کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: آیا این داستان از امام بر شما تاثیر داشته است؟
بله
خیر

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
غیرت! نحوه مقابله با بدزبانی در سیره اهل بیت
۱۵:۴۷, ۱۶/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/شهریور/۹۲ ۲۰:۴۸ توسط Mitsonary.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: Besm_2.png]
با عرض سلام ، مدتی بود سوالی ذهنم درگیر مسئله ای بود به نام غیرت...سوالی که از دوستان داشتم این بود که آیا در خیابان کسی به ناموس شما مادر خواهر همسر شما هتاکی کرد ، وظیفه ی شما چیه؟ این که با برید با چاقو طرف رو به اصلاح آبکش کنید؟ کتکش بزنید؟ دعوا کنید؟ ناسزا بگید؟ واقعا برام سوال بود... یا نه بایستیم و باصلاح بروبر طرف رو نگاه کنیم؟ این موقع آیا به ما فرد بی غیرت نمی گویند؟ و هزار سوال توی ذهنم بود...سوالی که از شما داشتم اینه ، شما چکار می کنید؟ خواهش می کنم واقعیت رو بنویسید ، اگر میخواهید خیالبافی کنید و ... خواهش می کنم اصلا پست نزنید...و خواهش دومم اینه که قبل از خواندن چند خط زیرین به سوال بالا پاسخ بدهید... و بعد اینکه به سوال پاسخ دادید ، داستان زیر رو بخونید و بعد بگویید که آیا داستان زیرین در نحوه ی نگرش شما تاثیر داشته و اون رو عملی می کنید یا خیر...

به داستانی برخوردم از امام باقر که جواب سوال بنده تو این داستان بود Smile

امام باقر , محمد بن على بن الحسين (( ع )) , لقبش (( باقر )) است . باقر يعنى شكافنده . به آن حضرت (( باقر العلوم )) مى گفتند , يعنى شكافنده دانشها .مردى مسيحى , به صورت سخريه و استهزاء , كلمه (( باقر )) را تصحيف كرد به كلمه (( بقر )) - يعنى گاو - به آن حضرت گفت : (( انت بقر )) يعنى تو گاوى امام بدون آنكه از خود ناراحتى نشان بدهد و اظهار عصبانيت كند , با كمال سادگى گفت : (( نه , من بقر نيستم من باقرم )) .مسيحى : (( تو پسر زنى هستى كه آشپز بود )) .- (( شغلش اين بود , عار و ننگى محسوب نمیشد - (( مادرت سياه و بى شرم و بد زبان بود )) - (( اگر اين نسبتها كه به مادرم مى دهى راست است , خداوند او را بيامرزد و از گناهش بگذرد . و اگر دروغ است , از گناه تو بگذرد كه دروغ و افترا بستى )) .مشاهده اين همه حلم , از مردى كه قادر بود همه گونه موجبات آزار يك مرد خارج از دين اسلام را فراهم آورد , كافى بود كه انقلابى در روحيه مرد مسيحى ايجاد نمايد , و او را به سوى اسلام بكشاند .مرد مسيحى بعدا مسلمان شد.(المناقب، محمدبن شهر آشوب ج 4، ص207.)

خداییش اگر ما بجای امام بودیم و همچنین نسبت هایی به مادر ما میدادند چه می کردیم؟ به حق که نمی تونستیم جلوی خشم و عصبانیت خودمون رو بگیریم... با افترا و تهمت و فحش و ناسزا نه چیزی به ناموس ما اضافه میشه و نه کم میشه ، نه بی بندوبار میشه نه پاکدامن و معصوم ، ولی این که ما از این فرصت ها برای تبلیغ دینمون استفاده کنیم رو متاسفانه از دست می دهیم ، امام با یک رفتار به موقع تونست اخلاق اسلامی رو جوری بر لوح وجودی اون مسیحی بنشونه که مسلمون بشه...

اون وقت ما ها با یک رفتار ناسنجیده تو کلانتری و دادگاه داریم پرونده ی جابجا می کنیم سر دعوای غیرتی شدن...

امام قشنگ جواب داد ، اگر مادرم اینه خدا اونو ببخشه اگه نیست خدا تو رو ببخشه... Angel

ببخشید زیاد حرف زدم ، منتظر نظرات شما دوستان هستم...Blush
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آلاله ، مجتبی110 ، حسین14 ، boghz ، ســــــاقی ، Aryha ، عبدالرحمن ، ساقی ، fiftynine ، Agha sayyed ، أین المنتظر ، ali0077 ، عبدالرحیم ، zryy ، لبخند خدا ، medad.sefid
۱۷:۴۱, ۱۶/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
کاملا فرق بود با جوابی که من توی ذهنم داشتم.مطمئنا ما مث امام نمیشیم ولی میتونیم راه ایشون روبریم.امادرموردخودم باید بگم
که خوانواده بنده باحجاب هستن.احتمال داره واسه هرکسی این صحنه پیش بیاد.الحمدلله تاالان واسه من و خانوادم پیش نیومده
چون دراین صورت بایداون طرف ازقبل فاتحه خودشوخونده باشه.چون من خودم گنده لات شهرمونم.ولی فکرنکنم حداقل واسه بنده
پیش بیاد.هرچنداین جواب امام ع هم منو تاحدودی دگرگون کرد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، Mitsonary ، عبدالرحیم ، لبخند خدا
۱۷:۵۶, ۱۶/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/شهریور/۹۲ ۱۹:۴۱ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #3
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

اول فونتتون برا ما پیر مردا ریزه
Smile

دوم اینکه تیترتون بنظرم با متن نمیخونه

این رفتار امام محمد باقر(علیه السلام) تفسیر آیه و اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما است.

غیرت جزئی جدایی ناپذیر از زندگی یک مرد مسلمان است

اما خب اگر یک فرد جاهل چنین هتاکی کرد به خود او بر می گردد نه خانواده اش

کما اینکه یک بنده خدایی ..........

جواب ندادن بهترین کار در برابر این افراد است چون اینطور فتنه خاموش می شود ولی بخواهیم دایره لغات رکیک موجود در ذهن خود را به بقیه نشان دهیم از مسلمانی فاصله گرفته ایم.

پس در برابر مزاحمت نوامیس باید قاطعانه ایستاد ولی اگر یک نفر نبود اصالت خانوادگی خود را نشان داد نباید از کوره در برویم

این دو مطلب متفاوت است.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یوسف خان ، Reza2035 ، fiftynine ، ســــــاقی ، Mitsonary ، عبدالرحیم
۲۰:۲۶, ۱۶/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
نقل قول:بسم الله الرحمن الرحیم

اول فونتتون برا ما پیر مردا ریزه
Smile
بله ولی با وضع این ادیتور داغون تالار همین شد آخرش...Blush

نقل قول:دوم اینکه تیترتون بنظرم با متن نمیخونه

از اونجایی که من با زبان فارسی آشنایی محدودی دارم همین به ذهنم رسید در صورت این که عنوان بهتر و مناسبتری به ذهنتون رسیده بهم پیام بدید تا تغییرش بدم... مممنونم..

نقل قول:این رفتار امام محمد باقر(علیه السلام) تفسیر آیه [b]و اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما است.[/u]

غیرت جزئی جدایی ناپذیر از زندگی یک مرد مسلمان است

بله
نقل قول:اما خب اگر یک فرد جاهل چنین هتاکی کرد به خود او بر می گردد نه خانواده اش

یعنی چون به امام توهین کردند به خود امام و اعمالش برمیگرده؟ این ممکنه برای هرکسی پیش بیاد چون امتحان و فتن الهی

نقل قول:جواب ندادن بهترین کار در برابر این افراد است چون اینطور فتنه خاموش می شود ولی بخواهیم دایره لغات رکیک موجود در ذهن خود را به بقیه نشان دهیم از مسلمانی فاصله گرفته ایم.

جواب ندادن رو مخالفم ، رکیک جواب دادن رو هم مخالفم... بنده مدیر یکم سایتی هستم که از صبح تا شب کامنت هایی به دستم میرسه که ... فحش به ناموس گرفته تا اهانت به پیامبر و ائمه ،رفتار ما نباید محدود به خواهر و مادر و همسر باشه ، ائمه ، غیرت دینی هم نباید فراموش شه...

نقل قول:پس در برابر مزاحمت نوامیس باید قاطعانه ایستاد ولی اگر یک نفر نبود اصالت خانوادگی خود را نشان داد نباید از کوره در برویم

من که رفتارم رو از این داستان امام باقر پیدا کردم ، بنظرم بهترین جواب هست ، نه فحش هست نه باعث دعوا و درگیری میشه ، نزاع و درگیری دوسرباخته...

اگر خط کش ما اسلام هست ، باید اینگونه بود ، اگر هوای نفس هرجور که شد میشه عمل کرد...

روی حرفم با شما نبود ، فقط خواستم بعضی حرف ها رو که یادم رفته بود را بنویسم...Blush
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، عبدالرحیم
۲۰:۴۵, ۱۶/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
در مورد تیتر

نحوه مقابله با فحاشی در سیره اهل بیت

نقل قول: یعنی چون به امام توهین کردند به خود امام و اعمالش برمیگرده؟ این ممکنه برای هرکسی پیش بیاد چون امتحان و فتن الهی

نخیر!
یعنی بعضی از مدعیان تشیع وقتی در چنین موقعیتی قرار می گیرند عمل متقابل انجام می دهند

مثلا

باباته!
جد و آبادته!!!

حالا اصلا طرف پدر مادر شخص رو نمیشناسه ولی خودشو خالی میکنه

افرادی هم که به شما فحش می دهند باید در برابرشان صبر کنید
البته کسی که به مقدسات فحش می دهد باید شدیدا مجازات شود طبق قوانین اسلام(حد)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، عبدالرحیم
۲۰:۵۷, ۱۶/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/شهریور/۹۲ ۲۱:۰۱ توسط Reza2035.)
شماره ارسال: #6

نقل قول:اگر خط کش ما اسلام هست ، باید اینگونه بود ، اگر هوای نفس هرجور که شد میشه عمل کرد...
روی حرفم با شما نبود ، فقط خواستم بعضی حرف ها رو که یادم رفته بود را بنویسم...

هتاکی مراحل داره برادر بزرگوارم .

الان یکی به من بگه شغل مادرت خونه داریه و بخواد به خیال خودش از این راه به من توهین کنه من باید ناراحت بشم ؟ اون چیزی که من از خط کش اسلام در برابر هتاکی به ناموس یاد گرفتم اینه :

به من خبر رسیده که مردی از لشکر شام به خانه ی زنی مسلمان و زنی غیر مسلمان که در پناه حکومت اسلام بوده وارد شده , و خلخال و دستبند و گردن بند و گوشواره های آنها را به غارت برده , در حالی که هیچ وسیله ای برای دفاع , جز گریه و التماس کردن , نداشته اند.
لشکریان شام با غنیمت فراوان رفتتند بدون اینکه حتی یک نفر از آنان زخمی بردارد , و یا قطره ی خونی از او ریخته شود . اگر برای این حادثه ی تلخ , مسلمانی از روی تاسف بمیرد , ملامت نخواهد شد , و از نظر من سزاوار است !

خطبه ی 27 نهج البلاغه

من نظرم بیشتر با برادر تلمیخا میخونه که فرمودن :

نقل قول:[b]این رفتار امام محمد باقر(علیه السلام) تفسیر آیه و اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما است.[/u]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، Mitsonary ، عبدالرحیم
۲۱:۲۰, ۱۶/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #7
آواتار
(۱۶/شهریور/۹۲ ۲۰:۵۷)Reza2035 نوشته است:  هتاکی مراحل داره برادر بزرگوارم .

ببینید بنده عضو گارنا هستم ، این رو اکثر فرادی که با کامپیوتر و بازی های کامپیوتری سروکار دارند می دونند منظورم چیه ، روی سرور های گارنا بخصوص ایران ، چیزی که مثل نقل و نبات میمونه فحش ناموسی است ، که نثار همدیگر می کنند ، حتی بنده روی سرور های خارجی هم همچنین هتاکی هایی ندیدم...

نقل قول:الان یکی به من بگه شغل مادرت خونه داریه و بخواد به خیال خودش از این راه به من توهین کنه من باید ناراحت بشم ؟

بستگی به فرد داره ، شاید کسی ناراحت بشه از این که فردی به قصد تمسخر این حرف رو بزنه. مهم اصلا این نیست که شما ناراحت بشید یا نه ، مهم نحوه ی رفتار و برخورد یک مسلمانه... اسلام تو عمل یک فرد خلاصه میشه نه حرف ، همین الان من که دارم حرف میزنم هیچ کاری نکردم... با عملم شاید گویاتر بود تاثیرگذارتر...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، عبدالرحمن ، عبدالرحیم
۲۱:۳۱, ۱۶/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #8

نقل قول:ببینید بنده عضو گارنا هستم ، این رو اکثر فرادی که با کامپیوتر و بازی های کامپیوتری سروکار دارند می دونند منظورم چیه ، روی سرور های گارنا بخصوص ایران ، چیزی که مثل نقل و نبات میمونه فحش ناموسی است ، که نثار همدیگر می کنند ، حتی بنده روی سرور های خارجی هم همچنین هتاکی هایی ندیدم...

در اینطور موارد رفتار مسلمانی حکم میکنه که شما اونجا نباشید و هر چه زودتر اونجا رو ترک کنید نه اینکه بگین به شیوه ی امام باقر(علیه السلام) عمل میکنم .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، Mitsonary ، shervin6623 ، عبدالرحیم
۲۱:۳۸, ۱۶/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #9
آواتار
در جنگ صفین سربازان معاویه لعنت الله علیه شروع کردند به فحاشی

بعضی از یاران امیرالمومنین(علیه السلام) شروع کردند به جواب دادن که حضرت آنها را از این کار نهی کردند

چند حالت دارد.

یا یک نفر خودش بددهن و فحاش است بصورت پیش فرض و در هر حالتی فحش از دهانش نمی افتد.

یا اینکه در مقابل فحش فحش می دهد.

و یا اینکه در مقابل این کار صبر می کند.

اهل بیت ما را به مورد سوم امر کردند.

و در ضمن مورد اول ......(مسلمانی را گفتم)

بعضی می گویند فلانی که بددهن است ایمانش مشکلی ندارد و همین مورد را دارد.

من ندیدم کسی با بی ادبی عاقبت بخیر شود حتی افرادی که سابقه خوبی هم نداشتند و عاقبت بخیر شدند بی ادب نبوده اند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary ، عبدالرحیم ، Agha sayyed
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا