کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شخصیت زدگی!!!
۱۶:۳۱, ۱۷/دی/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرّحمن الرّحیم

یکی از عوامل اصلی بروز فتنه ها در جامعه یَتَوَلَّى فِیهَا رِجَالٌ رِجَالًا این است که مردم شخصی که معصوم نیست را نصب العین خود قراردهند
إِیَّاکَ أَنْ تَنْصِبَ‏ رَجُلًا دُونَ الْحُجَّةِ، فَتُصَدِّقَهُ فِی کُلِّ مَا قَال
الکافی (ط – الإسلامیة) / ج‏۲ / ۲۹۸

شخصیت زدگی خود سبب مهم فتنه است و نباید گفت حالا چون فلان عالم نماز می خواند،عابد است یا انسان مهذبی است پس هر حرفی زده درست است ومردم باید سخنانشان را بپذیرند.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، السا ، Aryha ، مجید املشی ، fafa* ، t.kam67 ، ـــ

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۴:۴۲, ۱۸/دی/۹۲
شماره ارسال: #11

(۱۷/دی/۹۲ ۱۶:۳۱)یاقوت نوشته است:  
بسم الله الرّحمن الرّحیم

یکی از عوامل اصلی بروز فتنه ها در جامعه یَتَوَلَّى فِیهَا رِجَالٌ رِجَالًا این است که مردم شخصی که معصوم نیست را نصب العین خود قراردهند
إِیَّاکَ أَنْ تَنْصِبَ‏ رَجُلًا دُونَ الْحُجَّةِ، فَتُصَدِّقَهُ فِی کُلِّ مَا قَال
الکافی (ط – الإسلامیة) / ج‏۲ / ۲۹۸

شخصیت زدگی خود سبب مهم فتنه است و نباید گفت حالا چون فلان عالم نماز می خواند،عابد است یا انسان مهذبی است پس هر حرفی زده درست است ومردم باید سخنانشان را بپذیرند.
سلام
بله این روایت بسیار جالبی است. اما من یکمی با طرح مسئله شما مشکل دارم
مشکل اول اینکه چون خیلی کلی گویی کردید، مشخص نکردید اشاره به معضل مد نظرتون(شخصیت زدگی) در چه زمینه ای است. اگر هدف شما صرف نقل یک حدیث بود، نباید تفسیر می کردید و فقط ترجمه کافی بود(که ترجمه را ننوشتید؟!)
مشکل دوم اینکه عنوان شخصیت زدگی، را انتخاب کردید و آن را مذموم دانستید به استناد یک روایت!!! حداقل من که از این روایت مذمت شخصیت زدگی را برداشت نمی کنم!

واضح ترین و کلی ترین برداشتی که من دارم این است که از شخصی بدون حجت و دلیل تبعیت نکنید!!
این یعنی تعیین راهبرد برای شخصیت زدگی صحیح!

به هر حال انسان در همه زمینه ها استاد که نیست و حتی در همان زمینه هایی هم که دانشی دارد، مصون از خطا نیست. پس چاره ای نیست که در همه عرصه ها از سیاسی و اجتماعی و دینی گرفته تا علمی و فنی و پزشکی از اساتید و مراجع استفاده کنیم.
اینکه به یک پزشکی برای درمان مراجعه کنیم که معتبر و متبحر است و دیگر هر چه او گفت عمل کنیم، قطعا یک شخصیت زدگی صحیح است.
یا مثلا در بحث فروع دین تقلید و تبعیت از مرجع اعلم، نیز شخصیت زدگی صحیح است.
و ....

اغلب انسانها در زندگی روزانه ی خود شخصیت زده هستند و در حالت درست فتنه ای به همراه ندارد Smile
بله! هیچکدام از متخصصین، معصوم و جامع الاطراف نیستند و مثلا به توصیه های مذهبی یک پزشک خیلی توجهی نمی کنیم Wink

تشخیص احسن باید تشخیص جامع باشد و همینکه انسان بفهمد برای هر مسئله به کدام شخصیت یا مرجع اصلح مراجعه کند، کافی است. اینکه خودش بخواهد نظرات همه ی متخصصان در یک زمینه را بشنود و خودش بدون هیچ دانش عمیق و گسترده ای، احسن را تشخیص دهد، ره به نا کجا آباد دارد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، fafa* ، السا
۱۷:۲۸, ۱۸/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/دی/۹۲ ۲۰:۱۰ توسط آیات.)
شماره ارسال: #12
آواتار
(۱۸/دی/۹۲ ۰:۵۴)Aban نوشته است:  اجازه ؟

ما ک هیچی نفهمیدیم،Confused
برا گروه سنی ما یکم ثقیل ( سقیل، ثغیل،صقیل Big GrinBig Grin ) گفتید ....

عنوانتون خیلی قشنگه، منکه جذبش شدم، اما خب منظورتون رو نفهمیدم !!!! Huh

سلام عزیزم

حق با شما هست..الان به شما توضیح میدهم اگر سوالی داشتید در خدمت هستم

نقل قول اول خود روایتی جدا هست که آن را با سند و
[b]ترجمه کاملا قرار می دهم.

امیرالمومنین علیه السلام است می فرمایند:
أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّمَا بَدْءُ وُقُوعِ الْفِتَنِ‏ أَهْوَاءٌ تُتَّبَعُ وَ أَحْکَامٌ تُبْتَدَعُ یُخَالَفُ فِیهَا کِتَابُ اللَّهِ یَتَوَلَّى فِیهَا رِجَالٌ رِجَالًا فَلَوْ أَنَّ الْبَاطِلَ خَلَصَ لَمْ یَخْفَ عَلَى ذِی حِجًى وَ لَوْ أَنَّ الْحَقَّ خَلَصَ لَمْ یَکُنِ اخْتِلَافٌ وَ لَکِنْ یُؤْخَذُ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ وَ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ فَیُمْزَجَانِ فَیَجِیئَانِ مَعاً فَهُنَالِکَ اسْتَحْوَذَ الشَّیْطَانُ عَلَى أَوْلِیَائِهِ وَ نَجَا الَّذِینَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَ اللَّهِ الْحُسْنَى

اى مردم! فتنه‏ ها از پیروى آراء شخصى و نوآورى در احکام الهى آغاز گیرد که با کتاب خدا وفق ندهد. در این فتنه‏ ها است که جمعى به حمایت جمعى برخیزند و دسته بندی ها شروع شود. اگر باطل، نقاب از چهره کریه خود می ‏گشود، بر مردم صاحب خرد پنهان نمی ماند. و اگر حق از پیرایه باطل جدا می ‏ماند، اختلافى پدید نمی ‏شد. ولى مشتى حق با مشتى باطل درهم مى‏شوند و با هم به صحنه می ‏آیند. این جا است که شیطان بر دوش هواخواهان خود سوار می شود و مؤمنانى که از سابقه الطاف الهى برخوردار بوده‏اند، از فتنه ‏ها کناره گرفته نجات می ‏یابند.

الکافی (ط – الإسلامیة) / ج‏۱ / ۵۴

نقل قل دوم : معنای نصب العین نیز ترجمه حدیثی است که آقای عبدالرحمن زحمت آن را کشیدند.
به این معنا که شخصی را (فتصدقّه فی کل ماقال) یعنی هرچه گفت بپذیری بی چون وچرا

درباره دلیل که در حدیث آمده: تنها شامل معصومین علیهم السلام می شود که ما دلیل کافی داریم که بی چون وچرا از معصومین پیروی کنیم وتمام آنچه را دستور دادند مطلقا بپذیریم...

حالا یک مثال می زنم:
در ماه رمضان و رویت ماه و عید فطر و...
گاهی دیده اید که عده ای از مردم می گویند ما عیدمون این روزی که حکومت تعیین کرده نیست!زیرا مرجع تقلید ما فردا را عید تعیین کرده
خب این اشتباه است
چرا؟
زیرا مقلد تنها در فقه می تواند از مرجعش تقلید کند وعید فطر روزی است که حاکم حکومت اسلامی تعیین می کند ومقلدین تمام مراجع موظفند روزی را عید قرار دهند که رهبر اعلام فرموده
وهمینطور نیز درمسائل اعتقادی تقلید حرام است
و...

* * *
الگوبرداری به صورت مطلق در تمام امور زندگی و تبعیت مطلق تنها از معصوم جائز است
اما به صورت غیر مطلق می شود که در بسیاری از امور نظر غیر معصوم را که تبحر بیشتری در علوم مختلف نسبت به ما دارد را به شرط عدم مخالفت با قرآن وحدیث (احادیث مسند ومعتبر) پذیرفته وبدان عمل نمود
مانند احکام فقهی،پزشکی و...والبته در تمام امور وظیفه داریم نظر احسن را از عالم بپذیریم چرا که دستور قرآن است...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهگذر. ، یاســین ، السا
۱۸:۰۹, ۱۸/دی/۹۲
شماره ارسال: #13
آواتار
(۱۸/دی/۹۲ ۱۷:۲۸)یاقوت نوشته است:  حالا یک مثال می زنم:
در ماه رمضان و رویت ماه و عید فطر و...
گاهی دیده اید که عده ای از مردم می گویند ما عیدمون این روزی که حکومت تعیین کرده نیست!زیرا مرجع تقلید ما فردا را عید تعیین کرده
خب این اشتباه است
چرا؟
زیرا مقلد تنها در فقه می تواند از مرجعش تقلید کند وعید فطر روزی است که حاکم حکومت اسلامی تعیین می کند ومقلدین تمام مراجع موظفند روزی را عید قرار دهند که رهبر اعلام فرموده
وهمینطور نیز درمسائل اعتقادی تقلید حرام است
و...

طبق نظر آیت ا... مکارم:

اختلاف نظر مرجع با ولیّ فقیه [راه هاى ثابت شدن اول ماه]:

در مورد رویت هلال ماه باید از مرجع تقلید کرد یا از ولی فقیه ؟

رؤیت هلال حکم شرعی نیست تا نیاز به تقلید داشته باشد بلکه تشخیص موضوع است که باید برای مکلف ثابت شود و از قول هرکسی برای شما ثابت شد می توانید طبق آن عمل کنید.

1- اگر ما در تعیین روز عید فطر مطابق اعلام رسمی از صدا و سیما عمل کردیم وروزه نگرفتیم چرا در صورتی که مطابق نظر حضرتعالی آن روز عید نباشد باید یک روز را قضا نماییم ؟جواب: اثبات هلال اگر با مبنای فقهی ما (رویت با چشم غیر مسلح ) مطابقت داشته باشد از قول هر کسی ثابت می شود یعنی اگر دو نفرعادل بگویند ما با چشم غیر مسلح هلال ماه را دیدیم کفایت می کند.

طبق این مسئله این گفته شما
"عید فطر روزی است که حاکم حکومت اسلامی تعیین می کند ومقلدین تمام مراجع موظفند روزی را عید قرار دهند که رهبر اعلام فرموده"
نقض می شود و هرگاه دو نفرعادل بگویند ما با چشم غیر مسلح هلال ماه را دیدیم کفایت می کند.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیات ، السا
۲۰:۱۰, ۱۸/دی/۹۲
شماره ارسال: #14
آواتار
سلام

بنده صرفا جهت روشن شدن بهتر موضوع مثال زدم!
به هرحال متشکرم این مبحث به تاپیک چندان مربوط نمی شود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا
۱۵:۳۳, ۱۹/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/دی/۹۲ ۱۵:۳۷ توسط السا.)
شماره ارسال: #15
آواتار
ممنون .Smile

( البته ی متن بلد نوشته بودم ک پاکش کردم، صلاح نبود. خواستم پاکش کنم، نشدSad )
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیات
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا