کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 41 رای - 4.07 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص انواع خوراکی ها( سبزیجات، میوه ها، گیاهان و ...)
۲۰:۲۰, ۱۷/دی/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۲ ۹:۱۶ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: 42517736377405172773.png]



تاپیک جامع خواص انواع خوراکی ها( سبزیجات، میوه ها، گیاهان و ...)


هندوانه

هندوانه از نظر طب قديم ايران سرد و تر است . گرما را برطرف مي كند و بهترين ميوه تابستان است .
1)هندوانه مدر است و به پائين آوردن فشار خون كمك مي كند
2)هندوانه معده را تقويت مي كند
3)پوست سفيد داخل هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار موثر است
4)مغز تخمه هندوانه كرم هاي معده و روده را از بين مي برد
5)هندوانه براي ورم مثانه مفيد است
6)هندوانه بدن را تازه شاداب مي كند
7)هندوانه براي اشخاص گرم مزاج بسيار خوب است
8)آب هندوانه مخلوط با سكنجبين علاج كننده يرقان و دفع كننده سنگ كليه است
9)براي خنك كردن بدن در روزهاي گرم تابستان هندوانه را با شكر بخوريد
10)براي برطرف كردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شير خشت بخوريد
11)براي رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندي بخوريد
12)هندوانه را بايد هميشه بين دو غذا خورد يعني تقريبا سه ساعت بعد از غذا و يكساعت قبل از غذا . زيرا اگر بلافاصله بعد از غذا خوزده شود در هضم غذا اختلال ايجاد مي كند همچنين نبايد آنرا با ميوه هاي ديگر مخلوط كرد زيرا توليد نفخ شكم مي كند
مضرات :
هندوانه براي اشخاص سرد مزاج و آنهائيكه داراي معده سرد مي باشند مناسب نيست . اينگونه اشخاص اگر مي خواهند هندوانه بخورند بايد آنرا با شكر ، ويا عسل و يا گل قند بخورند .
همچنين هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسي مي شود .
+ نوشته شده در 1387-تير-26ساعت 04:47 توسط محمد مقدم نظرات(2) - ارسال نظر - - لینک مطلب


خواص اسفناج
اسفناج از نظر طب قديم ايران كمي سرد و تر است و برخي عقيده دارند كه متعادل است يعني نه سرد است و نه گرم .
1) برگ اسفناج منبع غني ويتامين A ، B3 ، C و آهن و پتاسيم مي باشد .
2) بدن را قليايي مي كند .
3) خنك كننده است و براي پائين آوردن تب مفيد است .
4) ورم روده كوچك را رفع مي كند .
5)براي ورم ريه مفيد است .
6)ملين است و يبوست را برطرف مي كند .
7)براي لاغر شدن و وزن كم كردن مفيد است .
8) اسفناج بدليل داشتن ماده اي بنام اسپيناسين هضم غذا را تسريع مي كند . اين ماده باعث تحريك معده و ازدياد ترشحات آن مي شود .
9) خوردن اسفناج در رفع تشنگي موثر است .
10)براي از بين بردن ورم و درد گلو مفيد است .
11) براي رفع سرفه هاي خشك برگ اسفناج را با حو پوست كنده و روغن بادام بپزيد و بخوريد .
12)آش اسفناج با گشنيز براي سردردهايي كه ناشي از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشي است مفيد مي باشد .
13)اگر آش اسفناج را ب آب ليمو و سماق و يا آب غوره بخوريد سردردهاي ناشي از اختلال كيسه صفرا را برطرف مي كند .
14) خوردن اسفناج از سطان جلوگيري مي كند مخصوصا در افرادي كه به مصرف الكل و سيگار دست دارند .
15)حقيقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پيشگيري سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ،‌حنجره و رحم موثر است .
16)اسفناج كلسترول خون را پائين مي آورد .
17)بهترين دارو براي كساني است كه مبتلا به كم خوني هستند .
18) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تميز مي كند .
19)ترشحات لوزالمعده را افزايش مي دهد .
20)اسفناح سبزي مفيد براي تقويت اعصاب است .
21)اسفناج پته براي رفع بيماري آسم و گرفتگي صدا بسيار موثر است .
22)رماتيسم و نقرس را درمان مي كند .
23)براي زياد كردن شير در مادران شير ده موثر است .
24) سابقا نوعي شربت از اسفناج تهيه شد كه در معالجه خونريزيها و كم خوني از آن استفاده مي كردند .
25) تخم اسفناج ملين و خنك كننده است .
26)تخم اسفناج براي برطرف كردن ورم كبد و يرقان مفيد است .
27)اسفناج تعداد گلبولهاي قرمز خون را افزايش مي دهد .
28) اسفناج چون داراي كلروفيل است عضلات روده را تحريك كرده و تخليه مدفوع را آسان مي كند .
29) اگر كسي مبتلا به حبس البول يعني بند آمدن ادرار است مي تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج اين ناراحتي را درمان كند . با همان مقدر روغن بادام يا روغن زيتون مخلوط كرده و باو بدهيد .
30)اسفناج را در سالاد خود بريزيد و ميل كنيد


خواص گردو
گردو از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است روغن گردو كه از قديم براي پختن غذاها از آن استفاده مي شد است روغني است به رنگ زرد روشن كه داراي طعم مطبوع و ملايم است و باساني تند (اكسيده ) مي شود.
1)گردو خون ساز و تصفيه كننده خون است
2)گردو درمان كننده بيماريهاي ريوي است
3)گردو مسكن دل پيچه است
4)اگر از گردو و عسل و مربا درست كنيد براي اشخاص لاغر وتقويت و تحريك نيروي جنسي مفيد است.
5)مرباي گردو ملين بوده و آپانديس را تقويت مي كند
6)خوردن گردو از تشكيل سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا جلوگيري مي كند
7)پوست درخت گردو و پوست سبز گردو قابض است
8)خوردن گردو براي تقويت جنسي مفيد است
9)گردو را با انجير و موز بخوريد مقوي حواس و مغز است
10)اگر پوست تاز گردو را به دندان و لثه بماليد لثه و دندان را تقويت مي كند
11)دم كرده برگ درخت گردو براي درمان ورم مفاصل مفيد است
12)50 گرم برگ گردو را در يك ليتر آبجوش ريخته و بمدت چند دققيه بجوشانيد اين جوشانده براي شست و شوي زخم ها و التيام انها بسيار مفيد است .
13) دم كرده برگ درخت گردو براي درمان ترشحات زنانه و بيماري سل مفيد است
14)جوشانده برگ درخت گردو درمان كننده سر درد ، سرمازدگي و بيماريهاي پوستي است
15)شيره قسمت سبز ميوه را اگر چند بار روي زگيل بماليد آنرا از بين مي برد
16)قسمت سبز و تازه ميوه گردو را اگر با آب بجوشانيد و موهاي خود را با آن رنگ كنيد رنگ قهو ه اي به مو مي دهد .
17)برگ تازه درخت گردو حشرات موذي مانند بيد و ساس را از بين مي برد.
18)اگر زن حامله روزي يك عدد گردو بخورد پس از زايمان پوست شكمش زيبايي خود را حفظ خواهد كرد
19)چون گردو داراي مس مي باشد بنابراين به جذب آهن در بدن كمك مي كند
طرز استفاده:
گردوي تازه برنگ سفيد با پوست زرد روشن است . مغز گردو را در ظرف سربسته در داخل فريزر نگاهدري كنيد تا كهنه نشود .
مضرات :
گردو با داشتن مواد مغذي زياد غذاي بسيار خوبي است ولي نبايد در خوردن آن اصراف كرد زيرا زياده روي آن باعث ورم لوزه و زخم دهان مي شود . مخصوصا گردو براي گرم زماج ها خوب نيست و معمولا بهتر است اينگونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشويند و يا انار ترش و يا كمي سكنجبين يا سركه بخورند . مغز گردو لطيف است و در اثر ماندن كهنه مي شود ور نگ آن زرد يا قهو ه اي و طعمش تند مي شود و باعث مسموميت خواهد شد و نبايد از آن استفاده شود.


خواص زيتون
زيتون رسيده از نظر طب قديم ايران گرم و قابض است و ميوه نارس زيتون سرد و خشك است و روغن زيتون گرم و خشك است . برگ درخت زيتون نيز گرم و خشك مي باشد .
1)دم كرده برگ زيتون داروي خوبي براي پائين آوردن فشار خون مي باشد . بدين منظور بايد 20 عدد برگ زيتون را داخل 300 گرم آب ريخته و آنرا بمدت 15 دقيقه بجوشانيد . سپس كمي قند بآن اضافه كرده و بمقدر يك فنجان دوبار در روز از آن بنوشيد . بعد از دو هفته بايد بمدت 8 روز نوشيدن اين دم كرده را قطع كنيد و سپس ادامه دهيد .
2)روغن زيتون نرم كننده و صفرا بر است .
3)روغن زيتون دفع كننده سنگ كيسه صفرا است براي اين منظور بايد آنرا با آبليمو مصرف كرد
4)روغن زيتون كرم كش است .
5)روغن زيتون براي رفع سرفه هاي خشك مفيد است .
6)براي رفع خارش گزيدگي حشرات ، روغن زيتون را به محل گزيدگي بماليد .
7)بدن بچه هايي را كه مبتلا به نرمي استخوان و كم خوني هستند با روغن زيتون ماساژ دهيد اثر مفيدي درد
8)براي رفع پيوره لثه ، روغن زيتون را بر روي لثه بماليد .
9)براي برطرف كردن خراش و ترك پوست ، گليسيرين و روغن زيتون را بمقدر مساوي با هم مخلوط كرده و روي پوست بماليد .
10)دم كرده برگ درخت زيتون تب بر است .
11)جوشانده برگ درخت زيتون برطرف كننده نقرس و رماتيسم است .
12)براي سرباز كردن جوشها و كورك ها زيتون را له كرده و روي جوش يا كورك بماليد .
13)دم كرده و جوشانده پوست درخت زيتون تب بر و درمان كننده مالاريا است .
14)پماد ميوه نارس زيتون براي سوختگي مفيد است
15)جويدن برگ زيتون براي از بين بردن زخم هاي دهان مفيد است
16)براي رفع سستي فلج و لقوه و تقويت نيروي جنسي بايد 80 گرم روغن زيتون را با 14 گرم كندر و 16 گرم سياه دانه مخلوط كرده و بمدت سه روز از آن بخوريد
17)مصرف رون زيتون از امراض قلبي وس رطان جلوگيري مي كند .
18)و بالاخره روغن زيتون بهترين روغن براي پخت و پز مي باشد زيرا در اثر حرارات خراب نمي شود
مضرات :
روغن زيتون براي هيچ كس مضر نيست و همه افراد مي توانند از آن استفاده كنند فقط ميوه تازه و ياقوتي آن معده را سست مي كند و ممكن است توليد استفراغ كنند



خواص ليمو ترش
ليمو ترش بعلت داشتن خواص اسيدي ضد عفوني كننده قوي است . حتي اگر در مسافرتها به آب آشاميدني مشكوك هستيد و مي ترسيد از آن بنوشيد كافي است چند قطره آب ليمو ترش را در آن بريزيد . آب ر ا كاملا استرليزه كرده و ميكربهاي موجود در آب را از بين مي برد
كسانيكه مي خواهند خود را لاغر كنند اگر صبح ناشتا آب ليمو ترش را با يك ليوان آب مخلوط كنند و مقدر كمي عسل بآن اضافه نمايند و آنرا بنوشند تا ظهر گرسنه نخواهند شد و بدين ترتيب از شر چربيهاي اضافي راحت خواهند شد
بهترين كلسيم آن است كه از پوست تخم مرغ و آب ليمو تهيه مي كنند . براي تهيه كلسيم طبيعي يك تخم مرغ را تميز شسته و در يك ليوان بگذاريد و روي آن آّ يك لسمو ترش را بريزيد و آنرا مدن دو سه ساعت در جاي خنكي بگذاريد سپس تخم مرغ را در آورده و آب ليمو را كه داراي مقدر زيادي كلسيم است مي توانيد روي سالاد ريخته و يا با عسل يا شكر شيين كرده بنوشيد از تخم مرغ هم كه پوست آن نرم شده مي توانيد هنوز استفاده كنيد .
براي گلو درد بهترين دارو ليمو ترش است . يك قاشق چايخوري آب ليمو ترش را در آب نيم گرم بريزيد و با آن غرغره كنيد ورم گلو و گلو درد را بررطف خواهد كرد .
براي گرفتگي بيني و زكام كافي است چند قطرع آب ليمو را با يك قاشق چايخوري آب مخلوط كرده و در بيني بچكانيد . براي رفع كم معده و روده بايد يك ليمو ترش را با پوست و هسته له كنيد و آنرا با يك ليوان آب سرد و يك قاشق عسل مخلوط كده و بمدت يك ساعت قبل از خواب نوشيد .
براي جلوگيري از خونريزي بيني كافي است كه يك تكه پنبه را آغشته به آ ب ليمو كرده و در سوراخ بيني بگذاريد خون دماغ را برطرف خواهد كرد .
اگر در صورت شما لكه و جوش قرمز رنگ وجود دارد درمان آن با آب ليمو و نمك است . بدين ترتيب كه در مقدري آب ليمو نمك بزنيد و آنرا با پنبه روي صورت خود بماليد لكه ها و جشوها را برطرف مي كند .
بهترين دارو براي پوست دست شما مخلوط گليسيرين و آ ب ليمو است . آب ليمو و گليسرين را به نسبت مساوي مخلوط كنيد و بدستهاي خود مباليد ببينيد كه چقدر پوست دستها صاف مي شود . در زمستان براي جلوگيري از سرما زدگي دستهاي خود را با آ ب ليمو ماساژ دهيد . خوردن آب ليمو سنگهاي كليه را نيز دفع مي كند.


خواص گياه چاي كوهي
اين گياه در مناطق مختلف ايران، داراي اسامي مختلفي است. اين گياه خواص متعددي دارد. بسيار خوش عطر و بو و لذيذ است و مي تواند جايگزين خوبي براي چاي عصرانه يا ظهر باشد.
از خواص دارويي اين گياه، مدرد بودن آن است و همين خاصيت براي شستشوي مجراي ادراري (كليه و مثانه) می باشد.
اين گياه براي سيستم دستگاه عصبي خاصيت آرام بخش دارد.
اين گياه در ارتفاعات كم و متوسط رويش دارد و در بيشتر مناطق ايران ديده مي شود و فصل رويش آن اواسط ارديبهشت تا اواخر خرداد است.
همچنين اين گياه از داروهايي است كه باعث سقط جنين در زنان باردار مي شود.


خواص گياه ثعلب
گياهي با گلهاي آبي واژگون است. از پيازاين گياه بعد از خشك و پودر كردن براي بستني سازي استفاده مي شود زيرا اين گياه داراي مواد نشاسته اي مي باشد.
اين گياه در موارد ناراحتيهاي تنفسي مثل سرفه هاي شديد و حتي در موارد سياه سرفه و آسم و تنگي نفس مورد استفاده قرار مي گيرد.
گلهاي اين گياه نوش خوبي براي زنبور عسل است و با له كردن و خورد كردن گل آن، ماسك خوبي براي صورت تهيه مي شود.
معمولاً محل رويش اين گياه داخل باغها و بيشه هاست و زمان گل دهي آن از اواخر فروردين تا اواخر خرداد است.
اين گياه پيازي دارد كه پياز آن مورد استفاده است.


خواص گياه گل گاو زبان
اين گياه در حال حاضر هم به صورت صنعتي كشت مي شود و هم به صورت خودرو در طبيعت وجود دارد و يكي از گياهان مفيد و مؤثر براي بعضي از بيماريهاست.
مصارف دارويي اين گياه بصورت محلي بدين صورت است كه گلهاي آبي اين گياه را خشك كرده و دم كرده ي آن را مورد استفاده قرار مي دهند. در سرماخوردگي به عنوان معرق و افزايش دهنده فشار خون مورد استفاده قرار مي گيرد. همچنين اين گياه خاصيت آرام بخشي نيز دارد.
اين گياه اگر با دو گياه ديگر مثل سنبله تيو و ليمو اماني دم کرده و خورده شود، براي خانمهاي حامله بسيار مفيد و تقويت كننده است.
اين گياه در مورد بيماريهاي دستگاه تنفسي و حتي در رابطه با برونشيت، سرفه، زكام و آبريزش بيني مي تواند داروي مؤثري باشد.
اين گياه همچنين ادرارآور و معرق است لذا براي كليه، مثانه و بطور كلي براي مجاري ادراري داروي مفيدي است.
اين گياه باعث كاهش تب مي شود و در تمام موارد تب مثل سرخك، مخملك، آبله، كهير و تبهاي ديگر مي تواند مفيد باشد.
اين گياه در تمام مناطق رويش دارد و داراي چندين گونه است و فصل گل دهي اين گياه از اواسط ارديبهشت ماه تا پايان خرداد ماه است.


خواص گياه مريم گلي

گياه مريم گلي گياهي با قدمت بسيار طولاني است و در حدود ۱٠٠٠ سال پيش به وجود اين گياه پي برده و از آن استفاده مي كرده اند از جمله ابوعلي سينا در كتابهاي خود به اين گياه اشاره كرده و خواص آن را برشمرده و تأكيد بر مصرف آن كرده است.
اين گياه ضد درد، آرامش بخش و براي كاهش قند خون استفاده مي شود. اين گياه در تمام مناطق معتدله رويش دارد. گلهاي سفيد زيبايي مي دهد، بصورت خوشه اي است و جزء گياهان معطر و خوشبو است كه طعم بسيار تلخي دارد.
اين گياه آرام بخش و مقوي اعصاب است. همچنين يك داروي ضد عفوني كننده بسيار قوي است. اگر از جوشانده اين گياه بصورت قرقره استفاده شود، جوشهاي داخل دهان و بعضاً آفت دهان را درمان مي كند.
همچنين براي زخمهايي كه بر اثر واريس به وجود مي آيد بسيار مؤثر است.
در آنژيم و انواع گلو درد نيز از اين گياه استفاده مي شود. از جوشانده اين گياه براي ضماد و جوشهاي بدن استفاده مي شود. جوشانده غليظ اين گياه اگر با آب مخلوط شود براي دردهاي مفصلي، رماتيسم و حتي راشيتيسم كودكان بسيار مفيد و مؤثر است.

خواص گياه خاكشير
اين گياه استفاده دارويي و غذايي دارد از جمله رفع كننده گرمازدگي و ضد اسهال است.
اين گياه اوايل بهار رشد مي كند و اواسط ارديبهشت ماه به گل مي نشيند و تا اواخر خرداد ماه دانه اين گياه كه موارد استفاده زيادي دارد، قابل بهره برداري است.
خاكشير از زمانهاي گذشته كاربرد داشته است و بهترين كاربرد آن به خاطر خاصيت ضد عفوني كننده اش مي باشد و براي ناراحتيهاي روده مثل اسهال و يا حتي يبوست مفيد است.
اين گياه را بصورت خيس كرده استفاده مي كنند و در موارد جراحات و تبهاي زياد بسيار مؤثر است و همچنين بو داده ي آن اسهال هاي سخت را درمان مي كند.


خواص گياه ترشك
اين گياه در مناطق معتدل كشور ما رويش دارد و از قديم الايام به عنوان يك سبزي مفيد و مؤثر از آن استفاده مي شده است. گرچه در رابطه با مسائل غذايي از آن استفاده هاي فراواني مي شده ؛ ولي اكنون اين استفاده كاهش يافته است و در عوض موارد درماني اين گياه افزايش پيدا كرده و در همه زمينه ها از آن استفاده مي شود و هيچگونه عارضه اي ندارد.
در ميان عشاير مرسوم است كه از دانه هاي اين گياه استفاده مي كنند. طريقه استفاده ي آن هم به اين ترتيب است كه دانه هاي اين گياه را مي كوبند و بعد از مرطوب كردن در محل درد و مفاصل مي گذارند و به عنوان مُسَكن از آن استفاده مي كنند.
گياه ترشك منبع ويتامين C است. بنابراين كساني كه كمبود ويتامين C دارند اين گياه مي تواند براي آنها منبع ويتامين C باشد. علاوه بر آن، اين گياه داراي آهن و فسفر كافي نيز مي باشد.
همچنين اين گياه داروي اشتها آور و تصفيه كننده و هضم كننده بسيار خوبي مي باشد و به خاطر خاصيت تصفيه كنندگي اش براي كساني كه داراي جوشهاي موضعي و پوستي هستند بسيار مفيد خواهد بود.
اين دارو به خاطر داشتن اسيد اكسوليد نبايد زياد و بطور مداوم مورد مصرف قرار گيرد، زيرا براي مثانه و كليه مي تواند مضر باشد. براي استفاده موضعي از اين دارو اگر برگ يا دانه ي له شده، پخته شده يا جوشانده آن روي دملها گذاشته شود به راحتي درمان مي گردد.


درمان سنگ کلیه و سنگ مثانه
معجون جامع

ترکیبات : اسارون ، فلفل سیاه ، روغن زرد گاوی ، عسل طبیعی ، زعفران ، بادیان هندی
این نسخه تقریبا 180 گرم میباشد
بیماریهایی که مصرف این دارو برای درمان آنها بسیار مفید میباشد :
1-این معجون دارای طبیعت گرم میباشد و هر نوع سنگ کلیه و مثانه را ذوب می نماید و دردهای ناشی از این بیماری را کاملا بهبود میبخشد.
2- بیماریهای معده :
کسانی که از درد و و ورم معده رنج میبردند میتوانند با استفاده از این معجون بیماری خود را کاملا درمان کنند.
اگر از ترشای معده بدون سوزش رنج میبرید مصرف این معجون را به شما توصیه میکنیم، اما اگر این بیماری همراه با سوزش باشد باید از معجون اطریفل کبیر بهمراه شربت راوند استفاده کنید.
معجون جامع بلغمها ( رطوبات ) اضافی جمع شده در معده را پاکسازی کرده و از طریق مدفوع دفع مینماید و اگر درد کمر و پا ناشی از رطوبت و بلغم زیاد باشد علاج آن معجون جامع میباشد.
در ضمن افرادی که دارای طبیعت صفرا هستند یعنی طبیعت آنها گرم میباشد بهتر است همراه این معجون از شربت راوند مصرف نمایند زیرا این شربت حرارت و صفرای بدن را فرو مینشاند و باعث جلوگیری از ایجاد حرارت زیاد میگردد.
و در کل این معجون کلیه و مثانه را در برابر ایجاد سنگ مقاوم میکند و باعث تقویت معده میگردد.

منتظر ادامه ان باشید...

امضای پرنده بهشتی
آدمیزاد چه معجون عجیب وغریبی است که برای اثبات حقانیت افکار خودش ، حاضر است همه عالم را زیر سوال ببرد ، نفی و انکار کند ، الا خودش .
نفی کردن اسان ترین راه است که آدم های حقیر به آن تن می دهند ، کسانی که نمی خواهند بدانند و بفهمند و درک کنند .
خوبی جریان زندگی این است که مثل سیلاب تو را به جلو می راند و با خودش می برد ، چه بخواهی و چه نخواهی ، وقتی هستی و زنده ای ، روز ها و شب ها و جریان عادی زندگی تو را همراه خود می کشانند ومی برند .
Heart
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۲۲:۰۱, ۱۷/دی/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۲ ۹:۱۰ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #2
آواتار
گیاهان دارویی گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندام‌های آنها حاوی مادهٔ مؤثره‌است. این ماده که کمتر از۱٪ وزن خشک گیاه را تشکیل می‌دهد، دارای خواص دارویی مؤثر بر موجودات زنده‌است. همچنین کاشت، داشت و برداشت این گیاهان به منظور استفاده از مادهٔ موثرهٔ آنها انجام می‌گیرد.
برخی معتقد به خواص درمانی برای گیاهان دارویی نیستند یا اینکه در مورد آن اظهار تردید می‌کنند. بیشتر مردم به هنگام بیماری به داروهای شیمیایی روی می‌آورند. از این رو در اینجا سؤالی مطرح می‌گردد که آیا داروهای گیاهی بهترند یا داروهای شیمیایی؟
پاسخ نخست
تردید در مورد اثربخشی گیاهان دارویی از آنجا ناشی می‌گردد که نحوهٔ آماده‌سازی داروهای گیاهی و تحویل آنها به مردم به نحو صحیح انجام نمی‌گیرد؛ در نتیجه خواص درمانی گیاه از بین رفته یا تقلیل می‌یابد که این امر موجب عدم تأثیر گیاه در درمان بیماری می‌گردد. از مواردی که باعث کاهش اثر بخشی گیاه می‌گردد:
* کشت در زمینی که از نظر مواد خاص مورد نیاز گیاه، دچار کمبود باشد.
* عدم مبارزهٔ صحیح با آفات و بیماریهای گیاهان دارویی کشت شده که اغلب موجب کاهش مواد مؤثر گیاه یا تغییر نسبت ترکیبات مفید گیاه می‌گردند.
* رعایت نکردن زمان مناسب برداشت (برحسب وضعیت هوا و ساعات روز)
* خشک کردن گیاه در شرایط نامناسب (از نظر درجه حرارت، مدت زمان خشک کردن یا سرعت خشک کردن و…)
* عدم نگهداری صحیح و بسته‌بندی مناسب (فرّار بودن برخی ترکیبات، آلودگی گیاه برداشت شده به قارچ یا باکتری و…)
* تقلبات دارویی (برخی از اوقات به‌عمد یا غیرعمدی، گیاهی به‌عنوان گیاه دیگر به صرف داشتن ظاهر مشابه فروخته می‌شود و این مسأله علاوه بر اینکه در سطح گونه گیاهی - به فراوانی - اتفاق می‌افتد، گاهی در حد جنس گیاه نیز صورت می‌گیرد)
پاسخ دوم :
داروهای شیمیایی از برخی جهات نسبت به داروهای گیاهی برتری دارند؛ ولی مصرف طولانی یا در برخی موارد مصرف مقطعی این داروها ممکن است عوارض جانبی برجای گذارد و حتی ممکن است از خود بیماری نیز خطرناک‌تر باشد. همچنین استفاده مداوم، بی رویه و نادرست داروهای شیمیایی ممکن است باعث مقاوم شدن عامل بیماری‌ها در مقابل این نوع داروها شود؛ در نتیجه بیماران باید به سوی آنتی بیوتیک‌ها و داروهای قوی‌تری که هر روز با نامهای جدید ارائه می‌گردند، روی آورند.
روش تهیهٔ برخی از اشکال مصرفی داروهای گیاهی

* دم کرده: مقدار تعیین شده از پودر گیاه را، در مقدار معینی از آب جوش ریخته و به بهم می‌زنند. بعد روی ظرف را پوشانده و به مدت ۳۰-۱۵ دقیقه صبر می‌کنند سپس آن را صاف می‌کنند.
* جوشانده:
1. جوشانده ملایم: مقدار معینی از گیاه خردشده را با ۴/۱ لیتر آب جوش مخلوط کرده، آن را کمی می‌جوشانند. سپس آن را از حرارت دور کرده، صبر می‌کنند تا دم بکشد. سپس آن را صاف می‌کنند؛
2. جوشاندهٔ معمولی: تفاوت آن با جوشاندهٔ ملایم در افزایش زمان جوشش است.
* خیسانده: این شکل برای مواد مؤثری که در اثر حرارت از بین می‌روند، توصیه می‌شود. برای تهیهٔ خیساندهٔ سرد، مقدار مشخصی از پودر گیاه را در حجم معینی از آب ریخته، درِ ظرف را ۶ الی ۱۲ ساعت می‌بندند. سپس محتویات ظرف را صاف می‌کنند.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۲۳:۲۴, ۱۷/دی/۸۹
شماره ارسال: #3
آواتار
اگه از جايي نوشتيد منبع رو ذكر كنيد وگرنه، منبع اصلي هر خاصيت رو بنويسيد تا يك نوشته محكم و قبل استناد براي بقيه بشهIdea

امضای saleh_mgh
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَديداً (احزاب - 70)

اى اهل ايمان! از خدا پروا كنيد و سخن درست و استوار گوييد. (ترجمه انصاريان)
Exclamation
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۷:۳۱, ۱۸/دی/۸۹
شماره ارسال: #4
آواتار
(۱۷/دی/۸۹ ۲۳:۲۴)saleh_mgh نوشته است:  اگه از جايي نوشتيد منبع رو ذكر كنيد وگرنه، منبع اصلي هر خاصيت رو بنويسيد تا يك نوشته محكم و قبل استناد براي بقيه بشهIdea

daro.nikblog.com
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۸:۵۰, ۱۸/دی/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/دی/۸۹ ۱۸:۵۴ توسط پرنده بهشتی.)
شماره ارسال: #5
آواتار
[b]زیرفون[/b]
نام علمی: Tilia cordata
[b]نام انگلیسی:lime,Linden, small-leaved lime
[b]نام خانواده:
[/ Tiliaceae
[/[تصویر: a7324wxr58v9701mv57c.jpg]b]
[/[تصویر: yibpfxo3x6dyuvvaeh1f.jpg]b]
گیاه زیرفون در آب و هوای معتدل اروپا، آسیا و آمریکای شمالی به عمل می آید و انواع متفاوت این گیاه به دلیل خاصیت دارویی، استفاده می شود.
* گل های زیرفون؛ سرماخوردگی، سرفه، برونشیت، بیماری های عفونی، سردرد به ویژه میگرن را درمان می کند، خاصیت ادرار آور دارد و گرفتگی عضلات را کاهش می دهد.
* برگ های زیرفون؛ مصرف خوراکی برگ های آن برای رفع ناراحتی روده ای به کار می رود و برای درمان موضعی زخم پا کاربرد دارد.
* چای این گیاه حرارت بدن را خارج می کند و دمای بدن را کاهش می دهد.
* گل این گیاه اثر آرام بخش دارد و به دفع ترشحات برونشیت کمک می کند.
* مصرف گل آن همراه با گل بابونه و نعناع هضم غذا را آسان می کند.
* بالشت تهیه شده از گل زیرفون برای برطرف کردن بی خوابی و بی قراری توصیه می شود.
* مخلوطی از چای گل این گیاه و جوش شیرین به عنوان شست وشو دهنده گلو برای رفع التهاب لوزه ها استفاده می شود.
* چای آن برای رفع اسهال، اضطراب و استرس موثر است.
* چای این گیاه برای بیمارانی که از فشار خون بالا، تپش قلب و بیماری قلبی رنج می برند مفید است.
* چای زیرفون خاصیت تب بر دارد.
* برای تهیه چای گل زیرفون یک قاشق مرباخوری گل آن را به ۲۵۰ میلی لیتر آب جوش اضافه کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد، چای را می توان با کمی شکر و یا عسل شیرین و روزی ۱ الی ۲ فنجان مصرف کرد.
* محلول شست و شوی گلو را با افزودن ۲۵ گرم گل به ۲۵۰ میلی لیتر آب گرم و ۵ گرم جوش شیرین تهیه کنید.
* محلول مسکن آن را با افزودن ۲۰ گرم گل به یک لیتر آب جوش تهیه کنید و یک فنجان از آن را بعد از شام و دیگری را قبل از خواب میل کنید.
* مصرف روزی بیش از ۳ فنجان چای و محلول غلیظ گل زیرفون توصیه نمی شود. مصرف دوز بالای چای گل این گیاه می تواند روی سیستم عصبی تاثیر بگذارد وباعث بی خوابی شود.
نکته:قبل از مصرف هر نوع گیاه دارویی با پزشک متخصص طب گیاهی مشورت کنید.چای زیرفون یکی از چای های مفید است که در طب سنتی از آن برای تصفیه ی خون بهره می گیرند. این چای ضمن آنکه می تواند جایگزین بسیار مناسب و سالمتری نسبت به چای معمولی باشد، ضمن آرام بخش بودن و تصفیه ی خون باعث کاهش جوش های ناشی از آلودگی خون می شود. ضمنا این چای بر خلاف چای سبز که علیرغم خاصیت فراوان نه تنها بی مزه نیست که بسیار خوش طعم می باشد و حتی کودکان در نوشیدن آن علاقه نشان می دهند. بع علاوه چای فراوری شده و چای سبز اگر بیش از نیم ساعت بماند به دلیل آزاد کردن اگزالات باعث می شود در دراز مدت احتمال ابتلا به سنگ کلیه چند برابر شود. اما چای زیرفون حتی اگر یک شبانه روز نیز در فلاکس نگهداری شود، خاصیت مضری از خود نشان نمی دهد. چای زیرفون را به جای قند با کشمش یا خرما میل نمایید تا لذت و طعم به یادماندنی یک چای سالم و مفید را تجربه کرده باشید.
[b]برخی خواص :[/b] دم کرده گل زیرفون نیز برای درمان سرماخوردگی و سرفه توصیه می شود. نوشیدن این دم کرده در درمان برونشیت و بیماری های عفونی هم موثر است. برای جلوگیری از سرماخوردگی نوشیدن چند لیوان چای گل زیرفون در روز توصیه می شود. نحوه ی مصرف چای زیرفون: 1- ( 1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات. خواص: (( طبیعت گرم)) –مصرف زیاد پایین آورنده فشار خون-ضد ناراحتی های عصبی و تشنج ها-ضد میگرن های مزمن-ضد بیخوابی-ضد سر درد-بیماریهای ریوی-زکام-ضد غلظت خون-ضد استفراغ-ضد رماتیسم-آرتروز-نقرس و سیاتیک-(( برای خانمهای بار دار ممنوع است)).
2- چای به لیمو زیر فون: به لیمو: ( 1 قاشق مربا خوری ) به اضافه زیر فون ( 1 قاشق غذا خوری ) در یک قوری (2 لیوان آب سرد ) به همراه مقداری نبات . خواص: طبیعت گرم-ضد سرماخوردگی-ضد ناراحتی عصبی –ضد تشنج-ضد نقرس-ضد سیاتیک-ضد غلظت خون-ضد رماتیسم-خواب آور شب-ضد میگرن-آرام بخش –ضد طپش قلب-ضد سر درد-تقویت حافظه-تقویت معده-ضد آسم-پایین آورنده فشار خون-ضد اسهال-شستشو دهنده کلیه. 3-چای بادرنجبونه زیرفون: بادرنجبونه (1 قاشق مربا خوری )به اضافه زیرفون (1 قاشق غذاخوری)در یک قوری (2 لیوان آب سرد )به همراه مقداری نبات . خواص:طبیعت خیلی گرم – در بعضی مزاجها بالا برنده قوی فشار خون-مقوی قلب و اعصاب – خون ساز-تقویت کننده سلولهای مغزی –فوق العاده آرام بخش است –(( گیاه مورد علاقه حضرت علی (ع ) ))-مقوی مغز- ضد صدای گوش –خواب آور- نشاط آور- ضد بیماریهای کلیه- ضد خوابهای وحشتناک-ضد بوی دهان
برخی از امکانات و قابلیتها:
# خوش طعم
# آرام بخش
# تصفیه کننده ی خون
# قابلیت جایگزینی با چای معمولی بدون مضرات آن ها
# قابل مصرف به دفعات مختلف تا 3 بار در روز
# سازگاری با گل گاو زبان و چای معمولی و چای سبز و امکان مصرف همزمان آن ها.
# از چای های معروف سنتی ایرانی
# خواص:آرام بخش،ضد ناراحتی های عصبی،تشنج،میگرن های مزمن،بی خوابی،سردرد
# خواص : ضد خوابی،سردرد،بیماری های ریوی،زکام،غلظت خون،استفراغ،رماتیسم،آرتروز،نقرس،
# طبیعت : گرم
# بسیار مناسب برای روز های سرد پاییز و زمستان
# هشدار 1 : مصرف زیاد موجب پایین آمدن فشار خون خواهد شد. ( تا روزی 3 لیوان مفید )
# هشدار 2 : برای خانمهای بار دار ممنوع است.
منبع از سایت :www.setmapi.com
shabnamak.mihanblog.com
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۹:۲۱, ۱۸/دی/۸۹
شماره ارسال: #6
آواتار
[تصویر: t6mwzn12yz9djzre11qr.jpg]
گل راعی (علف چای، هوفاریقون)
Hypericum perforatum
St. John's Wort
(SJW)
Hypericaceae

[تصویر: 9fbf9ljdqyandorfpv7m.jpg]
تیره:Hypericaceae
نام لاتین:Hypericum perforatum L.
نام انگلیسی:Stjohns wort - Hardhay
نام فارسی:علف چای – گل راعی – هوفاریقول
نام عربی:حشیشه القلب – داذی – داذی رومی

[b]معرفی و گیاهشناسی:[/b]
گل راعی گیاهی است علفی و چندساله با ارتفاع 30 تا 90 سانتی متر که دارای ساقه ای بدون کرک و تا حدودی خزنده است. برگ های این گیاه قاشقی شکل و بدون دمبرگ می باشند و دارای حفرات فراوان اسانس هستند که نام گونه ی این گیاه (perforatum) از همین ویژگی آن حاصل شده است. گل های زرد رنگ این گیاه در یک گل آذین دیهیم قرار گرفته اند. در مورد این گیاه در بین اروپائیان داستان های زیادی موجود می باشد که گل راعی را دافع ارواح خبیثه می دانند و نام جنس این گیاه (Hypericum) برگرفته از همین موضوع است. رقم توپاز آن دارای اهمیت فراوان دارویی است.
http://up.iranblog.com/images/oqnt986hi0kjvip4x2p.jpg
[تصویر: nh2vym2nfd0syz7ht4ya.jpg]
[تصویر: t5oeg4x5s4zdybblx48j.jpg]
[b]نیازهای اکولوژیکی و پراکنش:[/b]
گل راعی گیاهی است آفتاب دوست و تا حدودی رطوبت پسند که در خاک هایی با بافت سبک تا متوسط با pH خنثی بخوبی رشد می نماید.این گیاه در مزارع متروک حاشیه راههای روستایی , نواحی کم درخت جنگلها, بیشه ها, روی تپه ها, مزارع شخم خورده و خشک و آفتابگیر و چمنزارها می روید.
[تصویر: friuype1kj5afjjwwnqd.jpg]
[b]کاشت، داشت و برداشت:[/b]
تکثیر این گیاه عمدتا توسط بذر و گاها توسط ساقه های رونده صورت می گیرد. بذور ریز این گیاه را بایستی در عمق کم کشت نمود و معمولا از کشت غیرمستقیم بذور استفاده می شود.
برداشت این گیاه در زمانی است که 50 درصد گل ها باز شده اند و این عمل شامل قطع پیکره ی رویشی این گیاه از نزدیکی سطح زمین می باشد. برداشت در یک روز آفتابی صورت گرفته و محصول را بایستی به سرعت در محلی تاریک خشک نمود.
[تصویر: evdpr63oov2rgol2n23.jpg]
[b]فرآوری:[/b]
سرشاخه های گلدار و برگ های این گیاه دارای ترکیباتی چون اسانس، تانن، هایپرسین، هایپرین، کولین، فلاونوئید ها و ... می باشند. اسانس این گیاه و روغن این گیاه (حاصل خیساندن گل های آن در روغن آفتابگردان است که به دلیل حضور هایپرسین در آن، به رنگ قرمز می باشد)
http://up.iranblog.com/images/owi0lc9awnl3xghhoz8.jpg
[b]خواص درمانی و کاربرد:[/b]
برخی از اثرات درمانی این گیاه عبارتند از: آرام بخش و ضد میگرن، درمان ناراحتی های ریوی، درمان مشکلات شب ادراری کودکان، درمان عفونت های دستگاه تناسلی زنان و ... .
در استعمال خارجی برای بهبود زخم ها و درمان سوختگی پوست بکار می رود. اخیرا توجه فراوانی به این گیاه جهت درمان ایدز شده است.
[تصویر: 8lapum7t5m2u7n09f6c0.jpg]
همچنین گیاه دارویی علف چای در رفع شب ادراری، روماتیسم و نقرس مورد استفاده قرار می‌گیرد.
گیاه دارویی علف چای مصارف دیگری نیز دارد از جمله اینكه عصاره روغنی حاصل از آن برای بهبود زخمها و سوختگی‌ها مفید است.
گیاه علف چای دارای اشكال دارویی متنوعی است كه میزان مصرف آن در موارد مختلف تفاوت می‌كند.
از جمله اشكال مختلف آن بصورت كپسول یا قرص است كه در درمان افسردگی خفیف تا متوسط مورد استفاده قرار می‌گیرد.
برای افسردگی دو تا چهار گرم گیاه خشك شده بصورت خوراكی یكبار در روز مورد مصرف قرار می‌گیرد.
گیاه دارویی علف چای برای زخم، ضرب دیدگی و تورم بصورت موضعی در نواحی آسیب دیده مصرف می‌شود.
از عصاره مایع این گیاه بصورت دو تا چهار میلی لیتر بصورت خوراكی یكبار در روز استفاده می‌شود.
در مصرف این گیاه بصورت چای دو تا سه گرم گیاه خشك در آب جوش مورد استفاده قرار می‌گیرد.
داروهای رسمی موجود در ایران كه در آنها این گیاه دارویی استفاده شده شامل قرص روكشدار پرفوران است كه در موارد درمان افسردگی، بی‌خوابی، اضطراب، سردردهای عصبی دوران قاعدگی و میگرن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همچنین قطره هایپیران است كه در درمان افسردگی بی‌خوابی، اضطراب، سردردهای عصبی، سردردهای دوران قاعدگی و میگرن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
قسمت مورد استفاده این گیاه، سرشاخه گلدار گیاه تازه یا گیاه خشك شده و نیز گلهای تازه گیاه است.
اگر گلهای تازه گیاه بین انگشتان فشرده و له شود مایعی قهوه‌ای تیره رنگ از آن تراوش می‌كند.
زمان گلدهی این گیاه اواخر اردیبهشت تا اواخر مهرماه است گیاه را بین ماههای خرداد تا شهریور جمع‌آوری و در سایع خشك می‌كنند.سرشاخه‌های گلدار گیاه را همیشه باید در زمان گل دادن چید.
انتشار عمومی این گیاه در غرب آسیا، اروپای مركزی، آفریقای شمالی، اندونزی، آمریكای شمالی و جنوبی و استرالیا است.
[تصویر: wktqn49ld2qnikigddax.jpg]
[b]احتیاطات مصرف:[/b] مصرف بیش از حد این گیاه سبب نوعی حساسیت می شود که تحت تاثیر نور افزایش می یابد.
نحوه ی مصرف: 2 تا 4 گرم از آن بصورت دمکرده سه بار در شبانه روز
[b]دامنه انتشار[/b]
نواحی مختلف البرز, کرج, راه چالوس, گیلان: رشت به آستارا, لاهیجان, عمارلو, بین کبوتر چاک و پاک ده در ارتفاعات 2000 متری آذربایجان: ارومیه, نزدیک دیلمان, قره داغ, جنگل علی بلاغ, اردبیل, کوه سهند, نواحی شمالی ایران, خراسان, مغرب ایران, بروجرد, کوه الوند, نهاوند, گرگان, نزدیک رادکان گنبد کاووس, جنگل گلستان: مازندران: دره هراز, کوهرنک, دره تالار, پل سفید, دره چالوس, پل زنگوله, کلاردشت, خراسان, بجنورد, تپه مراوه, لرستان, بیشه, اطراف تهران.
شکل ظاهری علف چای
گل راعی
گل و برگ علف چای
میوه های در حال تشکیل گل راعی
سر شاخه ها و برگها خشک شده
شکل دارویی گل راعی
برگ و ساقه گل راعی
منبع:www.mdplant.blogfa.com
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۲۰:۴۲, ۲۰/دی/۸۹
شماره ارسال: #7
آواتار
[تصویر: m7iiy3826kwu7udcv1qp.jpg]
[b]به لیمو[/b]
Lippia citriodora
Lemon verbena
Synonyms: Aloysia citriodora , Aloysia triphylla , Verbena triphylla
Verbenaceae

[تصویر: 1fnon7kx0z7c580m2jxg.jpg]
[b]معرفی و گیاهشناسی[/b]
به لیمو درختچه ای است خزان پذیر از خانواده ی شاهپسند که ارتفاع این گیاه به 3 تا 5 متر نیز میرسد. برگ های این گیاه به صورت کشیده و به رنگ سبز کمرنگ دیده می شوند و بصورت دسته های سه تایی بر روی ساقه قرار می گیرند. گلهای این گیاه به رنگ بنفش کمرنگ بصورت گل آذین پانیکول در انتهای ساقه وجود دارند. جنس Lippia دارای بیش از 200 گونه است که در این بین L.citriodora دارای اهمیت ویژه ای می باشد.
[تصویر: lumn70fsw2ympp4q6t.jpg]
[b]پراکنش و نیازهای اکولوژیکی[/b]
به لیمو گیاهی است بومی کشورهای آمریکای جنوبی (شیلی و پرو) که بطور وسیع در باغ های کشورهای اروپایی کشت می گردد. این گیاه امروزه در شمال کشورمان کشت و کار می گردد و گونه های بومی ای نیز از جنس Lippia در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشورمان وجود دارند.
به لیمو برای رشد به هوای گرم، نور فراوان و رطوبت بالا نیاز دارد و به سرما حساس می باشد. برای رشد به خاک هایی با بافت سبک و لومی نیازمند است و pH خاک مناسب برای این گیاه 5/6 ذکر گردیده است.
[b]کاشت، داشت و برداشت [/b]
در زمینه ی کشت و کار این گیاه اطلاعات بسیار محدودی موجود است. تکثیربه لیمو به آسانی در تابستان بوسیله ی قلمه صورت می گیرد و بهتر است جهت ریشه دار شدن قلمه ها، آنها را مدتی در زیر سایبان قرار دهیم. نیاز این گیاه به عناصری چون نیتروژن و پتاسیم بیشتر از سایر عناصر می باشد.
[تصویر: qagv9bgixu3o68z870hp.jpg]
[b]فرآوری[/b]
برگ ها و پیکر رویشی تازه ی این گیاه حاوی اسانسی می باشند که بوی لیمو می دهد و آنچنان عطر دلنشینی دارد که همیشه به عنوان یک گیاه معطر در باغ های سلطنتی اسپانیا کشت می شده است. ترکیب اصلی اسانس به لیمو سیترال می باشد و سایر اجزای اسانس آن عبارتند از: لیمونن، کارون، لینالول، ژرانیول و ... .
[تصویر: u7hobvd53vrejet46dr.jpg]
[تصویر: 12xva6ptvv3u9x826b.jpg]
[b]خواص درمانی و کاربرد[/b]
برگ ها و پیکر رویشی این گیاه دارای خاصیت تب بر، مسکن، ضدنفخ، کمک کننده به هضم غذا، آرامش بخش و ... هستند. چای به لیمو فوق العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. اسانس این گیاه در صنایع غذایی و در تهیه ی انواع عطر و ادکلن بسیار کاربرد دارد. به لیمو یکی از گیاهانی است که امروزه در باغ های آروماتیک کشورهای اروپایی بوفور کشت می گردد.
[تصویر: akylv0z5yd7vurbeza6h.jpg]
[تصویر: mw0kujiq4clvfwuns85.jpg]
منبع:mdplant.blogfa.com
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۲۰:۴۹, ۲۰/دی/۸۹
شماره ارسال: #8
آواتار
[تصویر: g5tvo5cy7zmrrvf47rk.jpg]
[b]بهار نارنج :[/b]
طبیعت گرم دارد . تقویت کننده مغز و اعصاب . نشاط آور . تقویت قلب . ضد سکسکه .آرام بخش . درمان بی خوابی
[تصویر: 5f798asxwp1xjuzz02y2.jpg]
اگر این روزها به شهرهای شمالی كشورمان سفر كنید، حتماً از عطر گل‌های بهار نارنج سرمست خواهید شد.
مناطق رویش یا كشت آن در مناطق شمالی و جنوبی ایران است.
بهار نارنج همان شكوفه درخت نارنج است كه در فصل بهار درخت را زینت داده، در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج می ‌دهد. این گل اگرچه در پخت مربا مورد استفاده قرار می‌ گیرد، ولی كاربرد اصلی آن به‌ همان صورت گل خشك و به ‌خصوص عرق در طب گیاهی است.
برای مصرف دارویی، شكوفه‌های بهار نارنج را صبح زود که به حالت غنچه ی نشكفته است، می چینند و سپس در محلی تاریك سریع خشك می ‌كنند تا تغییر رنگ ندهند.
[b]اثرات درمانی:[/b]
* مهم ترین خاصیت دارویی بهار نارنج تأثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. بهار نارنج آرامش‌بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای عصبی و میگرنی را كاهش می ‌دهد.
* بهارنارنج در تقویت معده بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین می ‌برد.
* برای كنترل تشنج‌ها و حمله قلبی هم بهار نارنج را توصیه می ‌كنند.
* اگر مشكل كم‌خوابی یا بی‌خوابی دارید، حتماً پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج یا چای آن را بنوشید.
* اشتها آور و ضد سرفه است.
[b]چای بهار نارنج[/b]
[تصویر: 5svkxemakfztnkkyr4xx.jpg]
* برای درست كردن چای بهار نارنج، كافی است، 10گرم از گل بهار نارنج را در دو لیوان آب‌جوش به مدت 20دقیقه بجوشانید. سپس آن را صاف كرده و ‌همراه با یك قاشق سوپ‌خوری عسل میل كنید.
با خوردن این چای، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.
منبع:www.tebyan.net
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۲۱:۰۸, ۲۱/دی/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/دی/۸۹ ۲۱:۲۰ توسط پرنده بهشتی.)
شماره ارسال: #9
آواتار
[تصویر: nyz41vmw86jtivokbo.jpg]
ساقه آن چهار گوش و گاهی کرکداراست ودرابتدا انشعابات جزیی دارد ولی درمنطقه گلداربسیار منشعب میشود.برگهای متقابل بیضوی یا مثلثی به طول 3 تا 5 سانتی متر دارد ( برگ شاخه های گلداربه شکل مشخصی کوچک است) این برگها گاهی کرکدار است و حاشیه دندانه ای عمیق دارد.طول برگهای آن بین 8/0-5/1سانتی مترمیباشد که از کنار برگها گلهایی با کاسبرگهای رنگی که در وحله اول زرد کم رنگ بوده و به سٿید و سپس به بنٿش تبدیل می شود میرویند.جام گل سٿید رنگ است وگلها به شکل دسته های 3تا 6 تایی روی یک دمگل کوتاه در محور برگها قرار دارد.میوه آن ٿندقه و جهار قسمتی است و تمام گیاه پوشیده از پرزهای ریزی بوده و عطر لیموی تندی از خود متصاعد میکند.موطن اصلی این گیاه قسمت وسیعی از شرق مدیترانه است.
امروزه اینگیاه را در باغها و مزارع تزئینی ، طبی وعسل دهنده کشت می کنند .در ایران این گیاه را اطراٿ تهران ، نواحی شمالی و شرقی ایران و اذربایجان میروید و گاهی نیز درمناطق سنگی پراکنده است . کشت ان بوسیله دانه که به اهستگی رشد میکند ویا با تقسیم گیاه در خاک خوبی که زیاد خشک نباشد انجام میگیرد معمولا در مساحتی برابر (40×30) سانتیمتر کاشته میشود این گیاه را دو یا سه مرتبه در سال به محض اینکه ارتٿاع پا جوشها به سی سانتی متر رسید گرداوری میکنند .باید توجه کرد که برگهای این گیاه رادر هوای خشک باید چید وبرگهای این گیاه را باید تا حد امکان بسرعت در سایه و در حرارت کمتر از 35 درجه سانتی گراد خشکانید زیرا اگر این عمل به آهستگی انجام شودبرگها به سرعت قهوه ای رنگ می شوند.حداکثر دما نباید از 40درجه سانتی گراد بالاتر باشد.هین گیاه ممکن است بین 4 تا 8 سال محصول بدهد.بازده عمل از سال دوم بین 20 تا 35 کیلو گرم در هر 100 متر مربع می باشد.
[b]ترکیبات و اثر بادرنجبویه (گل حنا)[/b]
برگهای گل حنا دارای اسانس ٿرار است،انها محتوی 1/0تا25/0 درصد اسانس روغنی که خصوصا از یترال،سیترونل وژرانیول تشکیل شده است می باشد.این برگها همچنین محتوی تانن ها و اسید هیدروکسی تر پنیک هستند که اسانس موجود در آن عطر خوشایند لیمو را از خود متصاعد میکند.
[b]موارد مصرف :[/b]
از این گیاه برای تنظیم ومداوای ناراحتی های معده علیه کاتاره های معدی ـروده ای و برای تحریک ترشحات صٿراوی استٿاده میگردد.
همچنین بعنوان مقوی معده ضد نٿخ و از پماد آن بعنوان ضد تبخال استٿاده میگردد . این گیاه در مقادیر کم یک داروی باد شکن است.
ولی مقادیر زیاد آن خاصیت خواب آور ( ( SOPORIFIC ملایم دارد.
روغن این گیاه آرامش بخش بوده و ٿشار خون راکمی پایین میآوردو تعداد ضربان نبض را کاهش یدهد.سرشاخه های این گیاه را بعنوان ماده اولیه در تهیه آب ضد نٿخ بکار میبرندو همچنین در ساخت لیکورها مورد استٿاده قرار میگیرد.
[b]طریقه مصرف:[/b]
دم کردهء گل حنا (بادرنجبویه) را به مقدار یک قاشق مربا خوری برای هر ٿنجان آب تهیه میکنندو یا میتوان 5تا 25 گرم از این گیاه را در یک لیتر آب جوش ریخته و بعد مصرٿ کرد.از دم کرده آن میتوان 2تا3 ٿنجان در روز مصرٿ کرد که برای تهـوع و درد شکم و بویژه تسکین حالات عصبی موثر است. گٿته شده است که در برونشیت بعنوان خلط آور تاثیر دارد که در این مورد هنـوز تردید وجـود دارد.
[b]تذکــر:[/b]
لازم به توضیح است که دوران گلدهی گیاه تیر و مرداد بوده و زمان برداشت برگها خرداد و مرداد میباشد.
[تصویر: x2quklb99bkcwhf8e548.jpg]
[b] خواص گياه بادرنجبويه[/b]
گياه «بادرنجبويه» سالهاست كه توسط پزشكان مشرق زمين، براي درمان مشكلات خلقي استفاده مي‌شود؛ همچنين مصرف آن جهت سردرد با منشاء عصبي، ضعف حافظه و خستگي روحي مفيدست.
دكتر علي زرگري در خصوص فوايد اين گياه مي‌گويد: «وارنگ بو» يا «بادرنجبويه» در طب عوام براي مصارفي از قبيل رفع دل پيچه ناشي از نفخ و تقويت معده به كار مي‌رود و از مصارف اصلي و ويژگي‌هاي خاص آن، آرام كردن اعصاب و تقويت قلب است.
او ادامه مي‌دهد: اين گياه به اشكال مختلفي از قبيل اسانس، عصاره روغني، روغن، پماد، كمپرس و دم كرده استفاده مي شود. اسانس اين گياه در آرام كردن درد معده با منشاء عصبي، احساس چنگ زدگي در معده، تپش قلب، سردردهاي يك طرفه، سرگيجه، عصبانيت، بي‌خوابي، استفراغهاي دوران بارداري، كم خوني دختران جوان، درد عصبي دندان و رفع تندخويي در دختران جوان و زنان بسيار مؤثرست.
برگ اين گياه، بهترين دارو براي كسي است كه هنگام نگراني واضطراب ناراحتي معده پيدا مي‌كند. دم كرده آن نيز جهت تهوع، مراحل اول سرماخوردگي، خستگي عصبي و افسردگي مفيدست.
گفتني است كمپرس، پماد و روغن حاصل از اين گياه جهت دفع حشرات و درمان زخم نيش آنها و رفع تنش عصبي، از زمان ابن سينا تجويز شده است.
منابع:www.roostanews.ir
fa.parsiteb.com
[b]گياه بادرنجبويه محبوب زنبور عسل و مفيد در درمان افسردگي[/b]
گياه بادرنجبويه يا وارنگ بو محبوب زنبور عسل است، همچنين موجب از بين رفتن افسردگي مي شود و داروي مورد علاقه ابوعلي سينا بود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا مليسا نام علمي بادرنجبويه است كه از واژه‌اي يوناني، به معناي زنبور گرفته شده است، اين گياه محبوب زنبور عسل است و متجاوز از 2000 سال است كه در نواحي مديترانه مي‌رويد.
بر اساس نوشته‌هاي پليني، گياه‌شناس رومي در قرن اول ميلادي زنبور عسل با اين گياه بيش از ساير گياهان به وجد و شور مي‌افتند ، وقتي زنبور مسافت زيادي از كندو دور مي‌شود، با عطر اين گياه راه بازگشت خود را پيدا مي‌كند.
گفته مي‌شود كه زنبورهاي عسل هيچگاه باغي را كه بادرنجبويه در آن مي‌رويد ترك نمي‌كنند و كندوي معطر به بوي اين گياه، زنبورهاي جديدي را تشويق مي‌كند كه در آن كندو اقامت گزينند .
بادرنجبويه داروي مورد علاقه پزشك بزرگ ايراني، ابوعلي‌سينا بودكه جهت تقويت قلب و انبساط روح تجويز مي‌كرده است.
استفاده از اين گياه به عنوان يك داروي ضد افسردگي تا قرن هفدهم ادامه داشت، در اين زمان كولپپر، گياه پزشك بريتانيايي اعلام كرد كه اين گياه تمام ناراحتي‌ها و افكار ناملايم را كه ناشي از بيماري ماليخوليايي و صفراي سياه است از مغز بيرون مي‌كند.
آزمايش‌هاي جديد بر روي حيوانات آزمايشگاهي تاييد مي‌كند كه اثر آرام بخشي بادرنجبويه به اين علت است كه گياه همانند يك داروي مسكن بر روي دستگاه عصبي مركزي عمل مي كند .
گياه پزشكان و عطاران، روغن بادرنجبويه را براي از بين بردن افسردگي، نگراني، بي قراري و سردردهاي عصبي تجويز مي‌كنند.
جوشانده يا شربت آن براي تقويت معده ، هواس ، كبد و ازدياد هوش و حافظه تجويز مي شود ، همچنين براي تنگي نفس و خفقان مفيد است ، سكسكه را آرام مي كند ، جويدن آن دهان را خوشبو مي كند ، مزه مزه دم كرده يا جوشاندن آن براي استحكام لثه و دندان ها مفيد است.
[b]چاي[/b] آن تعريق بدن را كه راه درمان سنتي سرماخوردگي‌هاي همراه با تب است افزايش مي‌دهدو همچنين نوشيدن چاي بادرنجبويه بعد از غذا به هضم آن كمك مي‌ كند.
از آنجا كه روغن اين گياه عامل اصلي درماني گياه است، به سرعت تبخير مي‌شود، توصيه شده است كه از مصرف خشك شده‌ گياه خودداري و تازه آن استفاده شود.
در آشپزخانه برگ‌ هاي اين گياه به شربت مزه‌ ليمو مي دهد و ژله‌هاي ميوه‌اي خوش طعم مي‌سازند.
در اسپانيا، برگ بادرنجبويه را به سس سالاد اضافه مي‌كنند و برگ تازه آن را با چاي معمولي مخلوط و يك نوشابه فرحبخش تهيه مي‌كنند.
[b]*** زيستگاه طبيعي[/b]
بادرنجبويه، گياه بومي اروپاي مركزي و جنوبي، شمال آفريقا و غرب آسيا است.اين گياه بعدها به مناطق معتدل شمالي برده شده است.
بادرنجبويه، اغلب به صورت خودرو يافت مي‌شود ، در جنوب انگلستان شرايط كشت و توسعه‌ اين گياه فراهم است ، خاك حاصلخيز و مرطوب و محل آفتابي، رشد بادرنجبويه را سرعت مي‌بخشد .
[b]*** مشخصات ظاهري[/b]
بادرنجبويه گياه بادوامي است كه شبيه بوته نعنا است و بوي بسيار مطبوعي دارد ، ساقه‌هاي آن چهارگوش بوده و كمي كركدار است و به بلندي سي تا هشتاد سانتي‌متر مي‌رسند، نوك ساقه در بالاي گياه شاخه شاخه مي‌شود و انشعاب ها به جهت هاي مختلف منحرف مي‌شود.
برگ‌هاي زرد مايل به سبز آن به شكل بيضي و يا قلب هستند و لبه‌ آنها دندانه دندانه است ، وقتي برگها كوبيده مي ‌شوند، بوي ليمو شيرين از آنها متصاعد مي شود ، از اواخر تابستان تا اواسط پاييز، سنبله گلهاي كوچك بادرنجبويه به رنگ زرد كه بعدا به صورتي كم رنگ يا سفيد تبديل مي‌شوند، ظاهر مي‌گردد .
اين گياه به طور خودرو در نواحي مختلف مثل كوهستانها، كنار جاده ها ، سايه درختها، پاي ديوارها، حاشيه باغها، بيشه ها و بالاخره تا ارتفاع 1800 متري مي رويد.
اطراف تهران، پس قلعه در ارتفاعات 1500 تا 1800 متري نزديك در بند، كرج، قزوين، كرمان ،‌جنگل گلستان ،گنبد كاووس آذربايجان ، حسن بيگلو، كرمانشاه ، بين ريجاب و شالان ، لرستان ، گيلان (اطراف رشت) مي رويد.
منبع:www.salamatnews.com
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۲۲:۰۸, ۲۱/دی/۸۹
شماره ارسال: #10
آواتار
[تصویر: 4kpravl1a0n4egidwew.jpg]
گیاه بادرنجبویه، بومی جنوب اروپا است که درسراسر جهان کشت می شود. برگ، ساقه و گل های این گیاه خاصیت دارویی دارد و برای تقویت حافظه مفید است . این گیاه خوشه ای از گل های زرد کم رنگ که در فصل بهار و تابستان به گل می نشیند تشکیل شده است. رنگ برگ های چروکیده این گیاه سبز پررنگ متمایل به سبز زردرنگ می باشد که به آب و هوا و خاک منطقه کشت بستگی دارد. در این مطلب به چند خاصیت این گیاه اشاره می کنیم .
▪ این گیاه نقش حیاتی برای کنترل و درمان بیش فعالی کودکان دارد.
▪ به عنوان مسکن برای حداقل رساندن تاثیر افسردگی به کار برده می شود.
▪ درد و نفخ معده را کاهش می دهد و تاثیر ضداسپاسمی دارد.
▪ بررسی ها ثابت می کند که این گیاه خاصیت ضدویروسی و ضد باکتریایی دارد.
▪ بادرنجبویه برای درمان تیروئید استفاده می شود.
▪ برای کاهش دادن فشار خون، از بادرنجبویه استفاده می کنند.
▪ چای این گیاه با اختلالات خواب و بی خوابی مقابله می کند.
▪ درد عصبی را می توان با مصرف چای بادرنجبویه برطرف کرد.
▪ چای این گیاه، به عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک می کند.
▪ مصرف موضعی این گیاه، قرمزی و خارش پوست را از بین می برد.
▪ از این گیاه برای درمان آنفلوآنزا استفاده می شود.
▪ برگ های این گیاه خستگی مفرط را برطرف می کند.
همچنین بادرنجبویه به بهبود حافظه بیماران آلزایمری کمک می کند
منبع:www.aftab.ir
امیدوارم ان مطلبی رو که دوستان خواستند فراهم کرده باشم.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
  تفاوت روغن های خوراکی و صنعتی -Ali- 4 802 ۱۰/بهمن/۹۵ ۲۱:۳۹
آخرین ارسال: aboutorab
Star گیاهان درمان کننده سرما خوردگی arax2015 5 630 ۳۰/آبان/۹۴ ۱۳:۵۲
آخرین ارسال: zahedileila20
  خرفه: اشرف گیاهان rezamohammadi 1 651 ۳۰/آبان/۹۴ ۱۳:۴۴
آخرین ارسال: zahedileila20
  درمان چربی خون با گیاهان دارویی filiph 1 480 ۳۰/آبان/۹۴ ۱۳:۳۴
آخرین ارسال: zahedileila20
  تاریخچه گیاهان دارویی در ایران chekel 1 426 ۳۰/آبان/۹۴ ۱۳:۳۳
آخرین ارسال: zahedileila20
  هفت خوراکی که قدرتی معجزه آسا در چربی سوزی دارند n.r6990 2 480 ۲۳/آبان/۹۴ ۱۵:۰۴
آخرین ارسال: مجنون العباس
  خوراکی های شادی آور!!!! پارمیس 1 505 ۳۱/خرداد/۹۴ ۱۸:۵۸
آخرین ارسال: amirak

پرش در بین بخشها:


بالا