|
شوخی و بگو بخند با نامحرم
|
|
۱۱:۵۵, ۷/آبان/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
یه بار با یکی از مردان خدا تماس گرفتم و چند تا سوال پرسیدم . احتمالا خیلی به درد هممون میخوره گفتم حاج اقا کسایی که اقوام بد حجاب دارن و مجبورن برای صله رحم برن دید و بازدید چه باید بکنند ایا ترک رابطه کنیم؟ گفتند ترک رابطه لازم نیست . اما نباید با نامحرم قاطی بشید . و بخند و دل دادن قلوه گرفتن و ... اینها نباید باشه . نباید نامحرم رو به خودتون راه بدید . رفتار رسمی . مثل وقتی میرید بانک کارمند بانک کارتون رو میخواد راه بندازه همون رفتار گفتم حاج اقا خوب ما رعایت میکنیم نگاه هم نمیکنیم اما اخرش چشممون ممکنه بخوره بهشون . گفت خوب نگاهتون رو بردارید سریع . مهم همون خودمونی نشدن هست . در مورد این مطلب روایات فراوانی داریم که خیلی هم جدیه . و همین بگو بخند راه رو برای شیطان و خیلی داستان ها باز میکنه . و راه صراط مستقیم رو ممکنه بر بنده خدا ببنده . در ضمن بهانه هایی از این قبیل که ما با هم بزرگ شدیم و طرف مثل خواهرمه و سنمون به هم نمیخوره و ... هزار بهانه ای که شسطان وسوسه میکنه رو هم باید ریخت دور اقا شما سخت میگیرید و ولش کن بابا خدا رحیمه و اینها هم کمکی نمیکنه . راه اینه حالا با بهانه کج بشی میری تو خاکی حالا ۱۰۰۰ جور بهانه بیاری باز میری تو خاکی ... یا حق |
|||
|
|
۱۲:۵۳, ۷/آبان/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/آبان/۹۲ ۱۲:۵۵ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام
آیا اینکه مصادیق این قضیه در فضای مجازی و تالار برشمرده بشه مناسب هست؟ اگر اینطوره ممکنه خودتون یا یکی دیگر از دوستان گرانقدر زحمتش رو بکشید؟ |
|||
|
|
۲۳:۵۳, ۹/آبان/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
در جاهای مثل تالار که مکان عمومی حساب میشه به لحاظ قبح شکنی خیلی هم بدتره .
کلا هر گناهی در عموم شدیدا تقبیح شده و گناه بزرگتریه |
|||
|
|
۳:۱۸, ۱۱/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/آذر/۹۲ ۳:۳۴ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
کپی از چگونه با نامحرم حرف بزنیم:
پرهیز از شوخی با نامحرم شوخی کردن با نامحرم، حریم میان آنها را کم رنگ نموده و احتمال وقوع گناه را در بین آنان تقویت می کند، اولیای دین افراد را از مزاح با نامحرم برحذر داشته اند. از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نیز نقل شده است که فرمود: «مَنْ فَاکهَ امْرَأَهً لَا یمْلِکهَا- حُبِسَ بِکلِّ کلِمَهٍ کلَّمَهَا فِی الدُّنْیا أَلْفَ عَامٍ فِی النَّار؛[11] کسی که با زن نامحرمی مزاح کند، به ازای هر کلمه ای که با او سخن گفته، هزار سال در دوزخ حبس می شود.» ابابصیر، از شاگردان امام صادق علیه السلام می گوید در کوفه به زنی قرآن می آموختم و روزی اتفاق افتاد که با او مزاح کردم. هنگامی که در مدینه به محضر امام باقر علیه السلام وارد شدم، مرا سرزنش کرد و فرمود: «مَنِ ارْتَکبَ الذَّنْبَ فِی الْخَلَاءِ لَمْ یعْبَأِ اللَّهُ بِهِ -أَی شَی ءٍ قُلْتَ لِلْمَرْأَهِ- فَغَطَّیتُ وَجْهِی حَیاءً وَ تُبْتُ- فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع لَا تَعُد؛[12] کسی که در خلوت مرتکب گناه شود، خدا به او اعتنا نمی کند. چه چیزی به آن زن گفتی؟- از خجالت چهره خود را پوشاندم و توبه کردم- حضرت فرمود: دیگر تکرار مکن.» اختصار و اکتفا به حد ضرورت حضرت موسی علیه السلام از مصر خارج شد و به مدین رسید، جمعی از مردان را مشاهده کرد که دور چاه آبی حلقه زده و برای دام های خود، از آن آب می کشند. کمی دورتر دو زن را مشاهده کرد که تنها از گوسفندانشان مراقبت می کردند. حضرت موسی علیه السلام که از رفتار آنان تعجب کرده بود، پرسید: «ما خَطْبُکما؛ کار شما چیست؟» (چرا گوسفندان خود را آب نمی دهید؟!) آنان پاسخ دادند: «لا نَسْقی حَتَّی یصْدِرَ الرِّعاءُ وَ أَبُونا شَیخٌ کبیرٌ»[14] ما آنها را آب نمی دهیم تا چوپان ها همگی خارج شوند؛ و پدر ما پیرمرد کهنسالی است (و قادر بر این کارها نیست.) روشن است که این مکالمه در نهایت ایجاز صورت گرفته و هیچ کلام زایدی مطرح نشده است. حتی هنگامی که آن حضرت گوسفندان آنان را سیراب کرد، بدون گفتن کلمه ای از آنان فاصله گرفت و به جایگاه خویش بازگشت «فَسَقی لَهُما ثُمَّ تَوَلَّی إِلَی الظِّل»[15] موسی برای (گوسفندان) آن دو آب کشید؛ سپس رو به سایه آورد. این امر نشان می دهد که رعایت اختصار و میزان ضرورت، از شاخص های گفتگوی مطلوب با نامحرم است. |
|||
|
|
۸:۵۸, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۱۱/آذر/۹۲ ۳:۵۶)Atosa نوشته است: در ضمن ب بعضی هم بگین نامحرما جوری صدا نزنن ک انگار خواهرشونی!!!!!!!!یعنی واقعاً نمیدونید علتش چیه؟ یعنی خودتون هم نمیدونید رفتارتون و نحوهی حرف زدنتون چه اشکالاتی داره؟ آزمایش صداقت هستهااااا! میخوام ببینم که آیا صداقت دارید، یا قصدتون چیز دیگری هست. |
|||
|
۱۰:۵۴, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
باسلام عفت وداشتن لحنی مناسب درصحبت کردن یه خانم حالا چه دردنیای مجازی چه دردنیای حقیقی وچه درقالب پیام بهتراست رعایت بشه ........
|
|||
|
|
۱۰:۵۷, ۱۱/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/آذر/۹۲ ۱۱:۴۹ توسط یا ثارالله.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرّحمن الرّحیم
سلام. من کلا اهل شوخی نیستم چه برسه به شوخی با نامحرم !.....دوستانی که منو میشناسن میدونن... ولی یک موضوعی هست که لازم دونستم اینجا مطرح کنم.علتش هم اینه که دیشب به شوخی یک حرفی به برادر شوهرم زدم (در حضور شوهرم) و همه با هم خندیدیم. وقتی این تاپیک رو خوندم احساس گناه کردم . ولی بعد فکر کردم ، دیدم حاج آقایی که جناب وحید110 باهاش صحبت می کردن که مرجع تقلید من نیست! پس بهتره برم تو کتاب مرجع تقلید خودم و ببینم از نظر ایشون اینکار گناه داشته یا خیر... نقل قول:سوال : جوانانى که در مدارس و دانشگاهها مشغول تحصيل هستند با دختران هم برخورد و ملاقات دارند و به حکم همکلاسى و همدرس بودن با آنان راجع به مسائل درس و غير آن گفتگو مىکنند که گاهى بعضى از صحبتها با خنده و شوخى همراه است که البته به قصد ريبه و لذت نيست آيا اين کار جايز است؟ دوستان دین به این سختی که فکرش رو می کنیم نیست!!! گاهی بعضی حرف ها ، افراد رو از دین زده میکنه.. هممون در مورد امام علی (علیه السلام) و پیامبر رحمت(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) شنیدیم که هردو بزرگوار انسان های شوخ طبعی بودند..و در مقابل در مورد دومی (لعنت الله علیه) هم می دونیم که فوق العاده جدی و خشن بوده... اینکه تا یک نامحرم رو میبینیم ، اخم کنیم و رو برگردونیم به عقل من یک کار اخلاقی نیست... البته لودگی و اینکه به قول جناب وحید110 بخوایم با نامحرم قاطی بشیم و مدام شوخی و خنده داشته باشیم، مُسلما اشتباهه.ولی اینکه توی جامعه چهره خشن و بد عنقی رو از قشر مذهبی رواج بدیم هم بنظر من درست نیست مومن باید خوش اخلاق باشه. یا علی(علیه السلام) مدد |
|||
|
|
۱۱:۰۴, ۱۱/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/آذر/۹۲ ۱۱:۰۹ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
این مبحث هم مثل خیلی دیگه از احکام دینی با یک ترکیب پیوند خورده:افراط و تفریط.
فکر میکنم دیگه همه میدونن حریم و حرمت هر دختر و پسری چه اندازه ایه،فکر نمیکنم کسی بدون دونستن و علم به عملش حریم کسی رو بشکونه. این بحث به کرار توی انجمن (در قالب تایپیک های مختلف) ارسال شده،من هم توی همشون گفتم که گاهی اوقات شوخی با نامحرم مشکلی نداره،چون ایجاد گناه نمیکنه. متاسفانه همیشه بعضی دوستان حدیثی نشون دادند که ما هم نتونیم حرفی بزنیم! ولی دوستان!برای برداشت درست از احادیث باید دید ترکیبی داشت و به همه بعد های اون حدیث نگاه کرد. مثلا حدیثی از حضرت علی (علیه السلام) هست که می فرمایند: «بپرهیز از اینکه به ذکر سخنان خنده آوری بپردازی،هر چند آن را از دیگران نقل کنی»(نهج البلاغه،اواخر نامه 31) خب پس هیچی دیگه این خنده حلال الان چیه این وسط انجمن؟دوستان واسه چی جوک تعریف میکنند؟![]() اونایی که به علم علی ایمان دارند میدونند که منظور این حدیث چیز دیگه ایه، « من الکلام ما یکون مضحکا »...ترجمه صحیح آیه همونیه که گفتم اما من اینگونه برداشت کردم : «بپرهیز از سخنی که تو را مضحک جلوه دهد،هرچند آن را از دیگران نقل کنی» حالا با برگشت به پیامبر درونتون (عقل) میفهمید که کدوم برداشت صحیح تره...البته ایشالله! |
|||
|
|
۱۱:۵۵, ۱۱/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/آذر/۹۲ ۱۱:۵۹ توسط هانا.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
بنده با حرف تیشتر و یا ثارالله موافقم،من از بچگی با پسر دایی و پسر خاله هام بزرگ شدم و البته 4_5 سال ازم کوچکترن.باهم بازی میکردیم و میگفتیم میخندیدیم.الان بزرگ شدیم و یکم شوخیا کمتر شده ولی باز هم وجود داره،من نمیتونم بعد این همه سال یهو جدی و خشن شم.شوخی و مزاح در حد تعادل به نظرم نباید مشکلی داشته باشه البته......
تند خویی مده از دست که در گلشن حسن/ گل بی خار به نرخ خس و خاشاک رود بیت بالارو برای نامحرمایی مثل همکلاسی و غریبه قبول دارم ولی واسه فامیل نزدیک به قول خانوم یا ثارالله لودگی و جلف بازی نباشه وگرنه همینم نباشه که دیگه هیچی |
|||
|
|
۱۲:۰۱, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
هر کس با یک زن نامحرم دست بدهد، روز قیامت در غل و زنجیر به محشر وارد میشود و خداوند دستور میدهد که او را به آتش جهنم بیفکنند، و هر کس با یک زن نامحرم شوخی کند، در مقابل هر کلمه حرامی که به او گفته است، هزار سال حبس خواهد شد. یکی از راویان میگوید در کوفه به زنی قرآن میآموختم، روزی با او شوخی کردم، بعد به دیدار امام باقر (علیهالسلام) شتافتم،
آن که (حتّی) در پنهان مرتکب گناه شود خداوند به او اعتنا و توجّهی ندارد، به آن زن چه گفتی؟ از شرمساری چهرهام را پوشاندم و توبه کردم، امام فرمود:امام باقر علیه السلام فرمود: تکرار نکن. [b]حضرت علی علیهالسلام : اختلاط و گفتگو مردان با زنان نامحرم[/b] سبب نزول بلا و بدبختی خواهد شد، و دلها را منحرف میسازد. امام باقر علیهالسلام: سخن گفتن با زن نامحرم، از دامهای شیطان است. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: هرکس با غیر همسر خویش شوخی و مزاح کند به اندازه هر کلمه ای که در دنیا سخن گفته باشد ، خداوند هزار سال او را در زندان دوزخ نگاه خواهد داشت. ثواب الاعمال ص 283 / وسائل الشیعه ج 20 ص نقل قول:که گاهى بعضى از صحبتها با خنده و شوخى همراه است که البته به قصد ريبه و لذت نيست آيا اين کار جايز است؟اتفاقا ما گاهی خیال میکنیم میدونیم نفسمون در چه حاله همین که بفهمی الان نفست از چی لذت میبره . از چی نه و اون چه اثری داره خودش باید مقداری راه رفته باشی . دیشب تماس گرفتم گفتم حاج اقا فلان مسءله دارم دلیلش چیه ؟ ایشون به یک مطلبی اشاره کرد کلا جا خوردم . اصلا فکر نمیکردم همچین مسءله کوچک و ناپیدایی اثر داشته باشه . گفت ممکنه خودت متوجه نباشی ولی اثر داره بحث حرام و حلال یه چیزیه ولی مراقبت از نفس برای بهتر شدن یه چیز دیگه . همین کار شاید حرام ناشه از نظر مرجع شما با این شرایطی که در سوال مطرحه ولی اثار خودش رو روی اعمال و عبادات میزاره حالا اگر کسی تشخیص بده ریبه در کار نیست! اون با خودشه در ضمن شما فکر کردی شاید روی طرفت اثر دشته باشه؟!! |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| ** شوخی های پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ** | ali.khm | 0 | 1,517 |
۲/مرداد/۹۲ ۱۵:۰۴ آخرین ارسال: ali.khm |
|
| حد و مرز شوخی و مزاح | sarallah | 0 | 1,139 |
۷/فروردین/۹۱ ۱۵:۵۳ آخرین ارسال: sarallah |
|

این خنده حلال الان چیه این وسط انجمن؟دوستان واسه چی جوک تعریف میکنند؟