کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 2 رای - 4.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا آپارتمان، با سبک زندگی اسلامی، هماهنگی ندارد؟
۱۳:۳۶, ۳۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام دوستان

با ذکر دلیل بفرمایید که آپارتمان نشینی، مانعی در سبک زندگی اسلامی است؟

آیا هماهنگی دارند؟ یا هماهنگ نیستن؟

با تشکر
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، قلب ، ضحی ، مجید املشی
۱۵:۱۰, ۳۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
توصیه ابوعلی سینا برای خرید خانه مناسب
مهر- ابوعلی سینا درباره ویژگی های محل سکونت می نویسد: وقتی کسی جایی سکونتی برمی گزیند باید کیفیت خاک، پستی و بلندی زمین، باز بودن فضا، پوشش گیاهی، آب و گوهر (کیفیت) آن، کمی یا زیادی آب، بادگیر بودن یا گود بودن محل سکونت را بررسی کند. همچنین بادهایی که در منطقه می‌وزد را بشناسد که آیا سالم است یا نه.
ابوعلی سینا در کتاب قانون، مشخصات محل زندگی را ذکر می کند و می نویسد:
وقتی کسی جایی سکونتی برمی گزیند باید کیفیت خاک، پستی و بلندی زمین، باز بودن فضا، پوشش گیاهی، آب و گوهر (کیفیت) آن، کمی یا زیادی آب، بادگیر بودن یا گود بودن محل سکونت را بررسی کند. همچنین بادهایی که در منطقه می‌وزد را بشناسد که آیا سالم است یا نه و نیز نقاط مجاور محل سکونت مانند دریا، مسیل‌ها، کوه‌ها و کان‌ها (معادن)، وجود درختان، گورستان‌ها، مواد بدبو (محل دفن زباله و …) را مورد تحقیق قرار دهد چرا که همه این موارد در مزاج هوا موثرند و تاثیراتی بر بدن دارند.
در ضمن باید از تندرستی و بیماری مردم آن منطقه باخبر باشد که تا چه حد نیرومندند، اشتهاء و هضمشان چه اندازه است و بیشتر چه غذاهایی می‌خورند و بداند که آب‌های منطقه از آب‌راه‌های باریک می‌آید یا کانال‌های وسیع (که در کیفیت آب موثر است) و مردم آنجا به چه نوع بیماری‌هایی خو گرفته‌اند (اپیدمی است). پنجره‌ها و درهای محل سکونت باید شرقی شمالی باشد، به ورود بادهای شرقی به داخل خانه اهمیت داده شود، آفتاب باید همه جای خانه را فرابگیرد زیرا آفتاب هوا را صاف و مساعد می‌کند. بهتر آن است که محل سکونت در نزدیکی آب‌های گوارا، روان و پاکیزه که در زمستان سرد و در تابستان گرم‌اند باشد، آب‌های زیرزمینی که در زمستان گرم و در تابستان خنک هستند به خوبی آب‌های مذکور نمی‌باشد. (کتاب قانون، صفحه ۳۳۶)
مجله اینترنتی طبایع_ سبک زندگی ایرانی اسلامی_این ویژگی‌ها بطور خلاصه از قانون استخراج کرده و اینطور فهرست می کند:
۱. نوع خاک
۲. حالت پستی و بلندی زمین
۳. باز بودن فضا
۴. پوشش گیاهی منطقه
۵. آب و گوهر (کیفیت) آن
۶. بادگیر بودن محل
۷. جهت قرار گرفتن درها و پنجره ها
۸. سالم یا ناسالم بودن بادهای منطقه
۹. مجاورت با کوهساران، درختان، کانی ها (معادن)، گورستان، مواد بد بو، مسیل
۱۰. تندرستی و نیرومندی مردم منطقه
۱۲. غذای غالب مردم
۱۳. بیماری های مردم منطقه
۱۴. وضعیت آفتاب
۱۵. جهت وزش باد به داخل خانه


احتمالا ابن سینا با دیدن آپارتمانها خدا رو شکر خواهد کرد که در زمانه ما زیست نمیکند
.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، fafa* ، soheyl68 ، انتصـار ، ضحی ، help me ، السا ، رمز شب
۱۵:۲۸, ۳۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
من چندتا از مشکلاتی که با اپارتمان نشینی مون بوجود اومده رو مینویسم:

1- اینو که اکثرا میدونن اشپزخانه ها که به اپن تبدیل شد حالا بماند که بوی پیاز داغ و غذا از خونه بیرون نمیره و کلا برای سلامتی هم بده،کلا مهمون هم که میاد واسه کسی که محجبه است سخته هم حجابشو حفظ کنه هم وسایل پذیرایی رو اماده کنه.

2-ابعاد خونه ها باعث شده محرم نامحرمی کمتر رعایت شه،قبلا که خونه مون بزرگ بود،خانما جدا میشدن و اقایان هم جدا،اما الان مهمونی هم که میریم،خانمای بزرگتر هی به دخترا تذکر میدن که صدای جیغ و خنده شون بیرون نره.الان که جا نیست جدا شن و اگرم جدا شن مشکلات فوق بوجود میاد.

3-در اپارتمان هایی که تک واحد نیستن صدا به راحتی منتقل میشه،ما که صدای واحد بغلیمونو میشنویم،دعوا و مهمونی و ... حتی میفهمیم چه کانالی دارن میبینن،خوب چه حریمی میمونه؟

یه سوال هم داشتم که اگه کسی بلده لطفا جواب بده،قدیما میگفتن خونه ای که توش خیلی ذکر گفته باشن خلاصه بعد ملکوتی پیدا میکنه و محل رفت و امد فرشته ها میشه،حالا تصور کنید اگه اهالی اپارتمان شما اهل نماز و ... نباشن ایا رو بقیه تاثیر داره؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، fafa* ، soheyl68 ، قلب ، ضحی ، مجید املشی ، Ali#59 ، help me ، حفیظ ، انتصـار ، السا ، amirhq21 ، انديشه نو ، Havbb 110 ، مرهم ، امیرخان
۱۵:۵۰, ۳۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
والا توی این گرونی ادم لونه موش گیر بیاره باید خدارو شکر کنه ، شهر ما ، جز کلان شهر های ایران نیست ، نهایتا 600 عزار نفر جمعیت داره ، ولی یه واحد 70 متری اپارتمان خیلی ارزون پیدا بشه نزدیکای 120 ملیونه ! خونه ویلایی زیر متری 2ملیون گیر نمیاد !
همین خونه بغلی ما ، 300 متره ، 850 ملیون میخواستنش ، طرف نفروخت !

شما اول بیا قیمت خونه رو بیار پایین ، یا حقوق رو ببر بالا ، یا این بیکاریو یه فکری به حالش کن ، بعدش بیایم و از خونه اپارتمانیو مخالفتش یا مقابل بودنش با سبک زندگی اسلامی حرف بزنیم.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fafa* ، Ali#59 ، help me ، السا ، مرهم
۱۶:۱۶, ۳۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
(۳۰/دی/۹۲ ۱۵:۵۰)Mohammad Trust نوشته است:  والا توی این گرونی ادم لونه موش گیر بیاره باید خدارو شکر کنه ، شهر ما ، جز کلان شهر های ایران نیست ، نهایتا 600 عزار نفر جمعیت داره ، ولی یه واحد 70 متری اپارتمان خیلی ارزون پیدا بشه نزدیکای 120 ملیونه ! خونه ویلایی زیر متری 2ملیون گیر نمیاد !
همین خونه بغلی ما ، 300 متره ، 850 ملیون میخواستنش ، طرف نفروخت !

شما اول بیا قیمت خونه رو بیار پایین ، یا حقوق رو ببر بالا ، یا این بیکاریو یه فکری به حالش کن ، بعدش بیایم و از خونه اپارتمانیو مخالفتش یا مقابل بودنش با سبک زندگی اسلامی حرف بزنیم.
فقط مسئله وسعت خونه و یا اپارتمان نشینی نیست
این همه دانشجو میرن معماری و عمران میخونن اما نمیتونن از پس این مسائل بر بیان

چرا ضخامت دیوارها در ایران که اینقدر حریمها مهمه و تعریف شده باید نصف اروپا باشه که حریماشون اونطوری هم تعریف نشده؟
چون واسه کسی مهم نیس،پوله که مهمه ،مصالح کمتر مصرف شه و...
یا اشپزخونه رو میشه غیر اپن در اورد چون در ظاهر مشتری پسنده این طوری میسازن.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fafa* ، soheyl68 ، قلب ، سید ابراهیم ، ضحی ، Ali#59 ، السا ، مرهم
۱۶:۳۹, ۳۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #6
آواتار
دقت کنید لطفا
نیازی نیست آپارتمان رو آپارتمانی در نظر بگیرید که می بینید و در آن سکونت دارید.

فرض کنید همون خونه های قدیمی ایرانی رو بالای هم بذاریم (بدون حیاط)، مساحت خونه رو کم کنیم و آشپزخانه، تهویه ی مناسب داشته باشه به بیرون. سرویس بهداشتی هم در فضایی شبیه بالکن باشه. پیشنهاد من اینه که یک در از داخل و یک در از بالکن داشته باشه.

من یک مجموعه آپارتمان هایی دیدم که با هم فاصله ی زیاد داشتن (برج با برج) و این جوری، از پنجره ی یک برج، نمی شه واحد آپارتمانی که در برج دیگر هست رو دید. همچنین گردش هوا و نور خورشید و ... هم مشکلی نداشت.

مشکل دیگه ای وجود داره؟
و این که از نظر شما، یک شهر با آپارتمان های مسکونی (اگر مشکلی از نظر سبک زندگی اسلامی و ایرانی نداشته باشن) بهتره؟ یا منازل حیاط دار؟ البته در پاسخ به این پرسش، هم منافع شخصی و خانوادگی هموطنان و هم مسائل کلان کشور (هزینه های ساخت و ساز شهر و خیابان و انرژی و هزینه های شهرداری و ...) را در نظر بگیرید.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، یاســین ، سید ابراهیم ، ضحی
۱۷:۲۰, ۳۰/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/دی/۹۲ ۱۷:۲۷ توسط اسکای.)
شماره ارسال: #7
آواتار
نقل قول: این که از نظر شما، یک شهر با آپارتمان های مسکونی (اگر مشکلی از نظر سبک زندگی اسلامی و ایرانی نداشته باشن) بهتره؟ یا منازل حیاط دار؟ البته در پاسخ به این پرسش، هم منافع شخصی و خانوادگی هموطنان و هم مسائل کلان کشور (هزینه های ساخت و ساز شهر و خیابان و انرژی و هزینه های شهرداری و ...) را در نظر بگیرید.


آپارتمان های مسکونی بهترین گزینه هستند.

سوالاتی که جوابشون اینقدر واضحه برای چی پرسیده میشه ؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۱۷:۴۲, ۳۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #8
آواتار
(۳۰/دی/۹۲ ۱۶:۳۹)soheyl68 نوشته است:  مشکل دیگه ای وجود داره؟
و این که از نظر شما، یک شهر با آپارتمان های مسکونی (اگر مشکلی از نظر سبک زندگی اسلامی و ایرانی نداشته باشن) بهتره؟ یا منازل حیاط دار؟ البته در پاسخ به این پرسش، هم منافع شخصی و خانوادگی هموطنان و هم مسائل کلان کشور (هزینه های ساخت و ساز شهر و خیابان و انرژی و هزینه های شهرداری و ...) را در نظر بگیرید.

سلام
خوب از لحاظ کاهش وسعت شهر آپارتمان بهتره منتها شما هرکاری بکنید لونه موش خونه نمیشه
خونه حیاط دار تو نشاط و شادابی مردم تاثیرگذارتره، نیست؟
اگر بخوایم مدینه ی فاضله در نظر بگیریم خونه حیاط دار
اما اگر حقیقت دنیای فعلی رو ببینیم مردم نمیتونن هزینه ی چنین خونه ای رو تقبل کننSad
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اسکای ، یاســین ، soheyl68 ، قلب
۱۸:۰۹, ۳۰/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/دی/۹۲ ۱۸:۲۱ توسط اسکای.)
شماره ارسال: #9
آواتار
نقل قول:فرض کنید همون خونه های قدیمی ایرانی رو بالای هم بذاریم (بدون حیاط)، مساحت خونه رو کم کنیم و آشپزخانه، تهویه ی مناسب داشته باشه به بیرون. سرویس بهداشتی هم در فضایی شبیه بالکن باشه. پیشنهاد من اینه که یک در از داخل و یک در از بالکن داشته باشه.


خونه های قدیمی ایرانی معماری خاص خودشو داشت . بهش میگم معماری حوصله دار !!! اما وقتی شما حیاط خونه رو بر میداری دیگه میشه آپارتمان . من هنوز متوجه سرویس بهداشتی در بالکن نشدم . چطور میخواهید حریم خونه با گذاشتن سرویس در بالکن رعایت بشه .چجور بالکنی ؟



نقل قول:من یک مجموعه آپارتمان هایی دیدم که با هم فاصله ی زیاد داشتن (برج با برج) و این جوری، از پنجره ی یک برج، نمی شه واحد آپارتمانی که در برج دیگر هست رو دید. همچنین گردش هوا و نور خورشید و ... هم مشکلی نداشت.

هزینه رو در نظر بگیرید . شرایط شهری رو در نظر بگیرید . در تمام نقاط شهر امکان پذیر نیست . در شهر های کم جمعیت امکان داره . در شهری مثل تهران نمیشه . هر چند وقتی اقتصاد بیمار باشه و اشخاص روی تعداد واحد های آپارتمانی که میسازن حساب آینده میکنن وضعیت بهتر از این نمیشه .

یک فرهنگ در هامبورگ هست که واقعا برای من جالبه . اگر کسی واحد آپارتمانیشو بلااستفاده بزاره دولت از تصرف اپارتمانش توسط اشخاص دیگه مشکلی نداره . و این شده یه قانون و کسی جرات نداره آپارتمان سازی کنه و خالی بزاره که گرون شد خونه بفروشه .

اگر این مسائل در تهران ما پیاده بشه . نصفه مستاجر ها خونه دار میشن .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ضحی ، soheyl68 ، یاســین ، مجید املشی ، help me ، السا ، مرهم
۲۱:۱۸, ۳۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #10
آواتار
(۳۰/دی/۹۲ ۱۶:۱۶)nina نوشته است:  فقط مسئله وسعت خونه و یا اپارتمان نشینی نیست
این همه دانشجو میرن معماری و عمران میخونن اما نمیتونن از پس این مسائل بر بیان

چرا ضخامت دیوارها در ایران که اینقدر حریمها مهمه و تعریف شده باید نصف اروپا باشه که حریماشون اونطوری هم تعریف نشده؟
چون واسه کسی مهم نیس،پوله که مهمه ،مصالح کمتر مصرف شه و...
یا اشپزخونه رو میشه غیر اپن در اورد چون در ظاهر مشتری پسنده این طوری میسازن.

هر چی پول بدی ، آش میخوری !

اپارتمانی که یکی از اقوام ما توی اهواز ساخت ، میشه گفت یکی از گرون ترین آپارتمان های اهوازه ، من دقیقا یادمه که داشتن دیوار رو سوراخ میکردن ، درو که بستیم هیچ صدایی ! حتی یه ذره داخل نمیومد ! پرسیدم مگه چقدر عایق کردید ، گفت فقط همینو بهت بگم که 30% هزینه ی خونه مال عایق کاریشه !

ما به خاطر مشکلات مالی همه چیز رو قبول میکنیم ! وگرنه کی بدش میاد حریم خصوصی بیشتری داشته باشه.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، soheyl68 ، ضحی ، قلب ، السا ، انديشه نو
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
Brick معماری اسلامی <=> زندگی اسلامی خاک 1 5,612 ۹/شهریور/۹۰ ۱۶:۵۸
آخرین ارسال: خاک

پرش در بین بخشها:


بالا