|
تا کی روحانیت می خواهد با تلویزیون قهر کند؟
|
|
۱۷:۱۵, ۱۸/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/تیر/۹۲ ۲۱:۰۸ توسط فانوس *7*.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
چه کسی از جان گرفتن تلویزیون می ترسد؟
![]() سینماپرس، چندی پیش در مطلبی به بهانه نقد و بررسی یک سریال تلویزیونی مطلبی نوشتم که بازتاب های مختلفی به دنبال داشت و یاد آور شعر معروف «هر کسی از ظن خود شد یار من» بود. همیشه عادت دارم فیلم ها و سریال ها را بدون عنوان بندی ببینم تا بتوانم قضاوت درستی داشته باشم.البته «درست» از نظر خودم که می تواند از نظر خیلی ها غلط باشد. باید باور کنیم که در هر جایگاهی که هستیم، باز هم نقدها از سلیقه ها وام می گیرد و متاسفانه این روزها از سلیقه هائی که گاه به ما دیکته می شود. حالا این روزها دغدغه بزرگ تری فکرم را مشغول کرده است؛ دغدغه ای به نام «بی انصافی». این روزها موقعیتی پیش آمد تا به عنوان مشاور رسانه ای یک پروژه در کنار پیشکسوتی باشم و متاسفانه با حقیقت تلخی آشنا شدم که تنم را لرزاند و می ترسم که مبادا من هم به عنوان یک روزنامه نگار ناخواسته از این تبار شوم. حقیقت تلخی به نام «کتمان صدا و سیما». رسانه ای که متعلق به ماست. متولی اش ما هستیم و اگر گوشتش را هم بخوریم ، نباید استخوانش را دور بریزیم. اما حالا به ما دیکته می شود که تلویزیون نبینیم. خیانت را چنین افرادی به ما می کنند، نه کانال های ماهواره ای. ماهواره چیزی جز یک رقیب نیست. اما تحریم تلویزیون و با دست پس زدن ها و با پا پیش کشیدن ها عین خیانت است. بودجه تلویزیون را گرفتن و سریال بی ارزش ساختن و بعد با پول تلویزیون، فیلم سینمائی روشنفکری بیرون دادن و تلویزیون را تحقیر کردن و در آن حضور فیزیکی پیدا نکردن، این روزها به یک مُد کریه تبدیل شده است. تلویزیونی که برای بعضی ها پولش خوب است و خودش بد!! چرا به ما دیکته می شود که تلویزیون ملی را نبینیم .باور کنیم که دشمنان ما همین ها هستند و نه کانال های ماهواره ای.ترانه علیدوستی عزیز حضور در تلویزیون را خیانت می نامد و چقدر موجب خرسندی است که جواب او را محراب قاسم خانی می دهد و نه کسی که بتوانند ، به او انگ، فلان گرایش سیاسی را زد. باور کن ترانه جان ...بازیگر توانا که هنوز هم به نظر می رسد،پانزده سال داری و زود قضاوت می کنی، تلویزیون دستی است که اگر قرار است بشکند ، باید در آستین بشکند. بدبختانه به تازگی مورد جالب تری هم به این روش اضافه شده است و آن بی اعتنائی به برنامه ها ی تلویزیونی از سوی رسانه های مکتوب است؛ به گونه ای که انگار که اصلا این برنامه ها وجود ندارند. واقعا چه کسی ازجان گرفتن تلویزیون می ترسد؟! این رسانه آدم های شریفی دارد که اگر بخواهند از تلویزیون بروند ، فرش های قرمز زیادی برایشان پهن است. چه این طرف آب و چه آن طرف آب. باید به عادل فردوسی پور ها، منصور ضابطیان ها، محمد صوفی ها و به برنامه هائی مانند «طلوع» احترام بگذاریم. به سریال ها و فیلم هائی که با عشق ساخته می شوند و به آنهائی که با عشق کار می کنند.از آنها انتظار داشته باشیم،نقدشان کنیم اما ببینیمشان و برای کارهای بعدی انتخاب یا ردشان کنیم. من متاسفم که یک روز (کلاه پهلوی) شد نشانه تجدد و این روزها (کلاه شاپو). پس چه زمانی قرار است تا خودمان باشیم؟! یک روزاخبار قهوه تلخ را در بوق و کرنا می کنیم و یک روز کلاه قرمزی را و همه همه بازی غیر منصفانه ای است که نه به سرگرمی ربط دارد و نه به دلسوزی . آخر چطور ممکن است سریالی که حتی یک قسمتش هم پخش نشده را ضعیف بخوانیم و سریال دیگر را در انحصار خبری قرار دهیم؟! این روزها...روزهای دل آشوب رسانه ای است. روزهائی که دارد قدیمی ترین و محترم ترین ریشه های برنامه سازان تلویزیونی را خشک و از ماندن و ساختن دل زده می کند. روزگار بدی است که نفعش را نه من می برم و نه شما ...روزگاری که به قول منصور ضابطیان جمله ( من تلویزیون ایران را نمی بینم ) پرستیز شده و روشنفکران تارکوفسکی و آندره وایدا و جیم جارموشی ما (عُمر گُل لاله) نگاه می کنند. این روزها دارند کلاهمان را برمی دارند،می خواهد این کلاه گرم باشد و یا نباشد... منبع در زمان حضرت علی (علیه السلام) ایشون با عثمان قدرت گرفتنش از اساس مخالف بودند اما زمان و شرایط به گونه ای پیش رفت که حضرت علی حسنین رو فرستادند برای محافظت از همین عثمان شاید عده ای اساس تلویزون رو غلط و یا حتی خلاف شرع بدانند باشه قبول ولی آیا حذف تاثیر تلویزون از زندگی خود ما نه جامعه فعلا ممکنه ؟ آیا بهتر نیست که مذهب با تلویزون آشتی کند تا حداقل از بدتر شدن شرایط جلوگیری کند آیا بهتر نیس اقدامی انقلابی در عرصه ی رسانه ای توسط روحانیت شکل بگیرد انقلاب فرهنگی ما کامل نشده شده !!!!!! http://hemaaaaaaayat.blogfa.com/ |
|||
|
|
۲:۵۶, ۳/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام
شاید کمتر کسی سینما و تلویزون ایران رو ایده ؟آل که نه مناسب بدونه البته نباید از کارهای زیبایی که گاه گداری در اون ساخته میشه چشم پوشی کرد اما خب کافی نیست خیلی میشه از سینما و تلویزون ایراد گرفت چرا که در مرود خیلی از مسایل و اتفاقات مهم سکوت کرده و هیچ چیزی رو نشون نداه مثلا ما چندین شهید هسته ای داشتیم ولی هیچ سینمایی هیچ فیلمی رو در مورد اون ها اکران نکرده حالا به هالیوود نگاه کنید : کافیه یه نفر از دماغش خون بیاد هزار تا فیلم در مورد هزار دست پشت پرده ازش می سازند یا در مورد تاریخ کهن ایرانی سینما سکوت کرده و کار رو به جایی رسونده که خشایار شاه رو هالیوودی ها معرفی می کنند در این باب قصه دراز است و وقت کم اما من می خواستم یک پیشنهاد داشته باشم که البته از خبرگذاری فارس یاد گرفتم و اون اینکه تا دیر نشده یکی از کارگردان های زبده ی سینمایی و البته دلسوز وارد کار بشه و کاندیدای راست جمهوری بشه و با امید پیروزی در این انتخابات عجیب غریب یه دستی توی سینمای ما بکشه والا سینما قاتی کرده |
|||
|
|
۱۵:۱۰, ۴/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
من خودم یکی از کسانی هستم که تی وی ملی نمیبینم اصلا نظر منو بخوای میگم صداقت نیست هر سریالی رو میبینم انگار داره یه مشت دروغ میکنه تو حلقم
![]() حالا شما هر چی میخوای بگو این و کم داره اونو کم داره تا وقتی صداقت نباشه هیچ چیز درست نمیشه!! |
|||
|
|
۱۸:۲۱, ۴/اردیبهشت/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۴/اردیبهشت/۹۲ ۱۸:۲۲ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
(۴/اردیبهشت/۹۲ ۱۵:۱۰)M912 نوشته است: من خودم یکی از کسانی هستم که تی وی ملی نمیبینم اصلا نظر منو بخوای میگم صداقت نیست هر سریالی رو میبینم انگار داره یه مشت دروغ میکنه تو حلقمخب دیگه، موضوع دقیقاً همینه. لطفاً یکم دقیقتر به قضیه نگاه کنید. چطور میشه که همهی ما میفهمیم کار اینها چقدر اشتباه است و خودشون که درس فیلمسازی خواندهاند نمیفهمند؟ چطور میشه کارشون تا این اندازه تصنعی به نظر بیاد و به قول شما انگار داره یه مشت دروغ توی حلق مخاطب میکنه؟ موضوع اینه که اونها با کارشون خیلی خوب آشنا هستند و میدونند که بد دفاع کردن بهترین تخریبه. از کی تا حالا اون بهاصطلاحهنرمندان ِ غربزدهی هالیوودپرست، طرفدار آرمانهای اسلام و انقلاب شدهاند؟ هرگز نشدهاند، بلکه فرصتی برای سوءاستفاده از امکاناتی استثنایی یافتهاند. |
|||
|
|
۲۰:۴۴, ۴/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۴/اردیبهشت/۹۲ ۱۸:۲۱)درست پسند نوشته است: خب دیگه، موضوع دقیقاً همینه.ربط هالیوود رو به تی وی ملی نفهمیدم اما هالیوود هم دروغ میگه ولی دروغاش قشنگه حداقل در مورد چیزی نیست که ما روزی هزار بار میبینیم و باید قبول کنیم که نمیبینیم شاید اونها هم (منظور فیلمساز هاست) بدونن دارن اشتباه میکنن اما ساختار رسانه ما اینه و اون ها هم باید تو این 4 چوب برنامه درست کنند. |
|||
|
۲:۰۰, ۵/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۴/اردیبهشت/۹۲ ۲۰:۴۴)M912 نوشته است: ربط هالیوود رو به تی وی ملی نفهمیدم اما هالیوود هم دروغ میگه ولی دروغاش قشنگه حداقل در مورد چیزی نیست که ما روزی هزار بار میبینیم و باید قبول کنیم که نمیبینیم شاید اونها هم (منظور فیلمساز هاست) بدونن دارن اشتباه میکنن اما ساختار رسانه ما اینه و اون ها هم باید تو این 4 چوب برنامه درست کنند. سلام علیکم یک مورد از دروعهای سریالهای تلویزیون ملی را نام ببرید . یک مورد از دروغ های قشنگ هالیوود را هم نام ببرید . بعد صحبت کنیم که ماجرا چیست ، کدام را باید بپذیریم و کدام را نه . اصلا باید ببینم وقتی تلویزیون ملی را رد می کنیم ، آیا به دلیل این است که برنامه ماهواره را می پسندیم و یا فکر می کنیم وقت ما با ارزش تر از آن است که صرف دیدن سریال بشود ؟!! تشکر |
|||
|
|
۴:۱۵, ۵/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
باید نقد منصفانه داشته باشیم
من به عنوان بیننده صداوسیما میگم: 1_سریال های آبکی کم نداریم نمونه ش همین "بال های خیس" که این روزها از شبکه 1 پخش میشه.(بماند که همین کلاه پهلوی هم خدا وکیلی خیلی تکراری و بی مزه ست) 2_سریال های خوب هم داریم مثل "پایتخت" که عید دیدیم همه ![]() 3_یه سری برنامه های جا افتاده داریم که واقعا مخاطب داره مثل 90 و اخبار 20:30 خصوصا از کسانی که کلا ماهواره تماشا میکنن(البته اگه خوب پیش بره میشه پایش هم بهشون اضافه کرد که واقعا جذاب و اموزنده ست برنامش) 4_شبکه های جدید دیجیتالی اصلا خوب نیستند مخصوصا شبکه مستند بسیار ضعیف تر از رقیب ماهواره ایش نشنال جئوگرافیه 5_دربین این شبکه های جدید فقط و فقط شبکه نمایش خوب کار میکنه که اونم جا داره خیلی بهتر بشه 6_یک انتقادی هم دارم از برنامه های منبری نزدیک اذان ظهر که ماشاالله همه کانال ها با هم موازی کاری میکنن و به نظرم خیلی هم کارشون تکراری شده و با پرداختن به فرعیات آدم رو از هرچی روحانیه زده میکنند ، کارشان شده خواندن سوالات بینندگان و... که بهترین راه برای پر مخاطب شدن تخصصی کردن مطالب است به زبان عامیانه مثل همین استاد رائفی پور خودمون... درکل دشمن خیلی قویه ، ما هم واقعا پتانسیلش رو داریم ولی استفاده نمیکنیم ، به نظرم بهتره همونطور که غربی ها مردم ما رو آنالیز کردند ما هم برنامه های پرمخاطب ماهواره رو آنالیز کنیم و بدل اسلامیش رو بسازیم به همین سادگی ، البته باید هوشمند باشیم و از رقیب سبقت بگیریم یعنی یک قدم جلوتر باشیم تا جذابیتمون بالاتر باشه مثلا طرف توی آکادمی گوگوش میاد 4 تا بچه جوجه خواننده میاره بین اونا مسابقه میذاره ما بیاییم خواننده های واقعی رو بیاریم بین شون مسابقه بذاریم اونام آهنگ مجاز بخونن ببین چه مخاطبی پیدا میکنه... به هرحال تعداد زیادی از کارکنان سیما زیاد در کارشان تعهد ندارند و صرف شغلی برای درامد به آن نگاه میکنند نه جهاد و تا این آرایش باقی باشد نمیتوان توقع زیادی داشت و بهترین کار اینه که بچه های بسیجی اصل استین بالا بزنن برن صدا و سیما رو به شکل نرم تسخیر کنند تسخیر کردید یادتون باشه قرار نیست شما از برنامه ها خوشتون بیاد بلکه قراره مردم از برنامه ها لذت ببرند پس جوگیر نشید و زیاده روی نکنید ![]() شب بخیر |
|||
|
|
۸:۴۱, ۵/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۴/اردیبهشت/۹۲ ۲۰:۴۴)M912 نوشته است: ربط هالیوود رو به تی وی ملی نفهمیدممن نگفتم هالیوود به رسانه ملی ربط داره، گفتم کسانی که توش فیلم و سریال میسازند میپرستندش. (۴/اردیبهشت/۹۲ ۲۰:۴۴)M912 نوشته است: اما هالیوود هم دروغ میگه ولی دروغاش قشنگههمهی اینها، چه خارجی چه داخلی، قبل از کارهاشون فکر میکنند، و اینقدر عقلشون میرسه که کجا قشنگ دروغ بگن و کجا تابلو دروغ بگن. چطور میشه گفت که دروغهای به این تابلویی به نظرشون خوب اومده؟ قصدشون عوضی دفاع کردن هست. (۴/اردیبهشت/۹۲ ۲۰:۴۴)M912 نوشته است: ما روزی هزار بار میبینیم و باید قبول کنیم که نمیبینیمکامل فرمودید. من هم همین رو میگم، به اضافهی اینکه فیلمسازها آنقدر کودن نیستند که نفهمند ما دروغشون رو میفهمیم. (۴/اردیبهشت/۹۲ ۲۰:۴۴)M912 نوشته است: شاید اونها هم (منظور فیلمساز هاست) بدونن دارن اشتباه میکنن اما ساختار رسانه ما اینه و اون ها هم باید تو این 4 چوب برنامه درست کنند.مسلماً مسئولین شبکهها که با چنین تهیهکنندگانی قرارداد میبندند بشدت زیرسؤال هستند، اما کسی فیلمسازها رو به زور اسلحه مجبور نکرده که در چنین حرکت کثیفی مشارکت کنند و با دفاع مسخرهشون تخریب کنند. ساختار نمیتونه باعث این کار بشه، بلکه فقط میتونه اجازهاش رو بده. |
|||
|
|
۲۳:۳۱, ۱۰/اردیبهشت/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/اردیبهشت/۹۲ ۲۳:۳۲ توسط فانوس *7*.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
یکی از کاربرا گفت کلاه پهلوی .....!!!!
این فیلم از اسمش تا تیتراژش فوق العاده است بی انصافی نکنید تلویزیون ایران نشون داده که پتانسیل ساخت برنامه های خوب رو از لحاظ جذب مخاطب و کیفیت در هرمحتوایی داشته باشه و هدف این هست این پتانسیل در جهت اسلامی و ملی پیش بره مثل سریال پایتخت مختار یوسف فاصله ها و چیزهای دیگر تلویزیون ایران کم و کاست های زیادی هم داره از بد تبلیغ کردن مثل یریال 5 کیلومتر تا بهشت تا آبکی بودن سریال هاش و بی میل کردن مخاطباش در هر حال دوست ما هنوز نگفتن دروغ های صدا سیما رو ؟ من دوست دارم با مثال عینی بفرمایید کلی گویی نکنید ؟ راستی شما که تلویزیون نمی بینید از کجا می دونید که داره دروغ میگه ؟ |
|||
|
۲۳:۲۵, ۱۱/اردیبهشت/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/اردیبهشت/۹۲ ۱:۵۴ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
(۱۰/اردیبهشت/۹۲ ۲۳:۳۱)فانوس *7* نوشته است: یکی از کاربرا گفت کلاه پهلوی .....!!!!آیا منظورتون مدت زمان بین نوشتن اسم و شروع تیتراژه؟ شوخی کردم.ولی جدا از شوخی به کارشون نگاه کنید. میگن که بچه ها به کار بزرگترها نگاه میکنن، نه به حرفاشون. در اصل بچه ها فقط بسیار تأثیرپذیرترند، وگرنه همه تأثیر می پذیرند. یک سری حجابهای ناقص نشون میدن، یک سری صورتی که با وسواس و مهارت یک گریمور درست شدن، و طوری هم درست شدن که میشه اسم آرایش رو روی اون گذاشت. خب، اینها خودش میشه کار بر خلاف حجاب. از اون طرف حرف سریال موافق حجاب است، و اینکه ارزش زن را بالا می برد. همین حرف هم از زبان چه کسانی بیان میشود؟ از زبان کسانی که در فیلمهای سینمایی بسیار بدحجابند، و بیرون بسیار بسیار بسیار بدحجاب. (۱۰/اردیبهشت/۹۲ ۲۳:۳۱)فانوس *7* نوشته است: تلویزیون ایران نشون داده که پتانسیل ساخت برنامه های خوب رو از لحاظ جذب مخاطب و کیفیت در هرمحتوایی داشته باشه و هدف این هست این پتانسیل در جهت اسلامی و ملی پیش بره مثل سریال پایتخت مختار یوسف فاصله ها و چیزهای دیگرواقعیت اینهاست: تعالیم دینی نظام ما حق هستند. دین ما حرف حق میزنه و جلوی باطل با حق می ایسته. دین ما تأکید میکنه که "جز راست نباید گفت"، حتی اگر به شوخی و برای چند لحظه باشد. بلکه برای حفظ مصلحت "هر راست نشاید گفت". صدا و سیما میاد اینها رو نشونه بده: میگه ما حق داریم و خیلی حق داریم و حق با ماست، بعد بدون اینکه حق رو نشون بده، باطل رو نابود اعلام میکنه. با بیست نفر تو تهران مصاحبه میکنه، همشون بلا استثنا فوق العاده طرفدار نظام هستند. از ده نفر در مورد گرانی اجناس میپرسه، همشون راضی اند. مثل اینه که بجای اثبات بیگناهی یک بیگناه، داد و قال و جنجال بپا کنی، آخر هم دستش رو بگیری و فراریش بدی. به این میگن نابود کردن. دفاع بد بهترین تخریب هست. در آخر هم قسمتی از بیانات رهبر معظم انقلاب: * این را هم شما خیال نکنید که حالا بنده چون رئیس صدا و سیما را انتخاب میکنم، همهى برنامههاى صدا و سیما را مىآورند، دانه دانه بنده نگاه کنم، امضاء کنم. نخیر، از خیلى از برنامههاى صدا و سیما بنده راضى هم نیستم. از جمله، از همین من راضى نبودم که از سه ماه قبل از انتخابات - انتخابات بیست و دوم خرداد بود - از ماه اسفند، بلکه زودتر از اسفند، بعضى از سفرهاى تبلیغاتى و حرفهائى که زده شد و تظاهراتى که میشد و مجادلاتى که انجام میگرفت، از تلویزیون پخش شود، که متأسفانه تو تلویزیون پخش شد؛ به خاطر همین، که یعنى ما آزاداندیشیم! اینها توهم است. * صدا و سیما آیا وضعیت واقعى کشور را نشان میدهد؟ نه، ناقص نشان میدهد. خیلى پیشرفتهاى برجسته و بزرگ هست که صدا و سیما نشان نمیدهد. والّا اگر صدا و سیما میتوانست همان جور که تلویزیون فلان کشور غربى با یک سابقه و تجربهى فراوان و با استفادههاى هنرى دروغهاى خودش را راست جلوه میدهد، واقعیات موجود کشور را درست منعکس کند، شما بدانید امروز امید نسل جوان، دلبستگى نسل جوان به کشورش، به دینش، به نظام جمهورى اسلامىاش، بمراتب بیشتر از حالا بود. منبع: http://alef.ir/vdcfexdt.w6dvcagiiw.html?56087 ویرایش: تبلیغ برنامه "منطقه آزاد" پخش میشه، که به گمانم یک نمونه از آنهایی است که رهبر از آن اظهار نارضایتی فرمودند(توهم آزاداندیشی). |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: 88578.jpg]](http://cinemapress.ir/download?f=2013/03/15/3/88578.jpg)