|
ஐஐஐஐ كدبانــــــــــــــــــــــــــــوی ايراني ஐஐஐஐ
|
|
۳:۲۹, ۷/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/بهمن/۹۲ ۹:۰۹ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلـــــــــــــــــــــلام به همه دوستاي گلم..
![]() ![]() خداروشكر جديدا تو تالار ي سري تاپيكهايي هست كه براي ما خانمها خيلي مفيده.مثل اين تاپيكها: غذاي ايراني(بخونيد،بپزيد،بخوريد) با وسايل ساده،خانه و زندگيمان را زيباتر كنيم!(تزيين ميوه) البته ممكنه تاپيكهاي ديگه اي هم باشه و من توفيق خوندنشو نداشتم. حالا من ميخوام با اين تاپيكم از خانمهاي عزيز دعوت كنم بيان ي سري اصول خانه داري رو ياد بدن بهمون. از پختن غذا و تزيينش ![]() این قسمت رو در سه تاپیک بالا پیگیری بفرمایید ![]() تا درست كردن مربا و ترشي وبستني و چيزاي ديگه. ![]() حتي درست كردن و تعمير ي سري وسايل خونه .يا مثلا يه سري شيوه هاي درستِ كار كردن تو خونه.و................. حتي شيوه هاي بچه داري!فرضا ي روز قراره خواهرزادتون كه كوچيكه پيشتون امانت باشه خب بايد بدونيم چطوري ازش نگه داري كنيم ديگه.درسته؟ ![]() بيشتر سعي كنيد از تجربيات خودتونو دوروبرياتون بگيد. هرتجربه اي كه به ما كمك ميكنه تا كدبانو بشيم.!!! ![]() متاهل ها بيشتر كمك كنيد لطفا. دوستان اگه سوال و جواب هم داشتيد بپرسيد كه تاپيك گفتگويي بشه براي خانمها. اين تاپيك شامل همه چيز ميشه.مهم نيست كي استارت اين تاپيكو زده.مهم اينه با كمك و همراهي دوستان ي تاپيك جامع داشته باشيم و از ايجاد تاپيكهاي متعدد بپرهيزيم. ![]() ممنونم |
|||
|
|
۹:۱۴, ۷/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/بهمن/۹۲ ۱۰:۲۶ توسط زینب خانوم.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
من به عنوان یه نکته مهم یه چیزی رو میگم که سلیقه ایه...
اما متاسفانه ما ایرانی ها خیلی بهش توجه نمی کنیم. 1. حتی المقدور از ریختن ادویه توی غذاهاتون خودداری کنین. ادویه ریختن در واقع یه جور بی سلیقگیه که آشپز غذا رو مثلاً با فلفل پر میکنه که کسی نفهمه گوشت مزه بدی میداد یا بوی ضخم مرغ توی حلق آدم میرفت... با موادی مثل زردچوبه، زعفران، دارچین و کره و آبلیمو و پیاز میتونین مزه های خوبی با انواع مواد غذایی ایجاد کنین. سعی نکنین توی همه غذاهاتون فلفل بریزین... یه مثال براتون میزنم که بگیرین چی میگم... شمالیها توی همه غذاهاشون سیر میریزن. چون سیر در واقع رطوبت گیره. اگر نریزن، رطوبت هوای شمال خیلی اذیتشون میکنه. اما تهرانی ای که صبح زود باید بره سر کار و کارمنده، یه حبه سیر توی غذاش می اندازه و فشارش به شدت میافته و تازه ... همه هم از بوی بد سیر در عذابند. اروپایی ها هم به دلیل همون رطوبت هوایی که عرض کردم بسیار از سیر استفاده میکنن. مثلاً هندی ها از فلفل خیلی استفاده میکنن. اما این به دلیل شرایط آب و هوایی اون منطقه است. الکی برای غذا درست کردن از فرهنگ های دیگه تقلید نکنین. شاید چیزی که برای یک مکزیکی مثل حلوا می مونه، برای ما ایرانی ها سمی باشه که به مرور زمان میکشدمون... در ضمن خیلی ها هستن که مثل من به فلفل حساسیت دارن... توی غذا نریزین... بیارین سر سفره... تازه... فلفل به دلیل طبع گرمی که داره در بعضی ها باعث چاقی میشه... اونایی که فلفل زیاد میخورن، همیشه پوست هایی تیره دارن... شاید به همین دلیله که شایع ترین سرطان توی هند سرطان پوسته. در حالی که در بقیه دنیا سرطان معده بیداد میکنه. به هر حال... کدبانوی محترم! ادویه رو ممکنه هر کسی دوست نداشته باشه. 2. سفره رو زیاد شلوغ نکنین. بذارین مهمون و یا حتی خودتون از خوردن یه غذا لذت ببرین و توی دهنتون مزه چند غذا نباشه. حتی اگه کس بخواد فقط یه مدل غذا بخوره، بوی غذاهای دیگه توی مشامش پر شده و از اون غذا لذت نمیبره. مثلاً اگه سر سفره قورمه سبزی باشه با زرشک پلو با مرغ، کسی که مرغ میخوره، اصلاً لذت نمیبره. چون بوی قورمه سبزی توی خونه پیچیده. 3. خانواده های امروزی جمعیت کمی دارن. توی فروشگاه های زنجیره ای، استخوان میفروشن. بهترین استخوان هم استخوان راسته است. یه بسته استخوان بگیرین و 5-6 ساعت با پیاز بپزینش. عصاره استخوان رو توی غذاهای گوشتیتون بریزین تا غلیظ و خوشمزه بشن. چون همونطور که گفتم خانواده ها خونه پرش 4 نفری هستن، لذا میزان زیادی گوشت توی غذا ریخته نمیشه که غلیظ بشه و به قول معروف انگار غذا ها خوب جا نمی افته. اما با این کار یه غذای غلیظ در حجم کم میتونین درست کنین. 4. حتی المقدور زیاد نمک توی غذا نریزین. نمکدون رو سر میز غذا بیارین تا هر کی خواست به غذاش اضافه کنه. نمک هر چی کمتر پخته بشه، بهتره و در واقع یدش رو از دست نمیده. ... سالم باشین. |
|||
|
|
۱۱:۵۷, ۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
ي سوال:
![]() من الان پدرم به خاطر مشكلي كه معدشون داره بايد غذاي آب پز بخورن.بدون نمك و زردچوبه و فلفل.ي جورايي ي غذاي خيلي بي مزه اي ميشه با توجه به اينكه براي بيماريهاي معده ي سري غذاها ضرر داره ميشه بگيد چيكار كنيم كه غذاهاشون متنوع بشه و ي كم مزش خوشمزه تر بشه.آخه غذاي آب پز بدون نمك و چيزاي ديگه بايد خيلي بي مزه باشه
|
|||
|
|
۱۲:۰۸, ۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
(۷/بهمن/۹۲ ۱۱:۵۷)ترنم نوشته است: ي سوال:اگه فقط مشکل نمک و زردچوبه و فلفله ،کار سختی نیس میشه تو غذا الو سیاه و از اون زرد خوشمزه ها و زنجبیل و چوب دارچین و رب انار و زعفران... زد یبار تو تی وی میگفت کسانی که میخوان نمک رو ترک کنن(بخاطر ضررش) میتونن از ترخون خشک شده تو غذا استفاده کنند،البته من امتحان نکردم اما یه جوری گفت من حس کزدم باید یکم جایگزین نمک باشه. من یه مدل مرغ هم تو نت دیدم،وقتی مرغ پخت،نیم ساعت اخر طبخش مثلا یه لیوان اب پرتقال میریخت،میشد مرغ پرتقالی،البته ابش باید کم باشه وگرنه همه مزه میره تو اب نه مرغ |
|||
|
|
۱۲:۲۳, ۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۷/بهمن/۹۲ ۱۱:۵۷)ترنم نوشته است: ي سوال: من هم دو-سه سال زخم معده داشتم،البته هنوزم دارم. کلا زخم معده 4 مرحله داره، برا من تو مرحله 3 بود. روزی 9 تا شیرین بیان می خوردم--> 3تا با صبحانه، 3 تا با ناهار، 3 تا با شام ![]() البته این راه درمان ب خاطر این بود ک بدنم نمی تونست داروهای شیمیایی رو هضم کنه ![]() خلاصه اینکه همه مدل غذایی رو می خوردم و می خورم، فقط گاهی غذاهایی ک سبزی توشون زیاد داره، اذیتم می کنه و البته ناراحتی و حرص خوردن سم هست برا آدمایی ک زخم معده دارن ![]() توصیه می کنم زیر نطر پزشک، شیرین بیان رو مصرف کنن، اینطوری دیگه لازم نیست اینقدر ب خودشون سخت بگیرن ( دکتر آبان ![]() )
|
|||
|
|
۱۲:۲۶, ۷/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/بهمن/۹۲ ۱۲:۲۸ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
مرسي نينا جان.
ولي رب انار ترشه نبايد بخورن.آلو هم ترشه.آبليمو و آب نارنج ترشه.استفاده از سبزي هم براي بيماراني كه مشكل معده دارن خوب نيست.!! واسه همينه دست آدم بستست ي جورايي. مرسي از دكتر آبان عزيزم. ![]() ![]() ![]() پدرم هم شيرين بيان ميخورن و ظاهرا خيلي هم خوب بود.غذاهارو چيكار كنن.شما چيكار ميكني؟ |
|||
|
|
۱۲:۵۰, ۷/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/بهمن/۹۲ ۱۹:۳۹ توسط السا.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۷/بهمن/۹۲ ۱۲:۲۶)ترنم نوشته است: مرسي از دكتر آبان عزيزم. اگه اوائل دوره مصرفشون هست، یکم مراعات کنن، مثلا قیمه، لپه شو نخورن، یا مثلا قرمه سبزی کمتر بخورن، یا سالاد کاهو یا سالاد شیرازی اصلا نخورن( مخصوصا اینکه آبلیمو یا قوره هم داره ک بد از بدتر می کنه ) اما ب نظر من، آدم اگه مدام رژیم خاصی رو مراعات کنه، معده ضعیف میشه و دیگه نمیشه ب حالت قبلیش برگرده .... من، همه غذاهارو می خوردم البته بستگی داره، زخم معده باشه یا زخم اثنی عشر ... زخم اثنی عشر، با خوردن شیر هم تسکین پیدا میکنه و هم مداوا میشه، سرکه و آبلیمو و آبقوره و کلا چیزایی ک اسیدی هستن نباید خورد تا بهتر بشه.... اما زخم معده رو علاوه بر موارد بالا، نباید چیزایی رو خورد ک اسید معده ترشح بشه، مثلا مکیدن شکلات، جویدن آدامس، خوردن آلوچه و لواشک ب طرز فجیعی وضعیت معده رو ب هم میریزه و زخم رو بدتر میکنه ... بازم اگه سوالی بود در خدمتم( 99 99 99 00 <-- شماره منشیمه، چون دیگه واسه ما خیلی عزیزید( ![]() ![]() ) شما رو بی نوبت ویزیت می کنیم![]() ![]() )
|
|||
|
|
۱۴:۱۵, ۷/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/بهمن/۹۲ ۱۴:۱۷ توسط زینب خانوم.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
ترنم جان!
زعفران... بهترین طعم دهنده ای که برای معده ضرر نداره زعفرون خودمونه. بعد تازه یه کار دیگه هم میتونین بکنین. روغنتون رو متنوع کنین. مثلاً مرغ رو با روغن زیتون درست کنین. یعنی عالی میشه ها!!! یا توی برنجتون روغن کنجد بریزین. علاوه بر این که مزه غذا یکم عوض میشه، این دو تا روغن برای سلامتی ایده آله. گوجه فرنگی هم برای تغییر مزه عالیه. سعی کنین تا میشه از رب استفاده نکنین. توی بعضی از غذا ها میتونین از کنجد استفاده کنین. مغزیجات هم که توی غذاهایی مثل کوکو کمک میکنه. اما هیچکدوم مثل زعفرون نمیتونه چاشنی همه فن حریف بیضرر باشه. کلاً تا حد امکان مواد غذایی که مواد نگهدارنده دارن استفاده نکنین. سرطان زا که هست و هیچ... اما چند وقت پیشا توی تلویزیون میگفت برای معده مثل سمه. |
|||
|
|
۱۸:۲۲, ۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
سلام
به نظر من غذارو اگه کبابی کنید بهتر باشه.............با تزیین کردن غذا میشه اون رو اشتها برانگیز کرد |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: 0012.gif]](http://caccioppoli.com/Animated%20gifs/Eggs/0012.gif)

![[تصویر: gelato101.gif]](http://www.lucianabartolini.net/gif/fiori-frutta/gelato101.gif)
![[تصویر: 16.gif]](http://www.namengifs.de/images/gifs/baby/16.gif)