|
اشارات رهبر انقلاب و توصیه های ایشان درباره کتاب های مختلف
|
|
۱۶:۳۷, ۳۱/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/شهریور/۹۲ ۱۶:۳۸ توسط Islam.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
به گزارش فرهنگ نیوز ، درست سه سال پیش رهبر انقلاب در دیدار نخبگان جوان فرمودند: من يقين دارم شما جوانها كمتر هم به تاريخ و به اين چيزها اهميت میدهيد. يكهزارمِ آنچه را كه اتفاق افتاده را هم شما در تبليغات و در حرفها نشنيدهايد. این سخن كه در ضمن بیان و توضیحی در مورد شرح جنایات انگلیسیها در همین تاریخ معاصر ما مطرح شد، به یك نویسنده مستند شده بود: جواهر لعل نهرو. مردی انقلابی و ضد انگلیسی. ![]() در تابستان سال ۱۹۲۸ ایندیرا، دختر نهرو كه در آن وقت ده ساله بود در شهری ییلاقی دور از پدرش به سر میبرد. در آن تابستان نهرو یك سلسله نامه برای دخترش نوشت كه در آنها با زبانی ساده داستان آفرینش زمین و پیدا شدن زندگی و تشكیل نخستین قبایل و اجتماعات بشری را نقل كرد. بعد مجموعهی آنها را كه ۳۰ نامهی كوتاه بود به صورت كتابی منتشر نمود. نشیب و فراز زندگی اجتماعی و سیاسی نهرو كه اهداف بلند انقلابی اصیل را در سر داشت بارها و بارها به زندان كشاند. در سال ۱۹۳۰ كه نهرو یكی از دورانهای متعدد زندانش را میگذراند درصدد برآمد از فرصت و فراغتی كه در زندان پیش میآید استفاده كند و نامههای تازهای برای دخترش بنویسد. این نامههای تازه در مدتی نزدیك سه سال از اكتبر ۱۹۳۰ تا اوت ۱۹۳۳ در دو دوران مختلف زندان نوشته شد و در آنها یك دوره تاریخ جهان منعكس میگشت. در اواخر سال ۱۹۳۳ كه نهرو زندان خود را به پایان رساند، نامههای خود را مروری كرد و آمادهی چاپ ساخت اما چون به زودی در ۱۲ فوریه ۱۹۳۴ یكبار دیگر زندانی شد، خواهرش ویجایالكشمی پاندیت مجموعهی آنها را تنظیم كرد، «نگاهی به تاریخ جهان» نامید و در دو جلد به چاپ رساند. استقبال از این كتاب به حدی بود كه در سال ۱۹۳۸ نگاهی به تاریخ جهان نایاب شد. نهرو بار دیگر نوشتههایش را برای تجدید چاپ مورد بازنگری قرار داد و اصلاحاتی در آن به عمل آورد و یك فصل هم بر آن افزود. بدین ترتیب كتاب بار دیگر روانه بازار كتاب شد و آن قدر اعتبار یافت كه هنوز پس از گذشت ۷۵ سال همچنان جزو كتابهای خوب تاریخ به شمار میآید. نهرو با مقاومت و پافشاری بر اهداف استقلالطلبانه و مبارزه برای ایجاد هندوستان بزرگ و پس از طی سالها مرارت و سختی بعد از استقلال هند، اولین نخست وزیر و رهبر انقلابی هند نو شد. بنابراین بسیاری از تحلیلها و توضیحات جواهر لعل نهرو برای كسانی كه میكوشند از تاریخ برای خود الهام و راهنمایی كسب كنند و برای آینده ای كه میسازند درس بیاموزند معنی و مفهوم بزرگتری یافته است. نهرو در این كتاب خود را تاریخ نویس نمیداند. او یادداشتهایی را برای دخترش نوشته كه پر از توضیح و تعلیل و روشنگری درباره رخدادهای تاریخی است. در واقع نوعی تاریخ تحلیلی است با تاكید بر حفظ نگاه هند و آسیا. ![]() جواهر لعل و نهرو در ابتدای كتاب نوشته است: در زندانی بودم كه كتابخانهای وجود نداشت و كتاب هایی كه بتواند مورد رجوع قرار گیرد در اختیار زندانی نیست. در چنین وضعی كتاب نوشتن درباره هر موضوع و مخصوصا درباره تاریخ كاری گستاخانه و دشوار است. در زندان مقداری كتاب به دستم رسید اما نمیتوانستم آنها را با خود نگاه دارم. كتابها میآمدند و میرفتند. بنابراین خودم را عادت دادم كه از كتابهایی كه میخوانم یادداشت بردارم. دفترچههای یادداشت من كه بعد از مدتی تعدادشان خیلی زیاد شده بود در هنگام نوشتن نامهها به كمك من آمدند. در این زمان فقدان كتابهای خوب كه بتواند طرف مراجعه قرار گیرد كاملاً محسوس بود و به همین جهت بعضی دورانها از قلم افتاده و ناگفته ماندهاند. نامههای من شخصیاند و در آنها بسیاری مسایل خصوصی هست كه فقط برای دخترم معنی و مفهوم دارد. نمیدانم با آنها چه باید كرد، زیرا بیرون كشیدن آنها كاری نیست كه به آسانی امكانپذیر باشد. نهرو مینویسد: روش برخورد من با حوادث مثل كار یك تاریخنویس نیست. اصولا من ادعای تاریخنویسی ندارم. آنچه در این نامهها هست مخلوط ناموزونی است از نوشتههای ابتدایی برای جوانان با بحث و گفتگویی از منظر بزرگسالان. متن کامل خبر در منبع |
|||
|
|
۱۳:۵۹, ۱۲/مهر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مهر/۹۲ ۰:۱۱ توسط mosafer.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
به نام دوست که هرچه داریم از اوست.
دوستان گرانقدر ما چقدر به کتاب هایی که از نظر مقام معظم رهبری مورد توجه هستند و از نظر ایشان آن کتاب ها برای خواندن مفید و حتی ضروری هستند اشراف داریم؟؟؟ در این تاپیک قصد بر این است که در هر قسمت کتابی که مورد اشاره قرار گرفته است را بیان کنیم و اگر دوستانی آن کتاب را مطالعه کرده اند، دیدگاهشان را برای ما هم عنوان کنند. در این قسمت کمک دوستان اصل لاینفک است. تازهترین توصیه رهبر انقلاب برای مطالعه: کتاب نگاهی به تاریخ جهان نوشته جواهر لعل نهرو ویژگی اصلی كتاب عبارتند از اینكه اولا تاریخی بومی است. دوم اینكه تحلیلی و توضیحی است و سوم آنكه به زبان ساده و برای جوانان و نوجوانان نوشته شده است. گو اینكه هیچ كتاب بدون اشكال در برداشت و نوشتار نیست اما تمام آنچه ذكر شد از این كتاب یك پیشنهاد خوب برای مطالعه تاریخ ساخته است. در تابستان سال ۱۹۲۸ ایندیرا، دختر نهرو كه در آن وقت ده ساله بود در شهری ییلاقی دور از پدرش به سر میبرد. در آن تابستان نهرو یك سلسله نامه برای دخترش نوشت كه در آنها با زبانی ساده داستان آفرینش زمین و پیدا شدن زندگی و تشكیل نخستین قبایل و اجتماعات بشری را نقل كرد. بعد مجموعهی آنها را كه ۳۰ نامهی كوتاه بود به صورت كتابی منتشر نمود. نشیب و فراز زندگی اجتماعی و سیاسی نهرو كه اهداف بلند انقلابی اصیل را در سر داشت بارها و بارها به زندان كشاند و ................ |
|||
|
|
۱۴:۵۹, ۱۶/مهر/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب لشکر خوبان ![]() آیین رونمایی از تقریظ حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بر کتاب « لشکر خوبان » روز گذشته در سالن غدیر تالار وزارت کشور برگزار شد. در این مراسم که به همت موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله العظمی خامنهای برگزار شده بود، از این تقریظ با حضور نویسنده کتاب، خانم معصومه سپهری و راوی کتاب، آقای مهدی قلی رضایی رونمایی شد. ![]() |
|||
|
|
۰:۳۱, ۲۲/مهر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/مهر/۹۲ ۰:۳۶ توسط mosafer.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
![]() [B]چون عید غدیر هم نزدیکه این کتاب از کتاب هایی است که آقا بسیار اشاره دارند که مورد مطالعه قرار بگیرد برای من هم دعا کنید که موفق به خواندنش بشوم. بیانات رهبر درباره کتاب الغدیر علامه امینی و مسئلهی غدیر مرحوم شهيد مطهرى (رضوان الله عليه) قبل از انقلاب يك مقالهی مفصلى دربارهی كتاب الغدير علامهی امينى نوشتند و ثابت كردند كه الغدير علامهی امينى، وسيلهی وحدت مسلمين است. در مورد اصل واقعهى غدير، خوب است همهى افرادى كه به مسائل تاريخ اسلام علاقهمندند، بدانند كه قضيهى غدير، يك قضيهى مسلّم است. مشكوك نيست؛ فقط شيعيان نيستند كه آن را نقل كردهاند؛ بلكه محدثّان سنّى - چه در دورههاى گذشته و چه در دورههاى ميانى و بعدى - اين ماجرا را نقل كردهاند؛ يعنى همين ماجرايى كه در سفر حجّةالوداع پيامبر اكرم در غدير خم اتفاق افتاد. از كاروان بزرگ مسلمانان كه در اين سفر با پيامبر حج گزارده بودند، بعضى جلو رفته بودند. پيامبر پيكهايى را فرستاد تا آنها را به عقب برگردانند و ايستاد تا آنهايى كه عقب ماندهاند، برسند. اجتماع عظيمى در آنجا تشكيل شد. بعضى گفتهاند نود هزار، بعضى گفتهاند صدهزار و بعضى هم گفتهاند صدوبيست هزار نفر در آن اجتماع حضور داشتند. در آن هواى گرم، مردم ساكن جزيرةالعرب - كه بسيارى از آنها هم اهل بيابانها و روستاها بودند و به گرما عادت داشتند - طاقت نمىآوردند روى زمين داغ بايستند. لذا عباهايشان را زير پاهايشان مىگذاشتند تا طاقت بياورند و بايستند. اين نكته در روايت مربوط به اهل سنّت هم آمده است. در چنين شرايطى، پيامبر اكرم از جاى برخاست، اميرالمؤمنين عليهالصّلاةوالسّلام را از زمين بلند كرد و جلوِ چشم خلايق نگه داشت و فرمود: «من كنت مولاه فهذا على مولاه، الّلهم وال من والاه و عاد من عاداه».البته اين جملات، قبل و بعد هم دارد؛ اما مهمترين قسمتش اين است كه پيامبر در اينجا مسألهى ولايت - يعنى حاكميت اسلامى - را به طور رسمى و صريح مطرح مىكند و اميرالمؤمنين را به عنوان شخص، معيّن و مطرح مىنمايد. اين را همانطور كه لابد شنيدهايد و من هم عرض كردم، برادران اهل سنّت ما در كتابهاى معتبر - نه يكى، نه دوتا؛ در دهها كتاب معتبر - نقل كردهاند. مرحوم علّامهى امينىاينها را جمع كرده است…. مسألهى غدير هم مىتواند مايهى وحدت باشد؛ همچنان كه مرحوم آيةاللَّه شهيد مطهرى مقالهاى با عنوان «الغدير و وحدت اسلامى» دارد. او كتاب الغدير را - كه دربارهى مسائل مربوط به غدير است - يكى از محورهاى وحدت اسلامى مىداند كه درست هم هست. ممكن است به نظر عجيب بيايد، اما واقعيت مطلب همين است. بيانات در اجتماع بزرگ زائران و مجاوران حضرت رضا(علیه السلام) در مشهد مقدس ۱۳۷۹/۰۱/۰۶ |
|||
|
|
۲۲:۱۷, ۸/آذر/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم هدیه روز تولد آمریكا نقشهای در كار نبود كه پژوهشهای مربوط به ریشهها و نوشتن این سرگذشت ۱۲ سال طول بكشد. انتشار این كتاب در ۲۰۰ سالگی استقلال ایالات متحدهی آمریكا كاملاً تصادفی است. این است كه ریشهها را به عنوان هدیهی روز تولد به كشورم كه بخش عمدهی ریشهها در آن روی داده است تقدیم میكنم. رئیسجمهور كنونی آمریكا یك سیاهپوست است. هرچند آمریكا این روزها نیاز دارد كه مسألهی تبعیض نژادی را حل شده معرفی نماید اما جنبشهای نژادپرستانه از بدو انتخاب باراك حسین اوباما، از هیچ حمله و توهینی به او دریغ نكردند. با این حال موضوع آخرین پیشنهاد رهبر انقلاب برای مطالعه در مورد وحشیگریهای آمریكا به شخص اوباما هم بی ارتباط نیست. آن هم نه از باب ظالم بودن، بلكه بدین سبب كه نیای او و خانوادهاش مثل آدمهای این كتاب به آفریقا برمیگردند. رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با دهها هزار نفر از فرماندهان بسیج سراسر كشور در بخشی از بیاناتشان به شاخصههای استعمار و استكبار پرداختند. ایشان یكی از این شاخصهها را اینگونه معرفی نمودند: «يكى از شاخصهاى ديگر استعمار و استكبار اين است كه جنايت را نسبت به ملتها و نسبت به آحاد بشر مجاز میشمرند و اهميت نمیدهند. اين يكى از بلاياى بزرگ استكبار در دوران جديد است.» بعد یك مثال روشن و مصداق معین هم بیان كردند كه برخورد مستكبرین با بومیان آمریكا بود و برای دومینبار در سه ماه اخیر از یك كتاب خارجی اسم بردند و خواندن آن را مغتنم دانستند: رمان «ریشهها» نوشتهی آلكس هیلی. ایشان چندی پیش از این هم در دیدار با فرماندهان سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی از كتاب «نگاهی به تاریخ جهان» جواهر لعل نهرو با موضوع استعمار اسم برده بودند. ![]() ریشهها چه طور كتابی است؟ «قانون میگوید اگر سیاهپوستی، در چشم سفیدپوستی راست نگاه كند ۱۰ ضربه شلاق باید بخورد. قانون آنها میگوید اگر سفیدی قسم بخورد كه سیاهی دروغ گفته است حق دارند یك گوش او را ببرند. اگر سفید بگوید سیاه دوبار دروغ گفته است حق دارند دوتا گوش او را ببرند. قانون میگوید اگر آدم سفیدی را كُشتی به دارت خواهند زد اما اگر سیاهِ دیگری را بكُشی فقط شلاق میخوری... خواندن و نوشتن برای سیاهان غیرقانونی است. كتاب دادن به سیاهها غیرقانونی است.» اینها قسمتهایی از توصیههای یك سیاهپوست داستان به «كونتاكینته» از شخصیتهای اصلی رمان «ریشهها»ست؛ وقتی كونتاكینته برای بار چهارم از دست ارباب سفیدپوستش فرار میكند و توسط سفیدپوستان به دام میافتد و قسمتی از پای راست او را قطع میكنند تا دیگر فكر فرار به سرش نزند. آنها حتی زنان باردار سیاه را هم به كار در مزارع میفرستادند و آنقدر از آنها كار میكشیدند كه بچهشان سقط شود. كف دست سیاهان را به دیوار میخ میكردند و مجبورشان میكردند گوشهای بریدهی خود را بخورند. ادامه در منبع http://farsi.khamenei.ir/book-content?id=24566 |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| سخنی درباره کتاب اعجاب برانگیز الغارات! | علی 110 | 0 | 814 |
۱۱/بهمن/۰۱ ۱۱:۲۲ آخرین ارسال: علی 110 |
|
| معرفی و دانلود کتاب «انقلاب غذایی» | -Ali- | 1 | 1,904 |
۱۷/مرداد/۹۴ ۱۱:۱۳ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| کتاب «چهار گفتار» رهبر انقلاب اسلامی | mahdy30na | 0 | 1,330 |
۴/آبان/۹۳ ۱:۱۵ آخرین ارسال: mahdy30na |
|
| چکیده کتاب قیام و انقلاب مهدی، علیه السلام | kamelia | 0 | 1,425 |
۲۸/مرداد/۹۳ ۱۲:۴۴ آخرین ارسال: kamelia |
|
| کتاب نامیرا - توصیه شده توسط رهبر معظم انقلاب- | ELENOR | 0 | 1,827 |
۱۳/آذر/۹۱ ۰:۵۸ آخرین ارسال: ELENOR |
|
| دانلود کتاب قیام و انقلاب مهدی از استاد مطهری | Abasaleh | 3 | 5,547 |
۲۲/تیر/۹۱ ۲۱:۳۰ آخرین ارسال: ehsan_mt |
|
| زندگی امام سجاد(علیه السلام) از منظر رهبر انقلاب | علمدار133 | 0 | 1,209 |
۱/دی/۹۰ ۱۷:۴۶ آخرین ارسال: علمدار133 |
|

![[تصویر: 9-22-2013%2012-31-29%20PM.jpg]](http://www.farhangnews.ir/sites/default/files/content/images/story/92-06/31/9-22-2013%2012-31-29%20PM.jpg)
![[تصویر: 139206311010560449_24056.jpg]](http://www.farhangnews.ir/sites/default/files/content/images/story/92-06/31/139206311010560449_24056.jpg)

![[تصویر: 4.jpg]](http://aviny.com/Article/gozaresh/92/7/lashkar/small/4.jpg)
![[تصویر: 7.jpg]](http://aviny.com/Article/gozaresh/92/7/lashkar/small/7.jpg)
![[تصویر: 13920715_0424150.jpg]](http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/24150/C/13920715_0424150.jpg)
![[تصویر: 139209021701140128_24566.jpg]](http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/24566/H/139209021701140128_24566.jpg)