هر حال مراتب دارد و مساءله نسبى است ، بعضى همچون شما مراتب عالى داريد و ماها هيچى نداريم ، ماها چه بايد بكنيم ؟
باز در جواب فرمود: شايد من مرتبه شما را تمنّا كنم .
عرض شد: حاج آقا مساءله تعارف در كار نيست و يك واقعيتى است.باز ايشان در جواب با فروتنى و تواضع خاصّى فرمودند كه : عَمَّتُك مِثْلُك ! و مرادشان از اين ضرب المثل اين بود كه من هم مثل شما هستم .

به هر حال ، .....

پس از چند بار اصرار فرمودند: اين احساس لذّت در نماز يك سرى مقدمات خارج از نماز دارد، و يك سرى مقدمات در خود نماز
.

آنچه پيش از نماز و در خارج از نماز بايد مورد ملاحظه باشد و عمل شود اين است كه : انسان گناه نكند و قلب را سياه و دل را تيره نكند، و معصيت ، روح را مكدّر مى كند و نورانيت دل را مى برد.
و در هنگام خود نماز نيز انسان بايد زنجير و سيمى دور خود بكشد تا غير خدا داخل نشود، يعنى فكرش را از غير خدا منصرف كند و توجّهش به غير خدا مشغول نشود. و اگر به طور غير اختيارى توجّهش به جايى منصرف شد، به محض التفات پيدا كردن بايد قلبش را از غير خدا منصرف كند

.آقاى قدس يكى از شاگردان آيت الله بهجت (رحمة الله علیه) نيز مى گويد: روزى از آقا پرسيدم:آقا، چه كار بكنم در نمازم حضور قلب بيشتر داشته باشم ؟آقا ابتدا سر به پايين افكند سپس سرش را بلند كرد و فرمود: روغن چراغ كم است .
من به نظر خودم از اين جمله اين معنى را فهميدم كه يعنى معرفت كم است و ايمان قلبى و باطنى ضعيف است ، و گرنه ممكن نيست با شناخت كافى ، قلب حاضر نباشد.
آيت الله محمّد حسن احمدى فقيه يزدى نيز مى گويد: گاهى از آقا سؤ ال مى كردند: چه كنيم در نماز، حضور قلب داشته باشيم ؟ و ايشان دستورالعملهايى مى فرمودند، يكى از آنها اين بود كه مى فرمود:وقتى وارد نماز مى شويد هنگام خواندن حمد و سوره به معناى آن توجه كنيد تا ارتباط حفظ شود.

استاد خسروشاهى نيز مى گويد: روزى از آيت الله بهجت (رحمة الله علیه) سؤ ال شد: در هنگام نماز چگونه مى توانيم حضور قلب را در خودمان به وجود بياوريم ؟ فرمودند: يكى از عوامل حضور قلب اين است كه در تمام بيست و چهار ساعت بايد حواسّ (باصره ، سامعه و ...) خود را كنترل كنيم ؛ زيرا براى تحصيل حضور قلب بايد مقدماتى را فراهم كرد، بايد در طول روز گوش ، چشم و همچنين ساير اعضا و جوارح خود را كنترل كنيم . و اين يكى از عوامل تحصيل حضور قلب مى باشد.در جاى ديگر شخص ديگرى از محضرشان مى پرسد: براى اينكه در انجام فرمان الهى مخصوصاً نماز با خشوع باشيم چه كنيم ؟
و ايشان در جواب مى فرمايد: در اوّل نماز، توسل حقيقى به امام زمان - عجل الله تعالى - فرجه كنيد، و عمل را با تماميّت مطلقه انجام بدهيد.
همچنين شخص ديگر مى پرسد: براى حضور قلب در نماز و تمركز فكر چه بايد كرد؟
و ايشان مرقوم مى فرمايد: بسمه تعالى ، در آنى كه متوجّه شديد، اختياراً منصرف نشويد.

نام كتاب : برگى از دفتر آفتاب

شرح حال شيخ ‌السالكين حضرت آيت اللّه العظمى بهجت

اثر : رضا باقى زاده پُلامى

1- دقت در انجام مقدمات نماز، مانند وضوى با معنویت، انجام مستحباتى چون اذان، اقامه و... در کتاب‏هاى حدیث آمده است: شخصى از پیامبر(صلی الله علیه و اله) درخواست کرد که راهى به او بنمایاند تا حضور قلب بیشترى در نماز پیدا کند حضرت او را به شاداب گرفتن وضو فرمان دادند. 2- از هنگام وضو گرفتن توجه داشته باشیم که داریم برای چه کاری و حضور، نزد چه بزرگی مهیا می شویم. چند لحظه قبل از نماز نیز فکر کنیم که می خواهیم چه کاری انجام دهیم و در مقابل چه معبود و محبوبی ایستاده ایم. 3- گزینش مکان مناسب، دورى ازجاهاى شلوغ و پر سر و صدا و پرهیز از هر آن چه موجب انحراف توجه از خداوند شود. 4- گزینش وقت مناسب و تا آن جا که ممکن است اول وقت خواندن نماز. 5- تا حد امکان در مسجد و با جماعت نماز خواندن و دعا کردن (به ویژه در جماعاتى که بعد معنوى بیشترى دارد). 6- نماز را با طمأنینه و دقت در مفاهیم و معانى آن خواندن و آن را با توجه به عظمت خداوند و کوچکی خود به جا آوردن. 7- در نماز در حال ایستاده به مهر نگریستن و در رکوع پایین پا و در تشهّد به دامن خود نظر نمودن. 8- تخلیه دل از حب دنیا و امور دنیوى وآن را مالامال از عشق خدا ساختن. 9- ضبط قوه خیال: پرنده لجام گسیخته خیال، چکاوکى است که هر آن بر شاخسارى مى‏نشیند. ازاین‏رو همیشه افکار انسان به این طرف وآن طرف متوجه است و قرار و آرامى ندارد؛ اما اگر آدمى با دقت و هوشیارى در کنترل آن بکوشد پس از چند صباحى رام و مطیع شده و به هر سو که اراده شود متوجه مى‏گردد. بنابراین انسان باید در نماز از اول با قاطعیت بنا را بر این بگذارد که تمام توجه خود را به سوى پروردگار معطوف دارد و هر گاه پرنده خیال از چنگ او گریخت، بلافاصله آن رابه همان جهت برگرداند. اگر چندین مرتبه در ایام متوالى چنین کند، کم‏کم ذهنش عادت خواهد کرد. 10-توجه به ارزش والای نماز: مطالعه کتاب‏هایى همچون «آداب الصلوه» یا «پرواز در ملکوت امام خمینى» و «اسرار الصلوه» مرحوم میرزا جواد آقا ملکى بسیار سودمند است منبع: http://www.porseman.org بانک پرسش و پاسخ دانشجویی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: .amin. ، ali.khm ، وحید110 ، حسن عزتي ، منادی حق ، Hadith ، Farzaneh ، mkashipazha ، مهدی2012 ، بچه شیعه ، ساقی ، viana
۱۸:۳۱, ۱۲/اردیبهشت/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/اردیبهشت/۹۲ ۱۸:۳۸ توسط theking.)
شماره ارسال: #6

به نام یزدان بخشاینده بخشایشگر
درود بر همه بزرگواران
راستش وقتی این تاپیک را در ایمیلم دیدم و آمدم ببینم که چه فاجعه‌ای رخ داده که گفته شده خدا به ما رحم کند (بالاخره انسان هستیم و باید به هم کمک کنیم!)
مطلب رو خوندم و عصبانی شدم (عرض می‌کنم چرا) بعد پاسخ‌ها رو خوندم داشتم از خنده منفجر می‌شدم (که خدای آیت الله بهجت به فریادم رسید!)

خداییش این بحث‌ها چیه که می‌کنید ؟
فکر می‌کنید دینتون اینقدر ناقصه که جواب این سردرگمی‌ها و سوالاتتون رو نداده ؟
فکر می‌کنید خدای مهربان بعد از اهل بیت (علیه السلام) شما رو به حال خودتون واگذاشته و رهاتون کرده که به بندگانی مثل خودتون مراجعه کنید !؟
در حدیثی می‌خوندم که کسی که دینش را از خدا بگیرد گمراه نمی‌شود و کسی که دینش را از مردم (هرکسی غیر از چهارده معصوم) بگیرد دینش را هم با حرف آن‌ها از دست می‌دهد
خوبه که آقای بهجت خودشون می‌گویند که من هم مثل شما هستم.

دوستان گرامی شما برای دینتان به کسانی مراجعه کرده‌اید که خودشان هم به هدایت نیاز دارند!
آیا تصور می‌کنید که خدا دینش رو کامل نکرده و ناقص گذاشته تا علمای بزرگ اسلام بی‌آیند و اجتهاد کنند و کاملش کنند !؟
یا اینکه عقل و شعور شما از عقل و شعور این بزرگوارها و علامه دهرها ناقصتر و مزخرفتر هست ؟ (گرچه خدا به آدم ناقص العقل پاداش ناقصی می‌ده!)

در حالی که خداوند هم به شما عقل کافی داده و هم به این بزرگواران تا در آیات خدا تدبر کنید (خدا این همه کتاب‌های آسمانی رو برای بن لادن و صدام حسین نفرستاده که برای شما فرستاده!)

ببینید عزیزان من، اگر دنبال دینتان بروید (یعنی به قرآن و احادیث مراجعه کنید) جواب این سوالات و شبهه‌های مزخرفتون رو پیدا می‌کنید
مثلا در این مورد بروید دنبال روایاتی که در آن‌ها دلیل «نچشیدن لذت ایمان یا عبادت» را بیان می‌کنند
بابا عجب روزگاریه
شماها نماز می‌خونید و ایات خدا رو نمی‌خونید، من خاک بر سر نماز نمی‌خونم و آیات خدا رو می‌خونم! (البته برای اینه که به خدا بگم چندان هم یاغی نیستم!)
یعنی همچین پاردوکسی بین ما دین‌داران افتاده
پیدا کنید پرتقال‌فروش لعنتی را (منظورم ابلیس و شیطاین هستند، بعدا خر ما رو نگیرید!)

خداییش اگر این گفته خداوند رو در امضای یکی از دوستان بزرگوارمون نمی‌دیدم چیزهایی می‌گفتم که حکم ارتدادم صادر می‌شد ! (آماده شده بودم که استغفرالله ولش کن...!)
خداوند فرموده است : مردم را از رحمت خداوند نا امید مگردان، در حالی که خود بدان امیدواری

HeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeart
۲۰:۳۶, ۱۲/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #7
آواتار
با سلام بر دوستان عزیز. در مورد افرادی که احیانا در مورد این تاپیک و موارد مشابه آن برایشان سوال پیش آمده باید عرض کنم مقصود آقای علی 110 در این مطالب این نیست که خدای نکرده ما را ناامید کرده و از دین زده کنند. بلکه مقصود این است که یک تلنگری به ما زده و ما را از خواب غفلت بیدار کنند.

(۱۲/اردیبهشت/۹۲ ۱۸:۳۱)theking نوشته است:  خداییش این بحث‌ها چیه که می‌کنید ؟
فکر می‌کنید دینتون اینقدر ناقصه که جواب این سردرگمی‌ها و سوالاتتون رو نداده ؟
فکر می‌کنید خدای مهربان بعد از اهل بیت (علیه السلام) شما رو به حال خودتون واگذاشته و رهاتون کرده که به بندگانی مثل خودتون مراجعه کنید !؟

دین اسلام کاملترین دینی است که تا به حال بر بشر عرضه شده است. گواه آن این آیه از قرآن می باشد( البته امیدوارم قرآن را قبول داشته باشید):

إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلَامُ وَمَا اخْتَلَفَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ إِلَّا مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْعِلْمُ بَغْيا بَينَهُمْ وَمَنْ يكْفُرْ بِآياتِ اللَّهِ فَإِنَّ اللَّهَ سَرِيعُ الْحِسَابِ(آل عمران/19)
دين در نزد خدا، اسلام (و تسليم بودن در برابر حق) است. و کساني که کتاب آسماني به آنان داده شد، اختلافي (در آن) ايجاد نکردند، مگر بعد از آگاهي و علم، آن هم به خاطر ظلم و ستم در ميان خود؛ و هر کس به آيات خدا کفر ورزد، (خدا به حساب او مي‌رسد؛ زيرا) خداوند، سريع الحساب است.

الْيوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا(مائده/3)
امروز، دين شما را کامل کردم؛ و نعمت خود را بر شما تمام نمودم؛ و اسلام را به عنوان آيين (جاودان) شما پذيرفتم

اما در
مورد مساله فقاهت باید عرض کنم که این مساله خود جریانی مفصل دارد که مجال گفتن همه مسائل آن در این مختصر نوشته نمی گنجد. در قرآن کریم در مورد این مساله این آیه نازل شده است:

يا أَيهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ فَإِنْ تَنَازَعْتُمْ فِي شَيءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيوْمِ الْآخِرِ ذَلِكَ خَيرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا(النساء/59)
اي کساني که ايمان آورده‌ايد! اطاعت کنيد خدا را! و اطاعت کنيد پيامبر خدا و اولو الأمر [= اوصياي پيامبر] را! و هرگاه در چيزي نزاع داشتيد، آن را به خدا و پيامبر بازگردانيد (و از آنها داوري بطلبيد) اگر به خدا و روز رستاخيز ايمان داريد! اين (کار) براي شما بهتر، و عاقبت و پايانش نيکوتر است.

این آیه از قرآن بسیار مشهور است و در بسیاری از منابع ذکر شده است که منظور از اولو الأمر امامان شیعه می باشد( به عوان مثال شیخ مفید، الاعتقادات، ص95)
.همان طور که ملاحظه می فرمایید بعد از اطاعت از خداوند متعال و رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) اطاعت از اوصیای پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ( امامان و فقها) واجب است.در احادیث و روایات هم موارد زیادی ذکر شده است که برای جلوگیری از طولانی شدن مطلب به چند مورد اشاره می کنم:

1-حضرت پیامبر گرامی اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: خدایا جانشینان مرا مورد رحمت خویش قرار ده. از آن حضرت پرسیدند جانشینان شما چه کسانی هستند؟ فرمودند: آنان که پس از من می آیند و حدیث و سنت مرا روایت می کنند. (شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج4، ح5919.؛ علامه مجلسی، بحارالانوار، ج20، ص25)

2-حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمودند: بنگرید که در میان شما کسی که گفتار ما را روایت می کند و در حلال و حرامی که ما بیان کردیم مطالعه کرده و آن را می شناسد، او را به عنوان حَکَم قرار دهید؛ زیرا من او را به عنوان حکم قرار داده ام.(شیخ حر عاملی، وسایل الشیعه، ج18، باب 11، ح1؛ شیخ کلینی، اصول کافی، ج1، باب اختلاف الحدیث، ح1)

3-حضرت ولی عصر ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) فرمودند: در رویدادهایی که پیش می آید به راویان حدیث ما مراجعه کنید؛ زیرا که آنان حجت من بر شما هستند و من حجت خدا بر آنانم. (شیخ حر عاملی، وسایل الشیعه، ج18، باب 11، ح9؛ شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، ج2، باب45، ح4)

اینها نمونه هایی از احادیث بود که خدمت شما عرض شد.

(۱۲/اردیبهشت/۹۲ ۱۸:۳۱)theking نوشته است:  دوستان گرامی شما برای دینتان به کسانی مراجعه کرده‌اید که خودشان هم به هدایت نیاز دارند!
آیا تصور می‌کنید که خدا دینش رو کامل نکرده و ناقص گذاشته تا علمای بزرگ اسلام بی‌آیند و اجتهاد کنند و کاملش کنند !؟
یا اینکه عقل و شعور شما از عقل و شعور این بزرگوارها و علامه دهرها ناقصتر و مزخرفتر هست ؟ (گرچه خدا به آدم ناقص العقل پاداش ناقصی می‌ده!)

دلایل عقلی ونقلی ولایت فقیه عرض شد. البته همه ما به هدایت خداوند متعال بدون استثنا نیازمندیم و این شامل همه افراد می شود. به عنوان مثال به این آیات توجه بفرمایید:

1- لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ يتْلُو عَلَيهِمْ آياتِهِ وَيزَكِّيهِمْ وَيعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ(آل عمران/164)
خداوند بر مؤمنان منت نهاد [= نعمت بزرگي بخشيد] هنگامي که در ميان آنها، پيامبري از خودشان برانگيخت؛ که آيات او را بر آنها بخواند، و آنها را پاک کند و کتاب و حکمت بياموزد؛ هر چند پيش از آن، در گمراهي آشکاري بودند.

2-هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يتْلُو عَلَيهِمْ آياتِهِ وَيزَكِّيهِمْ وَيعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ(الجمعة/2)
و کسي است که در ميان جمعيت درس نخوانده رسولي از خودشان برانگيخت که آياتش را بر آنها مي‌خواند و آنها را تزکيه مي‌کند و به آنان کتاب (قرآن) و حکمت مي‌آموزد هر چند پيش از آن در گمراهي آشکاري بودند!

(۱۲/اردیبهشت/۹۲ ۱۸:۳۱)theking نوشته است:  ببینید عزیزان من، اگر دنبال دینتان بروید (یعنی به قرآن و احادیث مراجعه کنید) جواب این سوالات و شبهه‌های مزخرفتون رو پیدا می‌کنید

بله همین طور است. اما در طول تاریخ عده زیادی از افراد همین کار را کردند ولی خیلی هایشان گمراه شدند، مانند خوارج، اشاعره، معتزله و... نکته این جاست که هر کسی برداشت خاصی از آیات قرآن می کند و برای اثبات ادعای خودش به آیات قران استدلال می کند. برای همین منظور خداوند متعال به حضرت رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) دستور می دهد که قرآن را تفسیر و تبیین نماید.

1-يا أَهْلَ الْكِتَابِ قَدْ جَاءَكُمْ رَسُولُنَا يبَينُ لَكُمْ عَلَى فَتْرَةٍ مِنَ الرُّسُلِ أَنْ تَقُولُوا مَا جَاءَنَا مِنْ بَشِيرٍ وَلَا نَذِيرٍ فَقَدْ جَاءَكُمْ بَشِيرٌ وَنَذِيرٌ وَاللَّهُ عَلَى كُلِّ شَيءٍ قَدِيرٌ(المائدة/19)
اي اهل کتاب! رسول ما، پس از فاصله و فترتي ميان پيامبران، به سوي شما آمد؛ در حالي که حقايق را براي شما بيان مي‌کند؛ تا مبادا (روز قيامت) بگوييد: «نه بشارت دهنده‌اي به سراغ ما آمد، و نه بيم دهنده‌اي»! (هم اکنون، پيامبر) بشارت‌دهنده و بيم‌دهنده، به سوي شما آمد! و خداوند بر همه چيز تواناست.

2- وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا بِلِسَانِ قَوْمِهِ لِيبَينَ لَهُمْ فَيضِلُّ اللَّهُ مَنْ يشَاءُ وَيهْدِي مَنْ يشَاءُ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ(الإبراهيم/4)
ما هيچ پيامبري را، جز به زبان قومش، نفرستاديم؛ تا (حقايق را) براي آنها آشکار سازد؛ سپس خدا هر کس را بخواهد (و مستحق بداند) گمراه، و هر کس را بخواهد (و شايسته بداند) هدايت مي‌کند؛ و او توانا و حکيم است.

همان طور که در بالا اشاره شد بعد از حضرت رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، خلافت به حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) می رسد و بعد از آن به فرزندان گرامی ایشان (علهیم السلام اجمعین) و در مورد ولایت فقیه هم توضیحات لازم داده شد.

(۱۲/اردیبهشت/۹۲ ۱۸:۳۱)theking نوشته است:  شماها نماز می‌خونید و ایات خدا رو نمی‌خونید، من خاک بر سر نماز نمی‌خونم و آیات خدا رو می‌خونم! (البته برای اینه که به خدا بگم چندان هم یاغی نیستم!)
یعنی همچین پاردوکسی بین ما دین‌داران افتاده

در مورد اهمیت نماز در قرآن این گونه آمده است:

1-َافِظُوا عَلَى الصَّلَوَاتِ وَالصَّلَاةِ الْوُسْطَى وَقُومُوا لِلَّهِ قَانِتِينَ(البقرة/238)
در انجام همه نمازها، (به خصوص) نماز وسطي [= نماز ظهر] کوشا باشيد! و از روي خضوع و اطاعت، براي خدا بپاخيزيد!

2- إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ لَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَيهِمْ وَلَا هُمْ يحْزَنُونَ(البقرة/277)
کساني که ايمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند و نماز را برپا داشتند و زکات را پرداختند، اجرشان نزد پروردگارشان است؛ و نه ترسي بر آنهاست، و نه غمگين مي‌شوند.

آیات در این زمینه بسیار است و همان طور که می بینید نماز از امور واجب است و در صورتی که قرآن را خوانده باشید حتما به درستی آن پی برده اید. ضمنا یادتان باشد نمی توانید بعضی از آیات را قبول کنید و برخی را نه.

1-وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَنْ يكُونَ لَهُمُ الْخِيرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَنْ يعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُبِينًا(الأحزاب/36)
هيچ مرد و زن با ايماني حق ندارد هنگامي که خدا و پيامبرش امري را لازم بدانند، اختياري (در برابر فرمان خدا) داشته باشد؛ و هر کس نافرماني خدا و رسولش را کند، به گمراهي آشکاري گرفتار شده است!

چگونه می شود که آیات خدا را می خوانید ولی به آنها عمل نمی کنید؟ این که پارادوکس بزرگتری است. و چگونه نماز نمی خوانید ولی خودتان را دیندار می دانید؟

در هر صورت امیدوارم که با این جوابها قانع شده باشید. در پناه حق زنده و پیروز باشید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، viana
۰:۲۹, ۱۳/اردیبهشت/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/اردیبهشت/۹۲ ۱۳:۳۷ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #8
آواتار
سلام برادر
میتونید بفرمایید اجتهاد چیه
قلب چیه؟
حضور یعنی چی؟
پ ن :

یکی از دوستان ما رفته بود پیش یکی از عرفا (استادش). گفته بود حاج اقا چرا ما حضور قلب نداریم .
گفته بود مگه در بقیه مواقع حضور داری ؟ اصلا تو میدونی قلب چیه ؟ حضور یعنی چی؟
بنده هم نمیدونم چیه . گفتم شاید شما بتونید به حقی یاد بدید

التماس دعا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: منادی حق ، ساقی ، fatemeh
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا