رتبه به موضوع
- 1 رای - 3 میانگین
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
۱۲:۱۶, ۱۸/شهریور/۹۲
|
|
|
حدیث یوم الدار
حدیث یوم الدار یا حدیث یوم الانذار حدیثی است که در اولین روزی که رسول خدا دعوت خود را آشکار کردند این حدیث را فرمودند.هنگاميكه آيهي «وَأَنذِرْ عَشِيرَتَكَ الْأَقْرَبِينَ» نازل شد، رسول گرامي اسلام، اميرالمؤمنين علي عليهالسلام را طلبيدند و فرمودند خوراكي از گوشت گوسفند تهيه كن و ظرفي دوغ آماده نما و فرزندان عبدالمطلب را دعوت كن تا با ايشان سخن بگويم و فرمان خدا را به ايشان ابلاغ كنم. پس از اينكه نزديكان پيامبر جمع شدند و غذا را خوردند، رسول خدا خواستند شروع به صحبت كنند كه ابولهب نگذاشت و شروع به سخن كرده و تهمت سحر به پيامبر زد و اينگونه سخن پيامبر را قطع كرد. رسول گرامي اسلام براي بار دوم ايشان را دعوت كردند و پس از غذا اينگونه فرمودند:اي فرزندان عبدالمطلب به خدا قسم من در همه عرب جواني را سراغ ندارم كه بهتر از آنچه من براي شما آوردهام براي بستگانش آورده باشد. من خير دنيا و آخرت را براي شما آوردهام و خداوند مرا فرمان داده است تا شما را براي دستيابي به اين همه خير به سوي او بخوانم. اكنون كداميك از شما مرا در چنين امر مهميياري خواهد كرد تا برادر و وصي و جانشين من در ميان شما باشد؟هيچيك از آنان به پيشنهاد رسول خدا پاسخ مثبتي نداد و تنها حضرت علي عليهالسلام بودند كه فرمودند اي رسول خدا تورا در اين امر يار و مددكار خواهم بود. آنگاه رسول خدا فرمودند «إنَّ هذا أخي وَ وَصيّي وَ خَليفَتي فيكُم، فَاسْمَعوا لَه وَ اَطيعوا» «اين برادر و وصي من و خليفه و جانشين من در ميان شما خواهد بود؛ گوش به فرمانش باشيد و مطيع اوامر او باشيد[1]»دقت شود اينكه رسول گرامي اسلام در اولين روز آشكار شدن نبوتشان، امامت و جانشيني حضرت علي عليهالسلام را مطرح ميكنند و تا آخرين روز كه روز رحلت ايشان است چندين بار و در مواقع و زمانهاي مختلف اين امر مهم را بيان كردند، نشان از اتحاد امامت و نبوت دارد. يعني همانگونه كه طبق آيات و روايات فراوان حضرت علي عليهالسلام نفس پيامبر است، امامت هم نفس نبوت است. يعني امام تمامي وظايف پيامبر (مثل تبيين و اجرا و تفسير وحي) را دارد، با اين تفاوت كه به پيامبر از طرف خداوند وحي ميشود ولي به امام وحي نميشود. يعني امام توسط پيامبر و با واسطه احكام الهي را دريافت ميكند اما پيامبر بدون واسطه. [1] كنزالعمال متقي هندي ج 15 ص 100 الي 115/ تاريخ ابن كثير ج 2/ تاريخ طبري چاپ اروپا ج 2ص63/ تاريخ ابن عساكر تحقيق محمد باقر محمودي ج 1 در شرح حال حضرت علي عليهالسلام
.
![[تصویر: 1401302547.gif]](http://s2.picofile.com/file/7929019351/1401302547.gif)
|
|
|
|
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند: |
1 میهمان
|
استفاده از مطالب این تالار در جهت رضای الهی بلا مانع است
ترجمه توسط
بیداری اندیشهPowered by
MyBB