کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مجموعه سنخرانی های حجّة الاسلام و المسلمین قرائتی
۱۰:۱۴, ۲۱/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/تیر/۹۲ ۱۸:۲۷ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #1
آواتار
رییس ستاد اقامه نماز با استناد بر آیات قرآن بیان داشت كه آبروی ریختن مومن حرام است، تحمیل عقیده حرام است، استبداد حرام است، سوءظن حرام است، حرفی كه ثابت نشده و مطرح شود حرام است.
به گزارش نیمروز به نقل از فرهنگ نیوز، برنامه تهران ۲۰ كه به انعكاس مشكلات شهر و استان تهران و فراهم آوردن شرایطی برای پاسخگویی مسئولان می باشد، در برنامه دوشب پیش خود حجت الاسلام محسن قرائتی استاد قرآن و رییس ستاد اقامه نماز كشور مقابل دوربین برنامه تهران ۲۰ قرار گرفت و در خصوص سبك زندگی و بنیاد خانواده برای مخاطبان برنامه توضیحاتی را ارائه نمود.

وی با اشاراتی غیرمستقیم به یكشنبه سیاه دولت و مجلس، با به كار بردن كلمۀ «مُزجِف» كه در قرآن برای كسانی كه در جامعه دغدغه به وجود می آورند، اشاره كرده و با تأكید بر برخورد انقلابی با این افراد، در ادامه به مبحث امنیت فكری افراد در جامعه پرداخته و ذكر این بحث كه آرامش و امنیت دو وزنۀ تعادل در آفرینش می باشد به دو آیه از قرآن مبنی بر آنكه علت عبادت انسان دو چیز است: چون شما را آفریدم و دوم اینكه به شما امنیت داده ام.

قرائتی در پاسخ به این سوال مازیار ناظمی، مجری برنامه كه، "مخاطب شما مردم یا مسئولین هستند؟" اذعان داشت كه هم مردم و هم مسئولانی كه در جامعه ایجاد استرس می كنند و جامعه را به هم می زنند مرتكب حرام و خلاف شرع «بَیِّن» شده اند و باید با آنها برخورد انقلابی شود.

وی با استناد بر آیات قرآن بیان داشت كه آبروی ریختن مومن حرام است، تحمیل عقیده حرام است، استبداد حرام است، سوءظن حرام است، حرفی كه ثابت نشده و مطرح شود حرام است.

قرائتی در پایان خطاب به مردم و مسئولین گوشزد كرد: كه حجت ما باید رهبرمان باشد، راه ما باید راه خدا باشد، مسیر ما باید امام زمانی باشد و باید در مسیر رهبری و مراجع قدم برداریم و "ایجاد استرس نكنید".
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سرباز سید علی ، Hadith
۱۲:۳۴, ۴/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/تیر/۹۲ ۲۰:۰۰ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #2
آواتار
سخنی از حجت الاسلام قرائتی:: حکومت امام زمانی یعنی؛ دختران ما بدانند که دختران امام زمان و پسران ما، پسران اسلام هستند


مهدویت از مظلوم‌ترین مسائل بوده است؛ چه پیش از انقلاب و چه پس از آن. پیش از انقلاب اسیر کج‌فکری برخی گروه‌ها بود و پس از آن نیز ترس از اتهام انتساب به گروه‌های انحرافی، برای بازداشتن و انزوای افراد کافی بود. ولی در چند سال اخیر، با کوشش برخی مراکز و با به میدان آمدن تنی چند از افراد شناخته شده و همراه و هماهنگ با انقلاب اسلامی، این سد غربت شکسته شد و این مسأله از انزوا خارج شد. کوتاهی و کم‌کاری در این امر مقدس و خطیر، از یک‌سو زمینه‌ساز بروز خرافات و سطحی‌نگری و از سوی دیگر موجب در دست گرفتن این مقوله سترگ به وسیله افراد ناشایست کم‌دانش و یا بی‌دانش شده است. از این‌رو بایسته است حوزه علمیه به عنوان متولی این امر، گام‌های جدی‌تری در این راه بردارد و با تاسیس مرکز تخصصی مهدویت و مشارکت و نظارت بر مراکزی که در این جهت فعالیت می‌کنند، به آموزش، پژوهش و تبلیغ در این عرصه و سپس ارائه و تبلیغ آن در داخل و خارج کشور همت گمارند.
بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در سال 1379 به پیشنهاد حجه‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی و با همکاری بعضی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی و موافقت مقام معظم رهبری تأسیس شد. این بنیاد در سال 1380 با هدف گسترش و تعمیق فرهنگ مهدویت در سطح جامعه به ویژه نسل جوان و فرهیخته و تربیت مبلغ، پژوهشگر و مدرس مباحث مهدویت و به منظور پشتوانه علمی و فرهنگی با کسب مجوز از شورای عالی حوزه علمیه قم مرکز تخصصی «مهدویت» را در قم راه‌اندازی کرد. و در این یک دهه اقدامات قابل توجهی انجام داده است؛ همشهری ماه اخیرا در گفتگویی را با حجت الاسلام قرائتی به بررسی مقوله مهدویت و امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)پرداخته است و آنچه که در ادامه می آید بخش هایی از این گفتگو است [color=#f00]و در پایان گلچینی از مولودی خوانی مداحان آمده است.
[تصویر: 31193.jpg]
• زمانی که ما صحبت ستاد اقامه نماز را کردیم و به هر حال، بالای 100 رساله دکترا و فوق‌لیسانس برای نماز نوشته شد، بالای صد کتاب و جزوه برای نماز نوشته شد، بالای پانصد مسجد در جاده‌ها ساخته شد، بالای 100 هزار نماز جماعت در آموزش و پرورش راه افتاد، نماز ظهر عاشورا و نماز خواندن در پارک‌ها راه افتاد. حرکتی درباره شعر نماز، سرود نماز، تبلیغ نماز، بودجه برای نماز، قانون برای نماز؛ یک حرکت خوبی را خدا لطف کرد به دست بنده ناچیز انجام شد. البته بخش بزرگش به دست همکاران عزیزمان بود. از آن به بعد، بسیاری از کارها را می‌گویند به قرائتی بسپارید. مثلا عده‌ای رفته بودند پیش مقام معظم رهبری درباره زکات. یکی گفته بود بروید سراغ قرائتی. درباره بنیاد ازدواج، گفته بودند بروید پیش قرائتی. یعنی ما تقریبا حالا یک کارمان خوب شده، فکر می‌کنند باقی کارها را هم می‌توانیم انجام بدهیم. اما فکر تشکیل بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از آنجا شروع شد که جوان 23 ساله‌ای که ایشان را به خوبی می‌شناسم، در سفر عمره با ما بود. دیدیم ایشان وقتی در مسجد شجره مُحرم شد، دعای ابوحمزه را تا مکه از حفظ خواند و چقدر گریه کرد. گریه‌های این جوان، ما را تحت تاثیر قرار داد. در محل استقرار نیز اتاق‌هایمان پهلوی هم بود. به هر حال ذره ذره آشنا شدیم. گفت که ما چند نفر شریک هستیم و وضع مالی‌مان هم خوب است. شما بیا درباره امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) یک حرکتی انجام بده. امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) غریب است. شما که این همه درباره ولایت فقیه بحث می‌کنید، لااقل کمی هم روی نسخه اصلی کار کنید. [color=#f00]ولایت فقیه، فتوکپی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) است[/color]. شما اگر معرفت و محبت و عشق و نیاز به امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را در نسل جوان مطرح کنید، ولایت فقیه دیگر خودش ثابت شده است. یعنی کسی که اصلش را پذیرفت، قائم مقامش را هم می‌پذیرد. این را گفت و بعد هم دیدیم که پیگیری می‌کند. آمد خانه ما و گاهی گریه می‌کرد. من گاهی از گریه‌های او منقلب می‌شدم. می‌سوخت و حرف می‌زد. به هر حال، من این حرف را به مقام معظم رهبری منتقل کردم که جوانی آمده است و می‌گوید شما که این همه درباره ولایت فقیه صحبت می‌کنید، روی نسخه اصل هم صحبت کنید.
[تصویر: 31201.jpg]
• مهم این است که به شبهه‌های اساسی و جدید پاسخ بگوییم. خرافه‌زدایی کنیم و مباحث را سهل‌نویسی کنیم. یعنی انتخاب موضوع و آسان‌نویسی و تیراژ میلیونی دادن. بعد، این بحث امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را در کتاب‌های درسی دبیرستان و دانشگاه وارد کنیم. بعد اشعار و محتوای آن را عوض کنیم و به جای خواب‌هایی که می‌گویند و به جای ملاقات‌هایی که مشکوک است، این ملاقات‌ها را تبدیل کنیم به توجه عمیق به امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و مفاهیمی که درباره آن حضرت است. یعنی بحث مهدویت را بین تمام اقشار تعمیق بدهیم. به هر حال، من به رهبری گفتم که می‌خواهیم یک حرکت بکنیم. ایشان گفتند: ان‌شاالله مبارک است. موضوع‌ها و کتاب‌های متعددی را به نویسندگان مختلف سفارش دادیم و بعضی از کتاب‌های خوب مثل «خورشید مغرب» محمدرضا حکیمی را در تیراژ دومیلیون به صورت بروشور چاپ کردیم. بعد بودجه‌ای و بانی‌هایی پیدا شدند که ما بتوانیم یک محلی بخریم. زمینی کنار جمکران خریداری شد، برای این نسل نوجوان و جوان وقتی که می‌آیند در جمکران، در هوای داغ و آب شور اذیت نشوند و خاطره تلخی نداشته باشند. یک استراحتگاهی هم برای بچه‌ها باشد. که این زمین الان تبدیل شد به مجتمع آموزشی و فرهنگی با ظرفیت هزار نفر در یک روز که مورد استقبال و استفاده قرار گرفت و هر کاروانی که آنجا مستقر می‌شود دوره‌های آموزشی مهدویت را می‌بیند.
[تصویر: 266598_500.jpg]
• خیلی وقت‌ها تحقیقات، علافی است. بعضی تحقیقات هم به گونه‌ای است که اگر انجام نشود، ممکن است مردم نسبت به امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) شبهه‌دار بشوند. پس باید تحقیقات، کلیدی باشد. به خصوص در دوران فعلی که فعالیت‏های غرب در نشان دادن از چهره امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و معرفی آن به نسل نو قصدهای سلبی دارند و نسبت به آینده جهان حرف‌های انحرافی زیادی گفته‌اند و فیلم‌های زیادی ساخته‌اند که کارشناسان ما در مرکز قم تمام این موارد را رصد می‌کنند و به‌عنوان نقد فیلم و پاسخ به شبهات اعزم می‌شوند.

• خدا به پیغمبرش می‌فرماید: و ما علی الرسول الا البلاغ. ما کارمان، بلاغ است؛ یعنی ما می‌توانیم «عصیتک بجهلی» را حل کنیم که دیگر نگوید من نمی‌دانستم. لئلا یکون للناس علی الله حجه بعد الرسل. ما کارمان همین است. یعنی واقعا امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را در سطوح مختلف معرفی کنیم و این نقش مهمی هم دارد؛ یعنی اگر واقعا انسان احساس کند و بچه‌های ما احساس کنند که امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) پدرشان است؛ انا و علی ابوا هذه الامه. یعنی بدانیم که حضرت ابراهیم، پدر امت است. مله ابیکم ابراهیم. اینکه می‌گوید من پدر شما هستم؛ حضرت ابراهیم، پدر شما است. هو سماکم المسلمین من قبل. [color=#f00]یعنی دختران ما بدانند که دختران امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) هستند. پسران ما بدانند که پسران اسلام هستند.[/color] باید یک مقداری به اینها شخصیت داد و یک مقداری لطف امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را به اینها معرفی کرد؛ چون اگر بنده آمدم و گفتم که من خدمت آیت‌الله خامنه‌ای بودم، ایشان اسم شما را برد و به شما سلام رساند؛ شما چه لذتی می‌بری؟ خب این مهم است که وقتی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) می‌فرمایند و لاناسین لذکرکم. خب، همین مقدار را وقتی آدم می‌فهمد، منقلب می‌شود. در همین راستا چندین کتاب خوب از سوی بنیاد و مرکز قم چاپ شده و کارشناسانی هم هستند که با ادبیات آنان پاسخ به شبهاتشان بدهند. البته این موارد باید با کمک‌ رسانه و ابزار هنر و فیلم تلفیق شود.
[تصویر: 1392040211194700_PhotoL.jpg]
• [color=#f00]نقش اصلی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، مبارزه با ظلم است که شعارش هم یملا الارض قسطا و عدلا است[/color]. خب، مساله قسط و عدل، یک کار حکومتی است. البته در جمهوری اسلامی، گام‌هایی برداشته شده است. مثلا به همان اندازه که در شمال تهران، کار و فعالیت شده، به همان مقدار در جنوب تهران نیز انجام گرفته است. این طور نیست که شمال شهر، چمن و گل باشد و جنوب شهر، زباله. یا مثلا الان در شهرهای کوچک و در بخش‌های ما، دانشگاه شعبه دارد. همین که کتابخانه باز شده، در کلاس‌ها باز شده، در حوزه باز شده است، خودش خوب است. یعنی اگر کسی بخواهد طلبه بشود، تقریبا در همه شهرها، حوزه هست. بخواهد دانشجو بشود همین طور. گام‌هایی برای عدالت اجتماعی برداشته شده است.
[تصویر: 31188.jpg]
ما نان‌خور امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) هستیم. ما از وقتی عمامه سرگرفتیم، معنایش این است که این لباس یونیفورم ماست. قرآن هم آیه‌ای دارد مبنی بر اینکه لباسی بپوشید که شناخته شوید. حتی یعرفن و لایؤذین. این لباس یونیفورم‌مان است. از وقتی که معمم شدیم؛ یعنی نوکر امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) هستیم. حالا نوکر بدی هستیم یا خوبی هستیم، ما خودمان را منتسب به آقا می‌دانیم. پس باید در مدارس علمیه سراسر کشور، یک برنامه بنویسیم. لیست مدیران حوزه را بگیریم. یک نامه مفصل بنویسیم به همه حوزه‌های علمیه. خود طلبه‌ها، دعای ندبه را جدی بگیرند، دعای عهد را جدی بگیرند، این سلام علی آل یاسین را جدی بگیرند. سر و سامان بدهیم به این جمعیتی که به جمکران می‌آیند. در اختیار یک مداح و محدود به خواب و اینها نباشد. یعنی الان باید فعالیت و تلاش مضاعف کرد. من فکر می‌کنم اگر خود امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) یک چشمکی به ما بزند، آن چشمک، همه این لامپ‌های بی‌نور را به نور وصل می‌کند.


• الان مهدیه‌های ایران، باید ساماندهی شود. اشعار سنجیده نیست. کتاب‌ها بازشناسی نشده است. الان مرکز و مؤسسه‌ای وجود ندارد که تشخیص دهد آیا این حرف صادراتی است یا درست نیست یا اگر هم درست هست، الان تحملش برای جامعه میسر است یا نیست. ما کار موازی نمی‌کنیم. کار موازی بیشتر کتاب نوشتن است؛ چون توی خانه می‌نشینند و چند تا کتاب می‌بینند و یک چیزی انتخاب می‌کنند و می‌نویسند. پس در کتاب‌نویسی، کارهای موازی زیاد انجام می‌شود. [color=#f00]عمده کار ما نیروسازی آموزش با پشتوانه پژوهشی صحیح و تبلیغ و اعزام کارشناس متخصص که گارد ویژه امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) هستند[/color].

• ما جوان‌هایی داریم که رگ مذهبی‌شان قوی است. اینها را باید اشباع کنیم. اگر اشباع نکنیم، سر از خانقاه و معنویت‏های کاذب درمی‌آورند. مثلا [color=#f00]بنده چند وقت پیش، با دانشجوها در عمره بودم. در میان آنها دانشجوهایی وجود داشتند که 24 ساعت توی حرم و یا پشت بقیع بودند. روزها به مسجدالنبی(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می‌رفتند و شب‌ها تا صبح پشت بقیع بودند. غذا از هتل برایشان می‌بردند. ما می‌بینیم که برای اعتکاف، ده‌ها هزار دانشجو معتکف می‌شوند. به هر حال، ما یک مشت دانشجو داریم که مذهبی‌اند و باید اینها را مذهبی و سالم تربیت کنیم وگرنه سر از انحراف درمی‌آورند.[/color] یک عده هم هستند که بی‌تفاوتند، اما اگر خوب عرضه شود، به راه می‌آیند. امام رضا علیه‌السلام می‌فرماید: ان الناس لو عرفوا محاسن کلامنا لاتبعونا. یک مشت معاند داریم که و ان یروا آیه یعرضوا و یقولوا سحر مستمر. (قمر، 27) حتی ماه دو نیمه شد، گفتند: جادو است. بنابراین، ما سه دسته داریم. عاشقان کم‌سواد که باید به اینها اطلاع‌رسانی کنیم. بی‌تفاوتان بی‌غرض که باید آنها را ارشاد کنیم و دسته سوم، مغرضان لجوج که قرآن می‌گوید: فان تولوا فاعرض عنهم.

• من فقط یک تقاضا دارم و آن اینکه اگر نامهربانی دیدید، قهر نکنید. اگر قهر کنیم، کار انجام نمی‌گیرد. تصمیم بگیریم که قهر نکنیم. بلغ ما بلغ. اگر تصمیم بگیریم که قهر نکنیم: قالوا ربنا الله ثم استقاموا؛ چون نه امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) مال من است، نه من معرفتم بیش از دیگران است.
[/color]

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sarallah ، عبداللهی ، monazzah.51 ، soheyl68 ، Hadith ، طالب نور
۱۳:۳۸, ۱۷/تیر/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
رییس ستاد اقامه نماز با انتقاد از کم بودن برنامه های قرآنی و تدبر در قرآن در حوزه علمیه و مساجد گفت: خاک حوزه را باید عوض کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز، در همایش ائمه جماعات در موزه دفاع مقدس برگزار شد با بیان این‌که جای تفسیر در میان جلسات کم‌رنگ است، ابراز داشت: جلسات عزاداری ما بسیار زیاد است اما جلسات تفسیر ما بسیار کم است، رنگ دعای جوشن در شب‌های قدر پررنگ‌تر از رنگ کلام وحی است.

وی در ادامه با اشاره به روایت "کتاب الله و عترتی لن یفترقا" افزود: چندین سال کفایه و رسایل خوانده‌ایم تا قرآن را بفهمیم، 17میلیون کفایه خوان داریم که تامل در قرآنشان بسیار کم است و قرآن در حوزه‌های علمیه غریب واقع شده است.خاک باغچه را باید عوض کرد.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان این‌که در تمام منبرها باید از قرآن صحبت کرد، ابراز داشت: باید برنامه‌ای براساس قرآن طراحی کنیم و بر اساس "تبیین للناس نزل علیهم" باید قرآن را برای مردم تبیین کنیم.

رییس ستاد اقامه نماز با اشاره به آیه "هارون اخی اشرکه فی امری" اظهار داشت: ائمه جماعاتی که سن بالایی دارند از یک جوان استفاده کنند، با آموزش و پرورش و نهادهای مختلف شریک بشوند، من در تلویزیونم خدا می‌داند تا به‌حال از من کسی نخواسته است تا در تلویزیون طرح نویی را اجرا کنم، با من شریک شوید.

وی خطاب به ائمه جماعات گفت: باید تفسیر مطابق با روز را بگوییم و از قرآن درست استنباط کنیم، باید روحانی طبق حدیث مطالعه به‌روز داشته باشد و از سریال‌های تلویزیونی پرهیز کند.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان این‌که آرم ما دین است، تصریح کرد: به مردم لبخند بزنیم، همانطور که در منزل صحبت می‌کنیم با مردم گفت‌وگو کنیم، بیاییم یک سایت خنده اسلامی راه بیاندازیم‏‌، شما حق ندارید همه دارو را به بیمار تجویز کنید باید به‌طوری تفسیر بگویید که مردم از شنیدن تفسیر لذت ببرند.

رییس ستاد اقامه نماز با اشاره به آیه "اشدا علی الکفار" گفت: امام خمینی (رحمة الله علیه) فرمودند: حفظ نظام از دین واجب‌تر است، یعنی ما رکوع و سجود داریم اما مرگ بر آمریکا نداریم، از دین پنجاه درصد آن‌را گرفته‌ایم، سیاست را باید از قرآن بگوییم.

این کارشناس قرآنی خطاب به ائمه جماعات گفت: ما باید خودمان را مقصر بدانیم، باید بازنگری کنیم تا به مردم برسیم خیلی از احکام را هنوز به انتقال ندادیم و باید به دنبال احکام روز باشیم.

وی در پایان افزود: بر ما واجب است که بر روی منبر، صحبتهایمان یکی از چهار هدف واجب، مستحب، مشکل جامعه و آینده را دنبال کند.

منبع : تابناک
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، جویای حقیقت ، طالب نور
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
  مجموعه سخنرانی های حجّة الاسلام پناهیان heaven 5 3,689 ۸/شهریور/۹۳ ۱۰:۴۸
آخرین ارسال: مصطفي مازح7610
  قرائتی‌ چگونه‌ به قمه‏‌زنی در یک‌ شهر خاتمه‌ داد؟ سدرة المنتهی 26 10,287 ۳۰/آذر/۹۲ ۴:۱۹
آخرین ارسال: عبدالرحمن
  مجموعه سخنرانی های حجّة الاسلام انصاریان DRiVeR 2 2,728 ۱۴/مرداد/۹۲ ۱۷:۳۹
آخرین ارسال: tapnews
  دیدار حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی با زرتشتیان papillon 0 1,649 ۱۴/تیر/۹۱ ۱۸:۲۷
آخرین ارسال: papillon

پرش در بین بخشها:


بالا