کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حجاب در نماز(خدا مرد است؟)
۳:۳۱, ۵/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/مرداد/۹۲ ۱۷:۵۹ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
با سلام
دوستان یه سوالی هست که چند ماهی میشه ذهن منو مشغول کرده و بارها خواستم اینجا در میون بذارم اما ترسیدم که مسخره ام کنید که چیز به این سادگی رو نمیدونم خوشحال میشم دوستان کمک کنند و ممنون میشم اگه ساده و در حد فهم من بگن نه مقالات طولانی و از این حرفا!!!!

این بحث من و آقای مهندس (همکارم ) به صورت خلاصه
شما هر چقدر هم بگی من قبول نمیکنم بازم میگم خدا مرده من یه سوال ازت میپرسم تو هر چقدر هم میخوای روش فکر کن از هر کسی هم میخوای بپرس!
+ شما بپرس من همین الان جواب میدم!
- چرا وقتی داری نماز میخونی باید چادر سرت کنی مگه خدا مرده؟
+خوب شاید واسه اینه که اگه نامحرم یدفعه اومد تو ما حجاب داشته باشیم.
_نه شما برو تو اتاق درم قفل کن دو تا نگهبان هم دم در بذار هیچکس نیاد تو بازم برای خوندن نماز باید حجاب کاملت رو رعایت کنی

با خودم گفتم از شما بپرسم واقعا چرا؟؟؟Heart
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، علمدار133 ، soshiant ، m.hossein ، آلاله ، Night moans ، Havbb 110 ، یاوران مهدی ، فرمیسک ، SAViOR ، لبخند خدا ، حوریه سادات ، ساقی ، blue.blood ، مهدی2012 ، fafa* ، viana ، ali0077 ، Atosa ، mkashipazha

آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۳:۴۰, ۱۰/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #51
آواتار
نقل قول:خوب اینا رو خدا خودش داده بعد خودش میگه بپوشونید؟ نمیداد از اول اصلا جنس زن رو یه جور دیگه می آفرید من که خدا بودم این کار رو میکردم نه خودمو اذیت میکردم نه مرد ها رو نه زن ها رو
ندیده بودم این رو

اصل مطلب همینه
مغز مطلب همینه

اساس افرینش انسان همینه

اصلا زدید وسط خال . خدا رحمت کنه رفتگانتون رو

۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰
۰

ما اومدیم با همین نفس که ادعای ربوبیت داره مقابله کنیم و بزنیم تو دهنش بگیم تو بنده ای نه خدا

وقتی رو حرف خدا حرف میزنیم براش تعیین تکلیف میکنیم یعنی چی؟

ترا به این ماه مبارک دعا کنید خداوند خودش این نفس رو کنترل کنه . بنده که حریف نفسم نشدم
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: M912 ، Fatemeee ، شیدا ، در جستجوی سختی ، soshiant ، فاطمه خانم ، میلاد.م ، لبخند خدا ، فرمیسک ، boghz ، AFG Shia ، خادمة الزهرا ، viana
۶:۰۳, ۱۱/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #52
آواتار
سلام
واقعا زیبا و شیوا بیان کردید
مستدام باشید
حظ بردم از جمله آقا
و اینم اضافه کنم حجاب تمرینه تمرین اطاعت
یاعلی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، soshiant ، وحید110 ، لبخند خدا
۱۲:۵۷, ۱۱/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #53
آواتار
(۱۰/مرداد/۹۲ ۲۲:۵۴)M912 نوشته است:  حجاب تو نماز اجباریه چون معنی داره،معنیش هم اینه که حجاب زن مث نمازش میمونه!

اتفاقا مهم تره،نماز توی خلوت انسانهاست،نماز مربوط به خود آدمهاست،اما حجاب یه چیز عمومیه،حجاب یه زن به همه مربوطه اما نمازش به خودش
این رو از سایت تبیان برداشتم،فکر میکنم جواب خوبیه:

می دانیم که فلسفه حجاب مصون بودن زن از نگاه نامحرم است با این حال اسلام دستور داده است که خانم ها در حال نماز هم پوشش داشته باشند کما اینکه ممکن است شخص در حالی نماز بگزارد که هیچ نامحرمی وجود ندارد با این حال چرا باید پوشیده باشد ؟ فلسفه این پوشش چیست ؟ چرا جایی که جز خداوند کسی شاهد و ناظر شخص نیست چرا باید محجبه باشد ؟ مگر خداوند نسبت به خانم ها نامحرم است؟

ابتدا باید دقت شود که احکام الهی که از منشأ علم و حکمت پروردگار عالم صادر می گردد، یک علت و چرا ندارد که کسی بتواند مدعی شود علت فلان حکم این است و لا غیر. بلکه احکام الهی نیز (مانند آیات قرآن کریم) ظاهری دارند و باطنی و باطنش باطنی . لذا در این امکان و فرصت کوتاه، فقط به صورت اجمال به یکی از دلایل اشاره می گردد.

اگر چه همه ی عبادات برای خداوند است، اما نماز ایستادن عبد در مقابل معبود و گفتگوی مستقیم او با پروردگار عالم است. و به همین جهت و جهات دیگر سرآمد عبادت ها و ستون دین نامیده شده است.

حکمت نهایی همه ی احکام الهی و همه ی عبادت ها و از جمله نماز، به فعلیت رسیدن استعدادهای انسانی و رسیدن به کمال و در نهایت تقرب به «هستی و کمال مطلق»، الله جل جلاله می باشد، که فرمود:

«یا أَیهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکمْ مِنْ ذَکرٍ وَ أُنْثى‏ وَ جَعَلْناکمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکرَمَکمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکمْ إِنَّ اللَّهَ عَلیمٌ خَبیرٌ» (الحجرات - 13) ؛ اى مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‏ها و قبیله‏ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید (اینها ملاک امتیاز نیست،) گرامى‏ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست، خداوند دانا و آگاه است.

در میان همه ی عبادت ها، نماز کامل ترین و جامع ترین عبادت است. در نماز یک زندگی کامل سیر شده و تجلی پیدا می کند و عبد آن گونه که باید باشد (نه آن گونه که هست) در مقابل معبود ایستاده و تمامی اعتقادات، باورها و نیازهای خود را آن گونه که باید (نه آن گونه که هست) به «رب العالمین» عرضه می دارد.

درباره پوشش در نماز باید گفت: مسئله محرم و نامحرم مربوط به انسان هاست و خداوند منزّه از آن است، ولى فلسفه پوشش انسان تنها مربوط به مسئله محرم و نامحرمى نیست، چون بر هر نمازگزارى (زن باشد یا مرد) واجب است خود را در نماز به مقدارى که در شرع مقدس واجب شده بپوشاند؛ اگرچه تنها باشد و در خلوت نماز بخواند و هیچ کس او را نبیند.

پوشش براى انسان، اعم از زن و مرد، نوعى کرامت الهى است. تنها آدمیان لباس مى پوشند، امّا هیچ حیوانى لباس نمى پوشد؛ بنابراین پوشش نشانه اى براى شخصیت و احترام انسان محسوب مى شود؛ افزون بر این، در نماز علاوه بر خشوع قلبى، خشوع ظاهرى و احترام در مقابل ذات حق تعالى هم لازم است و آنچه خداوند براى بانوان در خضوع و احترام بندگى مى خواهد، مسئله رعایت حجاب هنگام نماز است. قرآن کریم مى فرماید: (وَ نَحنُ أَقرَبُ إِلَیهِ مِن حَبلِ الورِید)؛ و ما از شاه رگ [او](انسان) به او نزدیک تریم.

حجاب براى زنان مؤمن، مقدمه قرب و نزدیکى به حق تعالى است و بهترین تمرین براى حفظ و رعایت آن براى بانوان در برابر نامحرم به شمار مى رود، زیرا خانمى که پنج نوبت در شبانه روز در آن جا که نامحرمى نیست این گونه خود را بپوشاند، بى گمان خود را در برابر نامحرم بهتر مى پوشاند؛ البته مسئله لزوم رعایت حجاب براى بانوان در نماز، ممکن است حکمت هاى دیگرى هم داشته باشد که براى ما معلوم نیست، چون فلسفه و حکمت همه احکام براى ما بیان نشده و آنچه بیان شده نیز به طور کامل به دست ما نرسیده است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، وحید110 ، M912 ، viana
۱۵:۳۷, ۱۱/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/مرداد/۹۲ ۱۵:۴۶ توسط Scimitar.)
شماره ارسال: #54
آواتار
نقل قول:حالا این مسئله روهم خارج از بحث تاپیکه و من گفتم نمیخوام در مورد اصل حجاب بحث کنم چون اختلاف نظر زیاده ولی من همیشه میگم همینم یه جور ظلمه کلا مرد ها خیلی کمتر به ظاهر اهمیت میدن تا زن ها
زن ها ریز موضوع رو هم در مورد تیپ و این چیزا دوس دارن لطیفن چیزای خوشگلو دوس دارن اصلا هنر و زیبایی بیشتر تو ذات زن هاست تا مرد ها اونوقت این زن با این همه لطافت و ظرافت باید خودش رو کنترل کنه حجاب بگیره اونم با یه چادر مشکی که کل بدن و زیبایی هاشو بپوشونه
خوب اینا رو خدا خودش داده بعد خودش میگه بپوشونید؟ نمیداد از اول اصلا جنس زن رو یه جور دیگه می آفرید من که خدا بودم این کار رو میکردم نه خودمو اذیت میکردم نه مرد ها رو نه زن ها رو

البته من عقلم ناقصه فقز یک انسانم ولی راه حل به ذهنم رسیده!
خیلی بد نگاه می کنید به قضیه ، مثل حرف شما می تونم در مورد مرد ها بگم :
خدا به مرد ها قدرت بدنی نسبتا بالایی داده ، ولی چرا مرد ها باید قدرتشون رو حفظ کنن و تو سر هر کسی نزنن ؟!!!!

2) خدا به زن ها زیبایی داده (هر چند اشتباه برداشتتنون که خانوم ها درک بیشتری از زیبایی دارند ، یا حتی زیباتر هستند Blush ) ، حتما بی دلیل نبوده و اون باید یک جا استفاده بشه ، و اون جایی نیست جز حریم خانواده ! همانطور که زور آقایون نباید تو سر هر بدبختی باشه ، به قول شما زیبایی خانم ها هم نباید هر بدبختی رو منحرف کنه !

موفق باشید

نقل قول:+ شما بپرس من همین الان جواب میدم!
- چرا وقتی داری نماز میخونی باید چادر سرت کنی مگه خدا مرده؟
+خوب شاید واسه اینه که اگه نامحرم یدفعه اومد تو ما حجاب داشته باشیم.
_نه شما برو تو اتاق درم قفل کن دو تا نگهبان هم دم در بذار هیچکس نیاد تو بازم برای خوندن نماز باید حجاب کاملت رو رعایت کنی

من از اساس سوال رو قبول ندارم ! شما اصلا نمی تونید از احکام الهی ، ذات الهی رو برداشت کنید !
این که اظهر من الشمس که خدا اصلا جنسیت براش مطرح نیست ، اینجور تفکرات بیشتر از آقایون سلفی هست که قائل به چشم و گوش و جنسیت داشتن خدا هستند Big Grin

ذات خدا که منزه است از هر چیزی که شما بگید و فکر کنید ! ولی خواهشا اصلا فکر شبیه سازی خدا به انسان رو هم از سرتون بیرون کنید ! این سوالات ریشه اش تو همینه . شبیه سازی !

در مورد حکم اش هم خیلی چیزها هست که پوشیده است از ما حکمتش ، اون هایی هم که عیان هست ممکنه اشتباه برداشت کرده باشیم . ولی چیزی که واضحه اینکه خانم که با حجاب نماز می خونه خیالش از محیط راحته و با آرامش تمام با خداش صحبت می کنه .
من کار به استثنا ندارم که مثلا در قفل کنیم و نگهبان بزاریم ، روال عادی زندگی میگه که 100% تداخل وجود داره بین زن و مرد . و خانم می تونه راحت و بدون نگرانی از حضور نامحرم برای خداش عبادت کنه !
من که خانم نیستم ولی احساس می کنم حجاب یک حس معنوی رو هم برای خانم ها داره ، به چه دلیل نمی دونم ولی من که احساس می کنم این حس معنوی رو از خانم های محجبه ! (به گفته بعضی از خودشون هم فهمیدم که وجود داره این حس ! )
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: M912 ، Fatemeee ، وحید110 ، فاطمه خانم ، خادمة الزهرا ، viana
۱۶:۴۷, ۱۱/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/مرداد/۹۲ ۱۶:۴۹ توسط علي1988.)
شماره ارسال: #55

سلام من فقط از ذهن خودم جواب میدم بدون هیچ نوع تحقیقی

به نظرم دخترها و زنان با چادر بسیار زیباترند مانند مروارید داخل صدف اگر باور ندارید دو عکس از یک زن که یکی با لباس برهنه و دیگری با چادر کنار هم بگذارید و مقایسه کنید

و خداوند زیبای را دوست میدارد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: M912 ، لبخند خدا
۱۵:۲۱, ۱۲/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #56

(۱۰/مرداد/۹۲ ۲۳:۲۱)فاطمه خانم نوشته است:  Smileخوب شما تفسیرش رو بفرمایید ببینیم چی هست !؟!
راستش من تا الان یک کتاب تفسیر هم باز نکردم و اصلا هم ندارم! فقط می بینم که شیعیان می فرمایند که امتشان نمی فهمن و عده ای باید بیاین و به آنها مطالبی را بفهمانن! و در یک سایت هم خواندم که تفسیرها باید چند سالی یکبار به روز بشه!
ولی خوب در قرآن گفته شده که قرآن کتابی مبین و آشکار است و به نظر من کتاب مبین احتیاج به تفسیر نداره.

در کل منظور این بود که شان نزول آیه برای زمانی بوده که زنان کنیز - اسیر و غیرمسلمان در جامعه مسلمانان بودن و چون بین آنها و زنان مسلمان فرقی نبوده مردان گاهی اونها را با هم اشتباه می گرفتن و مزاحمشون می شدن. برای همین خداوند به زنان پیامبر میگه روسری بپوشین تا "شناخته بشین" و با سایر زنها اشتباه گرفته نشین!

خوب الان هم که در کشور ما زن اسیر و کنیز نیست! زنهای غیرمسلمان هم هرجا برن طبق قانون اون کشور پوشش میگیرن. پس میشه فرض کرد که دیگه شان نزول اون آیه از بین رفته و ..... ؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: M912 ، captaincharisma
۱۶:۰۶, ۱۲/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #57
آواتار
نقل قول:ولی خوب در قرآن گفته شده که قرآن کتابی مبین و آشکار است و به نظر من کتاب مبین احتیاج به تفسیر نداره.

برداشتتون از مبین بودن قرآن اشتباهه. اگه منظور این بود که احتیاج به تفسیر نداشت و همه چیز واضح بود جای دیگه قرآن نبود که آیات متشابه وجود داره ! که برخی رو به گمراهی میبره و برخی رو هدایت می کنه.

در مورد شناسایی زنان پیامبر ، دو مورد رو من اشاره می کنم خودتون در کنار حرف هاتون بزاریدو قضاوت کنید !
- واقعا چرا حجاب برای شناسایی زنان پیامبر ؟! مثلا چرا نگفته یه دستبندی ، یه مدل مویی ، یه نشونه دیگه غیر حجاب نباشه واسه شناسایی
- خدا می گه این برای اینکه به پاکی شناخته بشیده ! یعنی حجاب ==> معرف پاکی یک خانم در اذهان عمومی
حالا اون خانمی که حجاب نداره یا بدحجاب داره پیام میده که ===> اطرافیان می تونید در مورد من قضاوت بد کنید !!
و حالا عقل سلیم چی رو انتخاب می کنه ؟!

و حالا بگذریم از احادیث و تفاسیر که اثبات می کنه وجوب حجاب رو . دست کم کسی که بدحجابه باید به عقلش شک کرد ، اینطور نیست ؟
-------------------------
من در مورد حجاب بارها تو جمع های مختلف گفتم ، اصلا قرآن و اسلام و بزار کنار ! من یک مردم ذاتا و توسط هورمون های بدنم به سمت جنس مونث کشیده می شم . هورمون ها هم انسانیت سرشون نمیشه و اگه تحت شرایط کنترل شده قرار نگیره مشکل ایجاد می کنه ! شما یک خانم در مقابل نور خورشید کرم استفاده می کنید ، در مقابل حشرات ، از حشره کش !
در مقابل هورمون های ذاتی من چی استفاده می کنید ؟! (من سطح مادی مادی اش رو گفتم اصلا بحث معنوی نیست ! )
البته قضیه دو طرفس و مردها هم سعی می کنند دیدگان خودشون رو حفظ کنند ولی خدا وکیلی تو همین مملکت بخوای چشاتو ببندی باید با مغز بخوری به در و دیوار.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: M912 ، فاطمه خانم ، در جستجوی سختی ، viana
۱۷:۰۷, ۱۲/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #58
آواتار
نقل قول:در کل منظور این بود که شان نزول آیه برای زمانی بوده که زنان کنیز - اسیر و غیرمسلمان در جامعه مسلمانان بودن و چون بین آنها و زنان مسلمان فرقی نبوده مردان گاهی اونها را با هم اشتباه می گرفتن و مزاحمشون می شدن. برای همین خداوند به زنان پیامبر میگه روسری بپوشین تا "شناخته بشین" و با سایر زنها اشتباه گرفته نشین!

شما میگید تفسیر لازم نیست اونوقت خودتون تفسیر میکنید

دوم مدرک این صحبت رو بفرمایید .

سوم اگر قران خیلی شفافه چرا در همین ایه نمیفرماید واضح مطلب شما را

چهارم یعنی خداوند کخ میفرماید ملاک فقط ایمانه کنیز ها رو جزو این اسه حساب نکرده؟

در مورد اینکه چرا باید به خودمون سختی بدیم هم باید مفصل صحبت کنیم انشاالله .

در ضمن یه تفسیری رو بخونید یه بار تا ببینید اصلا تفسیر چی هست

در پناه خدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاوران مهدی ، M912 ، در جستجوی سختی ، خادمة الزهرا
۱۷:۴۳, ۱۲/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #59
آواتار
(۱۲/مرداد/۹۲ ۱۵:۲۱)فرمیسک نوشته است:  راستش من تا الان یک کتاب تفسیر هم باز نکردم و اصلا هم ندارم! فقط می بینم که شیعیان می فرمایند که امتشان نمی فهمن و عده ای باید بیاین و به آنها مطالبی را بفهمانن! و در یک سایت هم خواندم که تفسیرها باید چند سالی یکبار به روز بشه!
ولی خوب در قرآن گفته شده که قرآن کتابی مبین و آشکار است و به نظر من کتاب مبین احتیاج به تفسیر نداره.

در کل منظور این بود که شان نزول آیه برای زمانی بوده که زنان کنیز - اسیر و غیرمسلمان در جامعه مسلمانان بودن و چون بین آنها و زنان مسلمان فرقی نبوده مردان گاهی اونها را با هم اشتباه می گرفتن و مزاحمشون می شدن. برای همین خداوند به زنان پیامبر میگه روسری بپوشین تا "شناخته بشین" و با سایر زنها اشتباه گرفته نشین!
خوب شما اصل مطلب رو فرمودین . تاحالا کتاب تفسیر باز نکردین !
پس حالا فکر می کنید قران رو از چطوری متوجه بشیم ؟ از کی سوال بپرسیم ؟! خودمون برداشت کنیم ؟!!
میشود واقعا؟!!

(۱۲/مرداد/۹۲ ۱۵:۲۱)فرمیسک نوشته است:  خوب الان هم که در کشور ما زن اسیر و کنیز نیست! زنهای غیرمسلمان هم هرجا برن طبق قانون اون کشور پوشش میگیرن. پس میشه فرض کرد که دیگه شان نزول اون آیه از بین رفته و ..... ؟
خوب یعنی الان که کنیز به معنی اون موقع وجود ندارد ، آیا باید حجاب رو وانهاد؟!!!!
میشود واقعا؟!!
کلا شان نزول آیه از بین رفته Big GrinBig Grin؟!؟! جواب بدین لطفا !!

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاوران مهدی ، M912 ، در جستجوی سختی ، وحید110 ، خادمة الزهرا ، viana
۱۹:۳۷, ۱۲/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مرداد/۹۲ ۳:۴۲ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #60
آواتار
به نظر من همین حجاب اجباری باعث خیلی چیزا شده مثلا وقتی حجاب میگیری بر فرض اینکه با زنای کنیز و غیر مسلمان تفکیک داده بشی حالا امروزیش میشه زنایی که اعتقاد ندارن و مسلمون نیستن یا خودشون مورد دارن!
الان واقعا فرق یه زن مورد دار با یه زن عادی معلوم نیس اگه حجاب اجباری نبود من به شخصه بدون روسری نمیومدم (شایدم میومدم) اما همین روسری بود و یه لباس پوشیده زنایی هم که دوس دارن مردا ببیننشون یا مشکل خاصی دارن میتونستن (ویرایش ) بیان دیگه هر جور دوس داشتن بود!
نمیگم اون بی حجابا صد در صد بد بودن آزادن هر کاری میخوان بکنن ولی حداقل من با این لباس ساده و حجاب ساده ام و راحتم راحت بودم ولی الان حتما باید چادر بذاری فقط هم بینیت معلوم باشه شاید مردا بیخیال شن بگن این مورد نداره البته این پر رو شدن مرد ها هم فقط و فقط به علت جامعه مرد سالار ماست طورشون به ما رسیده!

دوستانی میگن برای چشم نمیشه گشت ارشاد گذاشت اما برای دختر ها میشه !
خوب گشت ارشاد بذاره تذکر بدن دیگه چرا جریمه میکنن پول میگیرن؟؟ مانتو طرف رو چرا ازش میگیرن پرونده تشکیل میدن چرا و کلی هم اذیت و آزار

خدا فقط یه پیسنهاد داده یا حتی بخوایم شدیدش کنیم یه دستور داده خدا میگه برا خودشون بهتره!
اصلا حکم الهی فکر نمیکنید اگه انقد که تو جامعه ما مهمه مهم بود خدا جور دیگه ای در موردش صحبت میکرد؟
خدا یه چیز دیگه گفته بعد ما میایم به صلاح خودمون یه جور دیگه تفسیر میکنیم بعد میگیم خدا میخواسته اینو بگه
من به تفسیر اعتقاد دارم ولی برای مسائلی که مشخص نیست مسائلی که از ظاهر نمیتونیم بفهمیمDodgy در مورد مفسرین بزرگ هم باید بگم تو دوره اونا لباس اصلی چادر بود حالا فکر کن یکی چادر ملی میپوشید اون موقع یا روبنده نمیزد کلی تو چشم بود و پشت سرش حرف بود ولی تو جامعه امروز ما دیپه مانتو شلوار و شال و یکمم موی بیرون عادیه اصلا هم چیز تو چشمی نیست که بگیم هر کی همچین تیپی داره گناه میکنه چون لباس غالبه
اما همه میگن چادر اگر هم مانتوئه گشاد بلند حتی یه تار مو هم معلوم نباشه!
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا