|
میانجیگری در کار خیر
|
|
۱۶:۴۴, ۱۶/مرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/مرداد/۹۲ ۰:۵۹ توسط منجی.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان.من به تازگی عضو این تالار شدم اما این جرأت رو به خودم دادم که با شما وارد بحث بشم.می خوام در مورد میانجیگری در کار خیر صحبت کنم.اینکه چجوری باید میانجیگری کنیم برای کار خیر و اصلا درمورد چه کارهایی خوبه که میانجیگری کنیم. اگه دوست داشتید با من وارد بحث بشید. در کتاب مفاتیح الحیاة آیت الله جوادی آملی درمورد وساطت و میانجیگری چنین آمده: شایسته است مسلمانان در انجام کار خیر و برآوردن حاجت دیگران، وساطت کرده و مشکلات آنان را حل کنند. رسول خدا ص فرمود: بهترین مردم کسی است که به مردم سود برساند، آنان را به هم نزدیک کند و در امر خیر، آن ها را یاری کند. در حدیثی دیگر فرمود: کسی که حاجتی را از برادر مؤمن خود برآورد مانند کسی است که در همه دوران زندگی خود به خدا خدمت کرده است. حالا شما فکر کنید که اگه دو نفر رو به هم برسونید چی میشه... یکیش ازدواج با همسران بهشتیه(منظور همسری با حورالعین در روز قیامت هست)_ یکی دیگه از پاداش ها ثواب یک سال عبادت برای هر گام و سخن او(یعنی کسی که در کار ازدواج دو نفر اقدام بکند)_بهره مندی از لطف خدا در روز قیامت(خدا در روز قیامت به او نگاه لطف آمیز می کند.) بهره مندی از سایه ی عرش الهی(کسی که زمینه ازداج برادر مسلمان خود را فراهم کنه یا به او خدمت کنه و یا رازشو بپوشونه.) حالا میبینید که خدا چه پاداش های خوبی برای این کار خیر در نظر گرفته... اونوقت بعضی از افراد یه وقت هایی از روی حسادت و کینه و... گره به کار ازدواج دو تا جوون می ندازن؟!؟! اگه دوست داشتید با هم در مورد این موضوع وارد بحث بشیم تا برسیم به مباحث دیگه ی وساطت در کار خیر و یا شر. |
|||
|
|
۲۲:۴۱, ۱۶/مرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/مرداد/۹۲ ۲۲:۴۵ توسط منجی.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان
![]() به نظر از این مبحث خوشتون نیومده ![]() علی رغم ظاهر ساده ی این مطلب؛ بحث پیچیده و جامعی هست. اگه لایق میدونید شرکت کنید خوشحال میشم.
|
|||
|
|
۲۲:۵۲, ۱۶/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
|
۲۳:۰۱, ۱۶/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
سلام وقتتون بخیر.خوشحالم در ابتدای حضورتون مبحث خوبی رو هم ایجاد کردید.
بنده نظر خودمو میدم: از نظر من حتی انجام کار خیر هم بستگی به نیت ماها داره.(اینکه بخوایم ریا کنیم و یا واقعا ی کار خیری کنیم.) مثلا همین قضیه ازدواج.قدیما بیشتر واسطه میشدندولی جدیدا کمتر.دلیلشم اینه خیلی جاها پیش اومده اگه واسطه برای ازدواج بشیم(در صورتی که ما نیتمونم خوب باشه)اگه ازدواج خوبی از آب در بیاد همه تشکر میکنند.ولی اگه ازدواج بد بشه(اونم به خاطر مشکلاتی که بین خودشونه) هزار تا حرف پشت سر واسطه میزنند. من موردهای اینطوری دیدم.اول که دختره ازدواج کرد اونم وقتی یکی ایشونو پیشنهاد داد خیییییییییلی خوشحال بود و میگفت از اون واسطه ممنونم. ولی الان که بخاطر نداشتن گذشت و فکرهای بچه گانه با همسرش دعواش میشه کارشون به جایی رسید با اون واسطه که دوست چندین ساله هم بوده قطع رابطه کردند!!!!!!(درصورتی که این واسطه قصدش فقط خیر بوده) بنده خودم اگه دو نفر رو کاملا بشناسم حتما واسطه میشم.ولی اگه شناختم ازشون جزیی باشه واسطه نمیشم. التماس دعا
|
|||
|
|
۰:۴۹, ۱۷/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
میانجیگری چه پاداشی دارد؟
عنه صلى الله علیه و آله و سلّم : مَن شَفَعَ شَفاعَةً یَدفَعُ بها مَغرَما أو یُحیِی بها مَغنَما ، ثَبَّتَ اللّهُ تعالى قَدَمَیهِ حِینَ تَدحَضُ الأقدام . پیامبر خدا صلى الله علیه و آله و سلّم : كسى كه با میانجیگرى خود زیانى را دفع ، یا سودى را احیا كند ، خداوند تعالى ، در روزى كه قدمها مىلغزد ، قدمهاى او را استوار بدارد . كنز العمّال : 6496 منتخب میزان الحكمة : 298 آیا میانجیگری ثواب دارد؟ 1پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :ميانجيگرى كنيد تا پاداش بينيد . 2پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :ميانجيگرى كنيد تا پاداش يابيد، و بر خداوند است كه از زبان پيامبرش آنچه خواهد داورى كند . 3پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :بهترين صدقه ، صدقه زبان است . با ميانجيگرى ، اسير را آزاد مى كنى ، از ريخته شدن خون جلوگيرى مى نمايى ، احسان را به طرف برادرت مى كشانى و ناخوشايندى را از او دور مى سازى . 4پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :كسى كه با ميانجيگرى خود زيانى را دفع يا سودى را احيا كند ، خداوند متعال ، قدمهاى او را استوار بدارد ، در روزى كه قدمها مى لغزد . 5پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :بهترين وساطت اين است كه ميان دو نفر در امر ازدواج واسطه شوى . 6 امام على عليه السلام :ميانجى ، پَر و بال طالب [حاجت ]است . 7امام صادق عليه السلام :ميانجيگرى ، زكات مقام است . 1.كنز العمّال : ۶۴۸۹ . 2.كنز العمّال : ۶۴۹۰ . 3.كنز العمّال : ۶۴۹۳ . 4.كنز العمّال : ۶۴۹۶ . 5.كنز العمّال : ۶۴۹۲ . 6.نهج البلاغة : الحكمة ۶۳ . 7.تحف العقول : ۳۸۱ . واسطهگری برای ازدواج امیر مؤمنان علیه السلام میفرماید: بهترین شفاعت آن است که میان دو نفر در ازدواج میانجیگری کنی تا خدا آن دو را گرد هم آورد.۱ پاداش وساطت در ازدواج بهرهمندی از لطف خدا در قیامت: امام صادق علیه السلام فرمود: هر کس زمینه ازدواج مجردی را فراهم کند، از کسانی است که خدا در روز قیامت به او نگاه لطفآمیز میکند.۲ ازدواج با همسران بهشتی: رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرمود:هر کس در ازدواج حلالی بین دو نفر اقدام کند تا اینکه خدا آن دو را گرد هم آورد، خدا در روز قیامت همسری از حورعین به ازدواج او درآورد.۳ ثواب یکسال عبادت برای هر گام و سخن او: رسول خدا صلی الله علیه و آلهفرمود: هر کس در کار ازدواج دو نفر اقدام کند و خدا نیز آن دو را گرد هم آورد، خدا در برابر هر قدمی که وی در این راه برداشته و هر سخنی که گفته ثواب یکسال عبادت میدهد.۴ بهرهمندی از سایهی عرش خدا: امام موسی کاظم علیه السلام میفرماید: سه گروه روزی که هیچ سایهای جز سایهی خدا نیست زیر سایهی عرش خدا قرار میگیرند:کسی که زمینه ازدواج برادر مسلمان خود را فراهم آورد یا به او خدمت کند یا راز او را بپوشاند.
۱(الکافی،ج۵،ص۳۳۱)
۲(الکافی،ج۵،ص۳۳۱) ۳(جامع الخبار،ص۱۰۲) ۴(جامع الخبار،ص۱۰۲) ۵(مسایل علیبنجعفرعلیهالسلام،ص۳۴۳ |
|||
|
|
۳:۴۰, ۱۷/مرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/مرداد/۹۲ ۵:۱۴ توسط منجی.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
سلام.
ممنونم از شما که در این بحث شرکت کردید. اما در مورد ازدواج و واسطه شدن بین دو نفر به نظر من خیلی راحت میشه میانجیگری کرد؛ اما طبق اصول درستش. می تونید فقط معرف باشید تصمیم دیگه با خودشونه. شما معرفی میکنید اونم خیلی غیر مستقیم و تأکید میکنید که در مورد رابط تا لحظه ای که قطعی نشده صحبتی نشه.اصلا به نظر من لزومی نداره اسم رابط برده بشه!بعد از این هم هر مشکلی که پیش بیاد به رابط مربوط نمیشه؛ اینجا قرار هست که ما از رفتارها و هنجارهایی که در دین مبین ما هست صحبت کنیم و دیگه کاری با رفتارها و ناهنجاری های پیش آمده در فرهنگ های مختلف نداریم و فقط اصول فراموش شده را یادآور میشیم تا ناهنجاری های پیش آمده رو برطرف کنیم. در مورد اون قضیه ایی که شما گفتید هم به نظر من مهم کار خیر رابط بوده که درسته و خدا هم برای این کار خیر پاداشی در نظر گرفته؛ دیگه مشکلات بعدش به رابط مربوط نمیشه...! ما با رفتار درست و واسطه گری درست باید این فرهنگ غلط رو به یک کار خیر بی دردسر تبدیل کنیم تا کسی به خاطر این مسایل از عواقب این امر خیر واهمه ایی نداشته باشه. یک سری افراد هستن که می خوان مشکلات پیش آمده رو مدام به گردن دیگران بندازن؛ از کجا معلوم که این خانواده اگر با خانواده دیگه ایی وصلت میکردن به مشکل بر نمی خوردن؟! به نظر من همچین خانواده هایی باید به دنبال راه حل مشکل باشن و رابط هم اصلا دخالتی نداشته باشه. سلام آفتاب جان. ممنونم از جوابتون خیلی جامع و کامل بود. |
|||
|
|
۴:۵۶, ۱۷/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۱۷/مرداد/۹۲ ۳:۴۰)منجی نوشته است: سلام. خب وقتی همه چیز خیرو خوشه اگه رابط بگه اسمی از من نبرید خب اونا ممکنه اسمی نبرند وهمش هم دعاگوی این کار خیرش بشن.ولی وقتی خدانکرده ی کم مشکل پیش بیاد وضع فرق داره. ![]() در ضمن من اصلا قصدم این نیست که بگم خدا نکرده واسطه نشید.بنده منظورم اینه تو این دوره زمونه دلیل اینکه کمتر میانجی ازدواج میشن اینه. |
|||
|
|
۵:۱۸, ۱۷/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
بازم میگم رابط فقط وظیفه ی معرفی رو داره همین.رابط شخصی رو معرفی میکنه.خانواده پسر در یک جلسه معارفه با هم آشنا میشن(بدون بردن نام معرف) حالا یا مورد قبوله یا نه دیگه به رابط ربطی نداره.
|
|||
|
|
۵:۳۴, ۱۷/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
(۱۷/مرداد/۹۲ ۵:۱۸)منجی نوشته است: بازم میگم رابط فقط وظیفه ی معرفی رو داره همین.رابط شخصی رو معرفی میکنه.خانواده پسر در یک جلسه معارفه با هم آشنا میشن(بدون بردن نام معرف) حالا یا مورد قبوله یا نه دیگه به رابط ربطی نداره. خب دوست عزیز منم دارم همینو میگم. مثلا من ی دختری رو به ی آقایی پیشنهاد میدم.(مثلا دوستمو به پسر عموم)ایشون به همراه خونواده میره میبینه.در ضمن من هم تاکید میکنم که این در حد ی پیشنهاده و عواقب خوب یا بدش دیگه به من مربوط نمیشه. بعد فرض بر اینکه اینا رفتن دیدن و پسندیدن.اول که زندگی خوبه میگن مرسی خدا خیرت بده.ولی بعدا اگه مشکل بود میگن تو که از اول هم قصدت به هم زدن زندگی بود.!!! البته خب استثنا هم وجود داره. التماس دعا
|
|||
|
|
۵:۵۶, ۱۷/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
|