کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
جرعه ای از زمزم عرفان
۲۰:۳۴, ۱۹/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله نور علی نور
سلام علیکم
ارزشها ی اخلاقی و عملی
بسیاری از افراد نا آگاه برای رسیدن به مقامات و کمالات معنوی در جستجوی پیر و مرشدی هستند که به آنها ورد و وذکری یاددهد که یک شبه راه صدساله را در سیر وسلوک طی کنند وبا این خیال خام چه بسا در دام شیادان و منحرفانی می افتند که دنیا و آخرت آنها را تباه میکند.
بر این اساس حضرت آیت الله بهجت (رض)که خود این راه را پیموده و به مقصد رسیده بودند با تکیه بر رهنمودهای قرآن و اهل بیت (سلام علیهم) وتجربه شخصی خود در توصیه های اخلاقی خویش بر همین معنا تأکید داشتند و تکیه کلام ایشان برای رسیدن به کمالات انسانی عمل کردن به واضحات شرعی بود.
لذا در این Topic بر آنم تا مهمترین رهنمودهای ایشان را در چند Post بیان نمایم. لازم به ذکر است که منبع این موضوع کتاب «جرعه ای از زمزم عرفان» نوشته جناب محمدی ری شهری است.

1. ترک معصیت: ایشان مهم ترین توصیه اخلاقی و عملی را اجتناب از گناه دانسته اند ومیفرمودند:
برای سالک در اولین مرحله عزم راسخ و مستمر بر ترک معاصی در اعتقادات و عملیات در تمام عمر و نماز اول وقت برای وصول به مقامات عالیه کافی و وافی است.
فقیه عارف ملا حسینقلی همدانی نیز فرموده اند:
بجز التزام به شرع شریف در تمام حرکات و سکنات و تکلمات و لحظات و غیره ها ،راهی به قرب حضرت ملک المُلوک -جل جلاله- نیست،وسیر وسلوک با خرافات صوفیه ،جز دوری از قرب او نمی افزاید.
در حدیث نبوی میخوانیم:
آیا شما را به شناخت بیماری و درمانتان راهنمایی نکنم؟بدانید که بیماریتان گناهان اند و درمانتان استغفار است.
حضرت آیت الله بهجت (رض) میفرمایند:
ترک معصیت دائمی و علی الدوام،متوقف بر مراقبه و تذکر علی الدوام است،ومراقبه و تذکر هم مُلازم است با وصول به اعلی المقاصد الممکنه.
انشاالله ادامه دارد.
موفق باشید و خدایی..
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، مسافر ، احیاء ، محیصا ، hesam110 ، MohammadMeraj ، SARV ، علی 110 ، paradise ، zarati313 ، بیداری اندیشه ، sssadatifar ، MESSENGER ، tazevared ، Farzaneh ، m.hossein

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۰۸, ۸/مهر/۹۰
شماره ارسال: #11
آواتار
سلام علیکم
رهنمودهای ویژه حضرت آیت الله بهجت(رحمة الله علیه)

چند نکته:
1.همانگونه که در مطالب گذشته ذکر شد ،اصلی ترین رهنمود حضرت آیت الله بهجت(رحمة الله علیه) در سیر و سلوک عرفانی ،عمل به واضحات شرع ،یعنی انجام دادن واجبات و ترک کردن محرمات است، و این اصلی ترین توصیه الهی و توصیه همه انبیاء و اولیاست.
2.در باور ایشان نماز کلیدی ترین نقش را در سازندگی معنوی انسان دارد.
3.آثاری که برای برخی اذکار یا دستورالعملها ذکر میشود ،مشروط است ،بدین معنی که ممکن است ذکری برای فرد خاصی کارساز باشد ولی برای دیگری نتیجه ای نداشته باشد.
بنابراین ممکن است برخی از دستور العملهای خاصی که در ذیل می آید ،برای همه کارساز نباشد.
*رهنمودی برای آرامش دل
از حضرت آیت الله بهجت(رحمة الله علیه) پرسیده شده است کدام ذکر برای آرامش دل مؤثرتر است؟ ایشان پاسخ دادند:
احساس حضور خدا در همه حال همه مسائل را حل میکند.
*رهنمودی برای رسیدن به تمرکز

از حضرت آیت الله بهجت(رحمة الله علیه) نقل شده که ایشان فرمودند :در وادی السلام نجف ،در کنار مرقد حضرت هود و حضرت صالح،پیرمردی را دیدم که نشسته و دستهایش را به حالت خاصی گذاشته است.پرسیدم چرا چنین کرده؟گفتند برای تحصیل تمرکز چنین ریاضتی میکشد. ایشان فرمودند:

نیازی به این کارها نیست.همین که انسان توجه پیدا کند که خداوند محیط بر همه چیز است کافیست.

اَوَلَم یَکفِ بِرَبِّکَ أنّهُ عَلَی کُلِّ شَیء شَهید*ألا إنّهُم فی مِریَة مِن لِقاءِ رَبِّهِم ألا إنّهُ بِکُلِّ شَیء مُحیطُ .
(سوره فصلت.آیه 53و54)

*رهنمودی برای تشرف به محضر ولی عصر(روحی فداه)

از ایشان دستورالعملی برای تشرف به محضر ولی عصر(روحی فداه) در خواست شد .ابتدا نفرمودند و دوباره درخواست تکرار شد .ایشان فرمودند:
ماهی که نخستین روز آن جمعه باشد ، بعد از نافله صبح و نماز صبح در اول وقت ،256 بار آیه نور را خوانده تا پانزده روز.سپس تا پانزده روز دیگر 256 بار گفتن ذکر لاإله إلا الله . (این ذکر باید بین الطلوعین به اتمام رسد)
انشاالله ادامه دارد.
موفق باشید و [b]خدایی
.

امضای Agha sayyed
صِبغَةَ اللهِ وَ مَن اَحسَنُ مِنَ اللهِ صِبغَةً
رنگ خدایی بپذیرید ! رنگ ایمان و توحید و اسلام و چه رنگی از رنگ خدایی بهتر است ؟!
بقره -138
اين است نگارگرى الهى؛ و كيست ‏خوش‏نگارتر از خدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sssadatifar ، MESSENGER
۱۴:۱۴, ۹/مهر/۹۰
شماره ارسال: #12
آواتار
سلام علیکم

*رهنمودی از ملا فتحعلی سلطان آبادی (رحمة الله علیه)
حضرت آیت الله بهجت(رحمة الله علیه) از قول حاج آقا منیر اصفهانی فرمودند:
در سامرا نزد آخوند ملا فتحعلی سلطان آبادی رفتم.ایشان نامه ای را که علمای اصفهان به میرزای شیرازی نوشته بودند ودر جیب من بود ،ندیده خواندند.به ایشان گفتم: شما به من سفارشی بفرمایید.گفتند: شما خودتان علامه اید! اصرار کردم ،فرمودند :سه چیز را ملتزم شوید.

زیارت عاشورا ، نماز اول هر ماه ، هرشب نماز لیلة الدفن بخوانید و هدیه کنید به آنانیکه از دنیا رفته اند.

ودر گفتاری دگر فرموده اند:
بعد فوت ملا فتحعلی سلطان آبادی ،شخصی او را در خواب میبیند و از احوال ایشان جویا میشود.آخوند میفرماید:
کار من خوب نبود ؛ولی به واسطه همان نماز وحشتها خدا مرا آمرزید. از ایشان پرسیده میشود :ما چه کار کنیم؟ میفرماید:

حقوق مالی خود را نگذارید تا سر سال بماند،در همان ماه کارش را تمام کنید و بپردازید.
نماز را در اول وقت بخوانید.
با مردم به انصاف رفتار نمایید.

*رهنمودی از شیخ حسنعلی نخودکی(رحمة الله علیه) به امام خمینی (قدس سره)
حضرت آیت الله بهجت(رحمة الله علیه) فرمودند: آقای خمینی به همراه آقا سید احمد زنجانی در مشهد با شیخ حسنعلی نخودکی دیداری داشتند و ایشان به وی دستورالعملی داده که :

بعد از هر نماز واجب سه بار سوره توحید بخواند وسه بار صلوات بفرستد و سه بار آیات دوم و سوم سوره طلاق را بخواند.
ایشان(شیخ حسنعلی نخودکی) میفرمایند که این دستورالعمل از کیمیا بهتر است.

انشاالله ادامه دارد.
موفق باشید و خدایی .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sssadatifar ، MESSENGER ، Farzaneh ، آلاله ، قلب
۱۲:۱۹, ۱۱/مهر/۹۰
شماره ارسال: #13
آواتار
سلام علیکم

*رهنمودی برای امنیت و سلامت
حضرت آیت الله بهجت(رحمة الله علیه) توصیه به خواندن این دعا در صبح و شام نمودند:

الّلهمَّ اجعَلنی فی دَرعِکَ الحَصینَة الَّتی تَجعَل فیها مِن تُرید
خداوندا ! مرا در زره نفوذ ناپذیر خودت قرار ده؛ همان که هرکس را بخواهی ،در آن ،جای میدهی.

ومقصودت همه اهل ایمان باشد.
و نیز توصیه نمودند :

همیشه قرآنی را همراه داشته باشید.
این بدان معناست که حافظ قرآن بودن ،انسان را از همراه داشتن آن بی نیاز نمیکند.

*رهنمودی برای کسب روزی حلال
حضرت آیت الله بهجت(رحمة الله علیه) فرمودند: یکی از کسی کیمیا خواسته بود .گفته بود : بگو

الّلهُمِّ أغنِنی بَحِلالِکَ عَن حَرامِکَ اما راست بگو.
خدایا ! با حلال خودت ،مرا از حرامهایت بی نیاز نما.
(آقا این مطلب را معمولا از تقاضاهای امام خمینی از مرحوم نخودکی(رحمةالله علیه)نقل میفرمودند)

*رهنمودی برای علاج وسوسه های اعتقادی
از ایشان نقل شده که برای درمان وسوسه های اعتقادی زیاد بگویید :

«لا إله إلا الله»

انشاالله ادامه دارد.
موفق باشید خدایی .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، sssadatifar ، MESSENGER ، Farzaneh
۱۳:۳۳, ۱۱/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/مهر/۹۰ ۱۳:۴۳ توسط saloomeh.)
شماره ارسال: #14
آواتار

رهنمودی از آیت اله بهجت برای عمل به واجبات .
آن چيزهايي را كه مي دانيد، عمل كنيد؛ و آن چيزهايي را كه نمي دانيد، از حالا توقف كنيد و احتياط كنيد تا روشن شود، وقتي به آنها عمل كردي روشن مي شود؛ به همان دليلي كه اينها را براي شما روشن كرد، آنهاي ديگر را هم روشن مي كند.
علي هذا، ببينيد، براي چه توقف داريم. آنچه مي داني بكن و آنچه نمي داني، احتياط كن، هرگز پشيمان نخواهي شد.

رهنمودهایی از آیت الله بهجت (ره )

• خوب است که انسان اسم خود را در هر کار خیر بنویسد و خود را شریک گرداند؛ زیرا فردای قیامت معلوم نیست کدام قبول و کدام ردّ می شود!
  • فقرا در کمبودها و فقر و ناداری، باید صبر و شکیبایی داشته باشند؛ و بدانند که آنها هم از نعمت های دیگری برخوردارند که اغنیا برخوردار نیستند. و ثروتمندان، بلاها و ابتلائات و گرفتاریهایی دارند که مستضعفان و محرومان ندارند!
  • ای کاش می فهمیدیم که چارۀ کار ما در یک چیز منحصر است و آن این است که: تکلیف الهی را تشخیص بدهیم و بدانیم که چه کار را باید بکنیم و چه کار را نباید بکنیم!
  • خدا می داند که غذا چه قدر در ایمان و کفر و اعمال خیرو شرّ انسان مدخلیت دارد!
  • برای ادارۀ تمام جهان کافی است که انسان، عاقل و مؤمن و متدیّن باشد. دیانت و عقل، برای ادارۀ کرۀ زمین کفایت می کند.
  • راستگویی، در دیدن رؤیای صادقانه و صفای روح خیلی مؤثر است.
  • lخداوند، ایمان کسانی را که در گرفتاریها ثابت قدم بمانند، تقویت می کند تا هیچ ابتلایی آنها را از پا در نیاورد و با ایمان و ذکر و انس با خدا از دنیا بروند.
  • انسان باید هر روز موضع خود را مشخص کند که آیا اهل حقّ است و یا باطل و پیرو آن.
  • باید هر کسی در شبانه روز، مقداری از وقت خود را صرف تحصیل علوم دینیّه کند، ولو به فرض، یک ساعت در شبانه روز. [فیضی از ورای سکوت:156]
  • هر کس به پایین تر از خودش نگاه کند و بگوید: (اَلحَمدُلله)، اصلاً خود همین شکرگزاری، سبب غنا می شود... خود این شکر، موضوعیّت و سببیّت برای غنی شدن فقیر دارد. [فیضی از ورای سکوت:170]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، وحید110 ، sssadatifar ، MESSENGER
۱۱:۳۲, ۱۳/مهر/۹۰
شماره ارسال: #15
آواتار
بسم الله النور
سلام علیکم

*رهنمودی برای پیدا شدن گمشده
حضرت آیت الله بهجت(رحمة الله علیه) فرمودند:

گفتن ذکر « أصبَحتُ فی أمانِ اللهِ ، أمسَیتُ فی جِوارِ اللهِ» هفت بار ، نیکو است.
ونیز فرمودند: خواندن آیه 70 از سوره حج به تعداد 202 بار.

«ألَم تَعلم أنَّ اللهَ یَعلمُ ما فی السَّماءِ وَ الاَرضِ إنَّ ذلِکَ فی کِتبٍ إنَّ ذلِکَ عَلَی الله یَسیرٌ»

*رهنمودی برای ابطال سحر
ایشان چند راهکار دادند:

الف. بستن حرز امام جواد (روحی فداه) به بازو .
ب. ختم سوره واقعه که از دوشنبه ای که اول ماه است ،شروع شده و هر روز اضافه میگردد ، تا روز چهاردهم ، وخواندن دعایی که وارد شده.(بحارالانوار ج90 ص 315) ایشان فرمودند من درباره ختومات از استادم (آیت الله قاضی) چیزی نمیپرسیدم ،ولی گاه خود چیزی میفرمود .از جمله ختم سوره واقعه و نماز روز پنج شنبه که از سید ابن طاووس تا سید مرتضی کشمیری بر آن مداومت داشتند.
ج. نماز روز پنج شنبه که دو نماز دو رکعتی است. در رکعت اول حمد و 11 بار توحید ، در رکعت دوم حمد و 21 بار توحید ودر نماز بعد حمد و 31 بار توحید و در رکعت پسین حمد و 41 بار توحید و پس از نماز 51 بار توحید و صلوات و سپس در سجده صد بار «یا الله ، یا الله».
سید مرتضی کشمیری هر وقت این نماز را میخواند ،هدیه ای به او میرسید.

*رهنمودی برای حل مشکل
ایشان رعایت چند چیز و عمل به آنها را ،تا رفع انشاالله مشکل توصیه مینمودند:

1.همراه داشتن قرآن
2.خواندن معوذتین و تکرار آنها
3.مداومت در خواندن آیةالکرسی و نصب آن در منزل
4.خواندن چهار قُل و تکرار آنها ،مخصوصا هنگام خواب
5.در موقع اذان با صدای نسبتا بلند اذان گفتن
6.روزی پنجاه آیه از قرآن کریم با صدای نسبتا بلند خواندن

حضرت آیت الله بهجت(رحمة الله علیه) در باب صلوات نیز فرمودند:
صلوات، اگر با عشق و محبت نثار شود ،خدا میداند چه تاثیراتی دارد.

موفق باشید و خدایی .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sssadatifar ، MESSENGER ، Farzaneh
۱:۰۳, ۲۶/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #16
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

[تصویر: Shakhsi54.jpg]
کتاب «زمزم عرفان» با موضوع و محوریت زندگی حضرت آیت الله محمد تقی بهجت(رحمة الله علیه) به همت آیت الله محمدی ری شهری یادنامه ای است که درباره مرجع و عارف بزرگوار، آیت الله بهجت(رحمة الله علیه) تالیف و تدوین شده است.
[تصویر: phoca_thumb_l_003.jpg]
به گفته وی در دیدارهایی با آن عالم برجسته، ایشان مطالب متنوّعى را درباره قرآن، حدیث، فقه، اصول، اخلاق، عرفان، کشف و کرامات علماى سلف، حج و سرپرستى حجّاج، امام خمینى(رحمة الله علیه) و انقلاب اسلامى و برخى امور سیاسى بیان مى‏فرمود.

در اینجا به چند مورد از خاطرات آیت ‏الله ری شهری از آیت الله بهجت اشاره می‏کنیم:
خاطره آخرین دیدار آقای ری‏شهری با آیت الله بهجت
آیت الله ری شهری نویسنده کتاب «زمزم عرفان» خاطره آخرین دیدار خود با این مرجع جلیل‌القدر عالم تشیع را اینگونه بازگو می‌کند:

یادم نمی‌رود که در پایان آخرین دیداری که با‌ آیت الله بهجت داشتم، بازهم از ایشان تقاضای رهنمود و نصیحت کردم. ایشان که گویا می‌دید این آخرین دیدار ماست، فرمود: «آیا به آنچه که تا کنون گفته‌ام، عمل کرده‌ای؟» عرض کردم: حتی‌المقدور! ایشان جمله‌ای فرمود بدین مضمون که: «نکند توانایی شما بیش از آنچه حتی‌المقدور می‌نامید، باشد! »

آیت‌الله بهجت و آقا میرزا هادی خراسانی
آیت‌الله بهجت درباره آیت‌الله آقا میرزا هادی خراسانی فرمودند:

آقا میرزا هادی خراسانی با اینکه از نظر علمی، در حد مرجعیت بود، رساله ننوشت و مرجعیت را نپذیرفت. (در بیانی دیگر نیز آیت‏الله بهجت فرموده‌اند: بعد از مرحوم آقا سیدمحمدکاظم یزدی، مرحوم میرزا هادی خراسانی، شایسته مرجعیت بود ولی قبول نکرد...) حضرت رسول(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را در عالم رویا دید. ایشان به وی فرمود: «چرا مرجعیت را قبول نمی‌کنی؟
پاسخ داد: «مسئولیت آن سنگین است، نمی‌توانم. »

فرمود: «اگر مرجعیت را نمی‌پذیری، منبر برو، اما به سه شرط: یکی اینکه خلف وعده نکن! اگر گفتی فلان ساعت می‌آیم، در وقت مقرر در مجلس، حاضر شو... دوم اینکه هرچه دادند، بگیر.

به کم و زیادش کاری نداشته‌باش...شرط نکن که فلان مبلغ را بدهید والا...سوم اینکه اگر در مجلس (وسط منبر) پذیرایی کردند؛ چای دادند و ...، ناراحت نشو، جلوگیری نکن... »

توصیه‏ های آیت الله بهجت به آقای ری‏ شهری

«از ایشان در خواست نصیحتی کردم. فرمودند: نصیحتی از این بالاتر نیست که انسان تصمیم جدی بگیرد که اگر خداوند به او یکصد سال هم عمر داد، عالما و عامدا، حتی یک آن، معصیت نکند. اگر چنین حالی واقعا برای او پیدا شود، خداوند او را کمک می کند و توفیق می دهد. »

فرمودند: یکی از کسی، کیمیا خواسته بود. گفته بود: بگو اللهم اغننی بحلالک عن حرامک؛ اما راست بگو.(یعنی: خدایا! با حلال خودت، مرا از حرام هایت بی نیاز کن.)

از ایشان پرسیدم که استادشان آیت الله قاضی را تاکنون در خواب دیده اند. فرمودند: آری. در عالم رویا به من گفت: اگر تعارضی میان درس و نماز جماعت یا اول وقت پیش آمد، درس مقدم است چون نماز جماعت(یا اول وقت)، مستحب است و درس، واجب.

درباره اقدام جهت بطلان سحر و طلسم پرسیدم چند راهکار دادند: الف: بستن حرز حضرت جواد(علیه السلام) به بازو. فرمودند: خودم این حرز را به بازو بسته بودم ولی بازویم درد گرفت. و لذا آن را همراهم کرد؛ لیکن خاصیت آن در بستن به بازوست...
در ادامه به چند مورد از نکات ناب ایشان درباره امام خمینی(رحمة الله علیه) ؛به نقل از آیت الله ری شهری اشاره می‏کنیم:

خواب آیت الله بهجت درباره انقلاب

فرمودند: چندماه قبل، آقای خمینی را خواب دیدم كه جلوی من نشسته؛ ولی ضعیف و رنجور. ناگهان سکته کرد و از دنیا رفت. این، بدین معناست که نهضت ایشان تاکنون بوده، ولی دچار مشکل می شود.

برای پیشگیری از آسیب دیدن نهضت، به آقای خامنه ای پیغام دادم که: من اقداماتی انجام داده ام؛ لیکن خود ایشان هم باید کارهایی را انجام دهد. نمی دانم انجام داده یا نه. بعد ایشان آقای حجازی را فرستاد و توضیح خواست.

در ادامه ایشان از اینجانب (ری شهری) خواستند که: شما هم کاری بکنید.
گفتم: غیر از دعا و ذکر، چه می توان کرد؟
فرمودند: قربانی و صدقه، مۆثر است...

ارتباطات سری آیت الله بهجت با امام خمینی
آیت الله بهجت به این جانب فرمودند :
اسراری از آقای خمینی می دانم که تاکنون به کسی نگفته ام و پس از این هم نخواهم گفت!

پیش از فوت حضرت امام چندین بار اقدام کردم که ملاقاتی میان آقا و امام صورت گیرد . یکبار خیلی اصرار کردم و گفتم : ایشان دوستتان بوده! خوب است همدیگر را ببینید.

ایشان فرمود :
" تو چه می دانی که همین دیشب با هم چه گفتگوئی داشتیم !"
گفتم این را ایشان هم می دانند ؟ فرمود :

" بله ایشان هم می دانند! "

رویائی حاکی از پیروزی انقلاب به رهبری امام خمینی
آیت الله بهجت ، در یکی از دیدارهایم با ایشان ، به رویائی ازخود درباره پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی اشاره کردند.

ایشان فرمودند: "قبل از پیروزی انقلاب خواب دیدم که شاه به سید جوانی خیلی احترام می کرد . در عالم رویا فهمیدم که پس از شاه ، او خواهد بود. پس از پیروزی انقلاب ، دیدم که همانطور شد ؛ ولی قیافه آقای خمینی با آن جوان تطبیق نمی کرد ؛ اما وقتی عکس جوانی ایشان را آورند دیدم عینا همان است .

در عالم رویا آن جوان چیزی گفت که از آنچه می گویم ، معلوم میشود . پس از انقلاب آقای خمینی گفت : «هر کس در برابر انقلاب بایستد ،هلاک میشود » ؛ و بدین سان ، آنچه در خواب دیده بودم ، تعبیر شد "
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن.س. ، بیداری اندیشه ، soheyl68 ، میثاق ، Agha sayyed
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا