|
یاد مرگ می میراند...
|
|
۱۲:۰۲, ۱۵/اردیبهشت/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۲:۲۹ توسط راوی110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
أعوذ بالله من الشّیطان الرّجیم بسم الله الرّحمن الرّحیم
فَذُوقُوا بِمَا نَسِیتُمْ لِقَاء یَوْمِکُمْ هَذَا إِنَّا نَسِینَاکُمْ وَذُوقُوا عَذَابَ الْخُلْدِ بِمَا کُنتُمْ تَعْمَلُونَ ﴿۱۴-سجده﴾ پس به خاطر آنکه دیدار این روزتان را فراموش کردید [عذاب را] بچشید ما نیز "فراموشتان" کردهایمو عذاب جاویدان را به خاطر کار و کردار پیشینتان بچشید (14)
امام صادق علیه السلام: ذِکرُ المَوتِ یُمیتُ الشَّهَواتِ فی النَّفسِ، ویَقلَعُ مَنابِتَ الغَفلَةِ، ویُقَوّی القلبَ بمَواعِدِ اللّه، ویُرِقُّ الطَّبعَ، ویَکسِرُ أعلامَ الهَوى ویُطفِئُ نارَ الحِرصِ، ویُحَقِّرُ الدُّنی. یاد مرگ، خواهشهاى نفس را مىمیراند و رویشگاههاى غفلت را ریشهکن مىکند و دل را با وعدههاى خدا نیرو مىبخشد و طبع را نازک مىسازد و پرچمهاى هوس را درهم مىشکند و آتش حرص را خاموش مىسازد و دنیا را در نظر کوچک مىکند. بحار الأنوار : 6 / 133 / 32 منتخب میزان الحکمة : 518
رسول اکرم صلوات الله علیه و آله: أکثِروا ذِکرَ المَوتِ، فما مِن عَبدٍ أکثَرَ ذِکرَهُ إلاّ أحیا اللّهُ قلبَهُ وهَوَّنَ علَیهِ المَوتَ. مرگ را فراوان یاد کنید؛ زیرا هیچ بندهاى آن را بسیار یاد نکرد، مگر این که خداوند دلش را زنده گردانید و مردن را بر او آسان ساخت کنزالعمّال : 42105 منتخب میزان الحکمة : 518
امام صادق علیهالسلام: أکثِروا ذِکرَ المَوتِ؛ فإنّهُ ما أکثَرَ ذِکرَ المَوتِ إنسانٌ إلاّ زَهِدَ فی الدُّنیا. مرگ را فراوان یاد کنید؛ زیرا هیچ انسانى مرگ را بسیار یاد نکرد، مگر این که به دنیا بىرغبت شد! بحار الأنوار : 82 / 168 / 3 منتخب میزان الحکمة : 518
رسولُ اکرم صلوات الله علیه و آله: مَنِ ارتَقَبَ المَوتَ سارَعَفی الخَیراتِ. کسى که چشم به راه مرگ باشد، در انجام کارهای خیر می شتابد! بحار الأنوار : 77 / 171 / 7 منتخب میزان الحکمة : 520 امیرالمومنین علی علیه السلام: وأُوصِیکُمْ بِذِکْرِ الْموْتِ، وإِقْلالِ الْغفْلةِ عنْهُ، وکیْف غفْلتُکُمْ عمّا لیْس یُغْفِلُکُمْ و شما را توصیه می کنم که مرگ را یاد کنید و غفلت از آن را کم کنید، چگونه از چیزی غفلت می کنید که آن از شما غفلت نمی کند؟! فرازی از خطبه 230 نهج البلاغه شریف |
|||
|
|
۱۲:۳۱, ۱۵/اردیبهشت/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۲:۳۳ توسط صبا.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
به نکات خوب دقت کنید در این باب به روایتی توجه میکنیم جامع السعادات جلد دوم، صفحهی 38 «قَالَ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سلّم» اینها همه بیانات رسول الله (صلوات الله علیه) است «أَكْثِرُوا مِنْ ذِكْرِ الْمَوْتِ» مرگ را زیاد یاد کنید «فَإِنَّهُ يُمَحِّصُ الذُّنُوبَ» اگر اینطور زیاد یادکنننده بودید، این حالت برای شما بود آن دیگر گناهان را از وجود شما پاک میکند «وَ يُزَهِّدُ فِي الدُّنْيَا» و شما را نسبت به دنیا زاهد میکند، بیعلاقه میکند . سلام من تفسیری رو که ارسال کردم روانتر بود ![]() التماس دعا |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |